Buffalo – Columbus 3:4 (po pr.) | Boston – Carolina 0:6 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 0:2 (kon.)
Montreal – Washington 2:5 (kon.) | St. Louis – NJ Devils 4:7 (kon.) | Calgary – Toronto 5:2 (kon.)
Colorado – Tampa Bay 3:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:7 (1:2, 2:0, 1:5)
New Jersey Devils
cz Piatok 11.02.2022, 02:12 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek všechno, přeji dobré páteční ráno a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (05:00:51)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 096 diváků.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na bránu: 31 – 29
    Využití přesilovek: 0/5 – 0/4
    Trestné minuty: 8 – 10
    Vyhraná vhazování: 30 – 37
     
    Tři hvězdy utkání

    Nico Hischier (NJD) – 2+1
    Brayden Schenn (STL) – 2+0
    Jegor Šarangovič (NJD) – 1+2
     
    Češi a Slováci v utkání

    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, 1 střela na bránu, účast 0, 0 TM, čas na ledě 17:08
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 střel na bránu, účast +1, 0 TM, čas na ledě 13:24
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jordan Binnington (STL) – 22 zákroků, 5 OG, procentuální úspěšnost zákroků 81,5 %, čas na ledě 58:55
    Jon Gillies (NJD) – 27 zákroků, 4 OG, procentuální úspěšnost zákroků 87,1 %, čas na ledě 60:00
     
    Duel Blues s Devils tak i díky divokým závěrečným minutám končí nakonec vysokým vítězstvím New Jersey 7:4! Ďáblové předvedli ve třetím dějství klíčový obrat, když si vzali vedení zpět díky dvěma zásahům, které v rozmezí necelých tří minut zajistili Jegor Šarangovič a Nico Hischier. Po jejich trefách prohrávalo St. Luis 3:4. V samotném závěru duelu pak hosté přidali další gól, Modrásci na něj dokázali v power-play odpovědět, jenže následně pak ještě dvakrát inkasovali do odkryté klece, díky čemuž je nakonec výsledek takový, jaký je. Devils ale mohou slavit, získali cenné vítězství, ačkoliv průběh celého utkání lze považovat za vyrovnaný, protože každý chvilku tahal pilku.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Nico HISCHIER - 4:7
     
    59:51
    Devils právě vstřelili branku!
    A nyní je jasno definitivně, New Jersey tenhle zápas vyhraje, Jordan Binnington může zpět do brány. NICO HISCHIER vyjel s pukem do středového kruhu, propálil dalekonosnou ranou jediného beka, trefil prázdnou klec a Devils mohou slavit vítězství! Asistence: Jegor Šarangovič.
     
    59:42
    New Jersey vyhodilo na zakázané uvolnění, takže nás čeká minimálně ještě jedno buly, na něm byli úspěšnější Ďáblové, kteří jdou na ose hřiště kupředu.
     
    59:25
    Ale Bluesmani to ještě stále nevzdávají, Jordan Binnington je opět na střídačce a ránu Vladimira Tarasenka z pravého kruhu musí krotit Jon Gillies ve své lapačce.
    58:41 Jesper BOQVIST - 4:6
     
    58:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak nyní už snad přece jen jasno je! St. Louis odvolalo gólmana, ale Devils vyhodili kotouč přes všechny čáry, JESPER BOQVIST měl nejrychlejší nohy, přejel celé kluziště a z ostrého úhlu poslal puk do prázdné klece Blues – 6:4 pro New Jersey! Asistence: Damon Severson.
    58:17 Brayden SCHENN - 4:5
     
    58:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hotovo ještě není, Jordan Binnington utekl na střídačku. Pavel Bučněvič pak bekhendem z rohu kluziště přihrál do předbrankového prostoru, kde byl dostatečně důrazný BRAYDEN SCHENN, jenž dorazil kotouč do klece Devils – 4:5! Asistence: Pavel Bučněvič.
    57:41 Jimmy VESEY - 3:5
     
    57:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Je nejspíš rozhodnuto, krásnou individuální akci nyní předvedl JIMMY VESEY, jenž si prohodil kotouč mezi bruslemi a pak parádním bekhendovým projektilem z pravého kruhu do vzdálenějšího rohu brány trefil přesně! Jordan Binnington byl bez šance, New Jersey už vede 5:3. Asistence: Jonas Siegenthaler, Pavel Zacha.
     
    57:31
    Jako by chtěl Pavel Zacha popřít má slova, nyní najížděl na střílený pas do mezikruží, ale k zakončení celé akce mu dva kroky chyběly.
     
