Winnipeg – Minnesota 6:3 (kon.) | Carolina – Florida 2:3 (po pr.) | Calgary – Anaheim 6:2 (kon.)
Vegas – Colorado 0:2 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 17.02.2022, 01:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:50 Paul STASTNY - 6:3
     
    57:50
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Fiala ztratil u pravého mantinelu puk, toho se hned chopili domácí, ve středním pásmu si jej rychle vyměnili a PAUL STASTNY pak neměl problém trefit odkrytou branku – 6:3. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.
    56:46 Dmitrij KULIKOV - 5:3
     
    56:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do útočného pásma, Kaprizovova střela pouze zacinkala o tyčku, jenže Hellebuyck jej nenašel a obrana nedokázala hru dostat od brankoviště a tak svou šanci na dorážku využil DMITRIJ KULIKOV a zblízka doklepl do sítě – 5:3. Asistence: Kirill Kaprizov, Mats Zuccarello.
    50:02 Kyle CONNOR - 5:2
     
    50:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Teď ale hosté pokazili rozehrávku v útočném pásmu, Perfetti křížným pasem posunul hru na levou stranu, kde byl rozjetý KYLE CONNOR, ten hravě přebruslil soupeře, najel si před branku a bekhendem zasunul puk mezi Talbotovy betony – 5:2. Asistence: Cole Perfetti.
    44:20 Mats ZUCCARELLO - 4:2
     
    44:20
    Minnesota právě vstřelila branku!
    No a tlak přinesl své ovoce. Hosté předvedli v útočném pásmu pěkný kolotoč, puk létal z hokejky na hokejku a po příhře skrz pásmo vystřelil MATS ZUCCARELLO. Nebyla to nejideálnější střela, byla však schována za obránce a skončila u bližší tyčky Hellebuyckovy branky – 4:2. Asistence: Kirill Kaprizov, Ryan Hartman.
    42:23 Cole PERFETTI - 4:1
     
    42:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A vzápětí je tu další úder domácích. Po udržení se v útočném pásmu dostal přihrávku na modrou Nate Schmidt, nejprve střelu pouze naznačil, ale o malinký okamžik později vyslal nahození, to před brankou lehce tečoval COLE PERFETTI a puk se zastavil až v síti – 4:1! Asistence: Nate Schmidt, Logan Stanley.
    41:07 Mark SCHEIFELE - 3:1
     
    41:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Z protiútoku udeřili domácí a ti už tak vedou o dvě branky. Přitom akce vypadala celkem nenápadně, puk putoval po mantinelu až takřka k modré čáře, po nahození před branku se pak ale Wheelerovi povedlo přihrát na zcela nepokrytého MARKA SCHEIFELEHO, ten využil svého postavení a sklepnutím do prázdné branky zkompletoval hattrick – 3:1! Asistence: Blake Wheeler, Brenden Dillon.
    39:48 Mark SCHEIFELE - 2:1
     
    39:48
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přesilovka je nakonec využitá a domácí dávají gól do šatny. Po další kombinaci se puk dostal na levou stranu, kde napřáhl MARK SCHEIFELE a jeho bomba od kruhu skončila v horním růžku Talbotovy branky – 2:1. Asistence: Josh Morrissey, Blake Wheeler.
    31:20 Mark SCHEIFELE - 1:1
     
    31:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nyní už ale inkasoval i on! Wheeler odvedl kus práce, když vyjel zpoza branky, neunáhlil se se zakončením a přihrál na volného MARKA SCHEIFELEHO před brankou. Ten sklepnutím z první nedal Talbotovi šanci na zákrok a je to 1:1. Asistence: Blake Wheeler.
    10:29 Joel Eriksson Ek - 0:1
     
    10:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je tu první gól utkání. Hosté se udrželi v pásmu, Hellebuyck dokázal pokrýt několik nahození z dálky, poté ale přišel švih v podání Jareda Spurgeona, ten před brankou tečoval nepokrytý JOEL ERIKSSON EK a na tohle už byl gólman Winnipegu krátký – 0:1. Asistence: Jared Spurgeon, Jonas Brodin.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 32. Scheifele (Wheeler), 40. Scheifele (Morrissey, Wheeler), 42. Scheifele (Wheeler, Dillon), 43. Perfetti (N. Schmidt, Stanley), 51. Connor (Perfetti), 58. P. Stastny (Wheeler, Scheifele) – 11. J. Eriksson Ek (Spurgeon, J. Brodin), 45. Zuccarello (Kaprizov, Hartman), 57. D. Kulikov (Kaprizov, Zuccarello)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, N. Schmidt, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), P. Stastny – Perfetti, Dubois, Connor – K. Reichel, Lowry, Copp – Poganski, Toninato, Harkins.
    Tréner: Dave Lowry

    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), J. Brodin, Goligoski, Merrill, D. Kulikov, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Greenway – Dewar, N. Sturm, Duhaime.
    Tréner: Dean Evason

    Rozhodca: Blandina, Pollock – Brisebois, Baker

    Diváci: 12 527