Carolina – NY Rangers 6:3 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Detroit – Dallas 4:5 (po pr.)
NY Islanders – Arizona 4:0 (kon.) | Chicago – Minnesota 1:5 (kon.) | Vancouver – Florida 1:2 (1:2 po s.n.)
Anaheim – Tampa Bay 5:1 (kon.) | Seattle – St. Louis 0:5 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 6:3 (kon.)
Boston – Winnipeg 3:2 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
2:5 (2:2, 0:0, 0:3)
Pittsburgh Penguins
cz Sobota 22.01.2022, 01:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Columbusem Blue Jackets a Pittsburgh Penguins.
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci letos prožívají průměrnou sezónu. Ve třiceti devíti zápasech získali padesát tři bodů a drží pátou pozici Východní konference. Na vedoucí Floridu ztrácí Penguins jen šest bodů. Ze spodních pater se na Pittsburgh tlačí Washington, Toronto a Boston. Na kluzištích soupeřů ale Pittsburgh patří mezi nejlepší týmy v celé NHL. Z posledních pěti zápasů navíc vybojoval osm bodů. V posledním duelu doma přehrál 6:4 Ottawu. Nejproduktivnějším hráčem Penguins je Jake Guentzel, který má na kontě třicet devět kanadských bodů.
     
    Columbus Blue Jackets

    Domácí Columbus je na tom hůře. Po třiceti sedmi odehraných zápasech má domácí celek na kontě třicet sedm bodů a patří mu desátá pozice Východní konference. Na postup do play-off aktuálně Columbus ztrácí jedenáct bodů. Letos se trápí hlavně v defenzivě. Dosud Columbus inkasoval už 132 branek. Doma navíc body soupeřům pravidelně rozdává. Naposledy ale zvítězil 2:1 na ledě Philadelphie. Nejproduktivnějším hráčem Columbusu je s dvaceti sedmi body Bjorkstrand.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Peeke, Werenski, Bean, Bayreuther, Christiansen, Kukan – O. Bjorkstrand, Jenner, Nyquist – J. Voráček, Texier, Laine – Bemström, Roslovic, Domi – Činachov, Kuraly, E. Robinson.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby, Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin, D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, D. Simon – B. McGinn, Blueger, Boyle..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Skvělý vstup Pittsburghu do utkání! Hostující celek se po půlminutě hry ujímá vedení. Crosby navázal na duel s Ottawou a našel BRIANA DUMOULINA, který dopravil puk do sítě! Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
    00:32 Brian DUMOULIN - 0:1
     
    01:15
    Jake Guentzel se hnal do útočného pásma, ale obránce jej na modré čáře tělem odstavil od puku.
     
    02:06
    Jakub Voráček projel do útočného pásma, kde zadovkou našel Maxe Domiho, ale jeho ránu přizvedl jeden z obránců Penguins mimo led.
     
    03:17
    John Marino na opačné straně dostal nabito na modrou čáru, ale jeho dělovka forhendem skončila vedle levé tyčky.
     
    03:48
    Kris Letang nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, ale nikdo v dresu Penguins nepředčil v rychlostním souboji domácí obránce.
     
    04:19
    Gavin Bayreuther hledal dlouhou přihrávkou Patrika Laineho, ale druhého jmenovaného si pohlídal autor dosud jediné branky Dumoulin.
     
    05:06
    Evan Rodrigues si kličkou na modré čáře udělal prostor a nahodil puk před branku. K jeho pobídce se nikdo v dresu Penguins nedostal.
     
    05:47
    Domácí brankář si dal pozor na zakončení z ostrého úhlu a přitěsnil beton k levé tyči své branky. Gólman Columbusu zatím působí jistým dojmem.
     
    06:17
    Zach Werenski se po křídle dostal do útočného pásma, kde ošálil jednoho ze soupeřů a vypálil. Ani jeho rána nebyla úplně přesná.
     
    06:41
    Činachov střílel příklepem od modré čáry, jenže jeho dělovka prolétla kolem DeSmithovy klece a zaduněla o mantinel. Zadáci Penguins puk vyhodili.
     
