Posledný deň prestupov v TOP ligách (kon.)
koniec udalosti
Posledný deň prestupov v TOP ligách

cz Pondelok 31.01.2022, 07:00Futbalové udalosti
     
    Zdravím všechny fanoušky evropského fotbalu! Leden končí, což znamená, že vrcholí přestupové okno v nejlepších evropských ligách, proto pro vás budeme sledovat ty nejzajímavější změny v poslední den!
     
    Konec přestupů v Evropě – 31. ledna:

    17:00 – Bundesliga
    19:00 – Serie A
    23:00 – Premier League, La Liga, Ligue 1
     
    Ačkoliv je zimní přestupové okno slabší, řada přestupů a hostovaček se dá ještě očekávat! Z elitních lig zavře jako první německá Bundesliga, kde musí nové kluby registrovat hráče do 17 hodin.

    O dvě hodiny později končí okno v Itálii, do jedenácti hodin večer mohou posilovat týmy nejlepší celky z Anglie, Španělska a Francie.
     
    Není příliš pravděpodobné, že by došlo k nějaké bombě v rámci českých hráčů. Zájemci o Adama Hložka si musí nechat zajít chuť, Sparta nehodlá prodávat ani mladšího Ladislava Krejčího nebo Dávida Hancka, o které je zájem převážně v Anglii.

    Když přijdou nějaké obchody ze Slavie, tak spíš v rámci ligy, nebo někteří hráči jako Nico Stanciu odejdou východním směrem. V zahraničí se mluví o zájmu o Antonína Baráka, ale stejně jako v případě Patrika Schicka se bude jednat spíš o letní přestup.

    Český přestup do jedné z pěti nejlepších lig světa by tak byl spíše senzací a není příliš pravděpodobný.
     
    MANCHESTER UTD. – V Anglii bude rušno, protože United postihla nepříjemnost kvůli Masonu Greenwoodovi, kterého přítelkyně veřejnými příspěvky na Instagramu obvinila z domácího násilí. Mladý útočník tak bude odstaven od týmu, který se poohlíží po náhradě.

    Celek z Old Trafford už údajně kontaktoval španělskou Barcelonu ohledně přestupu Ousmaneho Dembélého.
     
    SPEKULACEOusmané Dembélé bude obecně na přetřes. Čtyřiadvacetiletý útočník nezažívá v Barceloně období, které by si představovaly obě strany. Španělský gigant už údajně koketoval s Paříží, zda by za mladého útočníka byla ochotna vyobchodovat Ángela Di Maríu či Juana Bernata.
     
    SPEKULACE – Rušno bude také v Itálii! AC Milán se údajně snaží dotáhnout přestup Renata Sanchese z Lille, do Lyonu by se měl vrátit Tanguy Ndombele a Juventus je blízko podpisu s Denisem Zakariou.
     
    SPEKULACE – A u Barcelony zůstaneme, protože dle anglických a španělských médií je na spadnutí přesun Pierra-Emericka Aubameyanga z Arsenalu do Katalánska, kvůli kterému je ochotný jít s výplatou dolů!
     
    EVERTON – Už si o tom štěbetají i vrabci v Liverpoolu, ale právě dnes by mělo dojít k oznámení příchodu Franka Lamparda do Evertonu. Bývalý hráč a trenér Chelsea by měl Toffees pomoci v boji o záchranu. Bude si chtít přivést last minute posilu?

    Velmi blízko je příchod Donnyho van de Beeka z Manchesteru United, který by měl v modrém dresu hostovat.
     
    SPEKULACE – Do Premier League by se měl vrátit také Christian Eriksen, na jehož příchodu pracuje Brentford.
     
    NEWCASTLE – Ambiciózní anglický Newcastle se chce s novými bohatými majiteli zachránit, k čemuž by mu měly pomoci i nové posily. Zatím je klid, ale zdá se, že Straky ještě vytasí nějaký triumf z rukávu.
     
    SPEKULACELiverpool dotáhl příchod Luise Díaze z Porta, ale rozhodně nekončí! Tým Jürgena Kloppa je blízko získání další posily, portugalský talent Fabio Carvalho z Fulhamu je však investicí do budoucna.

    Obchod už je prý velmi blízko, jen se řeší, v jaké formě proběhne. Londýnský celek si údajně přeje, aby Carvalho dokončil sezonu u něj a pomohl mu v boji o návrat mezi elitu – Liverpool by měl dle všeho vyhovět.
    V Brentfordu už se tiskne! Další dánská stopa?
     
    PODPIS SMLOUVY - První velký přesun je potvrzen! Dánský záložník Christian Eriksen se vrací do Anglie, kde bude oblékat dres Brentfordu, s nímž se dohodl na šestiměsíčním kontraktu.

    Bývalý hráč Tottenhamu či Interu Milán však nemusí být poslední posilou Bees, protože na hostování má dorazit talentovaný Deji Sotona z Nice.
     
