Venezia – Ternana 3:1 (kon.) | Udinese – Crotone 4:0 (kon.) | CFC Janov – Salernitana 1:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
4:0 (3:0)
FC Crotone
cz Utorok 14.12.2021, 18:00 • Dacia Arena, Udine • Taliansky pohár • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní večer přeji, italský pohár má tento týden na programu zápasy druhého kole a my u toho jednoduše nemůžeme chybět. V tomto on-line textovém přenose se podíváme zápas mezi Udinese a Crotone. Tímto utkáním vás provede Radim Polák, který přeje příjemnou zábavu u jeho sledování.
     
    Udinese Calcio
    Prvoligové Udine letos v lize nehraje úplně podle svých představ a spíše se pohybuje ve druhé polovině Seria A. Domácímu týmu patří průběžně patnácté místo se ziskem 17 bodů. Tento tým by už rád konečně vyhrál, protože jejich poslední výhra je stará pět týdnů a kdy jinde se odrazit než v zápase, kde jste favoritem.

    Poslední zápasy
    11. prosince 2021 | Udinese – AC Milán 1:1
    6. prosince 2021 | Empoli – Udinese 3:1
    2. prosince 2021 | Lazio – Udinese 4:4
    28. listopadu 2021 | Udinese – Janov 0:0
    22. listopadu 2021 | Turín – Udinese 2:1
     
    FC Crotone
    Hosté letos hrají druhou nejvyšší soutěž, ale po sedmnácti kolech to vypadá, že v Serii B nechtějí zůstat. Crotone je až na osmnáctém místě, horší je jenom už Pordenone a Vicenza. Pokud jejich soupeř nevyhrál přes měsíc, tak u tohoto týmu najdeme poslední vítězství k datu 16. října, kdy si na domácím hřišti poradili s Pisou. Poté následovala a následuje sérii devíti zápasů bez vítězství.

    Poslední zápasy
    10. prosince 2021 | Cremonese – Corotne 3:2
    4. prosince 2021 | Crotone – Spal 1:2
    29. listopadu 2021 | Ternana – Crotone 1:0
    26. listopadu 2021 | Crotone – Vicenza 0:1
    20. listopadu 2021 | Perugia – Crotone 2:0
     
    Vzájemné zápasy
    17. dubna 2021 | Crotone – Udinese 1:2
    15. prosince 2020 | Udinese – Crotone 0:0
    22. dubna 2018 | Udinese – Crotone 1:2
    4. prosince 2017 | Crotone – Udinese 0:3
    14. května 2017 | Crotone – Udinese 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Padelli – Pérez, De Maio, Samir (C) – Soppy, Makengo, Jajalo, Samardžič, Zeegelaar – Pussetto, Success
    Náhradníci: Carnelos, Silvestri – Arslan, Becao, Beto, Deulofeu, Forestieri, Molina, Nestorovski, Nuytinck, Udogre, Walace
    Trenér: Gabriele Cioffi

    FC Crotone: Saro – Mogos (C), Nedelcearu, Cuomo – Schiro, Zanellato, Donsah, Sala – Rojas, Borello – Marić
    Náhradníci: Contini, Festa – Canestrelli, D'Aprile, Estevez, Giannotti, Kargbo, Oddei, Paz, Tutyškinas, Visentin, Vulić
    Trenér: Francesco Modesto

    Rozhodčí: Matteo Gualtieri.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali domácí hráči, kterým bude patřit úvodní akce tohoto zápasu. Udine dnes bude hrát ve své klasické kombinaci dresů, hosté mají na sobě zelené dresy.
     
    2
    Success se v pokutovém území dostal k míči, ale při snaze si ho zpracovat, tak se dopustil nedovoleného zákroku. Akce Udine tedy byla předčasně ukončena.
     
    3
    Domácí tým na nic nečeká a hned na úvod zápasu se tlačí do zakončení. Hosté jsou zataženi na vlastní polovině, kde jenom odráží jejich možné útočné náznaky.
     
    4
    Rozhodčí přerušil na malý moment tento zápas kvůli Successovi. Ten se ocitnul po souboji s obráncem na trávníku. Zdá se, že to nebude nic vážného a domácí forvard bude moct pokračovat v tomto utkání.
     
