CFC Janov – Empoli 0:0 (kon.) | Bologna – Turín 0:0 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Venezia – Sassuolo 1:4 (kon.) | Juventus – Spezia 1:0 (kon.) | Neapol – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
CFC Janov
0:0 (0:0)
Empoli FC
cz Nedeľa 06.03.2022, 12:30Talianska Seria A • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Janov CFC a Empoli FC.
     
    Empoli FC

    Hostující Empoli letos zažívá na své poměry docela povedenou sezónu. Po dvaceti sedmi odehraných zápasech má na kontě třicet jedna bodů a patří mu třináctá pozice ligové tabulky. Na týmy kolem sebe má k dobru menší náskok. Empoli dokáže získávat body i přes slabší obranu. V letošním ročníku inkasovalo 53 branek, což je druhá nejhorší obrana v celé Serii A. Naposledy doma padlo 2:3 s Juventusem.
     
    Janov CFC

    Domácí Janov je na tom mnohem hůře. Po dvaceti sedmi odehraných zápasech má na kontě sedmnáct bodů a patří mu devatenáctá pozice. Hůře je natom jen poslední Salernitana. Na záchranu Janov aktuálně ztrácí osm bodů. Janov trápí hlavně ofenzivní fáze. Dosud soupeřům nastřílel jen dvacet dva branek. Poslední duel skončil bezrankovou remízu s Interem.
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Sirigu – Hefti, Nikola Maksimović, Östigard, Vásquez – Sturaro, Badelj – A. Gudmundsson, Melegoni, Portanova – Yeboah.
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Amiri, Bani, Calafiori, Destro, Frendrup, Galdames, Ghiglione, Hernani, Rovella.

    Empoli FC: Vicario – Stojanović, S. Romagnoli, Luperto, Parisi – Żurkowski, Asllani, Benassi – Verre, N. Bajrami – Pinamonti.
    Náhradníci: Furlan, Ujkani – Bandinelli, Cutrone, Cacace, Di Francesco, Fiamozzi, Henderson, La Mantia, Štulac, Viti, Tonelli..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Janov bude hrát v tmavém, zatímco Empoli bude hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začátek duelu se o několik minut opozdil kvůli díře v síti jedné z branek. Výkop následně obstaralo hostující Empoli.
     
    2
    Simone Romagnoli táhl akci Empoli po levé straně hrací plochy, jenže jeho přihrávka za obranu domácího celku nikoho neoslovila.
     
    3
    Petar Stojanović nakopl míč na pravou stranu na polovinu soupeře, jenže tam neměl nikoho z volných spoluhráčů v modročerveném dresu.
     
    4
    Albert Gudmundsson dostal prostor na pravé straně, přehodil si míč na pravou nohu a odcentroval. Jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    5
    Hefti bojoval o míč na pravé straně hrací plochy, přehodil si jej na levačku a odcentroval. Jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    6
    Empoli zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně jeho pobídka skončila u prvního hráče Janova.
     
    7
    Badelj zahrál rukou v blízkosti pokutového území přímo před očima hlavního rozhodčího. Hostující Empoli bude zahrávat přímý kop.
     
    8
    Exekuce přímého kopu se ujal Nedim Bajrami, který zakončil placírkou přes zeď, nicméně jeho pokus prolétl nad břevnem domácí svatyně.
     
    9
    Nedim Bajrami se dostal do dalšího zakončení, ale jeho rána směřující na střed branky Sirigua nepřekvapila.
     
    10
    Janov kombinuje na vlastní polovině a uklidňuje rozehrávku. Fotbalisté Empoli rozehrávku soupeře nadále napadají.
     
    11
    Asllani táhl akci Empoli středem hrací plochy, poslal přihrávku na levou stranu, nicméně následný centr poslal do rukavic připraveného brankáře.
     
    12
    Parisi táhl akci Empoli po levé straně a dostal se k odcentrování do šestnáctky. Sirigu jeho pobídku přečetl a schoval míč do rukavic.
     
    13
    Hefti táhl akci Janova po pravé straně hrací plochy, ale jeho přízemní centr skončil na hrudi prvního obránce v bílém dresu Empoli.
     
    14
    Domácí Janov zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně defenziva Empoli byla pozorná a míč odehrála do bezpečí.
     
