Prehľad udalostí na ZOH Peking 2022 - 2. deň sk (kon.) | Otvárací ceremoniál sk (kon.)
koniec udalosti
Prehľad udalostí na ZOH Peking 2022 - 2. deň

cz Piatok 04.02.2022, 01:35Zimné olympijské hry
     
    V Pekingu je pro dnešek dobojováno. Nyní se již vše chystá k slavnostnímu zahájení her, které na stadionu Ptačí hnízdo začne ve 13 hodin středoevropského času. A v sobotu se budeme těšit u prvního skutečně celodenního přehledu veškerého sportovního dění na hrách. (11:01:49)
     
    Curling

    Průběžné pořadí smíšených dvojic po 6. kole:
    1. Itálie 4 vítězství / 0 porážek
    2. Velká Británie 3/1
    2. Kanada 3/1
    4. Švédsko 3/2
    5. Čína 2/2
    5. Česko 2/2
    5. USA 2/2
    8. Norsko 1/3
    8. Švýcarsko 1/3
    10. Austrálie 0/5
     
    10:50
    Curling

    Extra endy nakonec dopadly lépe pro země, které v nich měly výhodu posledního kamene. Vítězství tak vybojovaly Velká Británie a USA.

    Výsledky 6. kola smíšených dvojic:
    Česko–Itálie 2:10
    Čína–Kanada 6:8
    Velká Británie – Austrálie 9:8
    Švédsko–USA 7:8
     
    8:23
    Curling

    Hned 2 utkání 6. kola soutěže smíšených dvojic rozhodne až extra end! Prodloužení si zahraje Velká Británie s Austrálií, ačkoliv vedla v polovině utkání o 5 bodů, a Švédsko s USA.
     
    8:10
    Krasobruslení

    Průběžné pořadí týmové soutěže po 1. dni:
    1. USA 28 b
    2. ROV 26
    3. Čína 21
    4. Japonsko 20
    5. Itálie 18
    6. Kanada 16
    7. Gruzie 15
    8. Česko 12
    9. Ukrajina 4
    10. Německo 3
     
    8:05
    Krasobruslení

    Další komplikace favorizovaného ruského týmu na cestě za očekávanou zlatou medailí. Ve třetí a dnes poslední části, krátkém programu sportovních dvojic, sice Rusové podle očekávání porazili Američany, ale ještě lepší výkon předvedli Číňané, takže překvapivý americký náskok na čele průběžného pořadí se ztenčil jen o jeden bod. Veškeré medailové naděje pak prakticky pohřbili Italové, jejich sportovní dvojice po velkých chybách skončila až sedmá a přidává pouze 4 body. Česká dvojice skončila na očekávaném 8. místě a 3 body do tabulky znamenají již pouze teoretickou šanci na senzační postup našeho týmu do volných jízd.
     
    7:54
    Skok na lyžích

    Pokračují oficiální tréninky žen i mužů na středním můstku, kde však z Čechů podávají konkurenceschopné výkony pouze Karolína Indráčková a Roman Koudelka.
    Proti takhle hozeným kamenům se hraje těžko
     
    7:50
    Curling

    Jakékoliv snahy českého smíšeného páru o zkorigování výsledku definitivně uťal fantastický triple takeout Italů v polovině pátého endu. Těm dnes vyšlo úplně všechno a zatím v Pekingu nepoznali hořkost porážky. Manželé Paulovi po 6. endu vzdávají zápas a budou se snažit na něj hodně rychle zapomenout.

    Česko-Itálie 2:10
     
    7:40
    Lední hokej

    V silnější skupině A, ve které se hraje pouze o nasazení pro čtvrtfinále, se odehrál vyrovnaný souboj hráček ruského výběru se Švýcarkami, který rozhodla výrazně vyšší produktivita střelby Rusek. Hattrickem se zaskvěla Bolgarevová. V závěru mohly jen hlídat náskok a pošetřit síly do souboje s Finskem o klíčové třetí místo, které pro čtvrtfinále znamená střet se soupeřem ze slabší skupiny B.

    ROV-Švýcarsko 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
    6. Dobrodějevová, 18. Bolgarevová, 31. Šibanovová, 38. Bolgarevová, 42. Bolgarevová – 18. Stalderová, 27. Müllerová
     
    7:34
    Lední hokej

    V české skupině B slaví první vítězství na turnaji výrazně posílený výběr v dresech Číny. Zápas po gólech Frandsenové a Q. Lin spěl k remíze, avšak 50 sekund před koncem strhla vedení na stranu pořadatelské země N. Lin a při následném zoufalém pokusu Dánska o hru bez brankářky poslala puk do prázdné branky opět Q. Lin, která tak zapsala hned 3 kanadské body za 2 góly a 1 asistenci.

    Dánsko-Čína 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
    9. Frandsenová – 37. Q. Lin, 60. N. Lin, 60. Q. Lin
     
    7:28
    Curling

    Průběžné výsledky v polovině zápasů 6. kola smíšených dvojic:
    Česko-Itálie 1:9
    Čína-Kanada 3:4
    Velká Británie – Austrálie 6:1
    Švédsko-USA 2:2
     
    7:25
    Curling

    Bohužel česká smíšená dvojice i ve čtvrtém endu pokračovala v nepřesné hře, naopak Italové mají v Pekingu fantastickou formu, vychází jim zatím skoro všechno a ve čtvrtém endu přidávají při své výhodě další 4 body! Vedou tak již 9:1 a pokud se nestane zázrak, manželé Paulovi zápas po šestém endu vzdají.
     
