Joaquin Buckley - Abdul Razak Alhassan Vítěz: Buckley (kon.) | Jim Miller - Nikolas Motta Vítěz: Miller (kon.)
Parker Porter - Alan Baudot Vítěz: Porter (kon.) | Kyle Daukaus - Jamie Pickett Vítěz: Daukaus (kon.)
Johnny Walker - Jamahal Hill Vítěz: Hill (kon.)
koniec udalosti
Jim Miller - Nikolas Motta

Vítěz: Miller

Nedeľa 20.02.2022, 01:45 • UFC Apex, Enterprise, Nevada, USA • UFC Fight Night
     
    Další z parádních výkonů nesmrtelného Jima „A-10“ Millera! Po vyhraném prvním kole přišel po minutě a půl kola druhého skvělý útok, kterým poslal Brazilce na zem a tam ho dobil!
    Můžeme se tedy nejspíš těšit na jeho jubilejní 40. duel v UFC! (01:56:57)
     
    Vítěz: Jim Miller (TKO).
     
    01:58
    Konec zápasu.
     
    01:58
    Už to vypadalo, že Miller je mírně zpomalen a natrefován, ale přišel dynamický výpad a trefená zadní, kterou poslal Mottu na zem! Ani na vteřinu neváhal a vrhl se za svým soupeřem, na kterého vyslal kolem patnácti ran a rozhodčí Keith Peterson ukončuje tento duel!
     
    01:17
    Také Motta ale vyslal pěkný vnitřní kop.
     
    00:58
    Jim pokračuje v práci na levé noze Brazilce.
     
    00:27
    Motta začíná druhé kolo aktivněji a hned nachytal Millera ze zadní ruky. Poté se pokoušel o kop na hlavu, ale minul.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    První pětiminutovku zvládl lépe Jim Miller. Nejviditelnějším momentem kola byly zejména jeho kopy na přední nohu Motty.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    04:43
    Nikolas se ale z tlaku dokázal dostat, ale následně ho z rovnováhy rozhodil další tvrdý vnitřní kop.
     
    04:25
    Superman punch a následné svázání ze strany veterána! Motta je teď přišpendlen na klec.
     
    04:00
    Od Millera vidíme pokračující snahu o rozkopání soupeřovy přední nohy a celkem se to daří. Přišly další povedené kopy, zatímco Motta nic výraznějšího netrefuje.
     
    02:30
    Brazilec dostal už třetí tvrdý leg kick a na chvíli ztratil stabilitu.
     
    01:48
    Miller se rychle otřepal a trefil dobrý leg kick. Motta stále vyčkává a dává si pozor na zbytečnou chybu.
     
    01:04
    Jim Miller jde do Motty velmi nebojácně a ke konci první minuty inkasoval, což s ním viditelně otřáslo.
     
    00:30
    Motta vypadá na nohou velmi lehce. Miller hned zaujal střed klece.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    V oktagonu už máme také Jima Millera, který tak znovu posouvá svůj rekord v počtu zápasů v UFC.
     
    Poprvé v rámci UFC si užívá svůj nástup ke kleci Nikolas Motta. V debutu ho čeká hned ten nejostřílenější protivník, kterého mohl potkat.
     
    Vážení

    V lehké váze bojovníci směřují k hranici 155 liber (70,3 kg).

    Jim Miller zkušeně přidal jednu libru (70,8 kg) navíc, která se toleruje. Brazilec Motta měl oproti tomu 154,5 liber (70,1 kg).
     
