Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Calgary 4:1 (kon.)
NJ Devils – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | LA Kings – Nashville 2:4 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Calgary Flames
cz Piatok 07.01.2022, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou a Calgary.
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa Bay je držitelem Stanley Cupu posledních dvou sezón. A letos zatím ukazuje, že by klidně mohla zaútočit na třetí prvenství v řadě, neboť v Atlantické divizi okupuje první příčku se ziskem 49 bodů a na druhou Floridu má náskok jednoho bodu, nicméně Panteři odehráli o dvě utkání méně. Bolts v posledních dnech neměli ideální období, když drželi sérii tří porážek v řadě, tu ovšem utnuli v minulém zápasy, v němž rozdrtili Columbus na jeho vlastním ledě 7:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Steven Stamkos se 40 body.
     
    Calgary Flames

    Plameny na tom tak dobře jako dnešní soupeř sice nejsou, avšak také mají reálnou možnost prodloužit si sezónu v play-off. V Pacifické divize se aktuálně nacházejí na solidním třetím místě a na páté Los Angeles mají k dobru tři body a dva zápasy. Rovněž Calgary si prošlo menší krizí, když prohrálo čtyřikrát za sebou, načež Sutterova družina porazila Seattle a Chicago, ale třetí vítězství za sebou nepřidala, prohrála totiž 2:6 na Floridě. Týmové produktivitě celku vévodí Američan Johnny Gaudreau s 37 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Daniel Vladař (CGY)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Sergačjov, C. Foote – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – Raddysh, M. Joseph, Katchouk.
    Trenér: Jon Cooper

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – B. Richardson, Backlund (A), Coleman – Mangiapane, D. Dubé, Lucic – T. Lewis, Monahan (A), B. Ritchie.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: St. Pierre, Lee – Galloway, Flemington.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Tampou a Calgary právě začal! Na buly uspěl Pierre-Édouard Bellemare, avšak zahrál puk za sebe příliš prudce, hrát musel Vasilevskij.
     
    00:44
    První příležitost Bolts! Před bránu zametl černou gumu Corey Perry a byl to Pat Maroon, kdo nezvládl zvednout puk před levý beton Vladaře.
     
    01:20
    Na druhé straně zaútočila elitní útočná lajna. Johnny Gaudreau nahrál mezi kruhy Matthewovi Tkachukovi, jenž vypálil ze zápěstí nad břevno.
     
    01:51
    Jistý zákrok Daniela Vladaře poté, co od pravého mantinelu střílel Corey Perry. Hrací předmět bez větších problémů udržel ve výstroji.
     
    02:13
    Na modrou čáru dostal nabito Nikita Kučerov. Navrátilec po zranění vypálil dělovou forhendovou ránu z první, touš proletěl nad břevnem.
     
    02:36
    Místo očekávaného zakončení ještě Stamkos nahrál pod sebe. S touto variantou Alex Killorn nepočítal a hokejku přiložil k ledu pozdě.
     
    03:10
    Přestože od Zadorova schytal tvrdý hit, tak se Anthony Cirelli zvládl uvolnit a vystřelit od levého mantinelu. Vladař přikryl puk lapačkou.
     
    03:36
    Nikita Kučerov o sobě dává pořádně vědět od úvodních minut. Vypálil další ze svého repertoáru tvrdých ran, Vladař tentokráte úřadoval levým betonem.
     
    04:02
    I mistr tesař se někdy utne. Kučerov si rovnal kotouč na další střelu, ale Vladař v tomto případě zasahovat nemusel, ruský forvard promáchl naprázdno.
     
    04:38
    Pierre-Édouard Bellemare měl i navzdory plné rychlosti dokonalý přehled o hře. Z pravého kruhu hrál zadovkou na Perryho, ten forhendem minul bránu.
     
    05:20
    Snaha založit protiútoku Blakeu Colemanovi vůbec nevyšla. Zkusil proniknout po pravém mantinelu, leč narazil na strom jménem Cal Foote.
     
