Vegas – Winnipeg 4:5 (po pr.) | Chicago – Calgary 1:5 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Calgary Flames
cz Pondelok 03.01.2022, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sean Monahan – 2 min., vysoká hůl).
    58:34 Johnny GAUDREAU - 1:5
     
    58:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté se trefili ještě jednou, takže rozdíl ve skóre je už čtyřgólový! JOHNNY GAUDREAU nabral na levém křídle rychlost a poté vymetl horní růžek u zadní tyče. Gaudreau si tak připisuje svůj třetí kanadský bod v dnešním zápase. 1:5. Asistence: Matthew Tkachuk a Mikael Backlund.
    58:05 Oliver KYLINGTON - 1:4
     
    58:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Blackhawks si tlak nevytvořili, a proto zcela logicky přišla na řadu trefa do prázdné klece. Milan Lucic postrčil puk na OLIVERA KYLINGTONA, jenž zacílil přesně. 1:4. Asistence: Milan Lucic.
    52:14 Trestné střílení Dillona Dubého
     
    52:14
    Arvid Söderblom se zaskvěl. Dillona Dubého si vyčekal do poslední chvíle, neudělal ani jeden pohyb navíc a nakonec uspěl. Skóre se tedy nemění.
     
    52:14
    Po faulu Dacha na Dubého bylo nařízeno trestné střílení. Podaří se Dubému uspět?
     
    43:06
    Ofenzívě pomohl i Seth Jones, který se poté musel rychle vracet. Nestihl to, a proto se Backlund dostal do druhého samostatného úniku v zápase. Tentokráte šel do kličky, ale touš nezvedl dostatečně vysoko.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 32
     
    38:00
    Obrovskou šanci na snížení měl Dominik Kubalík. Český útočník upaloval sám na bránu, ale při bekhendové kličce o pár čísel přestřelil.
    37:46 Trevor LEWIS - 1:3
     
    37:46
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Úvod této přesilovky Chicaga byl opravdu mizerný a Calgary v této chvíli trestá! Blake Coleman zabojoval v rohu kluziště a poté našel TREVORA LEWISE před bránou. Lewis překonal Arvida Söderbloma rychlým zakončením nad vyrážečku. 1:3. Asistence: Blake Coleman a Rasmus Andersson.
     
    37:24
    Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal Mikael Backlund, který si ale vylámal zuby na brankáři Chicaga.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Nikita Zadorov – 2 min., podrážení).
     
    34:46
    Parádní akci v oslabení předvedl Hagel, který se ve velké rychlosti dostal před bránu. Na poslední chvíli si puk stáhl do bekhendu, ale neuspěl.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Josiah Slavin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    29:29
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Philipp Kurashev – 2 min., hákování).
    29:08 Elias LINDHOLM - 1:2
     
    29:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využita, takže hosté jdou poprvé v utkání do vedení! Gaudreau si vyměnil puk s Monahanem. Útočník s číslem 23 na zádech poté připravil střeleckou pozici pro ELIASE LINDHOLMA, který trefil přesně k zadní tyči. 1:2. Asistence: Sean Monahan a Johnny Gaudreau.
     
    28:21
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Alex DeBrincat – 2 min., hákování).
     
    25:35
    Ale o chvíli později mohli hosté do vedení! Úplně volný zůstal mezi kruhy Dillon Dubé, který pohotovou střelou minul klec o pár čísel.
     
    21:33
    Jonathan Toews připravil gólovou pozici na kruhu pro Hagela, který okamžitě pálil. Pravý beton Markströma ale pohotově zasáhl.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 6
     
    16:39
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Dillon Dubé – 2 min., držení).
    13:13 Matthew TKACHUK - 1:1
     
    13:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Calgary předvedlo velmi podobnou akci jako Chicago při prvním gólu. V roli nahrávače se ocitl Johnny Gaudreau, který z brankové čáry našel hůl důrazného MATTHEWA TKACHUKA. Druhý jmenovaný přesně umístil touš do sítě. 1:1. Asistence: Johnny Gaudreau a Noah Hanifin.
     
    12:14
    Po chybě domácí defenzívy se do šance dostal Andrew Mangiapane, jenž se objevil v přečíslení dvou na jednoho. Zakončení vzal na sebe, ale branku o kousek minul.
    09:41 Alex DEBRINCAT - 1:0
     
    09:41
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí dávají branku ze své první větší příležitosti. Skvělý přehled za svatyní Calgary znovu prokázal Patrick Kane, jenž zpoza ní naservíroval kotouč mezi kruhy ALEXI DEBRINCATOVI, který svým zakončením nedal Jacobu Markströmovi šanci. 1:0. Asistence: Patrick Kane a Henrik Borgström.
     
    07:24
    Před brankovištěm domácích vznikl velký závar! Tečovaná střela Matthewem Tkachukem skončila na tyči. K dorážce se žádný z hostujících hráčů nedostal, takže skóre se neměnilo.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 10. DeBrincat (P. Kane, Borgström) – 14. M. Tkachuk (J. Gaudreau, Hanifin), 30. E. Lindholm (Monahan, J. Gaudreau), 38. T. Lewis (Coleman, R. Andersson), 59. Kylington (Lucic), 59. J. Gaudreau (M. Tkachuk, Backlund)


    Chicago Blackhawks: Söderblom (M.-A. Fleury) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, C. Jones, E. Gustafsson, McCabe – P. Kane (A), Borgström, DeBrincat (A) – D. Strome, J. Toews (C), Hagel – Kurashev, Dach, D. Kubalík – Jo. Slavin, Gabriel, Khaira.
    Tréner: Derek King

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund (A), Coleman – Mangiapane, D. Dubé, Lucic – T. Lewis, Monahan (A), B. Richardson.
    Tréner: Darryl Sutter

    Rozhodca: Pollock, Rooney – O'Quinn, Murchison

    Diváci: 17 454