    SPEKULACE – Žhavým zbožím byl záložník Denis Zakaria, kterému v létě končí smlouva s Gladbachem. Podle italských a německých médií je hotovo – švýcarský středopolař se za pět milionů eur stěhuje do Juventusu! Čekáme na potvrzení, ale znamenalo by to, že italský gigant přetlačil například Liverpool, který nakonec stočil oči jinam.
    Tanguy Ndombélé míří do Lyonu!
     
    SPEKULACE – Nizozemská média informují, že by se měl ještě dneska stěhovat levý obránce Jayden Oosterwolde z Twente. Dvacetiletý spoluhráč Michala Sadílka a Václava Černého už je na zdravotní prohlídce v Itálii, kde by měl podepsat smlouvu s Parmou!
     
    SPEKULACE – Ač se zdálo, že Bordeaux získá pro boj o záchranu Ligue 1 zajímavou posilu, zkušený obránce Phil Jones údajně možnost hostování odmítl. Francouzi se nadále pokouší obránce Manchesteru United získat, ale koukají také jinam – alternativou má být Andreas Maxso z Bröndby.
     
    SPEKULACEJesse Lingard a Newcastle? Brzy se může jednat o skutečnost, protože devětadvacetiletý střelec údajně požádal trenéra Manchesteru United o své uvolnění. Dohodu může mírně komplikovat situace kolem Masona Greenwooda.
     
    SPEKULACE – O tom, že bohatý a ambiciózní Newcastle chce jít do bojů o záchranu v silnější sestavě, je známo už týdny. V hledáčku není jen Jesse Lingard, ale dle Keitha Downieho ze Sky Sports se finišuje také příchod Huga Ekitikeho z Remeše!
     
    SPEKULACE – Paříž v posledních hodinách odrážela nabídky na osmnáctiletého křídelníka Djeidiho Gassamu. Na teenagera se vyptávaly Hamburk, Basilej či Wolves, ale s nabídkou na hostování s opcí na přestup neuspěly. Uvidíme, zda se jedná o finální stav.
     
    SPEKULACE – Český brankář Tomáš Vaclík mohl mít nového spoluhráče, ale Todd Cantwell z Norwiche řecký velkoklub neposílí. Třiadvacetiletý hráč by měl odejít do nižší Championship, kde je o něho zájem v Bournemouthu.
     
    PŘESTUP – Překvapivý přesun Václava Kadlece z Mladé Boleslavi do Jablonce je oficiálně potvrzen! Bývalý útočník Sparty a Midtjyllandu se v pondělí připojil k týmu Petra Rady a jeho působení na Střelnici se finišuje.
     
    PŘESTUP – Turínský Juventus vítá novou posilu! Do Itálie přestupuje záložník Denis Zakaria, za kterého Gladbach vyinkasuje pět milionů eur plus tři miliony v případných bonusech. O mladého záložníka se zajímal taktéž Liverpool.
     
    SPEKULACE – O spojení velkého talentu Huga Ekitikeho s Newcastlem už se mluví opravdu hlasitě! Straky už údajně řeší s Remeší jen finální částku a případné bonusy, zatímco finišují také hostování Matta Targetta.
     
    BUNDESLIGA – Připomínám, že v Německu končí zimní přestupy jako první, a to v pět hodin odpoledne. U našich západních sousedů je ale relativně klid, tedy alespoň u největších klubů.
     
    PŘESTUP – Tak jsem to přivolal! Union Berlín přišel o Maxe Kruse, který s vrátil do Wolfsburgu, tudíž hledal náhradu a uspěl. Z druholigového Paderbornu přichází útočník Sven Michel. Autor čtrnácti gólů a sedmi asistencí v devatenácti zápasech se upsal do roku 2024.
     
    U českých hráčů je stále ticho, což se dalo očekávat. Žádná last minute pecka z Fortuna:ligy směrem na západ se velmi pravděpodobně nestane, ale nic se neděje ani u legionářů.

    Malým želízkem v ohni by mohl být přestup Antonína Baráka, ale není příliš pravděpodobné, že ho Verona pustí už dneska. Co ale třeba Alex Král, který není ve West Hamu vytížený dle představ?
     
    SPEKULACE – Juventus posiluje, ale potřebuje také škrtat. Dle informací z Itálie se snaží přesvědčit Aarona Ramseyho, aby si během dneška našel nový klub, který by převzal jeho plat. Ve hře mají být Rangers!
     
    HOSTOVÁNÍ – Drobounká pikoška pro fanoušky druhé německé bundesligy, zda tu vůbec nějací jsou. Düsseldorf prodloužil smlouvu s čtyřiadvacetiletým křídelníkem Nicklasem Shipnoskim do června 2025, načež ho obratem posílá na rok a půl dlouhé hostování do Regensburgu bez opce na přestup.
     
    A co ostatní soutěže? Hráči mohou samozřejmě přestupovat i v jiných evropských ligách, což platí také o české Fortuna:lize. České kluby mají čas až do 22. února, Slováci končí o den dříve.

    Už 8. února skončí přestupové okno v Turecku, Rusové končí stejně jako Češi a Slavia má na dotažení odchodu Nica Stancia do Číny čas až do 26. února. Vynechat nemůžeme ani Polsko, oblíbenou destinaci českých hráčů, kde se končí poslední únorový den.
     