    57:05
    Devils už nic velkého předvádět nechtějí, především budou dávat puky daleko od své klece, o totéž se nyní snaží také Colton White.
     
    56:38
    Přesilovka Bluesmanů je pryč a Colton Parayko se na levém křídle navíc vystavil do postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    56:11
    Robert Thomas zastavil první vyhození Devils z obranného pásma. Podruhé už tak úspěšný nebyl, černá pryž je u Jordana Binningtona.
     
    55:38
    Jegor Šarangovič vyrazil s pukem v oslabení kupředu, ránu z pravého kruhu však poctivě se vrátivšího Toreyho Kruga procpat nedokázal.
     
    55:15
    Nyní se Vladimir Tarasenko dostal s pukem přes útočnou modrou, jenže za vlastní bránou dobře zapracoval Jonas Siegenthaler, který získal puk pro Devils.
     
    54:49
    Kotouč letí přes všechny čáry až k bráně Blues. St. Louis nezačalo přesilovku dobře, celá situace se o chvíli později opakuje znovu.
     
    54:24
    Přesilovka pro Blues! Michael McLeod je vyloučen, protože neustál svůj bruslařský výkon a v brankovišti sestřelil Jordana Binningtona. St. Louis má ideální možnost na srovnání skóre. McLeod fasuje dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    53:57
    St. Louis zavřelo svého protivníka v jeho třetině, přihrávky podél hrazení však nenašly nikoho, kdo by měl odvahu vystřelit.
     
    53:27
    Oba celky hrají v plném počtu, Jesper Boqvist vyhazuje kotouč podél levého hrazení až za klec St. Louis, kde budou první beci Blues.
     
    52:56
    Pavel Zacha napadá rozehrávku Blues, ale kotouč se mu získat nepovedlo, Modrásci se určitě už soustředí na závěrečný tlak k vyrovnání.
     
    52:06
    Pokračuje se ve hře ve čtyřech, která nyní očividně víc sedí Devils, Tomáš Tatar se ale nyní na pravém křídle zamotal s pukem, který se mu dostal pod nohy.
    51:34 Nico HISCHIER - 3:4
     
    51:34
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey otáčí zápas a znovu vede, tentokrát 4:3! Devils šli do přečíslení tři na dva, P. K. Subban narýsoval krásný křižný pas na levý kruh a NICO HISCHIER zvládl celou akci zakončit rychlou střelou, Jordan Binnington se nestihl přesunout, takže Ďáblové si nyní hýčkají nejtěsnější možné vedení! Asistence: P. K. Subban, Jegor Šarangovič.
     
    51:27
    Jordan Kyrou se hnal po pravé straně rychle kupředu, na pravé straně zvolil ránu, která však končí pouze v náruči brankáře Gilliese.
     
    50:59
    Větší bitka ve středu hrací plochy, kde se vytvořilo všech pět dvojiček, rvaly se standardně celé pětky, spouštěčem byl zákrok Nika Mikkoly na Jespera Boqvista, jenž si ve vysoké rychlosti víc ublížil sám. Hrát se bude čtyři na čtyři, Mikkola a Mercer fasují menší tresty za hrubost.
     
    50:48
    Colton Parayko objíždí zezadu vlastní klec, aby bekhendem rozehrál na levé hrazení. Jeho celek úspěšně přenesl hru na opačný konec hrací plochy.
     
    50:06
    Tomáš Tatar se nyní ve středu hřiště rozhodl hrát dozadu a společně s Jonasem Siegenthalerem teď musí bojovat proti dvojici hráčů St. Louis o puk v rohu kluziště za vlastní svatyní.
     
    49:40
    Jordan Kyrou dostal trochu místa na pravém kruhu a okamžitě pálil na přední tyčku, tu však měl Jon Gillies pečlivě krytou, střela šla navíc vedle.
    49:08 Jegor ŠARANGOVIČ - 3:3
     
    49:08
    Devils právě vstřelili branku!
    Je znovu srovnáno, stav je 3:3! Devils šli do situace dva na jednoho! Nico Hischier krásnou žábou prohodil obránce Scandellu a JEGOR ŠARANGOVIČ už z bezprostřední blízkosti mířil přesně. Skóre je tak znovu srovnané a nás čeká ještě dramatických deset minut přinejmenším! Asistence: Nico Hischier, Ty Smith.
     
    48:48
    Justin Faulk chyboval v rozehrávce, čehož využil Nico Hischier, který zavezl kotouč za klec St. Louis. Na ni ho už ale nasměrovat nedokázal.
     
    48:16
    Tomáš Tatar a Colton Parayko bojují o kotouč v rohu hrací plochy, úspěšnější byl obránce St. Louis, který vyhazuje puk z obranného pásma.
     