    5
    První útočná akce ze strany hráčů Crotone nebyla na pravé straně úspěšná. Hostující kapitán si ukousnul příliš velké sousto a na závěr jejich akce přišel o míč.
     
    6
    Série několika autových vhazování zajistila domácím hráčům posun vstříc brance soupeře. Jenže jejich obrana tentokrát žádné zakončení nedopustila a čistým zákrokem dostala míč opět na své kopačky.
     
    7
    Soppy se na pravé straně dostal k centru, který byl obranou odvrácen do bezpečí. Odražený míč ale získajíví opět domácí hráči, kteří útočnou polovinu zatím nehodlají opustit.
     
    8
    Pussetto nevěděl co s míčem, a tak ho poslal na hostující branku. Tohle byla ze strany domácího hráče dost nepovedená střela, která nakonec skončila v zámezí-
     
    9
    Domácí Udine se snažili přejít obranu soupeře kombinací na jeden dotek, ale to jim nevyšlo úplně podle představ a míč skončil v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    10
    Hosté se snažili zaútočit z rychlého protiútoku, ale ten byl na samém začátku ukončen hvizdem rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok. Udine tedy bude rozehrávat standardní situaci.
     
    11
    Samardžič se ujal exekuce tohoto přímého kopu, který následně skončil v zámezí. Hostující brankář se protáhne odkopem od jeho branky.
     
    12
    Success je na začátku zápasu dost využívaný hráčem na domácí straně, ale proti pozorné obraně se jednoduše nedokáže prosadit.
     
    13
    Dnešní utkání se zatím nehraje v nějakém závratném tempu. Udine je sice více na míči, ale k vyložené šanci má daleko. To samé platí i o Crotone, které spoléhá na brejky, které jim zatím domácí tým nepovoluje.
     
    15
    Další přerušení v tomto utkání, tentokrát se na trávníku ocitnul domácí Samir, který sice odehrál míč, ale poté byl nepříjemně dohrán útočníkem.
     
    16
    Vypadá to, že i domácí kapitán se z toho dostane a bude v tomto utkání pokračovat. Udine jde opět na míč a bude se snažit diktovat tempo hry.
     
    17
    Postupná kombinace domácího celku skončila těsně za polovinou hřiště, kde se skvěle vysunuli hráči Crotone a ti nepříjemně napadají jejich rozehrávku.
     
    18
    Opět jsme tady měli možnost vidět ojedinělý náznak hostující akce, která opět skončila předčasným hvizdem rozhodčí. Crotone si připsalo další faul.
     
    20
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme tedy dlouho nečekali. Success se dostal s míčem do pokutového území, kde zvedl hlavu a viděl z druhé vlny nabíhajícího IGNACIA PUSSETTO, který si míč skvěle zpracoval a pohotově vypálil – 1:0.
    20. PUSSETTO - 1:0
     
    22
    Netrvá to dlouho a domácí tým má opět míč pod kontrolou a postupnou kombinací se dostává na dostřel hostující branky.
     
    23
    Jejich nepřesná kombinace na útočné polovině znamená to, že se s míčem opět může pomazlit brankář Crotone, který před malou chvíli lovil míč ze své branky.
     
    24
    Jeden z hostujících útočníků to sice myslel dobře, ale nakonec si nepohlídal svůj náběh za obranu. Praporek asistenta rozhodčí byl v rychlosti nad jeho hlavou. Tohle byl ofsajd.
     
    25
    Střelec první branky dělal co mohl, ale k míči se nakonec nedostal. Ten opět uvede do hry svým odkopem hostující brankář, který ale nevykopává ale přihrává na krátkou vzdálenost svému obránci.
     
    26
    Udine nechává svého soupeře kombinovat na vlastní polovině, ale když se hosté dostanou na jejich polovinu, tak to většinou znamená to, že o míč následně příjdou.
     
    27
    Zanellato si nabíhal do pokutového území, ale domácí obrana skvěle zareagovala a tohoto útočníka skvěle pokryla.
     
    28
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí tým odskakuje už do dvoubrankového vedení. Udine mělo k dispozici rohový kop, který byl rozehrán na hlavu SEBASTIENA DE MAIA, který měl sice kolem sebe spoustu protihráčů, ale byl to on, který se do vzduchu vyšplhal nejvýš – 2:0.
    28. De MAIO - 2:0
     
    30
    Máme za sebou úvodních třicet minut tohoto utkání, které zatím domácí tým s naprostým přehledem zvládá a vede už o dvě branky.
     