    SPEKULACE – Švédský útočník Alexander Isak předvádí v Sociedadu slušné výkon, což vzbuzuje zájem větších klubů po celé Evropě. Španělský klub však vyslal jasný vzkaz – pod 90 milionů eur ve výstupní klauzuli nepůjde. Ve frontě se hlasitě hlásí třeba Arsenal.
     
    SPEKULACE – Z Francie nepřichází příliš dobré zprávy pro fanoušky Paříže, protože dle Le Parisien přestup Ousmaneho Dembélého z Barcelony ztroskotal. Jak už jsme psali ráno, Barca chtěla údajně získat Ángela Dí Mariu nebo Juana Bernata.
     
    SPEKULACE – Upřesnění situace kolem Dembélého přesunu z Barcelony do Francie. Pařížané sami údajně nabízeli Ángela Di Maríu, Juana Bernata nebo Maura Icardiho, ale k dohodě nedošlo. Oba kluby by se k jednání mohly vrátit v souvislosti s letním přestupem.
     
    HOSTOVÁNÍ – Tottenham opouští dvacetiletý obránce Bryan Gil, který se vrací do Španělska. Nejde však do Sevilly, se kterou předloni vyhrál Evropskou ligu, nýbrž do Valencie, kde bude hostovat bez opce na prodloužení hostování nebo přestup.
     
    PŘESTUP – Velmi zajímavou posilu hlásí Wolfsburg! Dánský útočník Jonas Wind na sebe upozornil nejen v Kodani, ale také na úspěšném EURU, kde Dánové došli až do semifinále. O světový šampionát v Kataru bude reprezentační útočník bojovat u Vlků, kde podepsal do roku 2026.
     
    SPEKULACE – Stěhovat se může také Yannick Carrasco, který má v Atlétiku platnou smlouvu a klauzuli na 60 milionů eur. Dle informací španělských médií se u agenta Piniho Zahaviho vyptávaly na belgického reprezentanta Tottenham a Newcastle.
     
    HOSTOVÁNÍ – Francouzský stoper Jimmy Giraudon mění boj o záchranu Ligue 1 v barvách Troyes za záchranu druhé španělské ligy, protože odchází na hostování bez opce do Leganés.
     
    Nechtěného zájemce má útočník Mason Greenwood, protože je ve velkém průšvihu! Udání od jeho přítelkyně kvůli domácímu násilí je velmi vážné a důkazy se zdají být jednoznačné.

    I proto anglická policie hráče Manchesteru United zadržela přes noc a pokračuje ve sběru informací. V případě, že se vše potvrdí, může anglický talent na fotbal a slibně rozjetou kariéru na nějaký čas zapomenout.
    Na zimní loučení kanonýra Bayernu to nevypadá...
     
    SPEKULACEAymen Barkok v neděli ukončil s Marokem jízdu africkým šampionátem, ale do Frankfurtu se nejspíše nevrátí. O kreativního záložníka stojí Mohuč, která ho chtěla získat až po konci smlouvy v létě, jenže by mohlo dojít k přestupu už dnes!
     
    SPEKULACE – Záložník Yves Bissouma předvádí v Brightonu slušné výkony, a přestože mu smlouva končí až příští rok v létě, mohl by se stěhovat. O reprezentanta Mali totiž stojí Steven Gerrard s Aston Villou, kam by mohl přestoupit ještě dneska nebo v létě.
     
    Vypadá to, že Ousmané Dembélé zůstane do léta v Barceloně. Námluvy s Paříží nedopadly, zatímco zájem Manchesteru United zřejmě opadl.
     
    KONEC HOSTOVÁNÍ – O spoluhráče přichází další český reprezentant. Jakub Jankto už nebude spoluhráčem Josého Juana Macíase, který ukončil hostování v Getafe a vrací se do mexického Chivasu.
     
    PŘESTUP – Nová konkurence pro Matěje Vydru! Wolfsburg příchodem Jonase Winda reaguje na odchod střelce Wouta Weghorsta, který přestupuje do Burnley! V anglickém celku podepsal smlouvu na tři a půl sezony, ve kterých by měl nahradit Chrise Wooda, jenž zamířil do Newcastlu.
     
    PŘESTUP – Aby byla štafeta kompletní, musíme se vrátit na začátek řetězce. Náhradu za Jonase Winda má i Kodaň, kterou posílí mladý francouzský střelec Mamoudou Karamoko. Bývalý hráč Lince podepsal smlouvu do roku 2026.
     
    HOSTOVÁNÍ – Guinejský záložník Ilaix Moriba opouští Lipsko a stěhuje se do Valencie, která devatenáctiletého hráče získala do konce sezony.
     
    PŘESTUP – Novou tvář hlásí také Hertha Berlín! Novým spoluhráčem Vladimíra Daridy se stane talentovaný útočník Kélian Nsona z druholigového francouzské Caen.
     