    Jim „A-10“ Miller

    Bilance 33:16:1 NC (UFC 22:15:1 NC)

    Nejvíc zápasů v historii UFC, nejvíc výher a submissí v historii lehké váhy UFC, nejvíc výher v historii UFC (společně s Demianem Maiou). To je výčet některých rekordů Jima Millera, které napovídají, že uvidíme v akci skutečnou legendu organizace. Držitel černého pásu v brazilském jiu-jitsu loni oslavil 38. narozeniny a jeho kariéra jede vesele dál, i když už samozřejmě nemá za soupeře jména jako dřív, když porazil současného šampiona Charlese Oliveiru, Gleisona Tabaua nebo Thiaga Alvese. Porážky mu připravily taková esa jako Nate Diaz, Beneil Dariush, Dustin Poirier nebo v odvetě Charles Oliveira. Nyní už Miller potkává spíš průměrné zápasníky v jeho divizi. Loni v říjnu dokázal přerušit sérii dvou porážek a knockoutoval Ericka Gonzaleze. Bylo to teprve jeho páté vítězství stylem KO/TKO. Naopak úspěšných submisí má 18 a bodových výher 10. To celé je odrazem jeho stylu, kdy se snaží zejména systematicky dominovat na zemi. Tato taktika je jasná obzvlášť proti Mottovi, který se na zemi necítí jako ryba ve vodě a Miller by měl ve svých vodách jasně dominovat. Otázkou je, zda Mottu dostane rychle na zem a dočká se nějaké Brazilcovy chyby, aby trestal.
     
    Nikolas „Iron“ Motta

    Bilance 12:3 (UFC 0:0)

    Devětadvacetiletého Brazilce čeká v UFC debut a hned proti muži, který má na svém kontě naopak nejvíc zápasů pod hlavičkou organizace v historii. Motta ale není zas až takovým nováčkem pro ty, kteří sledují vedlejší projekty UFC. V roce 2015 byl součástí reality show The Ultimate Fighter zaměřené na brazilské bojovníky. Po úvodní výhře ale nezvládl druhé kolo a soutěž pro něj skončila. V listopadu 2020 byl po dvou výhrách v Cage Fury FC pozván do Dana White's Contender Series, odkud už to bývá jen krůček do samotné UFC. Motta dokázal na body porazit Lowryho a vysloužil si kontrakt. Samotná premiéra ho tedy čeká až po víc jak roce a čtvrt.
    Jedná se o specialistu na postoj, dokazujíc jeho bilance osmi výher KO/TKO a žádné submise. Dá se očekávat jasná snaha Motty setrvat v postoji, protože na zemi toho v kariéře zatím moc neukázal, což se nedá říct o jeho soupeři. Pokud Nikolas na nohou vydrží, je výhra víc než reální.
     
    Jim Miller se měl s Nikolasem Mottou potkat už v září minulého roku, ale kvůli pozitivnímu testu Millera na na koronavirus byl zápase přeložen.
    Legenda lehké váhy a celého UFC Jim Miller jde do svého 39. souboje v organizaci a čeká na něj brazilský postojář Nikolas Motta. Pro sázkové kanceláře je mírným favoritem Motta, ale obrovské zkušenosti dávají určitě šance také Jimovi. Všeobecně se předpokládá, že čím bude souboj delší, tím porostou šance Brazilce.
     
    Největší světovou MMA organizaci UFC čeká další galavečer, tentokrát pod názvem UFC Fight Night: Walkes vs. Hill. Tuto kartu provázely postupem času velké změny. Původně měla být hlavním zápasem bitva v lehké váze mezi bývalým šampionem Rafaelem dos Anjosem s kyrgyzskou hvězdou Rafaelem Fizijevem. Z turnaje vypadlo dalších několik zápasů včetně evropských těžkotonážníků Ilira Latifiho a Alexandera Romanova.
    Do hlavní role se tak posunul atraktivní duel polotěžkých vah Johnnyho Walkera s Jamahalem Hillem. Souboj o členství v elitní desítce této divize slibuje v UFC Apex centru skvělou podívanou. V akci uvidíme také známá jména jako například Kyle Daukaus, kaskadér Joaquin Buckley nebo legenda s nejvíce zápasy v UFC Jim Miller.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:45.

    Dávid Švec

    Keith Peterson