    47:38
    A nyní si Jordan Binnington připsal dobrý zákrok, když vyráží ránu Jespera Boqvista, jenž dostal křižný pas na pravou stranu a pálil z dobré pozice, brankář Blues však stihl proti jeho ráně skočit.
     
    47:09
    Jordan Binnington nyní upadl za vlastní klecí a Dawson Mercer byl rychle u puku, brankář Blues sebou následně plácl alespoň do brankoviště a se svými beky situaci ustál!
     
    46:51
    Dakota Joshua se nakonec na levém křídle dostává do postavení mimo hru a ta je tak opět přerušena. Ve třetím dějství hra nemá spád a kouskuje se.
     
    46:27
    New Jersey je kompletní, Dakota Joshua musí postupovat na levém hrazení kupředu, když mu sem poslal přihrávku zpoza vlastní klece Colton Parayko.
     
    45:49
    Vladimir Tarasenko dostal kotouč na levý kruh a tvrdě vypálil, jeho rána trefila Gilliese do hrudi a od ní šla před brankoviště, kde se o zbytek postarali beci New Jersey.
     
    45:19
    New Jersey vyhazuje přes všechny čáry, navíc Nathan Bastian rychle přejel celé hřiště, takže může hru zdržovat za klecí Jordana Binningtona.
     
    44:57
    Jordan Kyrou se dostal do další šance na vrcholu kruhů, kam dostal kotouč, jeho rána však byla sražena bránícími hráči Devils do ochranné sítě.
     
    44:19
    Ivan Barbašev se snažil v přesilovce procedit a prostrčit kotouč skrz Gilliese do sítě Devils, což se mu ale nepovedlo, gólman New Jersey odolal.
     
    43:54
    Jonas Siegenthaler dostal od parťáka z obrany mizernou přihrávku a rukou vyhodil puk z hřiště. I to je však za dvě minuty kvůli zdržování hry. Přesilovka pro Blues.
     
    43:49
    Klim Kostin a Michael McLeod se nyní nepohodli před bránou Devils, do situace se zapojil také Mason Geertsen, sudí ale stihli situaci včas uklidnit.
     
    43:30
    Opět se vhazoval před brankářem Jonem Gilliesem, rána Marca Scandelly z levé strany neprošla na klec Devils, končí v ochranné síti.
     
    42:49
    Po buly před klecí Devils se hráči New Jersey nedomluvili na založení útoku a prudká přihrávka kupředu končí zakázaným uvolněním.
     
    42:15
    Pavel Zacha se na pravé straně hrací plochy snažil projít mezi dvěma soupeři, což se mu nepovedlo a Ďáblové musí o chvíli později začít s další kombinací od vlastní klece.
     
    41:49
    Na druhé straně šel po pravém křídle kupředu osamocen Jordan Kyrou, jeho rána na zadní tyč však postrádala tolik potřebnou přesnost.
     
    41:16
    Devils jsou kompletní a hned se dostali do solidní šance, po nepřehledné situaci před klecí Blues se k ráně dostal Jegor Šarangovič, který však klec St. Louis z blízka minul!
     
    40:40
    Torey Krug musí opět rozehrát na obranné modré, volí zpětný pas za sebe, kde může do akce ujíždět Brandon Saad, který má touš na holi.
     
    40:16
    Jordan Binnington zastavuje kotouč krátce po začátku třetí třetiny za svou bránou a připravuje ho k rozehrávce Toreymu Krugovi, Blues ještě dohrávají přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne ve 4:00.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    St. Louis Blues – 14 (19)
    New Jersey Devils – 9 (19)
     
    V druhém dějství souboje St. Louis s New Jersey dominovali hokejisté Blues, kteří dvěma brankami otočili duel ve svůj prospěch. Nutno konstatovat, že zcela po právu, protože Modrásci byli v téhle třetině aktivnějším celkem. Na 2:2 srovnal v 26. minutě pohotovou dorážkou Brayden Schenn, o deset minut později pak zápas obrátil v prospěch domácích Justin Faulk, jehož rána od modré čáry šla do tyče, do betonu brankáře Gilliese a od něj za brankovou čáru, Pavel Zacha kotouč na čáře svou holí zastavit nestihl. Do třetí dvacetiminutovky tak vstoupí Bluesmani s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    New Jersey se podařilo vyhodit kotouč z vlastního pásma, Marco Scandella se s pukem na druhé straně kluziště schovává za vlastní klec.
     
    39:36
    St. Louis drží kotouč pod kontrolou, Brayden Schenn vyrazil podél hrazení do rohu kluziště, ale tam je dostoupen dvěma bránícími soupeři.
     