    SPEKULACE – Turci mají ještě čas, přesto nezahálí. Galatasaray se zakoukal do Fiorentiny, odkud by měl přijít chilský záložník Erick Pulgar, o jehož služby stála také Marseille.
    Pierre-Emerick Aubameyang už přistál v Barceloně!
     
    SPEKULACE – Zdá se, že bomba je před vybuchnutím! Real Madrid a Kylian Mbappé údajně našli společnou řeč. Francouzská superstar by měla se španělským gigantem podepsat smlouvu v létě coby volný hráč, který si vydělá 50 milionů eur ročně!

    Vysoká výplata pro Kyliana Mbappého však komplikuje plány na příchod Erlinga Haalanda. Zdá se, že madridský klub bude spoléhat, že dodrží svou smlouvu v Dortmundu a přijde jako volný hráč příští rok v létě.
     
    LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA – Příběh jako z pohádky! Třiadvacetiletý obránce Federico Gatti působil ještě vloni ve třetí italské lize, ale skvělý půlrok ve druholigovém Frosinone, za které dal tři góly v osmnácti zápasech, mu vynesl angažmá v Juventusu! Chybí jen úspěšná prohlídka.
     
    SPEKULACE – S Bayernem by se mohl rozloučit osmnáctiletý Nemanja Motika, o kterého se vážně zajímá Crvena zvezda. Na mladého Srba, který čeká na svou šanci v áčku, se údajně vyptával také Hamburk.
     
    SPEKULACE – Ze seznamu potenciálních zájemců o Adama Hložka či Patrika Schicka si můžeme nejspíš škrtnout West Ham, protože londýnský klub údajně poslal na Benfiku nabídku 50 milionů eur za dvaadvacetiletého útočníka Darwina Núňeze!
     
    SPEKULACE – Liverpool ohlásil příchod, pracuje na dalším a chystá také odchody. Klub údajně naslouchá nabídkám na Neca Williamse, Nata Phillipsa, Takumiho Minamina i Divocka Origiho. Všichni jsou údajně odhodláni bojovat o místo, přičemž klub je prodá jen v případě opravdu zajímavé nabídky.
     
    NOVÝ TRENÉR – Potvrzeno! Everton přebírá Frank Lampard, fanoušci tak vyhlíží už jen jména nových posil.
     
    SPEKULACE – Abychom jen nekopírovali stejné příspěvky, shrňme si, o čem se hlasitě mluví. Aaron Ramsey by měl být hráčem Rangers, Villarreal se údajně dohodl s Tottenhamem na zisku Giovaniho Lo Celsa.

    Pierre-Emerick Aubameyang míří do Barcelony, která však řeší, jak se zbavit Ousmaneho Dembélého.
     
    HOSTOVÁNÍ – Brankář Newcastlu Freddie Woodman mění působiště, protože do konce sezony bude hostovat v druholigovém Bournemouthu.
     
    PŘESTUP – Aktivní byl také Manchester City, který získal Juliána Álvareze z River Plate za zhruba 14 milionů liber. Talentovaný útočník dokončí sezonu v Argentině, pak se jako držitel smlouvy do roku 2027 přesune do Manchesteru.
     
    PŘESTUPLyon hlásí první dnešní posilu, kterou se stává francouzský reprezentant Romain Faivre. Bývalý záložník Brestu přichází za patnáct milionů eur, díky kterým mohl podepsat kontrakt do léta 2026.

    Olympique opouští pro změnu Florent Da Silva, kterého Lyon zapůjčil do třetiligového Villefranche.
     
    LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA - Frank Lampard nebude jedinou posilou Evertonu! Na cestě do Liverpoolu není jen Donny van de Beek, ale také Dele Alli, na jehož přestupu se Toffees dohodly se Spurs.
     
    PODPIS SMLOUVY – Talentovaný křídelník Jeremy Sarmiento bude pokračovat v Brightonu, se kterým se dohodl na nové smlouvě!
     
    PŘESTUP – Francouzský Lyon pokračuje! Po posile z Brestu představil i další novou tvář z Tottenhamu – Tanguye Ndombélého. Pětadvacetiletý záložník přichází na hostování do konce sezony.
    Dvě posily Lyonu!
     
    PŘESTUPY - Dvou nových spoluhráčů se dočkal Tomáš Vaclík! Do Olympiakosu přichází mladíci Diby Keita z mládeže Realu Madrid, po němž klub oznámil také příchod Abdoulayeho Daba z Nantes. Oba hráči podepsali smlouvy do roku 2026.
     
    KONEC HOSTOVÁNÍ - Arminia Bielefeld hlásí předčasný odchod. Lennart Czyborra předčasně končí hostování z Janova a vrací se do Itálei.
     
    HOSTOVÁNÍSheffield United se ve druhé lize nachází mimo širší špičku, z čehož by mu měl pomoci obránce Charlie Goode, který přichází na hostování z Brentfordu.
     
    BUNDESLIGA - V Německu se přestupový trh zavírá už za hodinu a dvacet minut! Oznámení přestupů se však můžeme dočkat i po oficiální uzávěrce.
     