    05:55
    Ofenzivní složku Bolts podpořil Michail Sergačjov. Kousek za útočnou modrou nahrál ze středu doprava, Point z velkého úhlu Vladaře neprověřil.
     
    06:07
    Domácí nastoupili do zápasu s velkým nasazením, ovšem Plameny ukazují, že jejich defenziva není vůbec špatná. Vladař sice měl už dost práce, ale nemusel řešit žádnou nouzovou situaci.
     
    06:47
    Elias Lindholm si vystřelit přes Sergačjova netroufl, nahrával pod sebe Tkachukovi. Tomu zabránil vypálit svou dlouhou hokejkou Hedman.
     
    07:16
    Český obránce Jan Rutta mohl střílet, ale zkontroloval situaci a raději zvolil přihrávku do předbrankového prostoru na krajana Paláta, tomu šikovně zablokoval hokejku Andersson.
     
    07:47
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončilo až postavení mimo hru v podání Calgary. Proti pravidlům hrál Killorn se Cirellim.
     
    08:00
    Na světelné kostce v průběhu komerční přestávky proběhl krátký sestřih situací Blakea Colemana v dresu Tampy, jemuž zatleskali i fanoušci. Třicetiletý Američan, přestoupivší po dvou letech z dresu Bolts k Plamenům, zkusí vybojovat třetí Stanley Cup v řadě již v jiném dresu.
     
    08:45
    Z levého kruhu střílel Brayden Point. Výbornou práci odvedl Christopher Tanev, střelu soupeře zblokoval hokejkou.
     
    09:09
    Daniel Vladař toho proti střele Alexe Killorna z mezikruží moc neviděl, ale mohl si oddechnout, zachránila jej totiž pravá tyč!
     
    09:35
    Na druhé straně se zapojil do hry Andrej Vasilevskij. Zastavil za bránou nahození Gaudreaua a kolem Tkachuka zvládl nahrát Stamkosovi.
     
    10:08
    Zápas ještě více rozproudila bitka mezi Josephem a Hanifinem. Moc ran ovšem nepadlo a domácí útočník spíše držel ruce soupeře, aby sám nedostal nějakou nepříjemnou ránu. Každopádně jako člen čtvrtého útoku vyloučil elitního beka Flames na pět minut, což se určitě počítá. Nicméně přesilovku budou hrát hosté, protože Joseph kromě trestu za bitku dostal ještě dvouminutový trest za hrubost, provedený na témž hráči.
     
    10:34
    Johnny Gaudreau viděl v pravém kruhu nabrusleného Matthewa Tkachuka. Toho ovšem spatřil i Victor Hedman a nahrávku na Američana srazil do bezpečí.
     
    11:02
    Po modré čáře přihrál Christopher Tanev Rasmusi Anderssonovi. Tomu rána z první vůbec nevyšla, dokonce při ní zlomil hokejku.
     
    11:35
    Francouz Pierre-Édouard Bellemare vyhrál buly, a to bylo klíčové. Puku se chopil Michail Sergačjov, vysokým obloučkem poslal touš až za Vladaře.
     
    12:10
    Přesilová hra hostujícího mužstva je minulostí. Do hry se vrátil Pat Marron, jenž odpykával trest za Josepha, tomu totiž ještě běží trest za bitku.
     
    12:48
    Ondřej Palát na krajana Daniela Vladaře nevyzrál. Střelu po ledě z pravého kruhu vykopl gólman betonem, volný odražený puk pak sebral Gaudreau.
     
    13:22
    Po delší době o sobě dal zase vědět Nikita Kučerov. Avšak v ne příliš pozitivním světle, neboť mu nevyšla klička proti Anderssonovi.
     
    13:45
    Útočné pásmo zvládla získat i čtvrtá útočná lajna Bolts. Boris Katchouk přes šířku útočného pásma vybídl k zakončení Raddyshe, ten střílel do boční sítě.
     
