Brentford – Aston Villa 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:3 (kon.) | Leeds – Burnley 3:1 (kon.)
Chelsea – Liverpool 2:2 (kon.)
koniec
Brentford FC
2:1 (1:1)
Aston Villa FC
cz Nedeľa 02.01.2022, 15:00 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 21. kolo
Predzápasové kurzy
    83. Mads RASMUSSEN - 2:1
     
    83
    Brentford právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné! Domácí nebyli v tomto zápase v žádném případě nebezpečnější, přesto po své třetí vážnější akci zřejmě vyhrají. Na toto odpoledne bude dlouho vzpomínat MADS RASMUSSEN, který nejprve přihrál na první gól a nyní dává ten druhý. Po zmatku ve vápně se míč dostal na pravou stranu, kde byl právě Rasmussen. Jeho první rána ještě přes Martíneze neprošla, ale gólman Aston Villy jen vyrážel před sebe a dánský bek rychle přispěchal druhou nohou s dorážkou. Ta už znamená domácí vedení 2:1. Bez asistence.
    42. Yoane WISSA - 1:1
     
    42
    Brentford právě vstřelil branku!
    Prosazuje se doposud nejnebezpečnější muž domácí strany – YOANE WISSA. I druhá střela na branku je tak gólová. Znovu šlo o vytříbenou ránu, Wissa totiž zpracoval míč do běhu a pak nádherným způsobem zavěsil nedaleko levé tyče. Emiliano Martínez skákal zbytečně. Pochvalu zaslouží také Mads Rasmussen, který navzdory ataku ze strany soupeře zůstal na nohou a poslal míč před vápno. Asistence: Mads Rasmussen.
    16. Danny INGS - 0:1
     
    16
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Napodruhé už DANNY INGS odmítá váhat. Z velmi podobné pozice posílá balon po zemi na zadní tyč a nedává brankáři Álvaru Fernándezovi sebemenší šanci. Důležitou roli sehrál u gólu také asistující Emiliano Buendía, který se luxusní otočkou uvolnil na středu hrací plochy a pak prudkou přihrávkou daroval Ingsovi ideální palebnou pozici. Aston Villa v roli mírného favorita vede o gól, Brentford toho zatím moc nepředvedl. Asistence: Emiliano Buendía.

    Patrik Czepiec

    Góly: 42. Wissa (Rasmussen), 83. Rasmussen – 16. Ings (Buendía)

    Karty:   31. Onyeka (BRF), 77. Toney (BRF) – 30. J. Ramsey (ASV), 89. J. McGinn (ASV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:11.
    Brentford FC: Fernández – Pinnock, P. Jansson (C), Sörensen – Rasmussen, Onyeka (80. Janelt), Nörgaard, M. Jensen (61. Baptiste), Canós (54. Ghoddos) – Wissa, Toney.
    Náhradníci: Cox – Thompson, Forss, Ghoddos, Ajer, Baptiste, Janelt, Bidstrup, Stevens.

    Tréner: Thomas Frank

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Hause, Targett – J. McGinn (C), Douglas Luiz, J. Ramsey (69. M. Sanson) – B. Traoré (80. Trézéguet), Ings, Buendía.
    Náhradníci: Steer – J. Feeney, M. Sanson, Iroegbunam, Carney Chukwuemeka, Trézéguet, El Ghazi, Philogene-Bidace, C. Archer.

    Tréner: Steven Gerrard

    Rozhodca: Pawson – Scholes, Ledger