Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys (*02:15) | Los Angeles Rams - Arizona Cardinals 34:11 (kon.)
koniec udalosti
Los Angeles Rams - Arizona Cardinals

34:11

(7:0, 14:0, 7:8, 6:3)

cz Utorok 18.01.2022, 02:15 • SoFi Stadium, Inglewood • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    Z Wild Card kola je to vše, budeme se na vás opět těšit u kola divizního, jehož první zápas se hraje v sobotu 22. 1. od 22:30 našeho času. (05:43:47)
     
    Přímo na stadionu to sledovalo 70 625 diváků.
     
    Matthew Stafford při svém prvním vítězství v play-off v kariéře zkompletoval 13 ze 17 přihrávek pro 202 yardů a 2 touchdowny. Další 40yardovou přihrávku má na svědomí Odell Beckham.
    Kyler Murray při svém vůbec prvním statu v play-off zkompletoval 19 z 34 přihrávek pro 137 yardů a 2 interceptions.
     
    Los Angeles Rams zcela po zásluze postupuje do divizního kola a živí naději na postup do Super Bowlu hraného právě na jejich stadionu. Další překážkou je obhájce titulu Tampa Bay Buccaneers a Bradyho a spol musí porazit na jejich hřišti. S dnešním výkonem obrany jsou jejich šance rozhodně dobré.
     
    Pokud chtěli Cardinals pomýšlet na senzační zvrat, museli ubránit první drive soupeře po příchodu ze šaten. A to nedokázali. Drive, který okořenila krásná triková hra s házejícím Odellem Beckhamem, zakončil perfektním 7yardových catchem receiver Cooper Kupp a definitivně rozhodl o postupu Rams do divizního kola. Za stavu 28:0 se už zápas pouze dohrával a nic na tom nezměnil ani touchdown proti už ne tak tvrdě hrající obraně domácích, první body hostů v zápase zaznamenal 2yardovým během running back James Conner. Na konci třetí čtvrtiny pak došlo k ošklivému střetu domácího running backa Akerse s hostujícím safetym Bakerem, po kterém musel být Baker odvezen do nemocnice a bude hodně rád jen za otřes mozku. V poslední čtvrtině už došlo pouze ke kosmetické úpravě skóre field goaly na obou stranách, za Rams proměnil 37yardový kop Matt Gay, za Cardinals odpověděl 55yardovým kopem Matt Prater, Matt Gay pak uzavřel výsledem dalším 46yardovým kopem.
    Domácí byli od samého začátku lepší ve všech aspektech hry a hlavně v prvním poločase svého soupeře doslova deptali. Hosté ještě v polovině druhé čtvrtiny nevěděli, jak to vypadá na útočné polovině, v součtu všech zisků a ztrát yardů měli útok v záporných hodnotách a vzpamatovali se až poté, co domácí mohli pod dojmem vysokého vedení trochu polevit.
     
    Konec utkání.
     
    0:30
    ARI, 2&7, ARI 12
    Ještě 4 yardy pro Benjamina, který tímto během ukončuje zápas.
     
    1:05
    ARI, 1&10, ARI 9
    Benjamin doplňuje statistiky o 3 yardy středem.
     
    1:10
    LAR, 4&7, ARI 36
    Rams neriskovali dlouhý kop na branku, ale Hekker dalším výborným puntem poslal míč před end zónu, kde šišku uzemnil Gervase. Cardinals začnou na 9 yardech.
     
    2:00
    LAR, 3&4, ARI 33
    Funk byl okamžitě sundán Jonesem, takže Rams zápas na míči nezakončí.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:21
    LAR, 2&7, ARI 36
    Michel přidává další 3 yardy.
     
    3:04
    LAR, 1&10, ARI 39
    Michel středem získal 3 yardy.
     
    3:09
    ARI, 4&9, ARI 39
    Pokus o dlouhý hod do levého pole na Wesleyho nebyl úspěšný a Rams už to budou chtít dohrát.
     
    3:38
    ARI, 3&15, ARI 33
    Kirk sice chytá 6 yardů, ale čtvrtý down bude dlouhý. A bude se hrát.
     
    3:38
    ARI, 3&10, ARI 38
    Špatný start, Beachum se pohnul.
     
    3:44
    ARI, 2&10, ARI 38
    Green na pravé straně nezachytává míč.
     
    3:50
    ARI, 1&10, ARI 38
    Nepřesný dlouhý hod na Kirka a tady zase hrozila interception.
     
    4:21
    ARI, 1&10, ARI 25
    Shozený míč na Benjamina, ten dobíhá ro 13 yardů. Obrana teď bude hlídat hlavně dlouhé hody, na toto bude prostor.

    Libor Štěpán

    70 625
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad LAR, 3&5, ARI 42 – U míče je Los Angeles, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Arizony.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.