Exhibícia (kon.)
koniec udalosti
Exhibícia

cz Nedeľa 20.02.2022, 05:00 • Capital Indoor Stadium, Peking • ZOH - Krasokorčuľovanie
     
    Z tohoto přenosu a olympijských sportovišť je to vše, díky za pozornost. (07:45:43)
     
    Sportovní tečka za olympijskými hrami v Pekingu je za námi. Všechna sportoviště v Pekingu utichla, olympijské hry jsou takřka minulostí. Nelze, než popřát, abyste si užili závěrečný ceremoniál a doufejme, že se za čtyři roky při hrách v italské Cortině d'Ampezzo opět sejdeme. A čekání si mezitím trochu zkrátíme například letní olympiádou v Paříži už za dva roky.
     
    Konečné pořadí mužů
    1. Nathan Chen (USA) 332,60 WR
    2. Juma Kagijama (JPN) 310,05
    3. Šoma Uno (JPN) 293,00
    ...
    25. Michal Březina (CZE) 75,19

    Konečné pořadí žen
    1. Anna Ščerbakovová (ROC) 255,95
    2. Alexandra Trusovová (ROC) 251,73
    3. Kaori Sakamotová (JPN) 233,13
    ...
    20. Eliška Březinová (CZE) 175,41

    Konečné pořadí tanečních párů
    1. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (FRA) 226,98 WR
    2. Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov (ROC) 220,51
    3. Madison Hubbellová, Zachary Donohue (USA) 218,02
    ...
    16. Natálie Taschlerová, Filip Taschler (CZE) 168,32

    Konečné pořadí sportovních dvojic
    1. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (CHN) 239,88 WR
    2. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (ROC) 239,25
    3. Anastasia Mišinová, Alexandr Galljamov (ROC) 237,71
    ...
    17. Jelizaveta Žuková, Martin Bidař (CZE) 54,64

    Konečné pořadí týmové soutěže
    1. Ruský olympijský výbor 74
    2. USA 65
    3. Japonsko 63
    ...
    8. Česko 15
     
    Exhibice skončila.
    Grand finale
     
    Krasobruslaři se loučí a odjíždí z ledu a loučí se s publikem. Kolik z nich uvidíme za čtyři roky v Cortině? Budou Rusky Ščerbakovová a Trusovová nahrazeny opět novou mladičkou generací dalších talentů? Vydrží Juzuru Hanju ještě na jedny olympijské hry? Představí se Papadakisová se Cizeronem pod pěti kruhy i za čtyřmi lety, nebo už dosáhli všeho, čeho mohli a zvolí jinou cestu, například profesionální kluziště? A co Suej s Chanem, kterým bude za čtyři roky 30 a 33 let? Na to vše odpoví až roky následující.
    Grand finale
     
    Na ledě pod krasobruslaři září pomyslný ohňostroj, na led za nimi vyjel i maskot olympijských her. A to je tečka za těmito olympijskými hrami. Tečka za Pekingem 2022. Samozřejmě, ještě je tu slavnostní zakončení, ale co se sportovních výkonů týče, toto je opravdu tečka.
    Grand finale
     
    Postupně dostávají svůj prostor ke krátkým úsekům na ledě všichni aktéři, kteří se prostřídávají na středu kluziště. Nathan Chen s Keeganem Messingem předvedli synchronní backflip. Jen škoda, že oba kamery nezachytily dřív.
    Grand finale
     
    Byly to opět dva týdny krásného bruslení, dva týdny skvělých a špičkových sportovních výkonů, dva týdny, na které se všichni nejlepší krasobruslaři světa připravují dlouhé čtyři roky, protože olympijský závod je víc, než světové, evropské a další kontinentální šampionáty. Víc než Grand Prix, víc než jakékoliv jiné závody, které krasobruslení nabízí.
    Grand finale
     
    Olympijští šampioni mají svá vystoupení za sebou, stejně jako všichni ostatní medailisté, i tady pozvaní krasobruslaři. Čeká nás už jen finále celé exhibice, kdy na led vyjíždí všichni aktéři této Gala.
    Suej Wen-ťing, Chan Cchung
     
    Okořenili svůj výkon povedeným twistem, zařadili rotované a náročné zvedačky. Zkrátka vystoupení nejlepší sportovni dvojice těchto her. Domácích hrdinů Suej a Chana.
     
    Nyní ale vrcholné vystoupení, alespoň tedy pro čínské publikum. A pro to světové vlastně taky. Světoví rekordmani, kteří v posledních dvou dnech vylepšili světový rekord jak v krátkém programu, tak v součtu obou známek na 239,88 bodů, Suej Wen-ťing a Chan Cchung. Domácí vítězové soutěže sportovních dvojic.
    Nathan Chen
     
    Svou exhibiční jízdu si doslova užívá, nezapomíná ale ani na skoky. Jeden čtverný, dva trojité, zkrátka umí potěšit oko jak toho diváka, co chce vidět technické prvky, tak oko toho diváka, co by raději show a zábavu.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jan Vojkůvka