    07:51
    Sidney Crosby se stáhl před klec Pittsburghu a pohlídal si přihrávku zpoza branky. Kanadský útočník puk následně vyhodil do bezpečí.
     
    08:12
    DeSmith si dal pozor na Kuralyho ránu od modré čáry a bez problémů udržel kotouč ve výstroji. Pro Penguins je důležité, že DeSmith kotouče nevyráží.
     
    08:34
    Po delší době se Pittsburgh dostal do útočného pásma. Evan Rodrigues ale nezvládl souboj s Patrikem Lainem, který kotouč procedil na rozjetého Voráčka.
     
    09:06
    Jakub Voráček se v útočném pásmu krásně zbavil obránce a bekhendem vrátil přihrávku mezi kruhy, jenže Laine puk netrefil dobře!
     
    09:29
    DeSmith si tentokrát dal dobrý pozor na dělovku od modré čáry a puk vykopl levým betonem mimo tři tyče. Gólman Penguins zatím chytá skvěle.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Eric Robinson – 2 min., podrážení).
     
    10:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Columbus vyrovnává při vlastním oslabení! GUSTAV NYQUIST ujel v oslabení do zakončení. První ránou prakticky netrefil kotouč, ale brankáře rozhodil natolik, že pohotovým švihem poslal puk pod břevno!
    10:40 Gustav NYQUIST - 1:1
     
    11:10
    Pokračuje přesilovka hostujícího celku. Sidney Crosby přihrávkou z levé strany našel na kruhu osamoceného Guentzela, ale ten příklepem minul.
     
    11:48
    Letang poslal přihrávku na pravou stranu, odkud Rodrigues zkoušel nahodit puk na branku, ale jeho pokus neměl šanci na úspěch.
     
    12:00
    Domácí v plném počtu.
     
    12:26
    Columbus po skončení přesilové hry soupeře uklidňuje rozehrávku. Oba trenéři zatím stačili poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    13:06
    Max Domi se dostal do útočného pásma, ale důrazní obránci Pittsburghu jej tělem odstavili od puku. Columbus musí zrychlit.
     
    13:34
    Brian Dumoulin dostal přihrávku do jízdy, dostal se do zakončení, ale ani on nemířil přesně. Odražený puk vybojoval Simon a Penguins drží útočné pásmo.
     
    14:02
    Gavin Bayreuther přišel o puk v obranném pásmu, ale hráči Pittsburghu toho nedokázali využít a nepřesnou přihrávkou se připravili o zakončení.
     
    14:27
    Rust našel chytrou přihrávkou na levý kruh Guentzela, který vypálil zápěstím, nicméně jeho pokus směřoval do lapačky gólmana.
     
    15:03
    Crosbyho nahození za branku Columbusu zastavil před rozjetým Rustem český hokejista Jakub Voráček, který okamžitě otáčí směr hry.
     
    15:36
    Gavin Bayreuther si našel střelecký prostor na modré čáře a zakončil příklepem. Jeho rána prolétla kolem přední tyčky Columbusu.
     
    16:10
    Aktivní Gustav Nyquist se opět prosmýkl do útočného pásma, ale jeho další pokus skončil na brusli obětavého obránce Pittsburghu.
     
    16:26
    Před brankou Penguins se strhla menší mela, ale Emil Bemström bekhendovou dorážkou z ostrého úhlu puk nad beton hostujícího brankáře nepřizvedl.
     
    17:03
    Jack Roslovic se na pravém kruhu probil k odraženému kotouči, ale jeho dělovka příklepem prolétla kolem zadní tyčky. Pittsburgh měl pořádný kus štěstí.
     
    17:28
    Bryan Rust bojoval o puk v útočném pásmu s obráncem Columbusu. Domácí zadák byl v souboji o trošičku důraznější a dokázal puk odehrát do bezpečí.
     
    18:02
    Zach Werenski v rohu obranného pásma vybojoval kotouč a po hrazení jej poslal za modrou čáru. Pittsburgh je ale v posledních minutách aktivnější.
     