    31
    Sledovali jsme útok domácího týmu, který ale nakonec hostující branku neohrozil. Pussettova střela byla na hranici vápna zablokována.
     
    32
    Hostující brankář nenakopává míč na útočnou polovinu, ale hosté se snaží o kombinaci nakrátko. To se ale podle jejich představ příliš nedaří.
     
    33
    Sala byl na útočné polovině skvěle ubráněn a domácí tým získal výhodu autového vhazování. Ani z této akce jejich soupeře nezaprší.
     
    34
    Success byl sice proti třem obráncům, ale i tak se dostal do zakončení. Domácí útočník ale svou střelu na zadní tyč nasměroval mimo hostující branku.
     
    35
    Do konce poločasu nám zbývá něco málo okolo deseti minut. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo si na ni budeme muset počkat do druhého dějství? Nechme se překvapit.
     
    36
    Makengo skvěle přečetl úmysl hostujícího hráče, kterého předskočil a míč odkopnul do zámezí. Udine bude vhazovat.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Mato Jajalo (Udinese Calcio).
     
    37
    Oba týmy se přihlásily o zisk autové vhazování. Hlavní rozhodčí se musel poradit se svým asistentem, který aut následně přiřadil domácímu týmu.
     
    38
    Hosté měli k dispozici první standardní situaci poblíž domácí branky. Z této možnosti vytěžili pouze zisk rohového kopu, protože míč na malém vápně odhlavičkoval domácí obránce.
     
    39
    Rojas je zatím nejlepším hráčem hostujícího týmu, který ale nemá podporu od svých spoluhráčů, a tak se hosté nedokáží na útočné polovině prosadit.
     
    40
    Byla nařízena penalta pro domácí tým.
     
    41
    Udinese právě vstřelilo branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil ISAAC SUCCESS, který si s ní nedělal příliš starostí. Brankář skočil na jednu stranu, a tak domácí útočník poslal míč na tu druhou – 3:0.
    41. SUCCESS - 3:0
     
    42
    Donsah se sice uvolnil, ale následně si míč předkopnul a o kulatý nesmysl přišel. Udine tedy může opět zahrozit brance na druhé straně.
     
    43
    Samir už nikde výrazně nespěchá, domácí tým bude tento poločas chtít ukončit s naprostým přehledem a hlavně v klidu. Domácí kapitán přihrává až ke svému brankáři.
     
    44
    Další nepovedená inviduální akce ze strany jednoho z hostujících hráčů. Byl to Rojas, který si sice míč zpracoval, ale opět si ho zbytečně moc předkopnul.
     
    45
    Rozběhla se nám poslední minuta základní hrací doby prvního poločasu. Udine má míč pod kontrolou a přenáší ho z jedné strany hrací plochy na druhou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V Udine to zatím vypadá na jednozačný zápas ve prospěch domácího týmu. Brankový účet otevřel už ve dvacáté minutě Ignacio Pussetto. Druhá domácí branka následovala o osm minut později, kdy se hlavou trefil Sebastien De Maio. Konečné slovo tohoto poločasu měl až čtyři minuty před koncem Isaac Success, který proměnil pokutový kop. Udinese tedy vede nad Crotone 3:0 a pomalým tempem se blíží k postupu do dalšího kola.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Nahuel Molina.
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Niccolo Zanellato, přichází Miloš Vulić.
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Mirko Marić, přichází Augustus Kargbo.
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Ionut Nedelcearu, přichází Nehuen Paz.
     
    47
    Hosté vstoupili do druhého poločasu o něco povedenějším způsobem, ale hlavička Rojase byla nepřesná a skončila mimo branku.
     
    50
    Domácí tým zatím nechává hrát svého soupeře a jenom vyčkává na jejich případné chyby. Z jejich strany může být poločas poněkud méně povedený. Zvlášť když vedou o tři branky.
     