    38:56
    Nejprve měl obrovskou šanci Robert Thomas, jenž šel do akce 2 na 1. Na levém kruhu volil ránu, kterou Gillies skvěle vyrazil lapačkou. Následně drobně fauloval Severson, jenž srovná počet hráčů na ledě, hrajeme ve čtyřech.
     
    38:38
    Jesper Bratt už vezl kotouč do mezikruží, kde byl skvěle postavený a k ráně připravený Nico Hischier, Brattovi však v klíčovém okamžiku sjel kotouč z čepele.
     
    38:04
    Niko Mikkola krátce po vhazování přidržel před svou bránou do zakončení se tlačícího Dawsona Mercera a inkasuje dvě trestné minuty za držení. Přesilovka Devils.
     
    38:02
    Rozehrávka se tentokrát Bluesmanům nepovedla, končí zakázaným uvolněním a vhazováním po pravé ruce Jordana Binningtona.
     
    37:49
    Jesper Bratt se snažil protáhnout po pravém hrazená kupředu, jenže Niko Mikkola jej na něj důrazným zákrokem přišpendlil a ještě získal kotouč.
     
    37:27
    Jordan Kyrou má kotouč v rohu kluziště za bránou Ďáblů, odtud si vybruslil do dobré pozice na kruhu, ale Jon Gillies jeho pokus na přední tyč chytá do lapačky.
     
    37:04
    Vhazování před Jonem Gilliesem vyhráli hokejisté St. Louis a Torey Krug pálil z vrcholu levého kruhu, jeho rána však na bránu Devils neprošla.
     
    36:38
    Jimmy Vesey se snažil pálit z pravé strany od modré čáry, jeho rána však byla zblokována a další rozehrávka Ďáblů končí zakázaným uvolněním.
     
    36:05
    Colton Parayko a Dawson Mercer se střetli u střídačky New Jersey, obránce Blues musel na chvilku na hráčskou lavici Devils, ačkoliv dával najevo, že tam je proti své vůli.
     
    35:38
    Jesper Boqvist nabral na pravé straně slušnou rychlost a jeho rána z kruhu na zadní tyč měla dobré parametry, Jon Gillies ji však zvládl vykopnout betonem.
    35:05 Justin FAULK - 3:2
     
    35:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis otáčí skóre v utkání, vede 3:2! JUSTIN FAULK vystřelil z osy hřiště od modré čáry, kotouč trefil tyč, od ní se odrazil do betonu Gilliese a od něj putoval zpět za brankovou čáru, odkud se ho Pavel Zacha již marně snažil vytáhnout, touš se těsně dostal za brankovou čáru, takže Blues jsou v nejtěsnějším možném vedení. Situaci muselo posvětit video, na ledě sudí gól neuznali. Bez asistence.
     
    34:35
    Pavel Zacha nyní nedokázal u levého hrazení vyhodit kotouč z třetiny a Blues tak zamykají svého protivníka u jeho klece. R8na Justina Faulka z vrcholu kruhů však byla nepřesná.
     
    34:09
    Vladimir Tarasenko šel na pravé straně do velké šance, když na kruhu stál sám před Gilliesem, kterého však ranou na přední tyč jen trefil do ruky!
     
    33:49
    P. K. Subban nahodil kotouč na pravé hrazení v pásmu soupeře, kde dobře zapracoval Dawson Mercer, jenž se stahuje s pukem za klec soupeře.
     
    33:03
    Nico Hischier se na levé straně šikovně zbavil soupeře, akci dojel Ryan Graves, jemuž Hischier přenechal puk za sebou, Colton Parayko pak podle mě Gravese podrazil, sudí ale pískat nebude.
     
    32:34
    Ďáblové nyní zamkli svého protivníka v jeho třetině, nakonec to byl Ryan Graves, kdo střílel od levého hrazení, jeho rána je sražena do ochranné sítě.
     
    32:08
    New Jersey rozjíždí další akci z vlastního pásma, Pavel Zacha šikovně prodloužil ve středu kluziště, jenže Michael McLeod následně špatně přihrál směrem kupředu.
     
    31:27
    Jesper Boqvist dostal nyní trochu místa na pravém kruhu a okamžitě prověřil pozornost Jordana Binningtona, která je však dobrá. Brankář Blues chytá zakončení forvarda Devils.
     
    31:05
    Colton Parayko se na druhé straně dostal k zakončení bekhendem, když předtím rukou zpracoval pas z levého hrazení. Jon Gillies však byl na střelu z osy hřiště připraven a zasahuje.
     