    18:28
    Jevgenij Malkin si sjel pro kotouč až na obrannou modrou čáru, jenže jeho následný průnik po pravém křídle neměl dlouhého trvání.
     
    18:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí celek se v závěru první části dostává do vedení! Nahozený kotouč se od zadního mantinelu vrátil před branku a důrazný BOONE JENNER jej díky důrazu uklidil mezi nohy brankáře! Asistence: Jakub Voráček, Patrik Laine.
    18:46 Boone JENNER - 2:1
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Columbus se nadále tlačí do útoku. Laine chtěl rozehrát dlouhou pobídkou na levou stranu, ale poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    19:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh zakázané uvolnění soupeře trestá vyrovnáním ještě před přestávkou! Po vyhraném vhazování dostal přihrávku před banku SIDNEY CROSBY a pohotově z úhlu zaskočil brankáře! Asistence: Bryan Rust, Jake Guentzel.
    19:31 Sidney CROSBY - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali zajímavý hokej. Pittsburgh se hned v úvodu ujal vedení zásluhou Briana Dumoulina. Columbus po deseti minutách vyrovnal v oslabení, kdy ujel Gustav Nyquist. Dvě minuty před koncem se domácí dostali do vedení díky důrazu Jennera. V samotném závěru ale vyrovnal Sidney Crosby.
     
    Střely na branku: 12 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Casey DeSmith, přichází Tristan Jarry.
     
    20:35
    Patrik Laine se v úvodu druhé části dostal přes modrou čáru a bekhendem našel Gavrikova. Pokus druhého jmenovaného zablokoval obránce.
     
    21:02
    Oliver Bjorkstrand sice upadl při průniku do útočného pásma, ale sudí ukazuje, že se nejednalo o nedovolený zákrok. Defenziva Pittsburghu otáčí hru.
     
    21:31
    Jevgenij Malkin si sjel na dobrou přihrávku mezi kruhy, kde se ocitl v obrovské šanci, ale domácí brankář neskutečně zasáhl betonem!
     
    22:03
    Carter nahodil puk do rohu útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu jeho nahození nedojel. Obrana Columbusu si tentokrát pomohla vyhozením.
     
    22:21
    Korpisalo si pohlídal slabou střelu od mantinelu a ukryl kotouč do lapačky. Vhazuje se po levici domácího brankáře.
     
    22:43
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., podrážení).
     
    23:06
    Voráček dostal nabito na levou stranu a vypálil příklepem. Jeho rána sice minula branku Pittsburghu, ale domácí celek udržel útočné pásmo.
     
    23:42
    Voráček znovu nahodil puk na branku, ale pozorný Tristan Jarry jeho pokus vykopl betonem k mantinelu. Hosté se stále neosvobodli.
     
    24:10
    Až nyní se hokejistům Pittsburghu podařilo vyhodit puk ven z obranného pásma. Také domácí kouč stahuje Voráčkovu formaci pryč z ledu.
     
    24:43
    Hosté v plném počtu.
     
    25:10
    Columbus se dostal do útočného pásma, jenže nikdo v tmavě modrém dresu se k puku nedostal. Obrana Penguins hraje velmi důrazně.
     
    25:36
    Kasperi Kapanen střílel z pravého kruhu, odkud zamířil jen do betonu připraveného gólmana. Brankář Korpisalo ale měl beton na správném místě.
     
    26:12
    Ve druhé části se hraje hodně svižný hokej. O něco aktivnější je zatím domácí Columbus, ale zadáci Penguins nedávají útočníkům moc prostoru.
     
    26:34
    Alexandre Texier dojel odražený puk v útočném pásmu, efektním manévrem se otočil a nahodil puk na Jarryho, který se nenechal zaskočit.
     
    27:00
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Gustav Nyquist – 2 min., podrážení).
     
    27:28
    Sidney Crosby si našel prostor na levé straně útočného pásma, vybídl k zakončení Malkina, ale Korpisalo se přesunul k levé tyči a zasáhl.
     
    28:03
    Crosby po efektní kombinaci zakončil z pravé strany. Korpisalo puk vyrazil jen před sebe, ale dorážející Malkin puk za jeho záda nedostal!
     