    PŘESTUP – Kamerunský střelec Jean-Pierre Nsame si v Bernu udělal dobré jméno, tudíž si po angažmá ve Francii a Švýcarsku vyzkouší také italskou ligu. Na jaře by měl svými góly pomoci Benátkám!
     
    PŘESTUP - Mladý útočník Luca Moro přestupuje z třetiligové Padovy do prvoligového Sassuola, ale obratem odchází hostovat zpět do stejné soutěže – bude hájit barvy Catanie.
     
    HOSTOVÁNÍ – Talentovaný rumunský útočník Valentin Mihăilă mění v Itálii adresu. Z druholigové Parmy se stěhuje do Serie A, kde bude nově hostovat v Atalantě – zajímavý přesun.
     
    PŘESTUP – Talentovaný mladý útočník Amin Sarr se posouvá výše, protože dres Malmö mění za Heerenveen. Do stejného klubu míří také Thom Haye z Bredy.
     
    HOSTOVÁNÍ – Ofenzivní záložník Luis Rojas se stěhuje do elitní soutěže, protože z druholigového Crotone ho získala na hostování Bologna.
     
    HOSTOVÁNÍBright Arrey-Mbi ještě nemá místo v sestavě Bayernu, proto odchází za herním vytížením do Kolína nad Rýnem.
     
    PŘESTUP – Polská stopa v Rangers! Skotský klub posílí Mateusz Zukowski z Lechie Gdaňsk, odkud přichází za nespecifikovaný poplatek.
     
    BUNDESLIGA – V Německu už je osm minut konec, ale může se stát, že přijde ještě nějaká vlaštovka! Vzhledem k minimálním pohybům a náznakům se nedá čekat, že by ještě někdo z velkých týmů překvapil.
     
    HOSTOVÁNÍ – Liverpool přece jen ohlásil první ztrátu, ačkoliv očekávanou. Obránce Nat Phillips bude do konce sezony hostovat v Bournemouthu. Co bude s dalšími hráči jako Divockem Origim, Takumim Minaminem či Necem Williamsem?
     
    PŘESTUP – Zajímavá posila pro Tottenham! Spurt získali Rodriga Bentancura, za kterého Juventusu zaplatí 19 milionů eur plus dalších šest v případných bonusech.
     
    HOSTOVÁNÍ – Na trase Juventus – Tottenham dochází k dalšímu přesunu, protože v týmu Spurs bude hostovat Dejan Kulusevski – jeden ze soupeřů Čechů v březnové baráži ve Švédsku.
     
    SPEKULACE – Talentovaný americký obránce George Bello balí kufry a podle všeho se stěhuje do Evropy, protože na jeho přestupu z Atlanty pracoval německý Bielefeld. Dvacetiletý reprezentant si tak poprvé vyzkouší angažmá v zámoří.
     
    SPEKULACE – Legendární makedonský střelec Goran Panděv se bude nejspíš stěhovat! Služby 38letého střelce překvapivě získala Parma, která by měla ohlásit jeho přestup z Janova, kde působí od roku 2015.
    Novou posilu hlásí také druholigová Dukla
     
    To je obrat! Barcelona zrušila zdravotní prohlídku Pierra-Emericka Aubameyanga, který se tak vrací do Arsenalu a do Katalánska nepřestoupí. Důvodem je, že Gunners odmítali platit část útočníkova platu, navíc dle spekulací zkoušeli získat hráčskou kompenzaci.
     
    HOSTOVÁNÍRocco Ascone prodloužil smlouvu s Lille, načež se vydal na hostování do Dánska, kde bude oblékat dres Nordsjaellandu.
     
    HOSTOVÁNÍ - V českých hájích je také rušno. Z Letné na Stínadla se vrací útočník Václav Sejk, který byl tahounem sparťanské rezervy, ale tentokrát už by mládežnický reprezentant měl sbírat ligové zkušenosti v dresu Teplic!
     
    HOSTOVÁNÍ – Změny také v Ostravě! Dvojice Adam Jánoš a Ondřej Chvěja dohraje aktuální sezonu v Karviné.
     
    JEDNÁNÍ - Brankář Roman Bürki mohl opustit Dortmund, ale odmítl hostování v Lorientu, stejně jako o pár dní dříve nabídku Galatasaraye.
     
    HOSTOVÁNÍNewcastle zbrojí! Z Aston Villy přichází obránce Matt Targett, o kterého Straky usilovaly. Zatím se jedná o hostování.
     
    HOSTOVÁNÍGalatasaray dlouho sháněl brankáře, a když neuspěl třeba se zmíněným Romanem Bürkim, sáhl do mládeže Barcelony, odkud bude v Turecku hostovat mladý Iñaki Peña.
     
    PŘESTUP – Islandský křídelník Albert Gudmundsson opouští Nizozemsko, protože se z Alkmaaru stěhuje do Itálie! Gólový útočník bude nově oblékat dres Janova, kde by měl nahradit chybějící trefy Gorana Panděva.
     
    HOSTOVÁNÍ – Hotovo je i na trase Tottenham – Villarreal. Španělský klub pracoval na příchodu Giovaniho La Celsa, který přichází na hostování.
     
