Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys (*02:15) | Los Angeles Rams - Arizona Cardinals 34:11 (kon.)
koniec udalosti
Los Angeles Rams - Arizona Cardinals

34:11

(7:0, 14:0, 7:8, 6:3)

cz Utorok 18.01.2022, 02:15 • SoFi Stadium, Inglewood • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    4:25
    LAR, 4&3, ARI 28 – FIELD GOAL RAMS
    MATT GAY uklidňuje domácí proměněným 46yardovým field goalem, 34:11 a zápas se už bude pouze dohrávat!
     
    7:51
    LAR, 3&3, LAR 18
    Kupp si naběhl do středu hřiště, dostal míč přesně do rukou a měl před sebou dost prostoru k zisku 29 yardů!
    MATT PRATER, 31:11
     
    10:18
    ARI, 4&20, LAR 37 – FIELD GOAL CARDINALS
    MATT PRATER prokázal velké zkušenosti a chladnou hlavu, dlouhý 55yardový field goal bezpečně posílá do branky a snižuje na 11:31! Pro hosty to je ale málo.
     
    15:00
    LAR, 4&5, ARI 19 – FIELD GOAL RAMS
    MATT GAY pohodlně posílá do branky 37yardový field goal, 31:8!
     
    3:25
    LAR, 2&6, LAR 35
    Hodně času pro Stafforda při play action a přesný hod rozběhnutému Jeffersonovi pro 41 yardů! Takhle se odpovídá na touchdown soupeře.
     
    4:11
    TWO-POINT CONVERSION – GOOD
    Arizona šla potvrzovat za 2 body a zvládla to skvěle! ANTOINE WESLEY v levé části end zóny chytá přesnou přihrávku Murrayho, 8:28!
    JAMES CONNER, 28:6
     
    4:15
    ARI, 2&GOAL, LAR 2 – TOUCHDOWN CARDINALS
    JAMES CONNER využil dobré bloky, otočil se i kolem napadajícího obránce před goal line a dostává Arizonu na tabuli! 6:28!
    Aaron Donald neudržel nervy
     
    5:07
    ARI, 2&8, LAR 37
    První big play Arizony v celém zápase! Kirk si naběhl do středu a zůstal v secondary volný, takže po přesné přihrávce chytá 23 yardů! Navíc potom neudržela nervy domácí hvězda Donald a za nesportovní chování dostává trest.
     
    7:24
    ARI, 4&4, ARI 44
    Murray si nechal míč pro sebe a na pravé straně měl dostatek místa k zisku prvního downu, takže pokračuje v útoku.
     
    10:36
    EXTRA POINT – GOOD
    MATT GAY posílá do branky další extra point, 28:0!
    COOPER KUPP, 27:0
     
    10:41
    LAR, 2&6, ARI 7 – TOUCHDOWN RAMS
    COOPER KUPP ukázal své obrovské kvality, neboť zachránil svého quarterbacka! Výborně si naběhl ke goal line, ale míč mu byl hozen pod nohy, nejlepší receiver ligy v této sezóně však dokázal zachytit míč těsně nad zemí a slaví touchdown! 27:0, tohle už Rams neztratí!
    Skvělá triková hra Rams
     
    12:12
    LAR, 1&10, LAR 49
    Triková hra, Stafford hází do boku Beckhamovi, který perfektním dlouhým hodem k pravé lajně nachází volného Akerse, a toho obrana zastavuje až po zisku 40 yardů!
    Interception Marquise Copelanda
     
    4:53
    ARI, 2&12, ARI 48 – INTERCEPTION
    Murray byl zase rychle pod tlakem a nehodil přesně míč Connerovi, naopak! Hodil ho totiž přesně defenzivnímu tacklovi Marquisovi Copelandovi, který se může radovat z pro svou pozici nezvyklého činu!
     
    7:59
    EXTRA POINT – GOOD
    MATT GAY pohodlně poslal extra point do branky, 21:0!
    DAVID LONG JR., 20:0
     
    8:07
    ARI, 3&7, ARI 4 – INTERCEPTION & TOUCHDOWN RAMS
    Obrovská chyba Kylera Murrayho! Rychle se ocitl v problémech ve vlastní end zóně a aby zabránil safety, na poslední chvíli odhazoval míč, jenže to bylo ještě horší řešení! Nazdařbůh letící míč totiž zachytil cornerback DAVID LONG JR. a neměl vůbec žádný problém doběhnout ty 2 yardy do end zóny pro touchdown! 20:0 a Rams míří k postupu!
     
    8:55
    LAR, 4&4, ARI 44
    Hekker znovu ukazuje, že je jedním z nejlepších punterů ligy! Kopl míč tak dokonale, že se snesl těsně před end zónu, navíc až v době, kdy už tam stihli doběhnout spoluhráči a uzemnit míč dříve, než do end zóny dorazil! Cardinals budou začínat z vlastního 1 yardu a to je strašně těžká situace!
     
    11:58
    EXTRA POINT – GOOD
    MATT GAY přidává bod z extra pointu, 14:0!
    MATTHEW STAFFORD, 13:0
     
    12:01
    LAR, 3&GOAL, ARI 1 – TOUCHDOWN RAMS
    Rozhodčí ze svého pohledu touchdown prakticky nemohli vidět, ale záběr horní kamery ho prokazuje, takže trenér McVay hodil challenge, kterou nemohl prohrát! MATTHEW STAFFORD druhý pokus o dobytí ráje quarterback sneakem zvládl a zvyšuje vedení domácích na 13:0!
    Beckham málem přidal druhý touchdown
     
    13:33
    LAR, 3&2, ARI 33
    Beckham zůstal na levé straně úplně volný a to je obrovská chyba obrany! Stafford mu hodil míč a elitní receiver byl vytlačen ze hřiště až těsně před cílem, 31 yardů!
     
    3:50
    EXTRA POINT – GOOD
    MATT GAY bez problémů posílá do branky extra point a zvyšuje na 7:0!
    ODELL BECKHAM JR., 6:0
     
    3:54
    LAR, 3&GOAL, ARI 4 – TOUCHDOWN RAMS
    ODELL BECKHAM JR. se dokázal uvolnit v levém rohu end zóny natolik, aby mu mohl Stafford hodit dokonale přesný míč, který obránce nemohl zachytit! Rams z druhého útoku skórují a ujímají se vedení, 6:0!
     
    5:45
    LAR, 2&13, ARI 28
    Higbee zůstal úplně volný uprostřed secondary, Stafford mu hodil přesný míč a najednou zbývá jen 6 yardů do end zóny!
    Perfektní úvodní běh Sonyho Michela
     
    13:44
    LAR, 1&10, LAR 20
    Tak to je začátek drivu! Michel proběhl levou částí své O-line jako nůž máslem a běžel, běžel, a kdyby Thomspon nezatáhl za záchrannou brzdu, byl to touchdown přes celé hřiště! 35 yardů a Rams jsou na útočné polovině!

    Libor Štěpán

    70 625
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad LAR, 3&5, ARI 42 – U míče je Los Angeles, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Arizony.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.