    30:38
    Nico Hischier přejel s pukem útočnou modrou a vystřelil nebezpečně, kotouč šel jen těsně nad břevno svatyně Binningtona!
     
    30:16
    Ryan Graves je v rohu kluziště pod tlakem, dva napadající soupeře však udržel na zádech a vyhazuje z pásma, puk má Nico Hischier.
     
    29:36
    Nathan Bastian se vydal rychle za pukem nahozeným na zadní mantinel a podařilo se mu ho získat. Proti přesile bránících soupeřů však následně neměl šanci.
     
    29:16
    Ivan Barbašev a Jonas Siegenthaler se nyní dostali k menší strkanici po dalším zákroku Gilliese, nepůjde však o nic vážného, sudí oba kohouty včas rozehnali.
     
    29:01
    Pavel Bučněvič dostal křižný pas na pravý kruh a rychlou ranou se snažil otočit duel v prospěch St. Louis. Jon Gillies se však stihl přesunout a střela ho trefila do břicha.
     
    28:27
    Pavel Bučněvič se snažil proskočit mezi dvěma obránci Devils, což se mu sice podařilo, jenže přitom ztratil to nejcennější – totiž puk.
     
    28:05
    Marco Scandella vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho rána však jen prosvištěla nad břevnem svatyně soupeře a narazila do tvrzeného skla za ní.
     
    27:37
    Nico Hischier se snažil obtočit kolem klece Blues, ale kotouč mu v klíčovém okamžiku sjel z čepele a kupředu už se tlačí Modrásci.
     
    27:11
    Jordan Binnington nyní dokázal chytit ránu z levého hrazení, kterou na něj vyslal P. K. Subban. Brankář Blues si připisuje dobrý zákrok.
     
    27:05
    Vladimir Tarasenko sbírá kotouč na pravém hrazení a křižně ho přihrává Krugovi, aby mohl jít se svou lajnou na střídačku.
     
    26:39
    Vhazování před klecí New Jersey vyznělo lépe pro Blues, Vladimir Tarasenko se okamžitě dostal ke kotouči a posouvá ho za bránu Devils.
     
    26:20
    Robert Thomas dostal nabito na levý kruh do ostrého úhlu, ze kterého se snažil propálit Gilliese na přední tyči, gólman Devils se ale stihl přesunout a tento prostor dokázal pokrýt!
     
    25:48
    Blues jsou opět před klecí New Jersey, Torey Krug posílá kotouč po levém hrazení až za bránu Jona Gilliese, Modrásci opět zamykají soupeře u jeho klece.
    25:13 Brayden SCHENN - 2:2
     
    25:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme srovnáno a začínáme od začátku. Krátce po vhazování vypálil z pravé strany od modré čáry Colton Parayko, už to vypadalo, že Jon Gillies jeho ránu udrží, jenže ta mu vypadla a BRAYDEN SCHENN v pádu dokázal dorazit touš do sítě Devils – skóre je tedy 2:2! Asistence: Colton Parayko, Ryan O'Reilly.
     
    24:58
    Jordan Kyrou dostal přihrávku z pravého rohu do předbrankového prostoru a přízemní ranou z bezprostřední blízkosti mohl srovnat, trefil však pouze beton Gilliese!
     
    24:27
    Vidíme hodně divokou část utkání, kdy se ani jeden tým neudrží příliš dlouho na puku, hra se přelévá ze strany na stranu, ale ani jedno mužstvo si nedokáže vypracovat šanci.
     
    23:58
    Prudký kotouč letí za bránu St. Louis, tam je ale první Torey Krug, jenž pošle kotouč zase jednoduše na opačný konec hrací plochy.
     
    23:16
    Ryan Graves sbírá kotouč u své klece, sudí mu jasně ukazuje, že icing soupeře pískat nebude. Graves tak rychle rozehrává na levé hrazení.
     
    22:44
    Také New Jersey je kompletní, hraje se tedy opět pět na pět, Ty Smith drží kotouč za vlastní klecí a nechá oba celky prostřídat.
     
    22:04
    Ryan O'Reilly se snažil protlačit na ose hřiště, tam však číhal dobře postavenž Nico Hischier, který mu kotouč zvládl odebrat.
     
    21:36
    Pokračujeme už přesilovkou St. Louis, která však nebude mít dlouhého trvání, Jordan Binnington musí z brány, aby připravil puk spoluhráčům k rozehrávce.
     
    21:04
    Hra čtyři na čtyři zatím ani jednomu týmu nepřinesla žádnou větší výhodu. Colton Parayko rozehrává zpoza vlastní svatyně na levou stranu, kde je Robert Thomas.
     