    V Německu už máme skoro tři hodiny zavřeno, Italové ukončili registrace před necelou hodinou a zbývají nám Anglie, Španělsko a Francie!
     
    PŘESTUP – Senzační lídr belgické ligy Union SG musel odrážet řadu zajímavých nabídek, ale ta na Denize Undava z Brightonu byla atraktivní. Německý útočník přestoupil do Anglie za více než šest milionů liber, přesto v Belgii zůstane na hostování.
     
    HOSTOVÁNÍ – Potvrzeno, Everton má další posilu! Nový trenér Frank Lampard se dočkal vytouženého Donnyho van de Beeka z Manchesteru United, který bude v Liverpoolu hostovat.
     
    SPEKULACE – Co se řeklo, to neplatí! Arsenal údajně uzavřel ústní dohodu s Barcelonou, která přece jen získá Pierra-Emericka Aubameyanga na přestup se šestiměsíční smlouvou!
     
    SPEKULACEOusmane Dembélé by se přece jen mohl stěhovat! V Anglii spekulují o vážném zájmu Tottenhamu. K dotažení posledních přestupů zbývají dvě hodiny.
     
    HOSTOVÁNÍ - Kosovský reprezentační útočník Vedat Muriqi mění Lazio Řím za ostrov, protože se stěhuje na hostování do Mallorky!
     
    HOSTOVÁNÍ - Lazio reaguje příchodem křídelníka Jovaneho, který naposledy působil ve Sportingu Lisabon. Kapverdsko-portugalský hráč by měl v Římě hostovat.
     
    HOSTOVÁNÍ - Christopher Martins Pereira se z Young Boys stěhuje směrem na východ, protože využil atraktivní laso z Moskvy. Ve Spartaku by měl zatím hostovat.
     
    HOSTOVÁNÍ – Mladý obránce Liberato Cacace dělá možná důležitý krok kariéry, protože se z Belgie přesouvá na jih Evropy. Jednadvacetiletý bek bude hostovat v Empoli, hrajícím Serii A.
     
    SPEKULACE – Fanoušci Spurs se mohou uklidnit, protože příchod Ousmaneho Dembélého už je údajně mimo hru a francouzský křídelník by měl v Barceloně zůstat až do léta.
     
    SPEKULACE – V Anglii je ještě čas, čehož chce využít Watford, jenž projevil zájem o brankáře Deana Hendersona z Manchesteru United. Otázkou je, zda už není na rychlé hostování pozdě.
     
    ITÁLIE - V Itálii je zavřeno, rekordmanem je Dušan Vlahovič, který přestoupil do Juventusu za 62,5 milionu liber, což z něho činí jeden z nejdražších lednových přestupů historie.
     
    Na žádné velké pecky už to nevypadá. Ousmane Dembélé by měl zůstat v Barceloně, kam by se měl přesunout Pierre-Emerick Aubameyang, ale Katalánci mají co dělat, aby jeho přestup stihli dotáhnout.

    Nic dalšího už se očekávat nedá, lednová uzávěrka se obešla bez české účasti. Řada Čechů dostala nového spoluhráče, z čehož nemá radost zejména Matěj Vydra, kterému přišel silný konkurent Wout Weghorst z Wolfsburgu.
     
    PŘESTUP – Zajímavá změna na trase Belgie – Rakousko! Salzburg pokračuje ve sbírání talentů, protože získal na trvalý přestup devatenáctiletého obránce Brugg Ignace Van der Brempta.
     
    KONEC SMLOUVY – Zkušený obránce Laurent Koscielny je bez práce! Bordeaux hraje o záchranu, ale už se obejde bez bývalého obránce Arsenalu, který si může hledat nové angažmá.
     
    PŘESTUP – Alžírský křídelník Youcef Belaïli se vrací do Evropy. Bývalý hráč Kataru SC míří zpět do Francie, kde už v minulosti krátce působil – Angers však mění za Brest.
     
    PŘESTUP – Krajní bek Joshua Brenet skončil v Hoffenheimu, kde působil s Pavlem Kadeřábkem, ale znovu se potká s českým spoluhráčem – rovnou se dvěma. Zadarmo totiž míří do nizozemského Twente, kde působí Václav Černý a Michal Sadílek.
     
    HOSTOVÁNÍ – Velmi cenná posila pro Midtjylland! Z Fenerbahce přichází německý středopolař Max Meyer. Bývalý hráč Schalke, Crystal Palace nebo Kolína nad Rýnem přišel do Istanbulu v létě, ale do sestavy se neprosadil, a proto stráví jaro v ambiciózním mužstvu.
     
    HOSTOVÁNÍ – Arménský útočník Sargis Adamjan poprvé v kariéře opouští Německo a vydává se do Belgie, kde si ho vyhlédly Bruggy. Autor jednoho gólu ve třinácti zápasech v Hoffenheimu spíše střídal, tentokrát se pokusí belgickému celku pomoci v boji o titul.
     
    HOSTOVÁNÍ – Uruguayský obránce Lucas Olaza si v rámci Španělska polepší. Elche ho získalo na půlroční hostování z druholigového Valladolidu.
     
