Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference 1.FC Slovácko

cz Štvrtok 03.02.2022, 13:00Tlačové konferencie
     
    Přehled změn v kádru 1.FC Slovácko:

    přišli: Vladislav Ljovin (Bohemians), Tomáš Fryšták (Trenčín)

    odešli: Jan Navrátil (Olomouc), Daniel Mareček (Bohemians), Vít Nemrava (Prostějov), Pavol Bajza (Karviná) (13:25:14)
     
    Tisková konference byla ukončena.
     
    „Pohár bereme jako ligu, chceme v něm uspět a je to jedna z cest,“ zodpověděl další novinářský dotaz trenér Svědík.
     
    „V obraně teď nikoho z mladých, kdo by ji mohl okysličit, nevidím,“ odpovídá Martin Svědík. „Já bych trošku oponoval, v základním kádru teď nemají přes kvalitní zkušené hráče mladíci moc šanci. Máme ale hráče, kteří na to mají do budoucna, mladý Jaromír Srubek hostuje ve Vyškově a máme několik reprezentantů v dorosteneckých kategoriích,“ zdůraznil Petr Pojezný.
     
    „Sledovali jsme pohyb v kádru Pardubic, které posílily o několik kvalitních hráčů a v generálce s Duklou podaly velmi dobrý výkon,“ řekl Martin Svědík na adresu prvního jarního soupeře.
     
    „Ani v minulosti jsme si nedávali cíle, že chceme být třetí, čtvrtí nebo šestí. Vážíme si i umístění, kde jsme dnes, makáme na doraz na sto procent a chceme skončit co nejvýše,“ uvedl na téma sezonních cílů Petr Pojezný.
     
    „Vechetu jsme nepustili na hostování, dodělává střední školu a může být nasazen podle stylu soupeřů, momentální výkonnosti a práce na tréninku. U Šašinky bychom rádi, aby se výkonnostně oproti podzimu posunul,“ řekl trenér Svědík na téma dalších útočníků.
     
    „Vlado se celou zimu připravoval sám, ale je to pracovitý, inteligentní hráč, kterého potřebujeme a postupně se zapojí, aby byl připraven i na celý zápas,“ dodal Svědík.
     
    Další dotaz směřuje k příchodu Vladislava Ljovina: „Už dříve jsme o tohoto hráče stáli, teď se podařilo jeho přestup realizovat. Čekali jsme na vhodné doplnění kádru, nebývá to tu o pěti šesti příchodech, ale potřebovali jsme doplnit střed zálohy po odchodech Marečka a Navrátila. Pracujeme ještě na příchodu jednoho křídelního hráče,“ prozradil trenér Svědík.
     
    „Dělali jsme individuální chyby, kterých se nevyvarovali ani zkušení hráči, ale přičítám to únavě z přípravy. Snad to v soutěžních utkáních odstraníme,“ dokončil Martin Svědík.
     
    Trenér Martin Svědík k zimní přípravě: „Nevyhýbala se nám drobnější zranění, neměli jsme vždy po kupě celý kádr. Nicméně jsme to odpracovali, i když pravda je, že výsledkově spokojení nejsme hlavně s posledními dvěma zápasy, kdy jsme inkasovali po třech brankách.“
     
    Rovnou bez úvodu jdeme na otázky novinářů. Tu první zodpovídá Petr Pojezný: „Václav Jurečka je pro nás důležitý hráč a zůstává v kádru pro jaro. Zatím s ním jednáme, běží mu platná smlouva, ale prodloužena zatím nebyla. Jsou to interní věci, do kterých bych se nerad pouštěl.“
     
    Tiskové konference 1.FC Slovácko před zahájením jarní části ligy se účastní trenér Martin Svědík, ředitel klubu Petr Pojezný a sportovní manažer Veliče Šumulikoski.
     
    Tisková konference začala.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Karel Jedlička