    14:16
    Erik Gudbranson cíleně nahazoval na teč. Milan Lucic jeho pobídku neočekával a místo teče odjel od brány do levého kruhu, aby mohl obránce v klidu střílet.
     
    14:39
    Po zisku kotouče vyhodil Brad Richardson takovým způsobem, že nemohla být řeč o icingu. Erik Černák tak musel pro puk, ale měl dost času, konkurent střídal.
     
    15:21
    Jan Rutta nedokázal vyhodit po pravém mantinelu, puk zastavil Blake Coleman. Následní lehké nahození od modré udržel Vasilevskij v lapačce.
     
    15:52
    V plné rychlosti Andrew Mangiapane rozhodně nevystřelil tak, jak si sám představoval. Slabě po ledě o levého betonu Vasilevského.
     
    16:20
    Zakázané uvolnění vrací hru před Daniela Vladaře. Prudký nástřel Rasmuse Anderssona nezvládl tečovat Dillon Dubé.
     
    16:54
    Andrej Vasilevskij zabrnkal fanouškům na nervy, když měl se zdánlivě lehkým nahozením Gudbransona problémy, avšak nadvakrát situaci zvládl.
     
    16:56
    Početní převahu si s blížícím se závěrem úvodní dvacetiminutovky vyzkouší rovněž Tampa. Za porušení postupu při vhazování vyfasoval dvě minuty Brad Richardson.
     
    17:30
    Victor Hedman zvedl hlavu a k levému mantinelu nahrál Stevenu Stamkosovi. Domácí kapitán neváhal a pálil z pokleku z první, Vladař se betonem včas přesunul k pravé tyči.
     
    17:57
    Rozhodčím zmizel hrací předmět z dohledu, proto raději přerušili hru. Hostující hokejisté jej v rohu kluziště šikovně zašlápli.
     
    18:13
    Pořádně tvrdou ránu z levého kruhu vyprodukoval Nikita Kučerov. Vladař v tomto případě zasahovat nemusel, Rus přestřelil.
     
    18:37
    Daniel Vladař na chvilku ztratil kotouč z dohledu, ovšem stihl se bleskurychle zorientovat a střelu Kučerova z pravého kruhu vyrazil levým betonem, poradil si i s dorážkou Killorna!
    18:37 Povedený dvojzákrok Daniela Vladaře
     
    19:19
    Již proti pěti hokejistům v bílých dresech útočil Mathieu Joseph. Prodral se až ke střele z levého kruhu, tu nasměroval přímo do výstroje brankáře.
     
    19:46
    Erik Černák udržel kotouč v útočném pásmu a z otočky naslepo nahodil za bránu. Taylor Raddysh sice přetlačil Richardsona, jenže pak nepřesně přihrál Katchoukovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 8.
     
    První třetina zápasu mezi Tampou a Calgary gól nepřinesla. Výrazně aktivněji hrají domácí hokejisté, avšak Daniel Vladař se na dnešní střetnutí zřejmě vyspal dobře a ze 14 střel soupeře nepustil za svá záda jedinou. Dvakrát jej zachránila branková konstrukce, ale i sám vytáhl několik velmi pěkných zákroků. Třeba krátce před koncem úvodního dějství, kdy v oslabení levým betonem vyrazil pokus Kučerova, načež lapil i dorážku Killorna. Na hráčích Bolts je vidět velká snaha strhnout vedení na svou stranu a zápas tak pořádně odšpuntovat, Flames hrají přeci jen více defenzivně.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    První útok druhého dějství patřil Plamenům. Od levého mantinelu střílel Johnny Gaudreau, Andrej Vasilevskij si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    20:55
    Domácí se svou ofenzivní akcí neuspěli. V situaci dvou proti dvěma Mathieu Joseph nahrával Katchoukovi, jeho pas vystihl Backlund.
     
    21:07
    V levém kruhu dostal dost volného prostoru Ondřej Palát. Střílel překvapivě na přední tyč, volný prostor o kousek minul.
     