    15
    Leo Östigard se dostal na pravou stranu, uvolnil se kolem soupeře a odcentroval. Jeho nadýchaný centr přiletěl do rukavic brankáře.
     
    16
    Albert Gudmundsson si navedl míč do blízkosti velkého vápna, navedl si míč na levačku a zakončil. Jeho rána směřovala do rukavic brankáře.
     
    17
    Stopeři Janova opět kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak defenziva Empoli žene své spoluhráče nahoru.
     
    18
    Manolo Portanova dostal přihrávku na pravou stranu, odkud se dostal k odcentrování. Jeho pobídka skončila na hlavě prvního zadáka v bílém.
     
    19
    Obrovská šance domácích! Po rohovém kopu zakončoval hlavou Leo Östigard, ale Asllani jeho hlavičku vykopl z brankové čáry!
    19. Obrovská šance Janova
     
    20
    Vicario si dal pozor na nákop za obranu Empoli, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Empoli s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    21
    Portanova se uvolnil na levé straně, odkud odcentroval do pokutového území, ale obrana Empoli si dala pozor a míč odehrála na roh.
     
    22
    Na další povedený rohový kop si naskočil Maksimovič, který hlavičkoval zády k brance, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem.
     
    23
    Portanova dostal přihrávku na levou stranu, kde se pěkně uvolnil kolem soupeře a odcentroval. Jeho dloubáček skončil u zadáků v bílém.
     
    24
    Albert Gudmundsson si na pravé straně skvěle pokryl míč tělem, jenže neustál následný souboj a poroučel se k zemi.
     
    25
    Stopeři Empoli vyhnali hru na polovinu Janova, nicméně akce hostujícího celku je zatím hodně kostrbatá. Na trávníku kralují hráči Janova.
     
    26
    Portanova si naskočil na centr z pravé strany a vyslal na branku prudkou hlavičku. Hostující brankář si dal pozor a reflexivně míč vyrazil!
     
    27
    Portanova se dostal na polovinu soupeře, kde narýsoval přihrávku do pokutového území, nicméně tam si nenaběhl nikdo v dresu Janova.
     
    28
    Benassi dloubl míč na polovinu Janova, jenže nikdo v bílém dresu Empoli si na jeho pobídku nenaběhl. Pokračuje boj o každý metr hřiště.
     
    29
    Portanova se dral na polovinu soupeře, jenže v souboji s obráncem si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme opatrnou bitvu. O něco aktivnější je domácí Janov, ale tomu chybí klid v zakončení.
     
    31
    Domácí brankář Sirigu vyrazil až na hranici velkého vápna, odkud spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Jeho nákop ale skončil u prvního soupeře.
     
    32
    Na další přihrávku na pravou stranu si naběhl Badelj, jenže tomu pro změnu vůbec nevyšlo zpracování a míč mu pod kopačkou utekl do autu.
     
    33
    Janov kombinuje kolem velkého vápna, jenže obrana Empoli nadále drží pevný defenzivní blok a nenechává soupeřům moc prostoru.
     
    34
    Yeboah si navedl míč na hranici velkého vápna, přehodil si jej na pravačku a zakončil placírkou. Jeho rána se vznesla nad břevno.
     
    35
    Portanova upadl v pokutovém území a domácí se následně dožadovali odpískání pokutového kopu. Sudí ale dává najevo, že se kopat penalta nebude.
     
    36
    Sudí ještě čekal na pokyn od kolegy u videa, ale penalta se tedy skutečně kopat nebude.
     
    37
    Yeboah si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce, jenže defenziva Empoli si jeho pohyb pohlídala a nepustila domácího útočníka do šance.
     
    38
    Jeden z domácích hráčů upadl po souboji na pravé straně hřiště, nicméně podle rozhodčího si k pádu pomohl sám zakopnutím o míč.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Valerio Verre (Empoli FC).
     
    40
    Janov zahrával další přímý kop. Na povedený centr si v pokutovém území naskočil Sturaro, jehož hlavička směřovala do rukavic brankáře.
     
    41
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Empoli zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za hrudník.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Stefano Sturaro (Janov CFC).
     
    43
    Yeboah dostal přihrávku na polovinu soupeře, ale v souboji míč udržel a vybojoval přímý kop pro svůj celek.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Sebastiano Luperto (Empoli FC).
     
