Bilbao – Levante 3:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:1 (0:0)
Levante UD
cz Pondelok 07.03.2022, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Levante právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jen střílí alespoň čestný gól. Individuálně se prosmýkl do pokutového území soupeře po levé straně JORGE DE FRUTOS, ve finále akce vyběhnuvšího Simóna zkušeně přeloboval.
     
    88
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Balón si na bílý bod postavil sám faulovaný OIER ZARRAGA. Po celou dobu měl oči upřené na brankáře a zaznamenal jeho předčasný pohyb k pravé tyči, bez problémů pak kulatý nesmysl nasměroval na opačnou stranu.
     
    87
    Teď už se penalta píská! Unai Simón zachytil do rukavic centr zprava a dlouhým výhozem poslal do brejku Nica Williamse, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na střed už do pokutového území k Zarragovi, toho zezadu nešikovně podrazil De Frutos.
     
    84
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Son, přichází Enric Franquesa.
     
    84
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Dani Goméz.
     
    79
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Asier Villalibre.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Alex Petxarroman.
     
    76
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Skvěle provedený protiútok a Bilbao rázem disponuje dvougólovým náskokem! Yeray hlavou odvrátil míč ven z pokutového území, načež Berenguer průnikovou nahrávkou vyslal vstříc brankáři IÑAKIHO WILLIAMSE. Nejlepší střelec Athleticu v sezóně nezaváhal a z pravé strany zakončil podél nohy Cárdenase na bližší tyč.
     
    73
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Oier Zarraga.
     
    73
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Nico Williams.
     
    71
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Álex Cantero.
     
    71
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Mickaël Malsa.
     
    63
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, po zásluze se o to postaral domácí tým! MIKEL VESGA nahrál k pravé lajně Berenguerovi, aby si následně mezi dvěma protihráči naběhl do malého vápna, kam dostal od kolegy ideální centr a v pádu zakončil hlavou nechytatelně do pravého dolního rohu.
     
    55
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñigo Martínez, přichází Daniel Vivian.
     
    45+2
    Morales dále pokračovat nebude, to je jasné. Dokonce pro něj muselo přijet na trávník vozidlo, na které byl čtyřiatřicetiletý Španěl položen. Na hrací ploše jej nahrazuje Enis Bardhi.
     
    37
    Kartónek žluté barvy si vykoledoval Son. Nezachytil rychlost Berenguera, jehož bez milosti stáhl za dres k zemi. V tomto případě nebylo co řešit.
     
    31
    Branková konstrukce zachránila i Simóna! José Luis Morales převzal kontrolu nad míčem a z osmnácti metrů jej napálil na bránu. Balón cestou chytil zajímavou faleš, což domácího gólmana pořádně vykolejilo, leč dlouho smutnit nemusel, břevno totiž vrátilo balón do hry.
     
    29
    A další velká příležitost Bilbaa! Z pravé strany si za velkým pokutovým územím nachystal balón ke střele Álex Berenguer, který nártem vypálil na zadní tyč. Cárdenas konečky prstů vytáhl kulatý nesmysl na břevno! Parádní zákrok.
     
    28
    Levante zachránil Miramón. Po centru z rohového kopu a hlavičce Martíneze byl Cardenas překonán, ale byl to právě levý záložník, kdo na brankové čáře odpálil balón do bezpečí!
     
    20
    Na žluté karty máme srovnáno. Z hostujících řad si ji vysloužil Jorge Miramón, když zezadu bolestivě přišlápl pravý kotník Sancetovi. Jedná se o jeho pátou žlutou kartu v sezóně, což znamená, že příští ligový zápas bude mít volno.
     
    14
    První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí fotbalista Álex Berenguer. Protestuje a zřejmě právem. Ve skluzu sice trefil Martího, ale nejprve odkopl balón do autu.
     
    12
    První velká šance zápasu končí neúspěchem! Nahrávku obdržel Iñaki Williams, který využil rozestoupené obranné řady a středem rázem postupoval sám na bránu. Dani Cárdenas však skvěle proti útočníkovi vyběhl a vychytal jej levou nohou!

    Milan Huppert

    Góly: 63. Vesga (Berenguer), 76. I. Williams (Berenguer), 88. Zarraga (pen.) – 90+1. De Frutos

    Karty:   14. Berenguer (ATB) – 20. Miramón (LVN), 37. Son (LVN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:14.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos, Yeray, I. Martínez (55. Vivian), Berchiche – Berenguer, Vencedor (78. Petxarroman), Vesga, Muniain (C) (73. N. Williams) – Sancet (73. Zarraga), I. Williams (79. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Dani García, Raúl García, Lekue, Núñez, Petxarroman, Serrano, Villalibre, Vivian, N. Williams, Zarraga.

    Tréner: Marcelino García Toral

    Levante UD: Cárdenas – Pier, Ó. Duarte, M. Cáceres (71. Cantero) – Miramón, Melero (71. Malsa), Pepelu, Son (84. Franquesa) – De Frutos, Morales (C) (45+2. E. Bardhi) – Martí (84. Goméz).
    Náhradníci: Aitor Fernández – E. Bardhi, Cantero, Coke, Franquesa, Goméz, Malsa, Pubill, Radoja, Soldado, Vezo, N. Vukčević.

    Tréner: Alessio Lisci

    Rozhodca: Muñiz – Cerdán, Alonso

    Diváci: 29 485