    21:39
    Akce střídá akci, druhá třetina začala v pekelném tempu. Andrew Mangiapane vybídl ke skórování Dubého, ten střílel nad břevno.
     
    22:02
    Za bránou bojoval o puk Sean Monahan. Na pomoci mu přijel Andrew Mangiapane, přesto ze souboje vyšel vítězně Ryan McDonagh.
     
    22:41
    Nikita Zadorov nebyl jediný, kdo ztratil puk z dohledu, ale byl jediný, kdo skočil do brány, aby zabránil případné střele mezi tři tyče. Joseph ovšem mířil nad.
     
    23:13
    Přes obránce střílel Patrick Maroon. Výbornou práci odvedl Rasmus Andersson, černou gumu až k Vladařovi nepustil.
     
    23:38
    Cal Foote prodloužil přihrávku Sergačjova po mantinelu na Nikitu Kučerova, ruský útočník zvládl vyvézt kotouč alespoň do střední třetiny.
     
    24:07
    Po pěkné otočce kolem Josepha nahrál Mangiapane na střed Dubému. Ten nevyužil skutečnosti, že Vasilevskij upadl, puk nasměroval do jednoho z obránců.
     
    24:55
    Nikita Kučerov potvrzuje, že střílení je jeho oblíbenou disciplínou. V tomto případě Vladaře nezaměstnal, zasáhl do brusle Hanifina.
     
    25:06
    Někteří domácí fanoušci už se pomalu začínali radovat, nicméně skóre zůstává i nadále bezbrankové! Tečované nahození Kučerova se od pravé tyčky odrazilo mezi betony Vladaře, kde puk také zůstal.
    25:06 Vladaře potřetí v zápase zachránila konstrukce brány, puk se mu následně šťastně odrazil mezi betony
     
    25:33
    Napětí stoupá. Alex Killorn zbytečně dohrál Vladaře v momentě, kdy měl pevně kotouč pod kontrolou a dva obránci domácímu útočníkovi okamžitě vysvětlili, že takhle se chovat nebude.
     
    26:15
    Lindholm nezvládl vyhodit přes Sergačjova. Ruský obránce následně nahodil od modré čáry, avšak přímo do prvního stojícího obránce.
     
    26:40
    Ruský obr Andrej Vasilevskij měl velké štěstí, protože vůbec nezpozoroval nahrávku Dubého na Mangiapaneho, následný sražený puk proletěl nad břevnem.
     
    27:01
    Aktivita Flames pokračovala. Spíše z nouze střílel z velkého úhlu, navíc bekhendem Dillon Dubé, domácí gólman zakročil levým betonem.
     
    27:43
    Sledujeme pasáž, jež patří hostujícímu Calgary. Elias Lindholm šikovně tečoval nahození Hanifina a moc nechybělo, aby puk spadl pod horní tyčku.
     
    28:12
    Rasmus Andersson podpořil ofenzivu, ale pouze nahodil za bránu soupeře, kde lehce zaváhal Andrej Vasilevskij, kotouč se mu od vyrážečky odrazil do ochranné sítě.
     
    28:37
    Erik Gudbranson pod tlakem nahrál k levému kruhu Milanu Lucicovi. Jeho nahození mělo k úspěchu daleko, bezproblémový blok zapsal Černák.
     
    29:00
    Mezi třemi protihráči si hodil puk Sean Monahan a zkusil si jej sám dojet. Proti dvěma uspěl, ale proti třetímu, jímž byl Sergačjjov, nikoliv.
     
    29:31
    Steven Stamkos si vyměnil kotouč s Braydenem Pointem a vypálil tvrdou ránu z pravého kruhu. Pozorný Vladař schoval puk ve výstroji.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Diváci v Amalii Areně i u televizních obrazovek čekají na úvodní gól marně, Vasilevskij i Vladař idržují stoprocentní úspěšnost.
     
    30:42
    A to platí i po střele Braydena Pointa, jež nadělala českému gólmanovi nemalé problémy. Vladař v poslední chvíli vytasil vyrážečku.
     
