Salernitana – Bologna 1:1 (kon.) | Empoli – Juventus 2:3 (kon.) | Sassuolo – Fiorentina 2:1 (kon.)
koniec
US Salernitana 1919
1:1 (0:1)
Bologna FC
cz Sobota 26.02.2022, 15:05 • Stadio Arechi, Salerno • Talianska Seria A • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:38:09)
     
    Vyrovnaný duel mezi Salernitanou a Bolognou skončilo spravedlivou dělbou bodů. Ani jeden z týmů nebyl na hřišti dominantní, ani jeden z nich si v podstatě vítězství nezasloužil. Tenhle výsledek zkrátka musejí brát obě strany, doplňme, že hosty poslal do vedení Arnautović, za domácí následně skóroval jen krátce po svém střídání Zortea.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:25.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se dohrává spíše z povinnosti. Oba celky už nechtějí hlavně chybovat, je logické, že padnout takto v záběru by bylo hodně nepříjemné.
     
    90
    Čtyři minuty nastavil sudí Ayroldi poté, co Skorupski vychytal jednoho ze svých protihráčů, konkrétně Mazzocchiho, při zahrávání přímého kopu.
     
    88
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Éderson, přichází Emil Bohinen.
     
    87
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Kevin Bonifazi.
     
    86
    Arnautović sice zaznamenal první branku utkání, ale v koncovce se mu mnohdy nedaří tolik, jak by chtěl Otrávený nyní sledoval, jak další jeho pokus skončil mimo.
     
    84
    Poměrně dlouho nyní trvalo ošetřování Theateho, který se nakonec zvedl z trávníku sám, ale držel si rameno. Vypadá to však, že by se na hrací plochu měl vrátit.
     
    82
    De Silvestri (BLG) je dalším hráčem, který uviděl žlutou kartu. Sudí Ayroldi se snaží za každou cenu udržet zápas ve slušné rovině. A daří se mu to.
     
    81
    Oba celky se k zásadním šancím v tomto poločase nedostaly. A aktuální výsledek vlastně plně odpovídá dění na hrací ploše. Uvidíme, jestli se ještě skóre náhodou neposune směrem kupředu.
     
    79
    Arnautović (BLG) nyní působil poněkud frustrovaně, inkasoval tak další žlutou kartu v tomto zápase.
     
    78
    Střídající Perotti se nyní snažil uvést na listinu střelců, ovšem marně. jeho pokus zkrátka nebyl dostatečně přesný.
     
    75
    Hra se evidentně hodně uklidnila. Domácí už totiž evidentně nemají potřebu tolik se hnát dopředu, je vidět, že i s remízou by asi byli spokojeni. Oba týmy vlastně takto působí.
     
    74
    Domácí stratég Nicola (SAI) obdržel, pravděpodobně za nějaké protesty vůči rozhodčím, žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Nicola Sansone.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Roberto Soriano, přichází Emanuel Vignato.
    72. Nadir ZORTEA - 1:1
     
    72
    Salernitana právě vstřelila branku! Tak se domácí přece dočkali své odměny. Musa Barrow prostrčil merunu na NADIRA ZORTEU, který zamířil parádně do spodního rohu branky. Tenhle pokus byl zřejmě i lehce tečovaný, takže gólman Skorupski zkrátka na míč nedosáhl. Tohle bylo střídání jako hrom. Asistence: Lys Mousset.
     
    72
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Grigoris Kastanos, přichází Nadir Zortea.
     
    72
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Lys Mousset.
     
    71
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Diego Perotti.
     
    71
    Dodatečně rozhodčí Ayroldi udělil žlutou kartu. Inkasoval jí v přerušené hře za svůj předchozí přestupek L. Coulibaly (SAI).
     
    70
    Tahle střela, kterou vyslal Arnautović, nemohla mít větší šanci na úspěch. Míč mu sjel z kopačky, prostě ho poslal hodně mimo kýžený a chtěný prostor třech tyčí.
     
    69
    Hosté podnikali akci po levé straně, nicméně žádný úspěch nezaznamenali. Ostatně stejně můžeme hovořit i o následném brejku na druhé straně.
     