    28:25
    Až nyní se hokejistům Columbusu podařilo vyhodit puk přes celé kluziště za branku Penguins. Hostující celek musí rozjet novou akci.
     
    29:00
    Domácí v plném počtu.
     
    29:26
    Boone Jenner zbytečně po zákroku Jarryho vyvolal potyčku na brankovišti. Hostující Brian Dumoulin se domácího hráče nezalekl a také jej několikrát udeřil.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme vyrovnané utkání. Po divoké první třetiny ve druhé části kralují na ledě defenzivy.
     
    30:28
    Voráček si sjel pro přihrávku do obranného pásma, kde se otočil a nahodil puk vpřed. Laine se nakone dostal ke střele, ale Jarry působí po svém nástupu do branky jistým dojmem.
     
    31:06
    Jake Guentzel se dostal do útočného pásma a zadovkou našel Dumoulina. Jeho následné nahození Korpisalo hravě ukryl do lapačky.
     
    31:35
    Jenner nahodil puk do útočného pásma, ale obránci Pittsburghu puk bez problémů vyhodili do bezpečí. Pokračuje boj o každý metr ledu.
     
    32:02
    Carter se dostal do útočného pásma, kde si puk krásně navedl na bekhend a vypálil. Jeho pokus prolétl kolem přední tyčky soupeře.
     
    32:26
    Blueger v obranném pásmu vybojoval puk a rozehrál nahozením na levou stranu. Jeho nepřesnou pobídku ale zachytil Jack Roslovic.
     
    33:03
    John Marino si dal pozor na nahození a vybojoval puk pro svůj celek. Pokračuje velká bitva. Ani jeden z týmů se nedostává do šancí.
     
    33:26
    Jake Guentzel ujel obraně Columbusu a chtěl si Korpisala vychutnat bekhendovým blafákem. Domácí brankář ale předvedl vynikající zákrok!
     
    34:03
    Letang projel do rohu útočného pásma, ale na jeho pobídku nikdo v bílém dresu Penguins nedosáhl. Werenski puk odehrál k mantinelu.
     
    34:26
    Jake Guentzel si dobrou kličkou na modré čáře vytvořil prostor pro zakončení, nicméně jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    35:00
    Kapanen ve středním pásmu získal kotouč a rozjel akci po levé straně. Finský hokejista ale nebyl při přechodu do útočného pásma dostatečně rychlý a nahození na branku už netečoval.
     
    35:16
    Zach Werenski dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vypálil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky soupeřovy klece.
     
    36:20
    Jevgenij Malkin v rohu obranného pásma získal puk a vyhodil jej obloučkem do útočného pásma. Ruský hokejista si stěžuje, že neměl podporu spoluhráčů.
     
    36:34
    Texier se středem ledové plochy tlačil do útočného pásma, nicméně ani jeho střelecký pokus se nepotkal s přesností.
     
    37:20
    Korpisalo vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození a pomohl spolurháčům s rozehrávkou. Columbus se snaží útočit.
     
    37:45
    Voráček přišel v útočném pásmu o kotouč v souboji s krajanem Dominikem Simonem. Hokejista Penguins ale nerozehrál přesně.
     
    38:06
    Laine se dostal do útočného pásma, nicméně jeho dělovka příklepem skončila na betonu brankáře. Defenziva Penguins hraje dobře.
     
    38:38
    Jevgenij Malkin napadal rozehrávku Columbusu v jeho obranném pásmu. Ruský hokejista se sice nedostal k puku, ale donutil domácí chybovat.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    39:26
    Korpisalo si dal pozor na střelu z levé strany a nenechal se překonat. Domácí brankář v závěru prostřední periody předvedl důležitý zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední část dnešního souboje přinesla rychlý hokej, ale žádnou branku. O něco aktivnější v ní byl domácí Columbus, ale hostující brankář Tristan Jarry se nenechal překonat. Největší šanci Penguins měl nakonec Guentzel, ale ten svůj únik neproměnil. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:2.
     
