Columbus – Florida 4:8 (kon.) | Detroit – Anaheim 2:1 (po pr.) | Chicago – Vancouver 1:3 (kon.)
Ottawa – Edmonton 3:2 (po pr.) | Toronto – NJ Devils 6:4 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
6:4 (2:3, 0:1, 4:0)
New Jersey Devils
cz Utorok 01.02.2022, 01:37 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Partner:
    59:38 Auston MATTHEWS - 6:4
     
    59:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí ubránili akci oslabeného soupeře bez problémů, aby následně ještě z vlastní obranné třetiny AUSTON MATTHEWS poslal puk do odkryté svatyně a završil tak svůj hattrick. Bez asistence.
    56:56 Ilja MICHEJEV - 5:4
     
    56:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Šok pro New Jersey, které inkasuje gól v oslabení a rázem je ve ztrátě! Hned nadvakrát selhal Severson. Nejprve na modré čáře, kde nepovedeným zpracováním dopustil přečíslení. Vzápětí si neuhlídal ILJU MICHEJEVA za zády. Ruský útočník si sjel k levé tyči, kam obdržel ideální nahrávku od Kerfoota, s posláním kotouče do prázdné brány neměl žádné starosti. Asistence: Alexander Kerfoot.
    53:28 Mitchell MARNER - 4:4
     
    53:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Keefeho se dočkali, máme vyrovnáno! Matthews po vyhraném vhazování posunul puk před bránu na MITCHELLA MARNERA, který našel mezeru mezi betony jinak výborně chytajícího Schmida. Asistence: Auston Matthews.
    44:16 Jason SPEZZA - 3:4
     
    44:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Subban chyboval v obranném pásmu a domácí trestají! Slabé vyhození zastavil Michejev. Po nahrávce před bránu Kerfootovi následně ruský útočník znovu převzal kotouč za brankou, odkud do pravého kruhu nahrál JASONU SPEZZOVI. Zkušený kanadský forvard vypálil forhendem nad levé Schmidovo rameno, puku pomohla za brankovou čáru i horní tyčka. Asistence: Ilja Michejev a Alexander Kerfoot.
    27:33 Nathan BASTIAN - 2:4
     
    27:33
    Devils právě vstřelili branku!
    Přestože byli domácí v dosavadním průběhu druhé třetiny výrazně aktivnější, tak jako první udeřil soupeř! Boqvistovu střelu ještě Mrázek vyrazil, aby následně švédský útočník sebral volný puk a nahrál na modrou Gravesovi. Tvrdou ránu schytal Rielly, načež nejrychleji zareagoval NATHAN BASTIAN, pohotovou dorážku nasměroval nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Ryan Graves a Jesper Boqvist.
    15:04 Auston MATTHEWS - 2:3
     
    15:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové listy jsou znovu na kontakt! Příliš mnoho volného prostoru dostal na levé straně Morgan Rielly a využil jej ke střele. Schmid by proti tomuto zakončení nejspíše zasáhl, ale šikovnou tečí se těsně před ním prezentoval AUSTON MATTHEWS, proti té už byl jednadvacetiletý Švýcar bez šance. Asistence: Morgan Rielly a Mitchell Marner.
    09:10 Andreas JOHNSSON - 1:3
     
    09:10
    Devils právě vstřelili branku!
    Třetí gól hostů v průběhu úvodní desetiminutovky a vybojovaný zpět dvoubrankový náskok! ANDREAS JOHNSSON na obranné modré nastartoval a využil zaváhání Liljegrena. V přečíslení volil pro Campbella překvapivou střelu, brankáři kus černé gumy, stejně jako při prvním gólu, propadl výstrojí. Asistence: Dawson Mercer.
    06:33 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    06:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To byla odpověď, jak se sluší a patří! Po vhazování Toronto okamžitě najelo do útočného pásma a výsledkem je bleskové snížení. Marner vydoloval touš u pravého mantinelu a posunul jej na střed AUSTONU MATTHEWSOVI, ten uspěl svižnou ránou ze zápěstí k pravé tyči. Asistence: Mitchell Marner a Timothy Liljegren.
    06:20 Jesper BOQVIST - 0:2
     
    06:20
    Devils právě vstřelili branku!
    Parádní úvod Devils pokračuje, náskok už je dvoubrankový! Whiteovo nahození od pravého mantinelu Campbell vyrazil před sebe. Kotouč pohotově převzal JESPER BOQVIST, hodil si jej z bekhendu na forhend a podél pravého betonu brankáře zakončil do odkryté části brány. Asistence: Colton White a Janne Kuokkanen.
    00:47 Pavel ZACHA - 0:1
     
    00:47
    Devils právě vstřelili branku!
    A na překvapení je zaděláno hned od úvodních vteřin, protože Ďáblové se ujímají vedení ještě v první minutě! Hughes podržel puk a v pravý čas nahrál do levého kruhu PAVLU ZACHOVI, jehož křižná rána propadla Campbellovi pod levou rukou a ani Brodie již nedokázal svou hokejkou zabránit puku v cestě za brankovou čáru. Asistence: Jack Hughes a Jesper Bratt.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 7. Matthews (Marner, Liljegren), 16. Matthews (Rielly, Marner), 45. Spezza (Michejev, Kerfoot), 54. Marner (Matthews), 57. Michejev (Kerfoot), 60. Matthews – 1. Zacha (J. Hughes, Bratt), 7. J. Boqvist (Colton White, Kuokkanen), 10. A. Johnsson (Mercer), 28. Bastian (Graves, J. Boqvist)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (10. P. Mrázek) – Brodie, Rielly, Holl, R. Sandin, Liljegren, Dermott – Marner (A), Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – O. Kaše, Kämpf, Michejev – Simmonds, Spezza, Engvall.
    Tréner: Sheldon Keefe

    New Jersey Devils: A. Schmid (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Colton White, Ty Smith – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Bastian, N. Hischier (C), Zacha – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Kuokkanen, J. Boqvist, Vesey.
    Tréner: Lindy Ruff

    Rozhodca: Markovic, Rank – Shewchyk, Berg