Buffalo – Columbus 3:4 (po pr.) | Boston – Carolina 0:6 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 0:2 (kon.)
Montreal – Washington 2:5 (kon.) | St. Louis – NJ Devils 4:7 (kon.) | Calgary – Toronto 5:2 (kon.)
Colorado – Tampa Bay 3:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:7 (1:2, 2:0, 1:5)
New Jersey Devils
cz Piatok 11.02.2022, 02:12 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Nico HISCHIER - 4:7
     
    59:51
    Devils právě vstřelili branku!
    A nyní je jasno definitivně, New Jersey tenhle zápas vyhraje, Jordan Binnington může zpět do brány. NICO HISCHIER vyjel s pukem do středového kruhu, propálil dalekonosnou ranou jediného beka, trefil prázdnou klec a Devils mohou slavit vítězství! Asistence: Jegor Šarangovič.
    58:41 Jesper BOQVIST - 4:6
     
    58:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak nyní už snad přece jen jasno je! St. Louis odvolalo gólmana, ale Devils vyhodili kotouč přes všechny čáry, JESPER BOQVIST měl nejrychlejší nohy, přejel celé kluziště a z ostrého úhlu poslal puk do prázdné klece Blues – 6:4 pro New Jersey! Asistence: Damon Severson.
    58:17 Brayden SCHENN - 4:5
     
    58:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hotovo ještě není, Jordan Binnington utekl na střídačku. Pavel Bučněvič pak bekhendem z rohu kluziště přihrál do předbrankového prostoru, kde byl dostatečně důrazný BRAYDEN SCHENN, jenž dorazil kotouč do klece Devils – 4:5! Asistence: Pavel Bučněvič.
    57:41 Jimmy VESEY - 3:5
     
    57:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Je nejspíš rozhodnuto, krásnou individuální akci nyní předvedl JIMMY VESEY, jenž si prohodil kotouč mezi bruslemi a pak parádním bekhendovým projektilem z pravého kruhu do vzdálenějšího rohu brány trefil přesně! Jordan Binnington byl bez šance, New Jersey už vede 5:3. Asistence: Jonas Siegenthaler, Pavel Zacha.
     
    54:24
    Přesilovka pro Blues! Michael McLeod je vyloučen, protože neustál svůj bruslařský výkon a v brankovišti sestřelil Jordana Binningtona. St. Louis má ideální možnost na srovnání skóre. McLeod fasuje dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
    51:34 Nico HISCHIER - 3:4
     
    51:34
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey otáčí zápas a znovu vede, tentokrát 4:3! Devils šli do přečíslení tři na dva, P. K. Subban narýsoval krásný křižný pas na levý kruh a NICO HISCHIER zvládl celou akci zakončit rychlou střelou, Jordan Binnington se nestihl přesunout, takže Ďáblové si nyní hýčkají nejtěsnější možné vedení! Asistence: P. K. Subban, Jegor Šarangovič.
     
    50:59
    Větší bitka ve středu hrací plochy, kde se vytvořilo všech pět dvojiček, rvaly se standardně celé pětky, spouštěčem byl zákrok Nika Mikkoly na Jespera Boqvista, jenž si ve vysoké rychlosti víc ublížil sám. Hrát se bude čtyři na čtyři, Mikkola a Mercer fasují menší tresty za hrubost.
    49:08 Jegor ŠARANGOVIČ - 3:3
     
    49:08
    Devils právě vstřelili branku!
    Je znovu srovnáno, stav je 3:3! Devils šli do situace dva na jednoho! Nico Hischier krásnou žábou prohodil obránce Scandellu a JEGOR ŠARANGOVIČ už z bezprostřední blízkosti mířil přesně. Skóre je tak znovu srovnané a nás čeká ještě dramatických deset minut přinejmenším! Asistence: Nico Hischier, Ty Smith.
     
    47:38
    A nyní si Jordan Binnington připsal dobrý zákrok, když vyráží ránu Jespera Boqvista, jenž dostal křižný pas na pravou stranu a pálil z dobré pozice, brankář Blues však stihl proti jeho ráně skočit.
     
    45:49
    Vladimir Tarasenko dostal kotouč na levý kruh a tvrdě vypálil, jeho rána trefila Gilliese do hrudi a od ní šla před brankoviště, kde se o zbytek postarali beci New Jersey.
     
    43:54
    Jonas Siegenthaler dostal od parťáka z obrany mizernou přihrávku a rukou vyhodil puk z hřiště. I to je však za dvě minuty kvůli zdržování hry. Přesilovka pro Blues.
     
    41:49
    Na druhé straně šel po pravém křídle kupředu osamocen Jordan Kyrou, jeho rána na zadní tyč však postrádala tolik potřebnou přesnost.
     
    41:16
    Devils jsou kompletní a hned se dostali do solidní šance, po nepřehledné situaci před klecí Blues se k ráně dostal Jegor Šarangovič, který však klec St. Louis z blízka minul!
     
    38:56
    Nejprve měl obrovskou šanci Robert Thomas, jenž šel do akce 2 na 1. Na levém kruhu volil ránu, kterou Gillies skvěle vyrazil lapačkou. Následně drobně fauloval Severson, jenž srovná počet hráčů na ledě, hrajeme ve čtyřech.
     
