Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.) | Nashville – Toronto 6:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 5:1 (kon.) | Tampa Bay – NY Rangers 1:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:1 (kon.) | Washington – Dallas 2:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 0:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Ottawa Senators
cz Nedeľa 20.03.2022, 00:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Rem Pitlick – 2 min., krosček).
     
    58:20
    Brady Tkachuk dostal nyní kotouč do prostoru před brankou, kde se rychle otočil čelem ke kleci soupeře... a pak napálil puk do rukavice Jakea Allena!
    48:14 Brett KULAK - 5:1
     
    48:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs zvyšují na 5:1! BRETT KULAK obdržel kotouč u pravého hrazení na modrou čáru, několika šikovnými kličkami s ním prošel až do mezikruží a ranou do levého horního růžku klece Senators zvyšuje náskok Montrealu již na čtyři branky. Asistence: Nick Suzuki, Josh Anderson.
     
    44:26
    Corey Schueneman si sjel s pukem na vrchol kruhů a ostře vypálil, Filip Gustavsson však dokázal jeho pokus vykopnout betonem.
     
    42:04
    Brady Tkachuk sbírá puk v rohu hrací plochy za klecí protivníka a o chvíli později zakončoval akci Senators ranou z ostrého úhlu, Jake Allen však byl pozorný!
    39:29 Joel ARMIA - 4:1
     
    39:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Pokračuje klasická přesilovka Habs, tak už ne Montreal vede 4:1! Corey Schueneman dostal kotouč na levou stranu, podél modré čáry sjel na osu hřiště a jeho ránu pak tečoval v předbrankovém prostoru JOEL ARMIA! Na změnu směru letu puku Gustavsson reagovat nedokázal a kotouč je v síti Ottawy počtvrté! Canadiens vedou již o tři góly! Asistence: Corey Schueneman, Rem Pitlick.
     
    39:07
    Chris Wideman zastavil kotouč ve středním pásmu vysokou holí, následně se k němu po přerušení přihnal Josh Norris, jenž ho zezadu přistrčil za to, že mu bek Habs vysekl hůl. Oba kohouti fasují dvouminutový trest.
     
    38:02
    Montreal bude hrát přesilovou hru. Brady Tkachuk přidržel na útočné modré Pitlicka a za to fasuje dvě trestné minuty. Přesilovka pro Habs.
     
    37:15
    Sám se nyní hnal na klec Montrealu Adam Gaudette, jenž ovšem ranou mezi betony na Jakea Allena nevyzrál!
     
    35:02
    Nyní dostal pas na pravý kruh Austin Watson a jeho ránu k zadní tyči musel brankář Jake Allen zneškodnit svou vyrážečkou.
     
    34:30
    Joel Armia se dostal k odraženému kotouči na levém kruhu a okamžitě ho poslal na klec Senators, Filip Gustavsson krotí jeho ránu ve své náruči.
     
    32:04
    Connor Brown dostal střílený pas z pravé strany do prostoru před svatyní Habs, šikovnou tečí ho nasměřoval na bránu Montrealu, jenže Jake Allen byl na svém místě včas a jeho ránu tlumí na své hrudi.
     
    31:32
    Cole Caufield se šikovnou stahovačkou zbavil soupeře na útočné modré a po jeho pasu pálil z větší vzdálenosti dost ostře Alexandr Romanov, Filip Gustavsson jeho ránu skvěl vykopává betonem!
     
    25:49
    Kupředu se opět tlačil Adam Gaudette, jenž po přihrávce od Ennise pálil z levého kruhu jen do betonů Jakea Allena!
    24:23 Cole CAUFIELD - 3:1
     
    24:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs vedou již 3:1! Montreal se rychle dostal po pravé straně do situace dva na jednoho, COLE CAUFIELD však na kruhu nic nekomplikoval, odpovědnost vzal na svá bedra. Prudce vypálil na přední tyč a pokořil tak brankáře Filipa Gustavssona! Canadiens unikají soupeři do dvoubrankového náskoku. Asistence: Joel Edmundson.
    22:42 Paul BYRON - 2:1
     
    22:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal na startu druhé třetiny zase vede! PAUL BYRON dostal kotouč z levého kruhu od Michaela Pezzetty a byl sám před Filipem Gustavssonem, kterého překonal ranou na vyrážečku a Habs tak vedou 2:1! Asistence: Michael Pezzetta, Jake Evans.
     