    68
    Obrázek hry se i nadále moc nemění. Bologna zkrátka hlídá těsný náskok bez větších obtíží. A jako by navíc Salernitaně docházel dech, nebo lépe řečeno jí dochází munice. Skorupski nemusí být moc v pohotovosti.
     
    65
    Čas se domácím krátí a krátí, pořád ale nemusejí panikařit. Bologna každopádně působí v obraně stále velmi kompaktním dojmem.
     
    63
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Mattias Svanberg.
     
    61
    Hosté čelili nepříjemné standardce, znovu se ale ukázalo, jak důležité je míti Arnautoviće, dosud jediného střelce utkání. Ten totiž zastavil ve zdi pokus svého protivníka Verdiho.
     
    59
    Soriano (BLG) je prvním potrestaným hráčem žlutou kartou na straně Bologni. V pořadí je tenhle osobní trest druhým v rámci celého klání.
     
    58
    Bologna se snažila podnikat kroky k navýšení svého náskoku, ovšem jeho akci zastavil Arnautović, lépe řečeno jeho ofsajdové postavení.
     
    57
    Mazzocchi nyní operoval u pravé lajny a vybojoval rohový kop pro domácí. Nicméně ani tahle standardka domácím kýžený úspěch nepřinesla.
     
    56
    Velká škoda pro Salernitanu, že nevyužila zkraje druhé půle svou slušnou možnost. Utkání by mělo možná o dost jiné grády. Bologna každopádně drží těsný odstup od posledního celku Serie A.
     
    54
    Soriano nyní podnikal cestu k navýšení náskoku svého týmu, avšak bez úspěchu. Jeho střelu z přímého kopu dokázal zastavit bránící Verdi, stojící ve zdi.
     
    52
    Bologna se v úvodu druhé půle nikam netlačí, opravdu nemá důvod. Těžko říci, jestli se spíše bude snažit hájit těsný náskok. Salernitana zatím po obrátce nezáří.
     
    50
    Velká možnost pro domácí! Mohlo být klidně vyrovnáno. jenže Djurićovi se prostě dnes v koncovce moc nedaří, z moc dobré pozice na gólmana Skorupského nevyzrál.
     
    46
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Luca Ranieri, přichází Riccardo Gagliolo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Možná že tenhle výsledek je trochu nezasloužený, domácí rozhodně nepůsobili o noc horším dojmem v první půli, své šance ale proměnit, na rozdíl od soupeře, nedokázali. Hosté měli i štěstí, že je k dispozici VAR, video totiž pomohlo odvolat penaltu. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby technologie do fotbalu vůbec nevstoupila.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    L. Coulibaly nyní fauloval, nebo aspoň takový byl verdikt hlavního arbitra Ayroldiho. Co nevidět se blíží konec prvního dějství.
     
    45
    Dvě minuty navíc přidá rozhodčí Ayroldi k prvnímu poločasu.
    43. Marko ARNAUTOVIĆ - 0:1
     
    43
    Bologna právě vstřelila branku!
    Hosté se prakticky z ničeho nic ujímají vedení. Hickey z levé strany našel na hranici brankového území nestráženého MARKA ARNAUTOVIĆE a rakouský obr se hlavou pohotově prosadil. Asistence: Aaron Hickey.
     
    42
    Verdi je směrem dopředu pořád hodně aktivní, teď se pokoušel napřímo ohrozit gólmana Skorupského, avšak jeho pokus byl zablokovaný Soumaorem.
     
    39
    Verdi nyní vybojoval rohový kop pro svůj tým. Ovšem ani po této situaci se domácí gólově neprosadili.
     
    37
    Změna skóre na řadu stále nepřišla. Obrázek hry se přitom moc nemění. Vidíme hlavně boj, boj, boj... Salernitana možná na oko působí o něco lépe, zásadní tlak na soupeře ovšem vyvinout nedokáže.
     
