Bilbao – Levante 3:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:1 (0:0)
Levante UD
cz Pondelok 07.03.2022, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Pondělní dohrávka 27. kola španělské LaLigy skončila vítězstvím papírového favorita, Athletic Bilbao porazil poslední Levante na domácím stadiónu 3:1.

    Góly začaly padat až ve druhém poločase. Skóre střetnutí otevřel v 63. minutě nechytatelnou hlavičkou k pravé tyči Mikel Vesga, dvoubrankový náskok vystřelil favoritovi o třináct minut později Iñaki Williams. Definitivní razítko na vítězství Bilbaa dal střídající Oier Zarraga, který v 88. minutě proměnil penaltu po faulu na svou osobu. Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch, v nastaveném čase mířil do černého Jorge De Frutos.

    Svěřenci kouče Marcelina zůstávají navzdory vítězství osmí, manko na Villarreal nicméně stáhli na rozdíl dvou bodů. Levante je stále poslední, na sedmnáctou Granadu ztrácí bodů sedm. (23:02:08)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:14.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Nico Williams. Kličkou do středu zmátl Óscara Duarteho, nicméně kostarický obránce se stihl srovnat a v pádu střelu soka ztečoval vedle levé tyčky.
     
    90+1
    Levante právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jen střílí alespoň čestný gól. Individuálně se prosmýkl do pokutového území soupeře po levé straně JORGE DE FRUTOS, ve finále akce vyběhnuvšího Simóna zkušeně přeloboval.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Pohledný gól mohl do statistik zapsat Álex Cantero. Do balónu se opřel nůžkami, střelu na zadní, levou tyč ale Simón zvládl vytěsnit, míč navíc udržel ve hře.
     
    88
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Balón si na bílý bod postavil sám faulovaný OIER ZARRAGA. Po celou dobu měl oči upřené na brankáře a zaznamenal jeho předčasný pohyb k pravé tyči, bez problémů pak kulatý nesmysl nasměroval na opačnou stranu.
     
    87
    Teď už se penalta píská! Unai Simón zachytil do rukavic centr zprava a dlouhým výhozem poslal do brejku Nica Williamse, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na střed už do pokutového území k Zarragovi, toho zezadu nešikovně podrazil De Frutos.
     
    86
    Rober Pier skvěle přečetl patičku Villalibreho a podpořil ofenzivu. Nahrál Malsovi a očekával zpětný pas o vnitra šestnáctky, jenže balón zastavil pozorný Vivian.
     
    85
    Pokutový kop chtěl odpískat Álex Berenguer. Óscar Duarte popostrčil protihráče jen lehce, to na penaltu určitě nebylo a arbitr Muñiz byl téhož názoru.
     
    84
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Son, přichází Enric Franquesa.
     
    84
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Dani Goméz.
     
    82
    Po pravé lajně přesprintoval pravého beka de Marcose forvard Roger Martí. Musel rychle jednat a volil střílený centr do malého vápna, kde žádného spoluhráče neměl.
     
    81
    Yuri Berchiche na středu oslovil Álexe Berenguera. Autor dvou asistencí si na kličku netroufl, hrál na jistotu zpět do zadních řad ke kopačkám Yeraye.
     
    80
    V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, je o vítězi s velkou pravděpodobností rozhodnuto. Bilbao vede o dva góly a na hřišti je lepším týmem.
     
    79
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Asier Villalibre.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Alex Petxarroman.

    Milan Huppert

    Góly: 63. Vesga (Berenguer), 76. I. Williams (Berenguer), 88. Zarraga (pen.) – 90+1. De Frutos

    Karty:   14. Berenguer (ATB) – 20. Miramón (LVN), 37. Son (LVN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:14.
    Athletic Club Bilbao: Simón – de Marcos, Yeray, I. Martínez (55. Vivian), Berchiche – Berenguer, Vencedor (78. Petxarroman), Vesga, Muniain (C) (73. N. Williams) – Sancet (73. Zarraga), I. Williams (79. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, Dani García, Raúl García, Lekue, Núñez, Petxarroman, Serrano, Villalibre, Vivian, N. Williams, Zarraga.

    Tréner: Marcelino García Toral

    Levante UD: Cárdenas – Pier, Ó. Duarte, M. Cáceres (71. Cantero) – Miramón, Melero (71. Malsa), Pepelu, Son (84. Franquesa) – De Frutos, Morales (C) (45+2. E. Bardhi) – Martí (84. Goméz).
    Náhradníci: Aitor Fernández – E. Bardhi, Cantero, Coke, Franquesa, Goméz, Malsa, Pubill, Radoja, Soldado, Vezo, N. Vukčević.

    Tréner: Alessio Lisci

    Rozhodca: Muñiz – Cerdán, Alonso

    Diváci: 29 485