Smíšené dvojice - dopolední program (kon.) | Smíšené dvojice - odpolední program (kon.)
Smíšené dvojice - večerní program (kon.)
koniec udalosti
Smíšené dvojice - dopolední program

cz Štvrtok 03.02.2022, 02:05Zimné olympijské hry - Curling
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (03:53:48)
     
    Konečné výsledky
    Švédsko – Česko 7:4
    Austrálie – Čína 5:6
    USA – Itálie 4:8
    Velká Británie – Kanada 6:4
     
    V dalších zápasech, které se v dopoledním programu hrály, Čína porazila Austrálii, Velká Británie si poradila s Kanadou a Itálie přehrála Spojené státy.
     
    Je za námi druhé kolo olympijského turnaje v curlingu smíšených dvojic. Během něj se znovu představila manželská dvojice Zuzana a Tomáš Paulovi, kterým se však tentokrát nepovedlo navázat na své vítězství z úvodního kola proti Norsku a v posledním endu po několika chybách nechali Švédsko skórovat dvojkou, což rozhodlo o konečné porážce 4:7.
     
    Program skončil.
     
    Dohrané je i poslední utkáním, ve kterém nakonec Itálie v posledním endu skórovala doublem a vítězí nad Spojenými státy 8:4.
    Kámen Zuzany Paulové jen projel skrz kruhy
     
    Jenže Zuzana Paulová minula svým kamenem, který jen projel skrz kruhy! Švédsko tak vítězí v tomto utkání 7:4, protože skóruje dvojkou!
     
    Švédsko svůj poslední kámen poslalo přímo na střed a útočí dokonce na double! Češi se musí pokusit dostat ke středovému bodu a alespoň vybojovat jeden bod, čímž si vynutí extra end. Šance na dvojku a vítězství tu není.
    Čechům se nepovedlo vyčistit kruh
     
    Český kámen nebyl dobrý, jen lehce líznul červený kámen, ale nedostal jej mimo skórovací pozici. A to je pro český tým velký problém.
     
    Vítězství 6:4 slaví Velká Británie nad Kanadou! Kanaďané v posledním endu nevyužili výhody posledního kamenu.
    Zatím bez porážky prochází turnajem domácí Čína
     
    Čína vítězí i ve svém druhém utkání na olympijském turnaji! Po Švýcarsku poráží Austrálii, tentokrát 6:5!
     
    Po dalších kamenech si berou Češi oddechový čas. Chtějí zkusit ze středového kruhu odstranit švédský kámen, který je nyní ve skórovací pozici po úspěšném take-outu Švédska. Češi mají ve hře ještě dva kameny, Švédsko jeden.
     
    Skrytý sice český kámen není, ale švédský pokus nebyl tolik povedený, jak Erikssen doufal. Nepovedlo se mu totiž český kámen dostat mimo středový kruh.
     
    Po čtyřech odehraných kamenech v osmém endu si Švédsko bere oddechový čas. Kolem středového kruhu má dva své kameny, okolo jsou i tři české. Švédsko se pokusí vyčistit kruh od dvou českých kamenů, ale chyba může znamenat hrozbu, že Češi budou mít blíže středu dva kameny a navíc skryté za švédskými.
     
    Výsledky po 7. endech
    Švédsko – Česko 5:4
    Austrálie – Čína 4:6
    USA – Itálie 4:6
    Velká Británie – Kanada 5:4
     
    Stíhací jízda Američanů je prozatím přerušena. V sedmém endu se povedlo zaskórovat Italům, kteří odskočili do vedení 6:4.

    Jan Vojkůvka

    Program
    Švédsko – Česko 7:4
    Austrálie – Čína 5:6
    USA – Itálie 4:8
    Velká Británie – Kanada 6:4