    45
    Portanova spěchal s míčem vpřed po levé straně, ale při kličce si jej předkopl daleko před sebe a už jej neudržel na trávníku.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Kelvin Yeboah (Janov CFC).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali. O něco aktivnější byl od úvodu utkání domácí Janov, který si v první půli vypracoval dvě velké šance. Ostigardovu hlavičku vykopl z brankové čáry obránce a Portanova pro změnu nechyl vyniknout gólmana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Janov obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Janov v něm bude muset pořádně zabrat, aby oživil naději na záchranu.
     
    47
    Stojanovič si dal pozor na sprintujícího soupeře, před kterého se natlačil tělem a odehrál míč do zámezí.
     
    48
    Filippo Melegoni se snažil udržet míč u rohového praporku, nicméně důrazný soupeř proti němu vystoupil a odehrál míč do bezpečí.
     
    49
    Melegoni se na levé straně zbavil soupeře a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného gólmana.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Manolo Portanova (Janov CFC).
     
    51
    Hosté se při kombinaci na vlastní polovině dostávají pod obrovský tlak, jelikož domácí hráči soupeře aktivně napadají a nenechávají mu prostor.
     
    52
    Janov se už znovu usadil na polovině soupeře, ale kombinace domácího celku se odehrává daleko od pokutového území. Pokračuje obraz hry z první půle.
     
    53
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Valerio Verre, přichází Andrea La Mantia.
     
    54
    Stopeři Empoli si dali pozor na napadající hráče v tmavých dresech Janova a bez problémů míč nakopli na pravou stranu hřiště.
     
    55
    Janov vhazoval na vlastní polovině. Napadající soupeři domácím značně zkomplikovali situaci a bez problémů vybojovali míč pro sebe.
     
    56
    Andrea Pinamonti se v nebezpečném souboji střetl se Sturarem. Sudí byl v tomto případě hodně milostivý a neudělil hráči žlutou kartu.
     
    57
    Janov zahrával rohový kop, po kterém hlavičkoval Leo Östigard, jenže jeho pokus hlavou skončil vedle vzdálenější tyčky domácí svatyně.
     
    58
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Kelvin Yeboah, přichází Mattia Destro.
     
    59
    Zadáci Empoli si dali pozor na prudký centr z levé strany a bez problémů míč odehráli do bezpečí. Pokračuje bitva o každý metr trávníku.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku utkání. Janov je sice aktivní, ale zakončení domácích jsou zatím nepřesná.
     
    61
    Albert Gudmundsson se uvolnil kličkou na levé straně a odkopl míč na polovinu soupeře. Pokračuje boj o každý metr hrací plochy.
     
    62
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Marco Benassi, přichází Filippo Bandinelli.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Nedim Bajrami, přichází Liam Henderson.
     
    63
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Manolo Portanova, přichází Nicolo Rovella.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Filippo Melegoni, přichází Nadiem Amiri.
     
    64
    Ani další rozehrávka Empoli se nesetkala s přesností a pobídka směřující na levou stranu skončila v zámezí.
     
    65
    Janov se usadil na polovině soupeře, jenže nikdo v červenomodrém dresu se ne a ne dostat do zakončení.
     
    66
    Sturaro se uvolnil na levé straně, navedl si míč na hranici velkého vápna, jenže ani on nadýchaným centrem nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    67
    Nicolo Rovella se na levé straně zbavil soupeře, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    68
    Sturaro uspěl v souboji na polovině hrací plochy a nenechal se od míče odstavit. Obrana Empoli soupeře výborně napadala a získala míč.
     
    69
    Badelj se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže rána z voleje mu vůbec nesedla a míč skončil vysoko na tribuně za brankou.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a nadále sledujeme obrovskou bitvu. Janov má po změně stran tlak, ale Empoli brání na jedničku.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Filippo Bandinelli (Empoli FC).
     
    72
    Sturaro uspěl v souboji na polovině hřiště a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    73
    Empoli se dostalo na polovinu soupeře, jenže nikdo v bílém dresu se k přihrávce za obranu soupeře nedostal.
     
    74
    Destro si dal pozor na nákop za obranu a hlavou míč odehrál mimo nebezpečné území. Hosté si následně museli pomoci faulem.
     
