Leeds – Arsenal 1:4 (kon.)
koniec
Leeds United
1:4 (0:3)
Arsenal FC
cz Sobota 18.12.2021, 18:30 • Ellan Road, Leeds • Anglická Premier League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Robinu Kochovi (Leeds) sečetl dva zákroky v krátkém sledu a nyní už žlutou kartu vytáhl. Německý hráč totiž zezadu strčil do hráče Arsenalu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    85
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Nuno Tavares.
    84. Emile SMITH-ROWE - 1:4
     
    84
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Mikel Arteta měl šťastnou ruku a Arsenal definitivně rozhoduje o svém vítězství! Přihrávka mířila na hranici vápna, kde si míč ještě nechal skočit EMILE SMITH-ROWE, jenž následně chladnokrevně vystřelil. Asistence: Martin Ödegaard.
     
    81
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Crysencio Summerville, přichází Liam McCarron.
     
    78
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Mateusz Klich, přichází Sam Greenwood.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Emile Smith-Rowe.
    75. RAPHINHA - 1:3
     
    75
    Leeds právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dočkal gólové radosti a do konce zápasu ještě zbývá patnáct minut plus nastavení! RAPHINHA vyslal nechytatelnou střelu, kterou umístil do pravé šibenice.
    74. Penaltový zákrok
     
    74
    Pokutový kop pro Leeds United! Po dobré kombinaci se před branku hnal Joe Gelhardt a nedovoleným skluzem jej zastavil Ben White!
     
    68
    Před domácí šestnáctkou kombinovala dvojice Gabriel Martinelli – Bukayo Saka. Druhý jmenovaný pak vystřelil podél brankáře na zadní tyč, ale jen o malý kousíček minul.
     
    64
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Takehiro Tomijasu, přichází Cédric Soares.
     
    56
    Na pravé straně velmi dobře pracoval Raphinha, jenž přihrával na hranici malého vápna. Ovšem nikdo v bílém nebyl dostatečně důrazný. Arsenal otočil hru a zatažením za ramena japonského fotbalisty uviděl žlutou kartu také Stuart Dallas (Leeds).
     
    52
    Raphinha se vrací na zelený pažit, ale vraťme se zpátky ke hře. Leeds postupoval po levé straně, ale po ztrátě byl faulovaný Takehiro Tomijasu. Žlutou kartu za došlápnutí na achilovku japonského obránce uviděl Joe Gelhardt (Leeds).
     
    50
    Granit Xhaka si do souboje ještě naskočil a jednalo se o velmi tvrdý zákrok. Tady může být ve hře i červená karta. To by ale do hry musel vstoupit VAR!
    42. Bukayo SAKA - 0:3
     
    42
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Na pravé straně se v náběhu nacházel BUKAYO SAKA, který postupoval až k šestnáctce, kde byl jeho postup ale zastaven. Avšak Cody Drameh míč neodkopl, a tak se k němu anglický mladíček vrátil a své zakončení otřel o nohu Mateusze Klicha. Balon zapadl do levého spodního rohu branky, kam se Ilan Meslier nedostal – 0:3.
    35. Velkou šanci Lacazetteho likviduje domácí golman
     
    35
    Martin Ödegaard si narazil míč s Sakaou a následně přihrál na malé vápno, kde byl osamocený Alexandre Lacazette. Proti němu skvěle vyběhl Ilan Meslier a rukou zastavil gólovou střelu francouzského útočníka!
     
    31
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Jack Harrison, přichází Crysencio Summerville.
    28. Gabriel MARTINELLI - 0:2
     
    28
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Leeds hned za půlící čárou ztratil míč, a tak kormidlem hry otočil Granit Xhaka. Švýcarský záložník poslal kolmou přihrávku mezi obránce a sám na brankáře mířil GABRIEL MARTINELLI. Brazilský útočník odmítl souboj a následně zkušeně přehodil brankáře, jenž mu šel pod nohy – 0:2. Asistence: Granit Xhaka.
    25. Raphinha mířil těsně vedle
     
    25
    První velkou šanci si vytvořil také Leeds, konkrétně Raphinha! Brazilský záložník si pohrál s dvojicí obránců Arsenalu, ale poté z hranice vápna zamířil těsně vedle pravé tyče. Londýnští ale rychle otočili hru a zpoza vápna jen doprostřed branky zakončil Thomas Partey.
     
    24
    Granit Xhaka vyslal dlouhou kolmou přihrávku na hranici vápna, kam si nabíhal z pozice krajního obránce Kieran Tierney. Jeho pokus mířil do bližšího spodního rohu branky, kam se stihl dostat Ilan Meslier.
    16. Gabriel MARTINELLI - 0:1
     
    16
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Dvě obrovské chyby chvíli po sobě darují Arsenalu vedoucí branku! Nejprve míč u postranní lajny vybojoval Bukayo Saka, který přihrál na hostujícího kapitána, jenž posunul míč vedle sebe. Ovšem následný souboj neustál Martin Ödegaard, jenomže Adam Forshaw balon neodkopl, a tak mu jej vypíchl Alexandre Lacazette. Celou akci dohrál GABRIEL MARTINELLI, který z levé části vápna zamířil přesně pod horní tyčku – 0:1. Asistence: Alexandre Lacazette.
     
    4
    The Gunners znovu zahrozili, když se na pravé straně velkého vápna nacházel Thomas Partey. Jeho tvrdá rána mířila k bližší tyči, avšak Ilan Meslier vytáhl další parádní zárkok!
     
    3
    To je neuvěřitelné, co Arsenal zahodil! Martin Ödegaard dal kolmou přihrávku na hranici šestnáctky a sám před brankářem se nacházel Alexandre Lacazette. Jeho pokus po zemi vyrazil Ilan Meslier nohou, avšak prázdnou bránu poté netrefil Bukayo Saka!

    Michal Luxa

    Góly: 75. Raphinha (pen.) – 16. Martinelli (A. Lacazette), 28. Martinelli (Xhaka), 42. Saka, 84. Smith-Rowe (Ödegaard)

    Karty:   52. Gelhardt (LDS), 56. Dallas (LDS), 88. Koch (LDS) – 86. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:12. Střely mimo: 6:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:7.
    Leeds United: Meslier – Drameh, Ayling (C), Koch, Dallas – Klich (78. S. Greenwood), Forshaw – Raphinha, T. Roberts, Harrison (31. Summerville, 81. McCarron) – Gelhardt.
    Náhradníci: Klaesson – Bate, S. Greenwood, Jenkins, Kenneh, McCarron, Summerville, Moore, Gray.

    Tréner: Marcelo Bielsa

    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu (64. Soares), White, Gabriel, Tierney – Saka (78. Smith-Rowe), Partey, Xhaka, Martinelli – Ödegaard (85. N. Tavares) – A. Lacazette (C).
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Chambers, Nketiah, Pépé, Smith-Rowe, Soares, N. Tavares.

    Tréner: Mikel Arteta

    Rozhodca: Marriner – Smart, Ledger