    31:13
    Andrew Mangiapane se vydal proti třem protihráčům bez toho, aniž by se mu dostalo podpory. Po hitu od Hedmana skončil na ledě.
     
    31:58
    V nouzi sáhl Christopher Tanev k nejjistějšímu řešení, černou gumu odpálil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly proběhne po pravici Vladaře.
     
    32:03
    Steven Stamkos si netroufl na střelu, naslepo hrál za sebe, kde ušil Pointa. Ještě před ním ovšem zaúřadoval Noah Hanifin.
     
    32:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bezbrankové skóre prolomeno, vedení se ujímají domácí Bolts! Hedman nahrál do útočného pásma Bellemareovi, jenž prokázal výborný přehled ve hře a do pravého kruhu přenesl hru na COREYHO PERRYHO. Kanadský útočník ve finále prostřelil klečícího Vladaře mezi lapačkou a levým betonem. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Victor Hedman.
    32:21 Corey PERRY - 1:0
     
    33:19
    Domácí jsou pochopitelně nabuzení. Navýšit náskok zkoušel okamžitě Nikita Kučerov, Vladař i s notnou dávkou štěstí zasáhl levým ramenem.
     
    33:44
    Dva obránci Calgary si poradili s bojujícím Taylorem Raddyshem. Hru posléze přesunul do středního pásma Andersson.
     
    34:19
    Pochvalu zaslouží Victor Hedman, který správně tušil, že Johnny Gaudreau zkusí projet za bránu. Soka odstavil tělem a obloučkem poslal puk ven z obranného pásma.
     
    34:41
    Brad Richardson v dnešním utkání dohrál! Za nebezpečný zákrok vedený na hlavu Josepha totiž dostal trest ve hře a do kabiny si ještě odvezl i pětiminutový trest za bitku. Na pět minut byl vyloučen rovněž Boris Katchouk, k tomu inkasoval ještě dvě minuty za hrubost.
     
    35:10
    Hra momentálně probíhá ve čtyřech na obou stranách. Po vypršení dvouminutového trestu Katchouka by pak měla Tampa mít k dispozici tříminutovou přesilovku.
     
    35:36
    Rasmus Andersson nastartoval po levé straně Johnnyho Gaudreaua. Nejproduktivnější hráč Calgary v sezóně vypálil zápěstím vedle pravé tyče.
     
    36:13
    Nahození Victora Hedmana od modré vykopl Daniel Vladař pravým betonem. O dorážku se přihlásil Ryan McDonagh, proti jeho pokusu se český gólman včas přesunul tělem k pravé tyčce.
     
    36:43
    S koncem Katchoukova prvního trestu střílel z otočky Blake Coleman. Pravou bruslí jeho pokus zblokoval Michail Sergačjov, domácím začíná přesilovka.
     
    37:06
    Nikita Kučerov zkusil žabičkou přenést hru k levému mantinelu. Milan Lucic ovšem úmysl konkurenta přeřetl a po výborném zpracování zvládl vyhodit.
     
    37:40
    Moc nechybělo, aby si Christopher Tanev srazil hrací předmět do vlastní brány, kam jej nasměroval levou bruslí. Naštěstí trefil nataženou vyrážečku ležícího Vladaře.
     
    38:14
    Český gólman je v jednom ohni. Po střele Pointa zvládl levém betonem zastavit rovněž Stamkose, tentýž hráč vzápětí v obrovské příležitosti trestuhodně přestřelil.
     
    38:42
    Druhý gól v utkání chtěl přidat Corey Perry. Do rány se opřel z první v pokleku, touš nasměroval jen do boční sítě.
     
    39:22
    Drtivý tlak Bolts způsobený přesilovou hrou je u konce. Rána Kučerova se odrazila od zadního mantinelu před bránu, kde úřadoval Andersson.
     