    35
    Bologna zatím směrem dopředu opravdu tápe. Je vidět, že domácí jsou prostě po zisku třech bodů daleko hladovější.
     
    33
    Domácí moment nenařízené penalty nerozhodil. I nadále se snaží více tlačit před bránu soupeře. Nyní se Verdi snažil zacílit z z přímého kopu, jeho pokus ovšem skončil nad bránou.
    30. pád Ribéryho na zem penaltu neznamenal
     
    30
    Penalta je odvolána! Ayroldi uznal, že pád Ribéryho ve vápně se zkrátka neudál vlivem ataku Orsoliniho.
     
    29
    Ayroldi se musí podívat k videu! Odvolá nařízený pokutový kop?
     
    28
    VAR nyní koumá, zda opravdu došlo ke kontaktu Ribéryho a bránícího Orsoliniho, který svého soupeře poslal k zemi. Situace je minimálně hodně sporná.
    27. ve vápně upadl Ribéry po (ne)střetu s Orsolinim
     
    27
    Byla nařízena penalta pro Salernitanu!
     
    25
    Hezky byl nyní na pravé straně uvolněný Mazzocchi. Ten následně předložil míč do moc dobré pozice Djurićovi, avšak jeho pokus skončil v zámezí. Velká škoda pro Salernitanu.
     
    24
    Domácí nyní mají míč na svých kopačkách, snaží se vymyslet kloudnější akci. Nicméně defenzíva soupeře zatím působí kompaktně a organizovaně.
     
    23
    Tak i Salernitana nyní nasadila vysoký presing, ani ona ovšem míč na své kopačky neuzmulo. Vše nakonec skončilo faulem Mazzocchiho.
     
    22
    Poměrně riskantně si nyní počínali v rozehrávce domácí, avšak situaci nakonec zvládli. Bologna velmi dobře presovala, to je třeba připomenout.
     
    20
    ... Faziův pas nebyl moc povedený. Domácí sice reklamovali, že jeden z hráčů Bologni se dotkl míče rukou, nicméně sudí Ayroldi do této míchanice nezasáhl.
     
    19
    Už poněkolikáté se Hickey dopustil přestupku proti pravidlům fotbalu. A u pravé strany si tak chystá standardku Fazio...
     
    18
    Po delší době musel být v pohotovosti brankář Skorupski, který nakonec zlikvidoval nepříjemný dalekonosný pokus Verdiho. Oba týmy se snaží prosadit směrem dopředu, určitě nevidíme pro nezaujatého diváka špatný fotbal.
     
    17
    A znovu je na očích sudí Ayroldi. Musel zkrátka přerušit hru pro přestupek Hickeyho, který povalil svého rivala na trávník.
     
    15
    Už podruhé se dopustil dost podobného přestupku Medel, který zezadu drcnul zezadu do svého protihráče. Musel tak na kobereček k sudímu Ayroldimu.
     
    14
    Bologna začíná kousat, aktuálně prožívá nejlepší období tohoto zápasu. Zase musel být v pohotovosti Sepe, který likvidoval tuhle střelu Arnautoviće.
     
    13
    Musa Barrow znovu v akci. Tentokráte napřáhl ze střední vzdálenosti, brankář Sepe ale celou situaci jistil. S menšími problémy, ale přece neposedný balón zkrotil dle vlastních očekávání.
    11. ofsajdová pozice Musy Barrowa, následná střela Orsoliniho
     
    11
    Tohle byla první slušná příležitost pro hosty! Nutno ale předem podotknout, že případná branka by stejně naplatila kvůli ofsajdu, z něhož byl usvědčený centrující Musa Barrow. Ten našel ve vápně svým pasem Orsoliniho, jenž z blízkosti napálil jen obránce před sebou.
     
    10
    ... centr z rohového čtvrtkruhu doplachtil do šestnáctky, kde si obrana Salernitany, a to včetně Sepeho, poradila.
     
    9
    Arnautović prodlužoval míč za sebe, nakonec však stačil míč odvrátit Mazzocchi alespoň do zámezí. Bologna každopádně má k dispozici rohový kop...
     
    8
    A znovu je slyšet hvizd hlavního arbitra Ayroldiho. Dnes zřejmě nebude mít úplně snadnou práci. Oba týmy urputně soupeří o každý míč.
     
    7
    Ne že by utkání bylo zatím vyloženě neférové, ale je vidět opravdu výhradně boj. Teď to jaksi s razancí svého skluzu přehnal Ranieri (SAI), který vyfasoval první žlutou kartu.
     