    Střely na branku: 23 – 23
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Columbus uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Uvidíme, zda jeden z týmů dokáže o svém triumfu rozhodnout v základní hrací době.
     
    40:35
    Boone Jenner se dostal do útočného pásma, ale jeho nahození Jarry viděl a připsal si úvodní zákrok třetí třetiny.
     
    41:10
    Malkin sklepl kotouč na Rodriguese, který pod tlakem ještě oslovil Heinena, ale poslední jmenovaný ve stoprocentní šanci netrefil odkrytou klec!
     
    41:24
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Jake Bean – 2 min., podrážení).
     
    42:02
    Domácí vyhodili puk v oslabení ven z obranného pásma a vyčkávají na své polovině. Do ofenzivy se musí tlačit Pittsburgh.
     
    42:36
    Tristan Jarry vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Pittsburgh se v této přesilovce prakticky ne a ne usadit v útočném pásmu.
     
    43:06
    Robinson se v oslabení dostal do zajímavé šance, ale místo zakončení z ostrého úhlu vracel puk pod sebe, kde už neměl spoluhráče.
     
    43:24
    Domácí v plném počtu.
     
    44:10
    Columbus opět rozjel rychlý přechod do útoku, ale akce po levé straně skončila kotoučem sraženým k mantinelu.
     
    45:00
    Roslovic si našel střelecký prostor v útočném pásmu, nicméně Tristan Jarry jeho ránu dobře viděl a bez problémů puk udržel mezi betony.
     
    45:26
    Oliver Bjorkstrand číhal na přihrávku mezi kruhy, kam dostal přihrávku z rohu ledové plochy, ale defenziva soupeře mu puk vypíchla.
     
    45:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Tohle bude domácího brankáře hodně mrzet. MICHAEL MATHESON vypálil příklepem a Korpisalovi puk pomalu proklouzal mezi betony až za brankovou čáru! Asistence: Brian Dumoulin, Danton Heinen.
    45:35 Michael MATHESON - 2:3
     
    46:03
    Korpisalo si dal pozor na další nahození ze středního pásma a stačil puk sklepnout na jednoho z hráčů v tmavém dresu Columbusu.
     
    46:24
    Boone Jenner diriguje rozehrávku Columbusu, ale domácím hráčům po obdržení třetí branky chybí větší aktivita. Naopak Penguins soupeřovu rozehrávku dobře napadají.
     
    47:06
    Carter vybojoval puk v obranném pásmu a odražením o mantinel puk vyhodil ven ze třetiny. Penguins se soustředí na pevnou defenzivu.
     
    47:29
    Mohlo být vyrovnáno! Na přihrávku zpoza branky si nabruslil Robinson, který si puk přehodil na bekhend, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyčky!
     
    48:10
    Teddy Blueger před brankou Columbusu tečoval nahození z pravé strany ledové plochy, ale jeho teč skončila vedle zadní tyčky u hrazení.
     
    48:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., krosček).
     
    49:10
    Voráček se na pravé straně útočného pásma zbavil obránce, jenže jeho pobídka směřující mezi kruhy skončila na holi soupeře.
     
    49:30
    Pittsburgh v oslabení bez problémů vyhodil puk do útočného pásma. Domácí Columbus se tlačí vpřed, ale ne a ne se dostat do zakončení.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a skvěle hrající defenziva Penguins nedává domácím hokejistům prostor pro snahu o vyrovnání.
     
    50:36
    Hosté v plném počtu.
     
    50:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus sice nedokázal využít přesilovou hru, ale krátce po jejím skončení vyrovnává! MAX DOMI si našel přihrávku na levý kruh, otočil se a švihem vymetl horní roh. Skvělou práci odvedl Gustav Nyquist, který Jarrymu zakryl výhled. Hostující kouč si vzal výzvu, která odhalila ofsajd, takže branka neplatí!
     
    50:39
    Hostující kouč ještě zkouší výzvu, zda brance nepředcházel ofsajd!
     