    39:46
    Vyhodit zvládl rovněž Noah Hanifin, Calgary přestálo tříminutové oslabení bez úhony! Nejednou měli na mále, avšak s přispěním štěstí a skvělého Vladaře zůstávají na kontakt.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 – 13.
     
    V prostředním dějství už se skóre měnilo, a to jednou ve prospěch domácího mužstva. Kouzlo Daniela Vladaře prolomil ve 33. minutě Corey Perry, jenž se trefil mezi lapačku a levý beton českého gólmana. Ten ovšem jinak podává prvotřídní výkon a nebýt jeho skvělých zákroků, prohrávaly by Plameny daleko vyšším rozdílem. Za současného stavu mají ve třetí dvacetiminutovce stále šanci ještě zabojovat o body, avšak výkon musí výrazně zlepšit. Zbytek utkání se obejde bez Brada Richardsona, jenž dostal za zákrok na Josepha trest ve hře.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Vhazování ovládl Brayden Point, který posunul puk na Kučerova, ten nahodil do útočného pásma.
     
    40:35
    Od modré čáry si do pravého kruhu popojel Erik Černák. Vzápětí natáhl ke střele zápěstím, kterou Daniel Vladař zvládl udržet.
     
    41:21
    Patrick Maroon zvedl hlavu a zpoza brány nahrál mezi kruhy Pierre-Édouardovi Bellemare ovi, Francouz vypálil z první po ledě do betonu brankáře.
     
    41:41
    Z velkého úhlu zkoušel štěstí Johnny Gaudreau. Podle očekávání neuspěl, černá guma prosvištěla o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    42:13
    Proti dvojici protihráčů byl Sean Monahan bez šance. Klíčovou úlohu zvládl Cal Foote, který soupeři vypíchl touš z pod hokejky.
     
    42:30
    Za bránou zastavil volný puk Andrej Vasilevskij. Ještě stihl zvednout hlavu a po mantinelu najít osamoceného zadáka Jana Ruttu.
     
    42:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Parádní souhra znamená navýšení náskoku! Už když Kučerov dostával nahrávku do pravého kruhu, tak moc dobře věděl o BRAYDENU POINTOVI, jemuž okamžitě adresoval přihrávku k pravé tyčce. Centr měl dostatek času na zpracování, ani poslání touše do odkryté části brány mu nedělo žádný problém. Asistence: Nikita Kučerov a Ryan McDonagh.
    42:52 Brayden POINT - 2:0
     
    43:30
    Před Calgay nyní stojí těžký úkol. Musí vrhnout zbytky sil do útoku a zkusit ještě zvrátit nepříznivý výsledek, což se momentálně zdá býti nereálným úkolem.
     
    44:27
    Místo tlaku Plamenů sledujeme pokračující ofenzivní snahu Bolts. Od modré čáry střílel Jan Rutta, Mangiapane zvedl puk nad břevno.
     
    44:45
    Taylor Raddysh zabral příliš pozdě. Do brejku jej chtěl vyslat Boris Katchouk, ještě blíže kotouči měl ovšem Christopher Tanev.
     
    45:19
    Před forčekujícím Lucicem odjel Erik Černák za bránu. Zde počkal na vystřídání spoluhráčů a přenechal puk McDonaghovi.
     
    45:50
    Alex Killorn přejel černou čáru a poslal kotouč za bránu soupeře, kam vyjel Daniel Vladař a před Stamkosem zvládl rozehrát na Anderssona.
     
    46:18
    Situaci pod tlakem zvládl Corey Perry na jedničku. Všiml si blížícího se Zadorova, takže po mantinelu poslal hrací předmět bekhendem alespoň do střední třetiny.
     
    46:47
    Zápas směřuje rychlým tempem ke svému konci. Aktuálně útočí hostující mužstvo, ale Andrej Vasilevskij nadále udržuje čisté konto.
     
    47:14
    Jedna z posledních šancí pro Calgary ke zdramatizování zápasu. Taylor Raddysh v obranném pásmu vyhodil puk přes tvrzené sklo a odjíždí tak pykat za zdržování hry.
     