    HOSTOVÁNÍ – Potvrzeno! Aaron Ramsey si v Turíně zabalil kufry a mění Juventus za Rangers, kde bude hostovat do konce sezony.
     
    PŘESTUPJean-Philippe Mateta hostoval v Crystal Palace z německé Mohuče, ale dneska se definitivně stal hráčem londýnského celku! V Londýně podepsal smlouvu na čtyři roky, přičemž německý klub obdrží jedenáct milionů eur.
     
    HOSTOVÁNÍ – Mladý anglický křídelník Benicio Boaitey v září zamířil z akademie West Hamu do Porta, odkud se teď přesouvá do Brightonu! V Premier League bude osmnáctiletý talent hostovat do konce sezony, ale jeho nový klub má opci na přestup.
     
    SPEKULACEEverton s posilováním nekončí! Už jen desítky minut nás údajně dělí od oznámení hostování Dele Alliho z Tottenhamu. Anglický klub podle Fabrizia Romana zkoušel získat také Luku Joviče z Realu Madrid – neúspěšně.
     
    Zájem byl také o stopera Svena Botmana z Lille, o kterého stály zejména Newcastle s AC Milán. Obránce francouzského celku však zůstává ve Francii a o přestupu bude jednat v létě. "Všichni říkají, že Newcastle je o penězích, ale je to sympatická vize. Bylo by hezké být toho součástí, ale Milán je také velký klub," řekl pro média nizozemský obránce.
     
    HOSTOVÁNÍManu Vallejo opouští Valencii, která potvrdila jeho jarní hostování v Deportivu Alavés.
     
    PŘESTUP – Neznámý, leč zajímavý talent míří do Brentfordu! Anglický celek získal osmnáctiletého Hanse Mponga ze sedmé nejvyšší soutěže.
     
    SPEKULACE – Uznávaný novinář Fabrizio Romano osvětlil situaci kolem Ousmaneho Dembélého, který prý ani nebyl opravdu blízko změně angažmá. Dle jeho slov:

    - Manchester United neměl žádný zájem
    - Chelsea ani nezačala jednat
    - Tottenham nebyl blízko
    - nebyl žádný zájem o výměnu s Arsenalem
    - dohoda mezi Barcou a PSG byla vzdálená
     
    SPEKULACE – Zbývá půl hodiny do zavíračky, což ale bývá největší šrumec. Ven už prosakují informace, že Liverpool dokázal najít společnou řeč s Fulhamem ohledně přestupu Fabia Carvalha, ale má jen půl hodiny, aby dotáhl osobní dohodu s hráčem i lékařskou prohlídku.
     
    SPEKULACEIslam Slimani údajně opouští Lyon a celou Francii, odkud se přesune více na jih. Jaro by měl strávit ve Sportingu!
     
    PŘESTUPNewcastle ulovil další posilu u konkurence, jelikož z Brightonu získal obránce Dana Burna. Cenovka? Třináct a půl milionu liber za smlouvu na dva a půl roku.
     
    HOSTOVÁNÍTodd Cantwell opouští Norwich a míří do druholigového Bournemouthu.
     
    PŘESTUP – Krajní bek Reinildo Mandava opouští Lille a odchází do Španělska, kde ho získal Atlético, s nímž podepsal do léta 2025!
     
    PŘESTUP – Lyon potvrdil, že ukončil smlouvu s Islamem Slimanim, který se tak po roce ve Francii může stěhovat do Lisabonu, kde by se měl upsat Sportingu.
     
    PŘESTUP – Ofenzivní tahoun Myrto Uzuni, který s Ferencvárosem pomohl vyřadit v Lize mistrů pražskou Slavii odchází z Maďarska! Šestadvacetiletý Albánec míří do La Ligy, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku s Granadou.
     
    PŘESTUP – Investici do budoucna hlásí Arsenal, který přivedl stopera Austona Trustyho z Colorada, kam ho obratem poslal na hostování.
     
    Tak jo, máme tu půlnoc, která definitivně zavírá okno v pěti nejlepších ligách světa. Jak je zvykem, spousta přestupů se už upekla, ale ještě nebyla oficiálně potvrzena.

    Co ještě čeká na oficiální razítko? Liverpool se prý dohodl s Fulhamem na přestupu Fabia Carvalha za 8 milionů liber s tím, že jaro stráví v Londýně. Pierre-Emerick Aubameyang by měl z Arsenalu zamířit do Arsenalu, zatímco Sportingo oznámí příchod Islama Slimaniho. Do Evertonu má zamířeno Dele Alli z Tottenhamu.
     
    Velkou bombou je návrat Christiana Eriksena do Anglie, kde se dohodl s Brentfordem na půlroční smlouvě. Juventus získal Denise Zakariu z Gladbachu, zatímco ho opustili Aaron Ramsey, Dejan Kulusevski nebo Rodrigo Bentancur, z nichž poslední dva zamířili do Tottenhamu.

