NY Islanders – Tampa Bay 1:4 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 5:4 (po pr.) | Pittsburgh – Detroit 11:2 (kon.)
Nashville – Philadelphia 5:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (po pr.)
NJ Devils – Montreal 3:2 (4:3 po s.n.) | Toronto – Florida 5:2 (kon.)
po s.n. (4:3)
New Jersey Devils
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
cz Pondelok 28.03.2022, 01:07 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jegor ŠARANGOVIČ - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je JEGOR ŠARANGOVIČ.
     
    64:30
    Nico Hischier se vydal kupředu po pravém křídle, sjel s pukem před klec Canadiens, jenže z bezprostřední blízkosti mířil taky jen do tyče!
     
    64:06
    Mike Hoffman se už jel radovat, jenže tohle gól není! Útočník Habs šel sám na klec New Jersey, z pravého kruhu vypálil na zadní tyč, od ní se puk odrazil do protější tyče a od ní šel ven, že nešlo o gól posvětilo i video! Wau.
     
    63:26
    Jesper Bratt nyní na pravém kruhu vybruslil krásný oblouk a jeho prudký projektil orazítkoval břevno, od nějž se odráží zpět do hry! Velká škoda pro New Jersey!
    59:18 Rem PITLICK - 2:2
     
    59:18
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal srovnává na 2:2 a to 42 sekund před třetí sirénou! Skvěle se na brankovišti po střele zleva zorientoval Christian Dvorak, jenž poslal puk bekhendem za sebe, kde z ostrého úhlu skóroval tvrdou ranou REM PITLICK, který měl ránu usnadněnou o to, že se Daws absolutně nestihl proti střelci přesunout. Vypadá to, že nás čeká prodloužení. Asistence: Christian Dvorak, Cole Caufield.
     
    59:12
    Teď už je ovšem Samuel Montembeault na střídačce, Habs hrají se šesti bruslaři v poli a riskují vše nebo nic. Damon Severson vypálil přes celé kluziště, bránu Canadiens těsně minul. Po icingu se bude vhazovat před Dawsem.
     
    58:01
    Jack Hughes si sjel z osy hřiště na vrchol levého kruhu a jeho ostrý projektil a útok na hattrick zastavil Samuel Montembeault ramenem jen s velkými potížemi!
     
    51:09
    Dawson Mercer odchází na dvě trestné minuty za sekání, kterého se měl dopustit před klecí Habs. Canadiens tak dostávají další možnost srovnat skóre.
     
    50:02
    A na druhé straně šel zase sám na klec Canadiens Jimmy Vesey, jenž ovšem svou ranou trefil jen lapačku Samuela Montembeaulta!
     
    49:49
    Damon Severson musel hrát v rohu kluziště za svou bránou a vyrobil strašnou minelu, po níž pálil na poloprázdnou klec Devils z bezprostřední blízkosti Mike Hoffman, jenž ovšem bránu New Jersey přestřelil!
     
    47:08
    Nick Suzuki se šikovně zbavil soupeře a Cole Caufield pálil z bezprostřední blízkosti jen do náruče Dawse! Následně se opět strhla mela...
     
    44:27
    Chris Wideman musí založit další akci Habs až u své klece, krásně vysunul Colea Caufiela, jenž sjel s pukem na osu hřiště a z vrcholu kruhů ostře vypálil! Nico Daws kryje jeho ránu ve své náruči.
     
    43:12
    Montreal je kompletní a nyní navíc bude hrát přesilovku. Dougie Hamilton nenechal na obranné modré projít Jakea Evanse a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    41:07
    Mike Hoffman v rohu kluziště zkoušel vypíchnout kotouč Hughesovi, přitom ale poněkud nešikovně útočníka Devils podrazil a dostává dvě trestné minuty.
    37:36 Josh ANDERSON - 2:1
     
    37:36
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal nestihl využít přesilovku, vteřinu po jejím vypršení však koriguje na 1:2! Jesse Ylönen vystřelil od levého hrazení a na hraně brankoviště srazil holí kotouč do sítě New Jersey JOSH ANDERSON! Na tuto teč nemohl Daws vůbec reagovat. Montreal tak prohrává už pouze o gól – 1:2! Asistence: Jesse Ylönen, Chris Wideman.
     
    36:30
    Pořádná mela v brankovišti Devils, kde střílel Nick Suzuki z velkého úhlu již do poloprázdné klece Devils, Nico Daws se ale dokázal dostat do dráhy střely a zapisuje skvělý zákrok!
     
    35:35
    A máme tu pořádnou rvačku! V pásmu Devils se do sebe pustili hned čtyři kohouti, sudí ale stihli vše relativně včas uklidnit. Ale pozor! Jonas Siegenthaler dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Montreal bude hrát 56 sekund přesilovky 5 na 3!
     
