Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Calgary 4:1 (kon.)
NJ Devils – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | LA Kings – Nashville 2:4 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Calgary Flames
cz Piatok 07.01.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Závěr utkání odsedí na lavici hanby Rasmus Andersson. Jeho střelu od levého mantinelu zblokoval Foote, téhož hráče pak hostující zadák trefil vysokou holí do obličeje.
     
    55:59
    O třetí bitku v zápase se postarali Patrick Maroon a Erik Gudbranson. Poměrně rychle oba spadli na zem a zamířili do kabiny, protože ve třetí třetině už se do hry určitě nezapojí.
     
    50:24
    Po čtvrtém gólu Tampy se strhla potyčka za bránou Plamenů. Trest za hrubost dostali tři hráči, a sice Erik Černák, Steven Stamkos a Johnny Gaudreau, přesilovku tudíž budou hrát hosté.
     
    47:14
    Jedna z posledních šancí pro Calgary ke zdramatizování zápasu. Taylor Raddysh v obranném pásmu vyhodil puk přes tvrzené sklo a odjíždí tak pykat za zdržování hry.
     
    34:41
    Brad Richardson v dnešním utkání dohrál! Za nebezpečný zákrok vedený na hlavu Josepha totiž dostal trest ve hře a do kabiny si ještě odvezl i pětiminutový trest za bitku. Na pět minut byl vyloučen rovněž Boris Katchouk, k tomu inkasoval ještě dvě minuty za hrubost.
     
    16:56
    Početní převahu si s blížícím se závěrem úvodní dvacetiminutovky vyzkouší rovněž Tampa. Za porušení postupu při vhazování vyfasoval dvě minuty Brad Richardson.
     
    10:08
    Zápas ještě více rozproudila bitka mezi Josephem a Hanifinem. Moc ran ovšem nepadlo a domácí útočník spíše držel ruce soupeře, aby sám nedostal nějakou nepříjemnou ránu. Každopádně jako člen čtvrtého útoku vyloučil elitního beka Flames na pět minut, což se určitě počítá. Nicméně přesilovku budou hrát hosté, protože Joseph kromě trestu za bitku dostal ještě dvouminutový trest za hrubost, provedený na témž hráči.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 33. Perry (Bellemare, Hedman), 43. B. Point (Kučerov, McDonagh), 51. Palát (Kučerov), 51. Killorn (Stamkos, McDonagh) – 56. D. Dubé (Monahan, Kylington)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), Sergačov, C. Foote – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Perry, Bellemare, Maroon – Raddysh, M. Joseph, Katchouk.
    Tréner: Jon Cooper

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – B. Richardson, Backlund (A), Coleman – Mangiapane, D. Dubé, Lucic – T. Lewis, Monahan (A), B. Ritchie.
    Tréner: Darryl Sutter

    Rozhodca: St. Pierre, Lee – Galloway, Flemington

    Diváci: 19 092