    20:22
    Damon Severson fauluje a srovnává počet hráčů na ledě, obránce New Jersey fasuje dvě minuty za sekání, kterého se dopustil na Pavlu Bučněvičovi.
     
    20:19
    Devils vyhráli vhazování na začátku druhé třetiny a tak mohou ještě pomýšlet na využití přesilové hry, kotouč má Damon Severson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    St. Louis Blues – 5
    New Jersey Devils – 10
     
    První třetina souboje Modrásků s Ďábly nenabídla největší počet velkých šancí, přesto v ní šli Devils poměrně rychle do vedení. Už ve 3. minutě se tvrdou ranou od modré čáry prosadil P. K. Subban, jenž otevřel střelecký účet večera. V 16. minutě pak na 2:0 zvyšoval po pěkné individuální akci Michael McLeod. O 30 sekund později však Klim Kostin snížil ranou z levého kruhu na 1:2, což je skóre, které bude platit i na startu druhého dějství. V tom prvním byli borci z New Jersey prostě lepším celkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Jesper Bratt se ještě hnal po levé straně se závěrečnou akcí, bylo však už jasné, že svůj výpad nestihne zakončit a třetina tak končí.
     
    19:28
    Tomáš Tatar šel po levé straně kupředu, jenže David Perron jej sekl přes ruce a nedovolil mu tak projít dál. Sudí si toho ale všimli, dávají obránci Blues dvě trestné minuty a New Jersey má další početní výhodu.
     
    19:20
    Vhazování ve středním pásmu vyznělo lépe pro hokejisty St. Louis, Pavel Zacha na buly neuspěl a Ivan Barbašev zaváží touš do třetiny Devils.
     
    18:58
    Píská se postavení mimo hru hokejistům New Jersey. Ti se na útočné modré dostali do přetlačované se soupeřem, po níž kotouč skončil v ofsajdové pozici.
     
    18:27
    St. Louis nyní sice přeneslo hr na druhou stranu, Colton Parayko však při rozehrávce přišel o puk, takže na druhou stranu obrací hru Ďáblové.
     
    17:58
    Klim Kostin je očividně povzbuzen svou trefou, nyní se na pravém hrazení tlačil do dvou soupeřů, které oba obral o hrací předmět.
     
    17:28
    Kupředu se tlačí Ďáblové, Mason Geertsen však na levém křídle neměl dost prostoru a tak spíš jen symbolicky nahodil kotouč vpřed.
     
    16:57
    Damon Severson pálil z osy hřiště od modré čáry, jeho pumelice šla do zadního hrazení, od něhož se puk málem odrazil zpět před klec St. Louis.
     
    16:26
    Blues špatně rozehráli na pravé straně, vše ale napravil Brayden Schenn, který u hrazení vyhrál osobní souboj a vrací touš bekům.
    15:37 Klim KOSTIN - 1:2
     
    15:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesně půl minuty trvalo dvoubrankové vedení New Jersey! Pak si KLIM KOSTIN šikovně vyjel na levý kruh, obdržel přihrávku z rohu kluziště od Oskara Sundqvista a svižnou ranou propálil Jona Gilliese, takže snižuje na 1:2! Asistence: Oskar Sundqvist, Torey Krug.
    15:07 Michael MCLEOD - 0:2
     
    15:07
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils vedou 2:0, zdvojnásobují tak svůj náskok! MICHAEL McLEOD nabral ve středním pásmu rychlost, pak se prokličkoval přes dva obránce Blues, kteří ho jen osekávali a nakonec poměrně pohodlně zasunul kotouč za betonem Binningtona do sítě Blues po forhendové kličce, která sice úplně nevyšla, jak bylo zamýšleno, ale na to se historie neptá! Asistence: Damon Severson, Jimmy Vesey.
     
    14:43
    Ďáblové zase na chvilku zamkli svého protivníka u jeho svatyně. Finální střela však nepřišla a oba celky střídají.
     
    14:14
    P. K. Subban tentokrát špatně rozehrál, Justin Faulk sice následně zavezl puk do třetiny Devils, nic velkého s ním však vymyslet nedokázal.
     
    13:37
    St. Louis přidalo na obrátkách oproti prvním pěti minutám, zatím to ale nestačí. Nico Hischier má puk v rohu kluziště u klece Binningtona.
     
    13:05
    David Perron nedokázal vyhrát osobní souboj na zadním hrazení a vypadá to, že se Devils z tlaku protivníka pro tentokrát zase jednou dostanou.
     
    12:34
    Jordan Binnington zachycuje za svou klecí nahození New Jersey, díky čemuž jeho spoluhráči snadněji odehráli kotouč od vlastní svatyně. Touš má pod kontrolou Robert Bortuzzo.
     