    51
    Rychlý přechod do útoku se hráčům Udine nepovedl, hostující obrana si jejich náběh pohlídala a míč opět získala pro sebe.
     
    52
    Samardžič se snažil udělat prostor ke střele, ale to mu nevyšlo. Domácí hráč se sice k ní dostal, ale ta byla hned zablokována.
     
    53
    Jeden z hostujících hráčů potřebuje ošetření, hra tedy byla na malou chvíli přerušena. Na hrací plochu přiběhnul lékařský tým Crotone.
     
    54
    Po nepovedeném vstupu se Udine probralo a začíná hrát svoji hru, která byla k vidění v prvním poločase. Kombinace na krátké přihrávky a postupný útok na hostující branku.
     
    55
    Parádní práce domácího De Maia, který se skvěle vrátil s pronikajícím útočníkem, kterého čistým způsobem obral o míč.
     
    56
    Saro se musel natáhnout ke své tyčce, aby schovanou střelu na svou vzdálenější tyč vyrazil. To se povedlo a my pokračujeme ze stejného stavu.
     
    57
    Molina chtěl zrychlit kombinaci, ale nepochodil s tím u jednoho ze spoluhráčů, který už s ním v akci nepokračoval.
     
    58
    Domácí trenér chystá další střídání. Uvidíme, pro koho tento zápas skončí a pro koho zase začne.
     
    58
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Samir, přichází Fernando Forestieri.
     
    59
    Vysoký centr do domácího pokutového území si pohlídal domácí brankář, který si zakřičel a míč chytil do rukavic.
     
    60
    Šedesát minut čisté hrací doby je za námi. Udinese plní roli favorita v tomto utkání a i nadále vede nad Crotone rozdílem tří branek.
     
    61
    Tohle byl zákrok večera! Hostující Saro měl co dělat, aby střelu Forestieriho do vzdálenější šibenice vyrazil mimo. Udinese bude rozehrávat rohový kop.
     
    62
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Stejně jako tomu bylo v prvním poločase, tak i v tom druhé otevírá brankový účet poločasu dvojice Pusseto-Success. Druhý jmenovaný přihrál z prvního dotyku IGNACIU PUSSETTOVI a ten si nejdřív míč připravil a poté nechytatelně vypálil k tyči – 4:0.
    62. PUSSETTO - 4:0
     
    62
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Vasile Mogos, přichází Pasquale Giannotti.
     
    63
    Domácí tým je opět na míči a opět se s ním pohybuje v okolí pokutového území svého soupeře. Obrana Crotone začíná být pod velkým tlakem ze strany domácího útoku.
     
    65
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ignacio Pussetto, přichází Ilija Nestorovski.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Mato Jajalo, přichází Tolgay Arslan.
     
    66
    Samardžič se skvěle zbavil dvou obránců, ale to bylo tak všechno co tento záložník domácího Udine dokázal.
     
    67
    Jenže předchozí ztráta míče zřejmě domácím nevadí, jelikož skvělým represinkem ho získali zpět do své moci.
     
    68
    Kargbo si skvěle naběhnul do pokutového území, kde se snažil hlavičkovat. Bohužel pro něj mu chybělo pár centimetrů, aby na míč dosáhnul.
     
    69
    Success si skvěle naběhnul za hostující obranu, ale s ním se dokázala rychle vrátit dvojice obránců, kteří míč čístým způsobem získali.
     
    70
    Kargbo byl opět v hlavní roli. Tentokrát si hostující útočník skvěle pokryl míč a už se díval do vápna. Jenže ve vápně byl jenom obsazený Rojas.
     
    72
    Domácí tým získal opět míč čistým způsobem, ale už se zřejmě nikde hnát nebude. Sledujeme pomalou kombinaci na vlastní polovině mezi obránci.
     
    73
    Hosté jsou všichni za míčem, ani jejich jeden útočník nenapadá postupnou kombinaci svého dnešního hositele.
     
    74
    Hostující trenér připravil své finální střídání v tomto utkání. K tomuto činu dojde zřejmě hned po přerušení hry.
     
    74
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Marco Sala, přichází Santiago Visentin.
     
    75
    Máme před sebou posledních patnáct minut tohoto utkání. Zápas je ale ještě přerušen kvůli dalšímu ošetření na straně hostujícího týmu.
     