    47:20
    Okamžitě po vhazování střílel od modré čáry Noah Hanifin. Andrej Vasilevskij byl v pozoru a touš skryl v lapačce.
     
    48:01
    A další zákrok pro ruského obra. Skvěle zmenšil střelecký úhel Mikaelu Backlundovi, Švéd neměl kudy gólmana prostřelit.
     
    48:36
    Backlund tentokráte v roli nahrávajícího zapojil do hry Olivera Kylingtona. Obránce chtěl střílet z první, leč promáchl naprázdno.
     
    49:13
    Andrej Vasilevskij je pod palbou. Nejprve levým betonem vykopl ránu Tkachuka, načež zvládl i dorážku Gaudreaua.
     
    49:40
    Domácí v plném počtu, hokejisté Flames prohřešek Katchouka nepotrestali. Zahrozil Nikita Kučerov, forhendem mířil mimo bránu.
     
    50:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! ONDŘEJ PALÁT nejprve skvěle zabojoval u mantinelu, aby následně posunul puk za bránu na Kučerova. Posléze si český forvard sjel před ni, kam dostal zpětný pas a krajana Vladaře překonal střelou k pravé tyči. Asistence: Nikita Kučerov.
    50:10 Ondřej PALÁT - 3:0
     
    50:24
    Tampa právě vstřelila branku!
    Druhý úder v rozmezí čtrnácti vteřin a tohle už je definitivní hřebíček do rakve Flames. Z mezikruží natáhl ke svižnému projektilu ze zápěstí ALEX KILLORN, puk prosvištěl nad levým ramenem brankáře. Asistence: Steven Stamkos a Ryan McDonagh.
    50:24 Alex KILLORN - 4:0
     
    50:24
    Po čtvrtém gólu Tampy se strhla potyčka za bránou Plamenů. Trest za hrubost dostali tři hráči, a sice Erik Černák, Steven Stamkos a Johnny Gaudreau, přesilovku tudíž budou hrát hosté.
     
    51:17
    Do přehuštěného prostoru střílel Rasmus Andersson. Vasilevskij reagoval pozdě, ale nekapituloval, puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    51:43
    Potlesku fanoušků si užil Ryan McDonagh. Americký obránce zaklekl do dělovky Backlunda a pukem schytal do nechráněného místa.
     
    52:20
    Andrej Vasilevskij si sám věřil na vyhození. Andersson nezvládl zpracování bruslemi a puk přikopl ke Katchoukovi, který bez problémů vyhodil.
     
    52:45
    Střelu Matthewa Tkachuka vykopl Vasilevskij riskantně před bránu. Inkasovanému gólu vzápětí zabránil Jan Rutta, který pokryl o dorážku se snažícího Mangiapaneho.
     
    53:16
    Za bránou soupeře se chtěl prodrat Dillon Dubé. Neuspěl, protože mu před tělo vložil vyrážečku Vasilevskij. Ukázkové vypíchnutí puku.
     
    53:47
    Zajímavou příležitost ke snížení měl Brett Ritchie. k pravé tyči dostal zajímavou pobídku od Lewise, z první však forhendem přestřelil.
     
    54:20
    S blížícím se koncem utkání Calgary začalo hrát, ale je nejspíše příliš pozdě. Střelu Tkachuka schoval Vasilevskij mezi betony.
     
    54:55
    Domácí gólman udržel stoprocentní úspěšnost i po křižné střele Gaudreaua z pravého kruhu, Lindholmovi znemožnil dorážku McDonagh.
     
    55:29
    Znovu v akci Andrej Vasilevskij. Našel si místečko, odkud viděl na nahození Anderssona, touš nadvakrát zkrotil v lapačce.
     
