Austria – Hr. Králové 3:1 (kon.) | Domžale – Slovácko 3:1 (kon.) | Riga FC – Žilina sk 2:1 (kon.)
Dynamo Drážďany – Mladá Boleslav 0:0 (zruš.) | S. Moskva – Slovan Bratislava sk 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – FK Kolubara 3:1 (kon.)
Petržalka – Trnava 1:2 (kon.)
koniec
Riga FC
2:1 (1:0)
MŠK Žilina
Piatok 28.01.2022, 13:00Prípravný zápas
     
    Lotyšské mužstvo FC Riga v prípravnom zápase proti Žiline hranom v Dubaji uspelo výsledkom 2:1. Prvý polčas bol dosť slabý z oboch strán a priniesol iba jediný gól Ramosa. Druhý polčas sa hral v o dosť lepšom tempe a priniesol zaujímavý futbal. Žiline sa podarilo vyrovnať zásluhou Jánošíka, ale Riga mala viac šancí a nakoniec sa dočkala víťazného gólu zásluhou Korotkovsa, aj keď žilinský brankár Teplan si môže spytovať svedomie pri tejto situácii. To je odo mňa z tohto záapsu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok piatku! (14:50:51)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Autové vhadzovanie pre Rigu v čase, keď sa naplnil riadny hrací čas a ani v druhom polčase sa nebude nadstavovať ani minúta.
     
    89
    V počte faulov má v druhom polčase Žilina rozhodne v prevahu a ďalší nedovolený zákrok ani nedovoluje pomýšľať na možné vyrovnanie.
     
    87
    Pekná individuálna práca Loukiliho, ktorý si obhodil protihráča, aj keď jeho následné zakončenie bolo len zblokované.
     
    85
    Zdá sa, že Riga už v defenzíve neurobí dobrovoľne žiadnu chybu a naopak ešte stále má aj dostatok síl vydať sa smerom dopredu.
     
    82
    Ani z tohto útoku Žiliny nič nebude, keďže v šestnástke sa nenachádzal žiaden hráč a prízemná prihrávka skončila v rukaviciach brankára Rigy.
     
    80
    Obrancovia Rigy sa už vzadu s ničím nepárajú, razantný dlhý odkop vyriešil ich situáciu.
     
    78
    Teraz Žilina rozhodne mohla podržať loptu, ale nepodarilo sa a tak je z toho len nedovolený zákrok na polovici, ktorý zastavil útok Rigy.
     
    75
    Riga sa už bude postupne snažiť kúskovať hru, teraz sa jej to podarilo vďaka zbytočnému faulu a to znamená ďalšiu prácu pre obranu Žiliny.
     
    73
    No uvidíme, či ešte Žilina dostane šancu pokúsiť sa aj po druhýkrát vyrovnať, posledný útok však vyzeral zaujímavo, ale podkĺznutie v poslednej chvíli zmarilo šancu.
     
    70
    Tím Riga FC práve strelil gól! Tak prichádza úplne zbytočný gól do siete Žiliny. Najprv pomohlo brvno, ale nebezpečie ešte nebolo zažehnané a prišiel center z pravej strany, nasledovala veľká chyba Teplana, ktorý loptu posunul priamo na hlavu ILJU KOROTKOVSA a od neho už putovala do siete! Bez asistencie
     
    69
    Žltú kartu dostáva Owusu (MŠK Žilina).
     
    67
    Vyzerá to tak, že Riga sa bude snažiť postupne uťahať defenzívu Žiliny, keďže opäť vsadila na dlhšie držanie lopty.
     
    65
    Znova trocha hluchšie minúty, ktoré neprinášajú nič zaujímavé a stále je tak stav vyrovnaný 1:1.
     
    62
    Množstvo ďalších čerstvých hráčov vyslal na hraciu plochu tréner Peter Černák, ktorý by dnes určite rád videl víťazstvo Žiliny.
     
    60
    Nepíjemný zásah do tváre inkasoval pri pravej postrannej čiare Rusnák, ale vyzerá byť v poriadku a ešte k tomu vybojoval dobrú štandartnú situáciu.
     
    57
    Znova to nevyzeralo vôbec dobre pre Žilinu, ale nakoniec sa Rige po rýchlom prechode nepodarilo zakončiť a lopta skončila v rukách Teplana, ktorý vystriedal v bráne na druhý polčas Belka.
     
    56
    Ďalší striedajúci hráč na strane Rigy mal šancu, ale zakončenie ghanského futbalistu Barnesa skončilo len na bočnej sieti.

    Filip Kosnáč

    Góly: 4. Ramos, 70. Korotkovs – 48. Jánošík

    Karty:   6. Saveljevs (RIG), 31. Kendysh (RIG) – 69. Owusu (ZIL)


    Riga FC: Ozols – Andresson, Cernomordijs, Jurkovskis, Kamess, Kendysh, Krancmanis, Ngonda, Ramos, Saveljevs, Yurchenko
    MŠK Žilina: Belko – Anang, Ďuriš, Gono, Iľko, Jambor, Kopas, Mráz, Nemčík, Rusnák, Sauer