    7:20
    Alpské lyžování

    Druhý oficiální trénink sjezdu mužů ovládl jeden z hlavních favoritů Nor Alexander Aamodt Kilde časem 1:43,72 min. Jediný Čech v soutěži Jan Zabystřan neprojel brankou a celkově nezajel dobře, ztratil přes 5,5 sekundy. Snad aspoň ale trénin splní účel a v závodě předvede lepší výkon.
     
    7:15
    Krasobruslení

    Svoji jízdu má za sebou v rámci týmové soutěže také česká sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař. Bohužel nepředvedli svůj nejlepší výkon, Bidař chyboval při synchronním skoku a Žuková nedotočila odhozený trojitý lutz. Dostali za svůj výkon 56,70 bodu a zaostali za svým dosavadním maximem o více než 4 body. Poslední ve své části ale nebudou, porazili Ukrajince a Němci kvůli koronaviru svoji sportovní dvojici vůbec nemohli nasadit. Pravděpodobně tak přidají do českého hodnocení 3 body za 8. místo.
     
    7:09
    Curling

    Český smíšený pár bohužel ztrácí reální naděje na úspěch v dnešním utkání již v jeho začátku. Hned první end Italům sami výrazně usnadnili několika chybami a ti výhodu posledního kamene využili k zisku hned 4 bodů. Vzápětí i při své výhodě nedokázali skórovat a nepříliš dobrý výkon pokračuje dál. Skvěle hrající Italové našemu páru nedávají moc šancí a po třech endech vedou 5:1, navíc se výhoda posledního kamene vrací na jejich stranu.
     
    6:35
    Curling

    Pokračuje program smíšených dvojic. Manželé Paulovi se postaví doposud neporaženému páru z Itálie.
    Čína je země různých podnebí. Někde jsou normální tropické teploty a v Genting Snow Parku je zase pěkně pod nulou.
     
    5:58
    Krasobruslení

    V rytmické soutěži dvojic sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi chvíli drželi první místo, nakonec ale skončili se známkou 68,99 šestí. Disciplínu vyhráli američané Hubbelová/Donohue před páry Sinitsinaová/Katsapalov z Ruského olympijského výboru a Guignarová/Fabbri z Itálie.

    Poslední dnešní disciplína, krátký program dvojic, začne v 6:15.
     
    5:45
    Lední hokej

    Krátce po páté ráno začaly dva dnešní ženské zápasy. Reprezentantky ruského olympijského výboru vedou po první třetině nad Švýcarkami 2:1. Trefila se Jekatěrina Dobrodějová a Polina Bolgarevová za Rusky, jednu branku helvétského kříže zaznamenala kapitánka Lara Stadlerová.

    Dánky po dvaceti minutách vedou nad Čínou 1:0. Branku vsítila Malene Frandsenová.
     
    5:00
    Saně

    Šestý trénink mužů na saních pro Michaela Lejška žádné zlepšení nepřinesl. V cíli tratě skončil naopak o čtrnáct setin později než při předchozí jízdě. První dvě místa obsadili Němci Ludwig a Loch, třetí pak Rakušan Aparjods.
     
    3:20
    Curling

    Ranní trojice zápasů smíšených dvojic přinesla tři relativně těsná skóre. Švédský pár porazil Austrálii 7:6 a Kanada Švýcary 7:5. V souboji o první místo v turnajové tabulce byli lepší Italové, kteří porazili norský pár 11:8.
     
    3:15
    Krasobruslení

    Začal také krasobruslařský program. V krátkém programu mužů v rámci týmů si český reprezentant Michal Březina vysloužil s písničkou Baby Did a Bad Bad Thing od Chrise Isaaka známku 76,77 a sedmé místo. Nepovedl se mu úvodní čtverný salchow. Disciplínu ovládl Američan Nathan Chen před Japoncem Shomo Unem a Rusem Markem Kondratiukem. Další kategorie, rytmický tanec párů, začne ve 4:35 i s českými sourozenci Taschlerovými.
     
    3:10
    Sáně

    Dnes proběhl pátý trénink mužů, který ovládl Rakušan Wolfang Kindl s časem 57,502. Druhý skončil Ital Dominik Fischnaller před dalším Rakušanem Nicem Gleirscherem. Český reprezentant Michael Lejšek skončil se ztrátou 1,816 vteřiny čtyřiadvacátý. Šestý trénink startuje ve 3:50.
    A začneme hned zprávou ze světa celebrit. Americký smíšený curlingový pár čeká od 6:35 zápas proti Švédům, kteří si poradili i s českým párem. Povzbuzení se jim dostalo od slavného herce Mr. T.
     
    01:35
    Přehled událostí 0. dne ZOH Peking 2022 právě začíná.
     
    Hezké páteční ráno, všechny formy života, a vítejte u prvního denního přehledu událostí na ZOH Peking 2022! Dneškem olympiáda oficiálně vypukne, slavnostní zahájení je naplánované na třináctou hodinu. Po sportovní stránce nás pak čeká pokračování smíšeného curlingu včetně manželů Paulových, tři kategorie krasobruslení, dva ženské hokejové zápasy a tréninky v mužském sjezdovém lyžování, saních, u skoků na lyžích pak prostor dostanou obě pohlaví.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:35.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Marek Baloun