    75
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Szymon Żurkowski, přichází Lorenzo Tonelli.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Kristjan Asllani, přichází Leo Štulac.
     
    77
    Empoli v posledních minutách zlepšilo svůj výkon a podařilo se mu otupit tlak domácího Janova. Domácí fanoušci ale ženou Janov vpřed.
     
    78
    Nicolo Rovella si dobře pokryl míč na polovině soupeře a napadající soupeř mu jednoduchým háčkem podkopl stojnou nohu.
     
    79
    Empoli se dostalo na polovinu soupeře, jenže hosté se tam dlouho neudrželi. Aktivní hráči Janova rozehrávku skvěle napadali.
     
    80
    Destro uspěl v souboji v pokutovém území, jenže následně místo zakončení zvolil přihrávku na pravou stranu, kde už spoluhráče nenašel.
     
    81
    Sturaro povedeným centrem našel v pokutovém území Destra, který se dostal do zakončení, nicméně jeho hlavička mířila do rukavic Vicaria.
     
    82
    Štulac se ujal rozehrávky rohového kopu hostujícího Empoli. Jeho nadýchaný centr se snesl na přední tyč, nicméně tam nebyl nikdo v bílém.
     
    83
    Právě Štulac se po další akci zpoza vápna položil do padajícího míče, jenže jeho rána skončila na hrudi prvního hráče Janova.
     
    84
    Badelj se otočil na vlastní polovině kolem napadajícího soupeře a přenesl rozehrávku na pravou stranu. Obrana Empoli se ale rychle srovnala.
     
    85
    Domácí zahrávali rohový kop, jenže v pokutovém území to s důrazem přehnal Albert Gudmundsson, který poslal k zemi jednoho z obránců v bílém.
     
    86
    Fabiano Parisi si skvěle pokryl míč a dobíhající Rovella jej šlapákem poslal k zemi.
     
    87
    Rovella následně vyfasoval žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    88
    Empoli se dostalo na polovinu soupeře, ale akce hostujícího celku skončila nepřesnou přihrávkou na hráče v bílém dresu.
     
    89
    Albert Gudmundsson se skvěle vrátil s nabíhajícím Liamem Hendersonem, před kterým míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    90
    Liam Henderson uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a opět odehrál míč do bezpečí. Empoli je blízko k zisku cenného bodu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Empoli už v nastavení zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč z kopačky Śtulace přiletěl na malé vápno, kde zasáhla obrana.
     
    90+3
    Domácí se v nastavení nemohou dostat na polovinu soupeře. Zadáci Empoli si závěr duelu bezpečně hlídají.
     
    90+4
    Sturaro uspěl v souboji na hranici velkého vápna, sklepl míč pod sebe, ale tam už neměl nikoho ze svých spoluhráčů v tmavém.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Janov se nakonec s Empoli rozešel bez branek. O něco aktivnější byl od úvodu utkání domácí Janov, který si v první půli vypracoval dvě velké šance. Ostigardovu hlavičku vykopl z brankové čáry obránce a Portanova pro změnu nechyl vyniknout gólmana. Po změně stran Janov dlouho tlačil, ale Empoli dnes v defenzivě odehrálo fantastické utkání.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:19. (14:28:53)

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   42. Sturaro (JAN), 45+1. Yeboah (JAN), 50. Portanova (JAN), 87. Rovella (JAN) – 39. Verre (EMP), 44. Luperto (EMP), 71. Bandinelli (EMP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:19.
    CFC Janov: Sirigu – Hefti, Nikola Maksimović, Östigard, Vásquez – Sturaro, Badelj – A. Gudmundsson, Melegoni (63. Amiri), Portanova (63. Rovella) – Yeboah (58. Destro).
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Amiri, Bani, Calafiori, Destro, Frendrup, Galdames, Ghiglione, Hernani, Rovella.

    Empoli FC: Vicario – Stojanović, S. Romagnoli, Luperto, Parisi – Żurkowski (75. Tonelli), Asllani (75. Štulac), Benassi (62. Bandinelli) – Verre (53. La Mantia), N. Bajrami (62. Henderson) – Pinamonti.
    Náhradníci: Furlan, Ujkani – Bandinelli, Cutrone, Cacace, Di Francesco, Fiamozzi, Henderson, La Mantia, Štulac, Viti, Tonelli.