    6
    Kastanos nyní neprošel do slibné možnosti u pravé lajny. Hickey mu cestu dobře zastavil.
     
    5
    V )vodních minut je k vidění urputný boj ve středu hrací plochy. Bologna je zatím u míče možná o něco méně. Zatím se ani nepropracovala k nějakému střeleckému pokusu.
    3. střela Édersona
     
    3
    První slušná možnost pro domácí! Éderson se dostal k zakončení zpoza šestnáctky poté, co k němu doplachtil pas z pravé strany, avšak jeho pokus směřoval kousek vedle brány.
     
    2
    Kastanos nyní u lajny přibrousil jednoho ze svých soupeřů, asistent rozhodčího Bercigli tak signalizoval hlavnímu arbitrovi Ayroldimu, aby přerušil hru pro tento přestupek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Salernitana 1919: Sepe – Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri – L. Coulibaly, Éderson – Kastanos, Verdi, Ribéry – Djurić.
    Náhradníci: Belec – Jaroszyński, Mousset, Gagliolo, Mikael, Gyömbér, Di Tacchio, Bohinen, Veseli, Zortea, Obi, Perotti.
    Trenér: Nicola

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, R. Soriano, J. Schouten, Hickey – Orsolini, Arnautović, Musa Barrow.
    Náhradníci: F. Bardi – Svanberg, Vignato, N. Sansone, Dijks, Bonifazi, Aebischer, Mbaye, Kasius, Falcinelli, Binks, Viola.
    Trenér: Mihajlovič

    Rozhodčí: Ayroldi – Bercigli, Berti.
     
    Hosté si v uplynulých několika týdnech nevedli dle vlastních představ, přesto v minulém kole utnuli konečně svou sérii pěti zápasů bez vítězství a konečně v novém kalendářním roce 2022 urvali tříbodový výsledek. Je otázkou, jak moc pro ně bude tenhle úspěch z duelu se Speziou povzbudivý, zda se nejednalo jen o jakýsi výkřik do tmy a zda proti Salernitaně nakonec (ne)naplní roli mírného favorita.
     
    Domácí byli během lednového přestupového období velmi aktivní, zdařilo se jim výrazně obměnit kádr a zlepšení na řadu přišlo poměrně rychle. Už třikrát v řadě remizovali, přičemž proti Spezii, Janovu i slavnému AC Milán vždy skórovali. Evidentně tak vzkázali celému uskupení italské nejvyšší soutěže, že se ještě míní o ligové udržení poprat. Podaří se jim na čtvrtý pokus dokonce bodovat naplno?
     
    Pakliže v tomto měření sil musíme ukázat na toho, kdo zisk bodů přece jenom potřebuje o něco více, bezpochyby se jedná o Salernitanu. Ta se v tabulce Serie A nachází na posledním místě, osm bodů ji dělí od bezpečné sedmnácté příčky a potřebovala by rozhodně pokračovat v nastoleném trendu, jaký nastavila v uplynulých třech kolech. Proti bude nyní Bologna, jenž se v průběžném pořadí nachází ve středu tabulky, vyloženě neusiluje o pohárovou Evropu, ani se jí netýkají záchranářské starosti.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:05.

    Patrik Sandev

    Góly: 72. Zortea (Mousset) – 43. Arnautović (Hickey)

    Karty:   7. Ranieri (SAI), 71. L. Coulibaly (SAI), 74. Nicola (trenér) (SAI) – 59. R. Soriano (BLG), 79. Arnautović (BLG), 82. De Silvestri (BLG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:25.
    US Salernitana 1919: Sepe – Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri (46. Gagliolo) – L. Coulibaly, Éderson (88. Bohinen) – Kastanos (72. Zortea), Verdi (72. Mousset), Ribéry (71. Perotti) – Djurić.
    Náhradníci: Belec – Jaroszyński, Mousset, Gagliolo, Mikael, Gyömbér, Di Tacchio, Bohinen, Veseli, Zortea, Obi, Perotti.

    Tréner: Nicola

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, R. Soriano (73. Vignato), J. Schouten (87. Bonifazi), Hickey – Orsolini (63. Svanberg), Arnautović, Musa Barrow (73. N. Sansone).
    Náhradníci: F. Bardi – Svanberg, Vignato, N. Sansone, Dijks, Bonifazi, Aebischer, Mbaye, Kasius, Falcinelli, Binks, Viola.

    Tréner: Mihajlovič

    Rozhodca: Ayroldi – Bercigli, Berti