    12:04
    Devils startují do další akce, nahození Jonase Siegenthalera pro Nathana Bastiana však bylo příliš dlouhé. Po icingu se bude vhazovat opět před Gilliesem.
     
    11:27
    Buly před Gilliesem vyhráli Devils, kteří okamžitě poslali touš na opačný konec hrací plochy, kde Damon Severson pálil od pravého hrazení hodně nepřesně.
     
    11:12
    Brayden Schenn se nyní snažil dorážet střelu z levé strany od modré čáry, kterou Jon Gillies nejprve pouze vyrazil před sebe. Následně se však gólmanovi New Jersey povedlo schovat puk pod vlastní nohy.
     
    10:49
    Blues uzamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu, Torey Krug zkoušel ránu z levé strany, trefil však jen Michaela McLeoda, který stál před ním.
     
    10:04
    Modrásci se snažili projít individuálně po pravé straně, dobře však zapracoval Ryan Graves, jenž soupeře odzbrojil a zakládá kontr.
     
    09:35
    Ďáblové se dostali na puk a okamžitě se drali do protiútoku, zastavil je však ofsajd. O chvíli později rozehrává z obranného pásma Blues Robert Bortuzzo.
     
    09:18
    Vhazování před svatyní New Jersey dopadlo lépe pro Blues, Colton Parayko pálil z osy hřiště od modré čáry, ale Jon Gillies byl na ledě s betony včas.
     
    08:49
    Devils se rychle vydali kupředu po pravé straně, Ryan Graves však pálil z pravé strany na modré čáře hodně nepřesně, Jordan Binnington nemusel zasahovat.
     
    08:03
    Ty Smith a P. K. Subban rozehrávají z pásma Devils, kotouč se dostal na druhou stranu hrací plochy, do vlastnictví si jej však přisvojil Justin Faulk.
     
    07:38
    Ryan O'Reilly pálil z pravé strany od hrazení, jeho pokus však byl sražen a k Gilliesovi se tak vůbec nedostal. Modrásci ale pokračují v tlaku.
     
    07:08
    Blues se usazují na pravé straně, kde Pavel Bučněvič zkoušel nahodit žabkou kotouč před branku, jeho pas však byl zblokován obranou Devils.
     
    06:38
    Brandon Saad je znovu u puku, tentokrát ho však už pouze posune za vlastní klec a jde střídat, rozehrávat místo něj bude Niko Mikkola.
     
    06:09
    Brandon Saad protlačil kotouč na pravém hrazení přes dva protihráče a St. Louis je tak poprvé delší dobu před klecí Jona Gilliese.
     
    05:38
    St. Louis je kompletní. Mason Geertsen se natlačil od pravého hrazení před klec Blues a z bezprostřední blízkosti chtěl zamést puk pod Binningtonem do sítě. Gólman Modrásků byl na ledě s betony včas.
     
    05:16
    Ty Smith dostal kotouč k pravé straně na modré čáře a okamžitě jej nahazoval do brankoviště St. Louis. Jordan Binnington byl pozorný a puk chytá.
     
    04:45
    Brandon Saad opět odpaluje kotouč z prostoru před Binningtonem. New Jersey se nemůže usadit v prostoru před klecí protivníka.
     
    04:16
    Početní výhoda se zatím New Jersey dvakrát nedaří, Colton Parayko může zpoza vlastní klece opět poměrně nerušeně vyhodit přes všechny čáry.
     
    03:45
    Kotouč na začátku početní výhody Ďáblů letí až k brankáři Jonu Gilliesovi, jenž bude muset svým spoluhráčům vypomoct s rozehrávkou.
     
    03:22
    Justin Faulk se na obranné modré snažil zastavit Jespera Bratta, jehož přitiskl k mantinelu a přidržel jej na něm. Sudí to ohodnotili jako nedovolené bránění a New Jersey má přesilovku.
     
    02:50
    Jonas Siegenthaler se dostal k ráně z pravé strany od modré čáry, Jordan Binnington však tentokrát zvládl zareagovat a střelu od modré čáry chytá.
    02:12 P. K. Subban - 0:1
     
    02:12
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey z počátečního tlaku vytěžilo úvodní branku! Po závaru před vlastní svatyní odehrál Justin Faulk kotouč na modrou čáru, kde však stál připravený P.K. SUBBAN, jenž na ose hřiště napřáhl a tvrdou přízemní ránou propálil vše před sebou, Devils vedou 1:0! Bez asistence.
     