    Konkurence přibyla Matěji Vydrovi, protože Burnley získalo Wouta Weghorsta z Wolfsburgu. Velkou zprávou byl také konec Gorana Panděva v Janově, odkud zamířil do druholigové Parmy. Nejrušněji však bylo v Anglii, kde zbrojil zejména Everton – přivedl kouče Franka Lamparda i záložníka Donnyho van de Beeka.
     
    Co nevyšlo? Ousmane Dembélé trošku uvízl v Barceloně, ze které by měl odejít až v létě. Dle informací došlo k dohodě Kyliana Mbappého s Realem Madrid, který tak musí řešit, jak získat ještě Erlinga Haalanda. Posily hlásí také Newcastle, ale čekalo se, že uloví větší jména – bez úspěchu.
     
    Jak už jsem ale řekl, tímto onlajnem to rozhodně nekončí! Sledujte fotbalový svět i v dalších hodinách a dnech, protože spousta přestupů vyplave na povrch přes noc.
     
    Já vám děkuji za pozornost a spoustu fotbalové radosti! Mějte se hezky. (00:05:37)

    Daniel Ryl

    Nejzajímavější přestupy 31. ledna:
    Christian Eriksen (volný hráč -> Brentford)
    Denis Zakaria (Gladbach -> Juventus, přestup)
    Sven Michel (Paderborn -> Union Berlín, přestup)
    Bryan Gil (Tottenham -> Valencia, hostování)
    Jonas Wind (Kodaň -> Wolfsburg, přestup)
    José Juan Macías (Getafe -> Chivas, konec hostování)
    Wout Weghorst (Wolfsburg -> Burnley, přestup)
    Mamoudou Karamoko (Linec -> Kodaň, přestup)
    Ilaix Moriba (Lipsko -> Valencia, hostování)
    Kélian Nsona (Caen -> Hertha Berlín, přestup)
    Freddie Woodman (Newcastle -> Bournemouth, hostování)
    Julián Álvarez (River Plate -> Man. City, přestup)
    Romain Faivre (Brest -> Lyon, přestup)
    Diby Keita (Real Madrid -> Olympiacos, přestup)
    Abdoulaye Dabo (Nantes -> Olympiacos, přestup)
    Tanguy Ndombélé (Tottenham -> Lyon, hostování)
    Jean-Pierre Nsame (YB Bern -> Benátky, hostování)
    Luca Moro (Padova -> Sassuolo, přestup)
    Mateusz Zukowski (Lechia -> Rangers, přestup)
    Rodrigo Bentancur (Juventus -> Tottenham, přestup)
    Dejan Kulusevski (Juventus -> Tottenham, hostování)
    George Bello (Atlanta -> Bielefeld, přestup)
    Goran Panděv (Janov -> Parma, přestup)
    Rocco Ascone (Lille -> Nordsjaelland, hostování)
    Václav Sejk (Sparta -> Teplice, hostování)
    Adam Jánoš (Ostrava -> Karviná, hostování)
    Ondřej Chvěja (Ostrava -> Karviná, hostování)
    Matt Targett (Aston Villa -> Newcastle, hostování)
    Iñaki Peña (Barcelona -> Galatasaray, hostování)
    Albert Gudmundsson (Alkmaar -> Janov, přestup)
    Deniz Undav (Union SG -> Brighton, přestup)
    Deniz Undav (Brighton -> Union SG, hostování)
    Donny van de Beek (Man Utd. -> Everton, hostování)
    Vedat Muriqi (Lazio -> Mallorca, hostování)
    Jovane (Sporting -> Lazio, hostování)
    Ch. M. Pereira (YB Bern -> Spartak, hostování)
    Ignac Van der Brempt (Bruggy -> Salzburg, hostování)
    Laurent Koscielny (Bordeaux -> volný hráč)
    Joshua Brenet (Hoffenheim -> Twente, hostování)
    Max Meyer (Fenerbahce -> Midtjylland, hostování)
    Sargis Adamjan (Hoffenheim -> Bruggy, hostování)
    Lucas Olaza (Valladolid -> Elche, hostování)
    Aaron Ramsey (Juventus -> Rangers, hostování)
    Jean-Philippe Mateta (Mohuč -> Crystal Palace, přestup)
    Benicio Boaitey (Porto -> Brighton, hostování)
    Manu Vallejo (Valencia -> Alavés, hostování)
    Fabio Carvalho (Fulham -> Liverpool, přestup)
    Fabio Carvalho (Liverpool -> Fulham, hostování)
    Islam Slimani (Lyon -> konec smlouvy)
    Islam Slimani (volný hráč -> Sporting)
    Dan Burn (Brighton -> Newcastle, přestup
    Todd Cantwell (Norwich -> Bournemouth, hostování)
    Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal -> Barcelona)
    Reinildo Mandava (Lille -> Atlético, přestup)
    Myrto Uzuni (Ferencvárosi -> Granada, přestup)
    Auston Trusty (Colorado -> Arsenal, přestup)
    Auston Trusty (Arsenal -> Colorado, hostování)


    Konec přestupů v Evropě – 31. ledna:
    Bundesliga – 17:00
    Serie A – 19:00
    Premier League – 23:00
    La Liga – 23:00
    Ligue 1 – 23:00