    55:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny se dočkaly, Vasilevského čistý štít prolomen! Postaral se o to DILLON DUBÉ, který vypálil rychlou ránu z levého kruhu do protějšího horního růžku nad levé rameno gólmana. Asistence: Sean Monahan a Oliver Kylington.
    55:54 Dillon DUBÉ - 4:1
     
    55:59
    O třetí bitku v zápase se postarali Patrick Maroon a Erik Gudbranson. Poměrně rychle oba spadli na zem a zamířili do kabiny, protože ve třetí třetině už se do hry určitě nezapojí.
     
    56:31
    Alex Killorn bojoval, leč proti třem protihráčům černou gumu na hokejce neudržel. Po mantinelu odevzdal touš za bránu.
     
    56:50
    Vysoko forčekující Ondřej Palát znepříjemnil Hanifinovi rozehrávku, avšak elitní bek Flames si poradil, přenesl hru na Anderssona.
     
    57:22
    Brayden Point nastřelil kotouč do útočného pásma příliš pozdě. Nikita Kučerov již byl za modrou čárou, rozhodčí proto museli odpískat ofsajd.
     
    57:46
    Po vyhraném vhazování Cirelliho zkoušel štěstí kapitán Steven Stamkos. Z těžkého úhlu nezvládl zamířit mezi tři tyče.
     
    58:29
    Ofenzivní snažení Bolts neutichá, spíše naopak. Nikita Kučerov naznačil nahrávku mezi kruhy, aby nakonec z velkého úhlu vypálil do boční sítě.
     
    58:41
    Závěr utkání odsedí na lavici hanby Rasmus Andersson. Jeho střelu od levého mantinelu zblokoval Foote, téhož hráče pak hostující zadák trefil vysokou holí do obličeje.
     
    59:20
    Hosté pochopili, že dnes prohrají. Nikita Zadorov po zisku puku nezkoušel jít proti přesile, pouze klasicky vyhodil přes všechny čáry.
     
    59:42
    Ještě jeden zákrok pro Daniela Vladaře. Spoluhráči před ním vytvořili dálnici, takže český brankář na střelu Hedmana velmi dobře viděl a ukryl ji ve výstroji.
     
    Konec zápasu.
     
    Tampa Bay potvrdila roli papírového favorita, na domácím ledě zmrazila Plameny z Calgary 4:1.

    Dlouho trvající bezbrankový stav prolomil až ve 33. minutě Corey Perry. Domácí hráče vstřelený gól nakopl a uklidnil, protože si dokázali, že skvěle chytající Vladař je také jen člověk. Gólostroj Bolts spustili až v závěrečné dvactiminutovce, v níž po jedné brance zapsali Brayden Point, Ondřej Palát a Alex Killorn. Ani hosté nezůstali s nulou, alespoň čestný zásah vsítil povedenou střelou zápěstím Dillon Dubé. Na více se ovšem hosté nezmohli, Tampa si vítězství pohlídala s jistotou.

    Svěřenci kouče Coopera zásluhou druhé výhry v řadě udržela na čele Východní konference za zády Floridu, Calgary zůstává v Pacifické divizi třetí o dva body před Edmontonem.
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 27 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 25 – 31

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3%, odchytal 60:00
    Daniel Vladař (CGY) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 17:52
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:04
    Ondřej Palát (TBL) – 1+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:34
    Daniel Vladař (CGY) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Nikita Kučerov (TBL) – 0+2
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) – 26 zákroků
    3. Ryan McDonagh (TBL) – 0+2
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:43)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 33. Perry (Bellemare, Hedman), 43. B. Point (Kučerov, McDonagh), 51. Palát (Kučerov), 51. Killorn (Stamkos, McDonagh) – 56. D. Dubé (Monahan, Kylington)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), Sergačov, C. Foote – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Perry, Bellemare, Maroon – Raddysh, M. Joseph, Katchouk.
    Tréner: Jon Cooper

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – B. Richardson, Backlund (A), Coleman – Mangiapane, D. Dubé, Lucic – T. Lewis, Monahan (A), B. Ritchie.
    Tréner: Darryl Sutter

    Rozhodca: St. Pierre, Lee – Galloway, Flemington

    Diváci: 19 092