    01:37
    O kotouč se bojuje za klecí Blues. Nathan Bastian jej u hrazení neudržel, přesto se k bekhendovému zakončení dostal Michael McLeod, který ale mířil nepřesně.
     
    01:04
    Jegor Šarangovič se rychle protáhl u prken a málem se dostal ke střele z vrcholu levého kruhu. Jeho pokus je ale sražen do rohu.
     
    00:34
    Střelu z otočky od levého hrazení nyní zkusil Jesper Bratt, který se šikovně prosmýkl u mantinelu. Jordan Binnington však jeho pokus chytá bez potíží do lapačky.
     
    00:15
    Utkání je konečně zahájeno, úvodní vhazování vyhráli hráči St. Louis, ale nyní již po levém hrazení míří kupředu Tomáš Tatar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté se bohužel zatím ani neblíží k hrací ploše, start utkání tedy bude mít výraznější zpoždění.
     
    Ještě jednou přeji krásnou hlubokou noc při sledování utkání mezi St. Louis Blues a New Jersey Devils. Všechny zápasy v zámoří začínají s tradičním několikaminutovým zpožděním a nejinak tomu bude i u dnešního duelu, který odstartuje během několika následujících minut.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Bučněvič, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Perron, I. Barbašev, Saad – Sundqvist, Bozak, K. Kostin.

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.

    Rozhodčí: MacDougall, Hebert – Suchánek, Nansen.
     
    Češi a Slováci v utkání

    Pavel Zacha (NJD) – útočník
    Tomáš Tatar (NJD) – útočník

    A čárový rozhodčí Libor Suchánek.
     
    New Jersey Devils

    Devils jsou až na 13. místě Východní konference, když na své konto dosud nastřádali jen sedmatřicet bodů. Sen o play-off se pro New Jersey velice brzy rozplývá, na postupové příčky do vyřazovací části ztrácí již osmnáct bodů, Ďáblové se s největší pravděpodobností mezi šestnáctku nejlepších z NHL nepodívají a budou si muset vystačit se základní částí sezóny.

    Forma New Jersey je prachbídná! Ďáblové vyhráli z posledních osmi utkání jedno jediné – totiž to poslední s bezkonkurenčně nejhorším týmem letošního ročníku NHL – Montrealem Canadiens. Zrekapitulujme však poslední čtyři výsledky, Devils nejprve padli v Torontu 4:6, následně se stejným soupeřem dostali výprask také v domácím prostředí (1:7). Poté se vydali do Ottawy a sledovali Senators, jak nad nimi pohodlně vítězí 4:1. Až předevčírem okusili pocit výhry, když v již zmíněném duelu na ledě Montrealu rozstříleli Canadiens 7:1.
     
    St. Louis Blues

    Blues se nachází na 5. příčce Západní konference se ziskem sedmapadesáti bodů. St. Louis tak směřuje do play-off, sedmibodový náskok na Dallas Stars je poměrně příjemný, Modrásci však potřebují pokračovat v dobrých výkonech, aby se udrželi mezi postupujícími do vyřazovací části a zajistili si v ní solidní výchozí pozici.

    Forma Modrásků je v poslední době nevyrovnaná, výhry a porážky se u St. Louis často střídají. Poslední čtyři zápasy to dokládají. Blues nejprve vyhráli ve Vancouveru 3:1, jenže hned následně schytali debakl v Calgary – 1:7. Poté se vrátili na domácí led, kde sice nejdřív oplatili Flames zřetelnou porážku (5:1), jenže poté zde podlehli Winnipegu Jets 1:4. Do akce jdou dnes svěřenci kouče Berubea po více než deseti dnech.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům toho nejlepšího klubového hokeje na světě! NHL má dnes na programu dalších sedm zápasů. My se detailně zaměříme na duel, ve kterém se střetnou St. Louis Blues s New Jersey Devils.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 16. K. Kostin (Sundqvist, Krug), 26. B. Schenn (Parayko, R. O'Reilly), 36. Faulk, 59. B. Schenn (Bučnevič) – 3. P. K. Subban, 16. M. McLeod (Severson, Vesey), 50. Šarangovič (N. Hischier, Ty Smith), 52. N. Hischier (P. K. Subban, Šarangovič), 58. Vesey (Siegenthaler, Zacha), 59. J. Boqvist (Severson), 60. N. Hischier (Šarangovič)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Bučnevič, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Perron, I. Barbašev, Saad – Sundqvist, K. Kostin, Joshua.
    Tréner: Craig Berube.

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.
    Tréner: Lindy Ruff.

    Rozhodca: MacDougall, Hebert – Suchánek, Nansen.

    Diváci: 18 096