    38:04
    Niko Mikkola krátce po vhazování přidržel před svou bránou do zakončení se tlačícího Dawsona Mercera a inkasuje dvě trestné minuty za držení. Přesilovka Devils.
     
    35:38
    Jesper Boqvist nabral na pravé straně slušnou rychlost a jeho rána z kruhu na zadní tyč měla dobré parametry, Jon Gillies ji však zvládl vykopnout betonem.
    35:05 Justin FAULK - 3:2
     
    35:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis otáčí skóre v utkání, vede 3:2! JUSTIN FAULK vystřelil z osy hřiště od modré čáry, kotouč trefil tyč, od ní se odrazil do betonu Gilliese a od něj putoval zpět za brankovou čáru, odkud se ho Pavel Zacha již marně snažil vytáhnout, touš se těsně dostal za brankovou čáru, takže Blues jsou v nejtěsnějším možném vedení. Situaci muselo posvětit video, na ledě sudí gól neuznali. Bez asistence.
     
    34:09
    Vladimir Tarasenko šel na pravé straně do velké šance, když na kruhu stál sám před Gilliesem, kterého však ranou na přední tyč jen trefil do ruky!
     
    29:01
    Pavel Bučněvič dostal křižný pas na pravý kruh a rychlou ranou se snažil otočit duel v prospěch St. Louis. Jon Gillies se však stihl přesunout a střela ho trefila do břicha.
     
    26:20
    Robert Thomas dostal nabito na levý kruh do ostrého úhlu, ze kterého se snažil propálit Gilliese na přední tyči, gólman Devils se ale stihl přesunout a tento prostor dokázal pokrýt!
    25:13 Brayden SCHENN - 2:2
     
    25:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme srovnáno a začínáme od začátku. Krátce po vhazování vypálil z pravé strany od modré čáry Colton Parayko, už to vypadalo, že Jon Gillies jeho ránu udrží, jenže ta mu vypadla a BRAYDEN SCHENN v pádu dokázal dorazit touš do sítě Devils – skóre je tedy 2:2! Asistence: Colton Parayko, Ryan O'Reilly.
     
    24:58
    Jordan Kyrou dostal přihrávku z pravého rohu do předbrankového prostoru a přízemní ranou z bezprostřední blízkosti mohl srovnat, trefil však pouze beton Gilliese!
     
    20:22
    Damon Severson fauluje a srovnává počet hráčů na ledě, obránce New Jersey fasuje dvě minuty za sekání, kterého se dopustil na Pavlu Bučněvičovi.
     
    19:28
    Tomáš Tatar šel po levé straně kupředu, jenže David Perron jej sekl přes ruce a nedovolil mu tak projít dál. Sudí si toho ale všimli, dávají obránci Blues dvě trestné minuty a New Jersey má další početní výhodu.
    15:37 Klim KOSTIN - 1:2
     
    15:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesně půl minuty trvalo dvoubrankové vedení New Jersey! Pak si KLIM KOSTIN šikovně vyjel na levý kruh, obdržel přihrávku z rohu kluziště od Oskara Sundqvista a svižnou ranou propálil Jona Gilliese, takže snižuje na 1:2! Asistence: Oskar Sundqvist, Torey Krug.
    15:07 Michael MCLEOD - 0:2
     
    15:07
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils vedou 2:0, zdvojnásobují tak svůj náskok! MICHAEL McLEOD nabral ve středním pásmu rychlost, pak se prokličkoval přes dva obránce Blues, kteří ho jen osekávali a nakonec poměrně pohodlně zasunul kotouč za betonem Binningtona do sítě Blues po forhendové kličce, která sice úplně nevyšla, jak bylo zamýšleno, ale na to se historie neptá! Asistence: Damon Severson, Jimmy Vesey.
     
    03:22
    Justin Faulk se na obranné modré snažil zastavit Jespera Bratta, jehož přitiskl k mantinelu a přidržel jej na něm. Sudí to ohodnotili jako nedovolené bránění a New Jersey má přesilovku.
    02:12 P. K. Subban - 0:1
     
    02:12
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey z počátečního tlaku vytěžilo úvodní branku! Po závaru před vlastní svatyní odehrál Justin Faulk kotouč na modrou čáru, kde však stál připravený P.K. SUBBAN, jenž na ose hřiště napřáhl a tvrdou přízemní ránou propálil vše před sebou, Devils vedou 1:0! Bez asistence.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 16. K. Kostin (Sundqvist, Krug), 26. B. Schenn (Parayko, R. O'Reilly), 36. Faulk, 59. B. Schenn (Bučnevič) – 3. P. K. Subban, 16. M. McLeod (Severson, Vesey), 50. Šarangovič (N. Hischier, Ty Smith), 52. N. Hischier (P. K. Subban, Šarangovič), 58. Vesey (Siegenthaler, Zacha), 59. J. Boqvist (Severson), 60. N. Hischier (Šarangovič)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Bučnevič, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Perron, I. Barbašev, Saad – Sundqvist, K. Kostin, Joshua.
    Tréner: Craig Berube.

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.
    Tréner: Lindy Ruff.

    Rozhodca: MacDougall, Hebert – Suchánek, Nansen.

    Diváci: 18 096