    34:31
    Montreal dostává šanci vrátit se do zápasu. Miles Wood trefil vysokou holí ve středu hřiště jednoho ze soupeřů a už zpytuje svědomí na trestné lavici.
    34:16 Jack HUGHES - 2:0
     
    34:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils využívají svou přesilovku a zdvojnásobují své vedení! Nyní to byla krásná akce celé pětice New Jersey. V jejím finále se Bratt podíval na bránu, naznačil střelu, ale místo toho křižně přihrál z levé strany na pravý kruh, odkud zametl puk do poloprázdné svatyně Habs JACK HUGHES! Ten svým druhým gólem v utkání zvyšuje náskok svěřenců Lindyho Ruffa již na 2:0! Asistence: Jesper Bratt, Damon Severson.
     
    33:38
    Devils nyní utahují smyčku kolem soupeřova hrdla a jen čekají, odkud zasadí smrtící úder. Střela Hughese z ostrého úhlu na levé straně zazvonila o tyčku!
     
    32:22
    Přesilovku si zkusí také New Jersey. Josh Anderson podrazil naprosto zbytečně při napadání A.J. Greera a dostává dvě zasloužené trestné minuty.
     
    28:24
    Uvidíme první přesilovou hru a tu si zahrají hokejisté Montrealu. Trest pro hráčskou lavici New Jersey za mnoho hráčů na ledě odsedí Mercer.
     
    25:38
    Šikovně se nyní z levé strany před bránu Habs dostal Dawson Mercer, jenž ovšem Samuela Montembeaulta nedokázal obkroužit tak, aby za ním mohl zasunout puk do prázdné klece.
     
    21:16
    Krásná akce Devils! Jack Hughes se prohnal po levé straně, křižně přihrál doprava a ránu Jegora Šarangoviče z kruhu vyrážel Samuel Montembeault po přesunu s velkými problémy!
    19:17 Jack HUGHES - 1:0
     
    19:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils jdou krátce před koncem první třetiny do vedení! Samuel Montembeault zastavil před svou klecí nahozený kotouč ze středního pásma. Šikovně prohodil dojíždějícího soupeře, puk však namazal přímo na hůl JACKA HUGHESE, jenž ostrou ranou do bližšího horního růžku posílá New Jersey do vedení 1:0! Bez asistence.
     
    13:27
    Jack Hughes se hezky protáhl z pravého křídla před klec Montrealu, jenže na Samuela Montembeaulta si z bezprostřední blízkosti nepřišel.
     
    09:48
    Nick Suzuki neuspěl na buly v pásmu New Jersey a Damon Severson vyslal dlouhou kolmou přihrávku na útočnou modrou. Tam puk zpracoval Jesper Bratt a šel sám na klec Canadiens. Svůj nájezd zakončil ranou mezi betony, jenže Samuel Montembeault s nimi byl na ledě včas!
     
    09:17
    Devils se snažili rozehrát zpoza vlastní klece na Dawsona Mercera, jenže puk získal Josh Anderson, jenž šel následně sám na klec Devils. Nico Daws však jeho pokus o blafák kryje!
     
    08:15
    Dougie Hamilton dostal dobrý pas na pravý kruh a ihned vystřelil na klec Montrealu, Samuel Montembeault se stihl přesunout a jeho ránu vyráží.
     
    06:01
    Christian Dvorak se dostal ke střele na pravém kruhu a Nico Daws musel jeho pokus na zadní tyč vykopnout svým betonem.
     
    00:20
    Montreal vyhrál úvodní vhazování a Nick Suzuki se ihned vydal po pravé straně kupředu, jeho ránu z kruhu však Nico Daws zvládl zneškodnit vyrážečkou a na úvod předvedl dobrý zákrok!

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 20. J. Hughes, 35. J. Hughes (Bratt, Severson), rozh. náj. Šarangovič – 38. Josh Anderson (J. Ylönen, Ch. Wideman), 60. R. Pitlick (Dvorak, Caufield)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Tomáš Tatar (NJD)
    0:1   Cole Caufield (MTL)
    2. séria:
    1:1   Jesper Bratt (NJD)
    1:2   Rem Pitlick (MTL)
    3. séria:
    2:2   Jack Hughes (NJD)
    2:2   Nick Suzuki (MTL)
    4. séria:
    2:2   Damon Severson (NJD)
    2:2   Christian Dvorak (MTL)
    5. séria:
    2:2   Nico Hischier (NJD)
    2:2   Joel Armia (MTL)
    6. séria:
    3:2   Dougie Hamilton (NJD)
    3:3   Mike Hoffman (MTL)
    7. séria:
    4:3   Jegor Šarangovič (NJD)
    4:3   Paul Byron (MTL)


    New Jersey Devils: Daws (J. Gillies) – D. Hamilton (A), Siegenthaler, Severson (A), Graves, P. K. Subban, Bahl – Mercer, J. Hughes, Šarangovič – Bratt, N. Hischier (C), Tatar – Vesey, J. Boqvist, Bastian – M. McLeod, M. Wood, Greer.
    Tréner: Lindy Ruff.

    Montreal Canadiens: Montembeault (J. Allen) – D. Savard, A. Romanov, Ch. Wideman, Edmundson, Schueneman, J. Barron – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – Dauphin, M. Hoffman, Armia – Dvorak, Byron, Evans – R. Pitlick, J. Ylönen, M. Perreault.
    Tréner: Martin St. Louis.

    Rozhodca: Hebert, Sandlak – Nagy, MacPherson.

    Diváci: 12 080