    51:00
    Jarry si dal pozor na Laineho nahození od mantinelu a jednoduše schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    51:26
    Evan Rodrigues protečoval puk do středního pásma, ale jeho pobídku nikdo v bílém dresu nepochopil. Hráči Penguins se nakonec za pukem nerozjeli.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Sean Kuraly – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    52:12
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Alexandre Texier – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    52:40
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde se do zakončení dostal Jevgenij Malkin, ale jeho dělovka příklepem prolétla kolem pravé tyčky.
     
    53:00
    Domácí po vyhraném vhazování v obranném pásmu vyhodili puk přes celé kluziště za branku Pittsburghu. Hostům se v dvojnásobné přesilovce moc nedaří.
     
    53:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh se výrazně přibližuje k triumfu v dnešním souboji! Hosté si v dvojnásobné přesilovce vypracovali velký tlak. Rust chytrou přihrávkou našel SIDNEYHO CROSBYHO, který z první poslal puk do sítě! Asistence: Bryan Rust, Jevgenij Malkin.
    53:32 Sidney CROSBY - 2:4
     
    54:12
    Domácí v plném počtu.
     
    54:28
    Texier se po návratu z trestné lavice dostal do útočného pásma, jenže v něm neustál souboj s obránci Penguins. Obrana Pittsburghu je ve třetí části důrazná.
     
    55:14
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:29
    Letang na modré čáře udržel pro hosty puk v útočném pásmu. Hokejista Penguins nahodil puk před branku, ale tam neměl nikoho v bílém.
     
    56:02
    Jevgenij Malkin projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na bekhend a vypálil bekhendem. Jeho pokus ale skončil v moci obránců.
     
    57:10
    Heinen dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud pálil příklepem, ale jeho dělovka skončila na vnějším oblouku branky.
     
    57:14
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Domácí brankář zamířil na střídačku a Columbus to zkusil v šesti. SIDNEY CROSBY však trefil odkrytou klec a dovršil hattrick! Pro Crosbyho jde o patnáctý hattrick v NHL. Asistence: Michael Matheson, Brian Dumoulin.
    58:02 Sidney CROSBY - 2:5
     
    59:03
    Marcus Pettersson dostal přihrávku na pravou stranu, ale rozehrávka se mu vůbec nepovedla. Nahození skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    59:32
    Korpisalo ještě vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Columbusu našel Jennera.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh pokračuje ve skvělé formě a vítězí na ledě Columbusu 5:2. O svém triumfu dnes hosté rozhodli až ve třetí části. Ve 46. minutě se štěstím poslal Penguins do vedení Michael Matheson. Následně domácí sice vyrovnali, ale kouč Pittsburghu si vzal výzvu a branka byla pro ofsajd odvolána. Následně dali hráči Columbusu soupeři dvojnásobnou přesilovku, kterou využil Sidney Crosby. Stejný hráč v závěru trefil prázdnou branku a dovršil hattrick.
     
    Střely na branku: 27 – 31
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 59:29
    Casey DeSmith (PIT) – 10 zákroků, 2 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 20:00
    Tristan Jarry (PIT) – 15 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 40:00
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:41
    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 9:58
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Sidney Crosby (PIT) – 3+1
    2. Brian Dumoulin (PIT) – 1+2
    3. Boone Jenner (CBJ) – 1+0
     
    Ještě doplním, že utkání sledovalo 18 477 diváků. (03:45:34)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 11. Nyquist, 19. Jenner (J. Voráček, Laine) – 1. Dumoulin (Crosby, Letang), 20. Crosby (Rust, Guentzel), 46. Matheson (Dumoulin, D. Heinen), 54. Crosby (Rust, Malkin), 59. Crosby (Matheson, Dumoulin)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Peeke, Werenski (A), Bean, Bayreuther, Christiansen, Kukan – O. Bjorkstrand (A), Jenner (C), Nyquist – J. Voráček, Texier, Laine – Bemström, Roslovic, Domi – Činachov, Kuraly, E. Robinson.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (21. Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, D. Simon – B. McGinn, Blueger, Boyle.

    Rozhodca: Rehman, L´Ecuyer – Marquis, Murray

    Diváci: 18 477