    20:38
    Ihned po buly obdržel křižný pas na pravý kruh Artturi Lehkonen, jenž dostal puk a pálil z první, Filip Gustavsson se však stihl přesunout s ním a jeho ránu chytá!
     
    19:40
    To po ráně Erika Brännströma na druhé straně, kdy se puk od zadního hrazení odrazil zpět před brankoviště Habs, vznikl před Allenem pěkný závar. Gólman Montrealu ho však přestál bez újmy.
    18:51 Josh NORRIS - 1:1
     
    18:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators srovnávají na 1:1, tohle byla krásná kombinace Ottawy! Tim Stützle napřáhl na levém kruhu, ale nevystřelil, místo toho našel krátkou přihrávkou před klecí Canadiens Colina Whitea. Ten následně poslal puk za sebe doprava, kde byl připraven JOSH NORRIS, jenž pohodlně napálil touš do odkryté klece Montrealu a srovnává na 1:1! Asistence: Colin White, Tim Stützle.
     
    17:01
    Ottawa si vyzkouší hru v přesilovce. Dvě trestné minuty fasuje Jeff Petry za hákování, kterého se dopustil před svou klecí.
    16:32 Jake EVANS - 1:0
     
    16:32
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal jde v závěru prvního dějství do vedení! Tyler Ennis mizerně rozehrál, kotouč mu sebrali Habs, Artturi Lehkonen pak poslal puk na levý kruh na čepel JAKEA EVANSE, jenž ostrou ranou do vzdálenějšího horního růžku klece Senators otevírá skóre! Canadiens vedou 1:0! Asistence: Artturi Lehkonen.
     
    16:05
    Senators jsou už kompletní, nyní z pravého kruhu pálil Jeff Petry, jenže Filip Gustavsson zvládl vyrazit i jeho ostrý projektil.
     
    13:50
    Tyler Ennis sekl za vlastní brankou jednoho ze soupeřů, konkrétně Suzukiho, přes ruce a dostává dvě trestné minuty. Přesilovka pro Habs.
     
    12:27
    Brady Tkachuk dostal pas do předbrankového prostoru, kde přišlápl jednomu soupeři hokejku a kvůli tomu spadl. V pádu ještě vypálil do betonů Allena.
     
    07:34
    Jeff Petry podrazil za vlastní bránou Meteho a dostává dvě trestné minuty. Ottawa si tak zahraje přesilovou hru.
     
    06:16
    Joel Armia nyní dostal křižný pas na levý kruh a svižnou ranou řádně protáhl Filipa Gustavssona, jenž předvádí další parádní zákrok!
     
    05:48
    Velký závar před svatyní Senators, kde stříleli Artturi Lehkonen a Christian Dvorak, ani jeden z nich si ale na Filipa Gustavssona nepřišel.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 17. Evans (Lehkonen), 23. Byron (Pezzetta, Evans), 25. Caufield (Edmundson), 40. Armia (Schueneman, R. Pitlick), 49. Kulak (Suzuki, Josh Anderson) – 19. Norris (Colin White, Stützle)


    Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – Petry, Edmundson, Kulak, A. Romanov, Ch. Wideman, Schueneman – Armia, Suzuki, Caufield – M. Hoffman, R. Pitlick, Lehkonen – Dvorak, Drouin, Byron – Evans, Pezzetta, Josh Anderson.
    Tréner: Martin St. Louis.

    Ottawa Senators: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Zub, Brännström, N. Zajcev, Holden (A), J. Brown, Mete – Colin White, Norris, B. Tkachuk (C) – C. Brown (A), Stützle, Formenton – Gaudette, Tierney, Ennis – Watson, Gambrell, Sanford.
    Tréner: D.J. Smith.

    Rozhodca: Kozari, Pollock – Barton, Nansen.

    Diváci: 21 105