    77
    Už to mohlo být o pět branek, ale domácí Nestorovski trefil z otočky pouze pravou tyč hostující branky.
     
    78
    Crotone se přece jenom snaží o čestný úspěch, ale k tomu má daleko. Domácí obrana skvěle čte jejich nápady a ty vzápětí odvrací do bezpečí.
     
    79
    Udinese napadá dokonce v pěti lidech. Jejich napadání je tak úspěšné, že se míč dostal až k brankáři, který ho odkopnul na útočnou polovinu.
     
    80
    Zeegelaar si ukousnul příliš velké sousto, protože si to namířil do tří obránců. Ti ho samozřejmě do vápna nepustili a míč odkopli do bezpečí.
     
    81
    Druhý poločas sice není v nějakém závratném tempu, ale čas tak rychle utíká, že jsme se dostali do poslední desetiminutovky zápasu.
     
    82
    Náběh Nestorovskiho zaváněl potencionálním ofsajdem, ale praporek zůstal dole, a tak domácí můžou obléhat pokutové území svého soupeře.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Marvin Zeegelaar (Udinese Calcio).
     
    84
    Hráči Crotone byli po delší době na útočné polovině, ale tam nic závratného nepředvedli. Nakonec se museli spokojit s rozehrávkou ke svým obráncům.
     
    85
    Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Na tohle fotbalové heslo si zřejmě vzpomněl hostující Rojas, který svou střelou vystrašil domácího brankáře. Ten furt ale drží čisté konto.
     
    86
    Na druhé straně se k míči probíjel Molina. Jeho snaha byla tak velká, že se nakonec domácí útočník dopustil nedovoleného zákroku.
     
    87
    Hostující brankář si ve druhém poločase připsal další skvělý zákrok. Střelu z kopačky Forestieriho vyrazil na tyč.
     
    88
    Domácí tým měl k dispozici rohový kop, který ale nebyl využit jako například jeden z nich v prvním poločase. Crotone se dokázalo ubránit.
     
    89
    Skvělé napadání hostující rozehrávky. Hráči Udine slaví zisk míče a můžou se pokusit o pátý gólový zářez v zápase.
     
    90
    Rozběhla se nám poslední minuta základní hrací doby tohoto zápasu. Domácí brankář si připsal další úspěšný zákrok a vypadá to, že si dnes z tohoto utkání odnese čisté konto.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Známe další tým, který postoupil do osmifinále italského poháru. Domácí Udinese přehrálo Crotone rozdílem třídy a připsalo si vítězství 4:0. Tři ze čtyř branek padly už v prvním poločase, takže druhé dějství se už jenom dohrávalo. Za muže zápasu bychom mohli označit domácího Pussetta, který se v tomto utkání trefil hned dvakrát. Udinese tedy postoupilo a v dalším kole pojede do hlavního města, kde se utká s místním Laziem.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:8.
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek tohoto večera a u dalšího textového přenosu zase někdy na počtenou. (19:53:03)

    Radim Polák

    Góly: 20. Pussetto, 28. Maio, 41. Success (pen.), 62. Pussetto

    Karty:   36. Jajalo (UDI), 83. Zeegelaar (UDI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:8.
    Udinese Calcio: Padelli – Pérez, De Maio, Samir (C) (58. Forestieri) – Soppy, Makengo (46. Molina), Jajalo (65. Arslan), Samardžič, Zeegelaar – Pussetto (65. Nestorovski), Success
    Náhradníci: Carnelos, Silvestri – Arslan, Becao, Beto, Deulofeu, Forestieri, Molina, Nestorovski, Nuytinck, Udogre, Walace

    Tréner: Gabriele Cioffi

    FC Crotone: Saro – Mogos (C) (62. Giannotti), Nedelcearu (46. Paz), Cuomo – Schiro, Zanellato (46. Vulić), Donsah, Sala (74. Visentin) – Rojas, Borello – Marić (46. Kargbo)
    Náhradníci: Contini, Festa – Canestrelli, D'Aprile, Estevez, Giannotti, Kargbo, Oddei, Paz, Tutyškinas, Visentin, Vulić

    Tréner: Francesco Modesto

    Rozhodca: Matteo Gualtieri