Nové Zámky – Prešov 2:3 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.)
Nitra – HC Slovan 0:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 2:1 (kon.) | Michalovce – Zvolen 0:2 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 12.12.2021, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel sa skončil tromi gólmi v sieti Banskej Bystrice, čo znamená tri body pre Duklu Trenčín. V zápase sme videli veľa nepresností a chýb, a to najmä na domácej strane. (18:12:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Zápas sa už skutočne iba dohráva. Trenčín si z duelu odnesie tri body. Banskobystričania obídu naprázdno.
     
    58:48
    Vhadzovať sa bude ešte raz. Trenčín totiž puk poslal cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie.
     
    58:40
    Začala sa posledná dvojminútovka tohot zápasu. Breton to skúsil nahodením na trenčiansku bránku, ale teč neprišiel. Gôlman Dukly hru aj tak pre istotu prerušil.
     
    57:40
    Na opačnej strane dvakrát po sebe zakončoval Berisha. Najskôr tesne minul pravú žrď, a potom bekhendom trafil iba Belányiho.
     
    56:55
    Obetaví domáci hráči napokon ešte získali útočné pásmo. Tvrdo strieľal Breton a jeho pokus ešte tečoval Vašaš, no ani tento puk za Valenta neprešiel.
     
    56:00
    Do konca riadnej hracej doby zostávajú už iba štyri minúty. Hra sa teraz dlhše neprerušuje a podľa všetkého sa už zápas iba dohráva.
     
    55:30
    Banská Bystrica ešte prešla do pásma. Z prvej po prihrávke strieľal Bubela, ale bol veľmi nepresný. Bránku Dukly minul.
     
    54:27
    Zápas sa už podľa všetkého zrejme bude iba dohrávať. Trenčín to teraz ešte skúsil propagačnou strelou spoza obrany, autorom ktorej bol Berisha, ale Belányi puk schoval a hru prerušil.
     
    53:49
    Banskej Bystrici sa stále vôbec nedarí usadiť v útočnom pásme. Belányi teraz vykorčuľoval zo svojej bránky a spoluhráčom pomohol s rozohrávkou.
     
    53:04
    Trenčín mohol vyhrávať už o štyri góly! Paukovček vnikol do pásma popri mantineli a prihrával spoluhráčovi Starostovi, ale ten v rýchlosti brankára neprekvapil.
     
    51:08
    Na hraciu plochu sa vracia aj Bezúch. Banskobystričania trestuhodne nevyužili dvonásobnú ani normálnu presilovku a doma stále prehrávajú o tri góly.
     
    50:50
    Banská Bystrica je nasťahovaná v útoku a strieľa z každej možnej pozície. Fossier a Ščerbak teraz poriadne potrápili Valenta, ale ten napokon veľký tlak ustál.
     
    49:55
    Vylúčený Paukovček sa vracia na ľadovú plochu. Trenčín sa od tejto chvíle bráni vo štvorici.
     
    49:24
    V úvode dvojnásobnej presilovky sa domáci sami vyhodili z pásma. Napravil to však Breton, ktorý puk individuálne popri mantineli dostal až za trenčiansku bránku.
     
    49:08
    A napokon z toho bude krátka početná výhoda o dvoch hráčov! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie aj Juraj Bezúch.
     
    48:12
    Vylúčený Kostromitin ihneď zamieril na striedačku a domáci tím rozostavil presilovkovú formáciu. K dispozícii bude mať skrátenú presilovku o jedného muža.
     
    47:55
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Trenčín (Lukáš Paukovček – 2 min., podrazenie). Pomer síl na ľadovej ploche sa na chvíľu vyrovná.
     
    46:59
    Banskobystričania sa oslobodzujú, puk sa im podarilo vyhodiť cez vetky čiary. Trenčín zatiaľ v presilovke lepšie nezakončoval.
     
    46:12
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Dmitri Kostromitin – 2 min., podrazenie).
     
    46:01
    Trenčín spálil veľkú šancu. Po chybe v domácej defenzíve sa k puku dostal Hudec. Zakončoval po sťahovačke, ale trafil iba žrď.
     
    44:18
    Zakázané uvoľnenie aj z hokejok trenčianskych hráčov. Na oboch stranách teraz vidíme množstvo nepresností.
     
    44:12
    Banská Bystrica po veľmi dlhom čase prešla do pásma. Fossier si tam puk vymenil so Ščerbákom, ale obaja hráči boli príliš blízko bránky. Tá sa napokon posunula a rozhodcovia hru prerušujú.
     
    42:40
    Situácia sa opakuje. Domáci hokejisti puk opäť poslali cez všetky čiary a bud sa musieť brániť. To Banskej Bystrici za tohto stavu rozhodne nevyhovuje.
     
    42:09
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice. Nasledovať bude vhadzovanie po pravej ruke gólmana Belányiho.
     
    41:07
    Cardwell nastrelil puk k žrdi, ale tam neprišla žiadna dorážka ani teč. Hosťujúci gólman si dal pozor a priestor si postrážil.
     
    40:46
    Domácim to však vôbec nevychádza. Hostia ich od mantinelov nepäšťajú do žiadnych pozícií, z ktorých by sa dalo zakončovať.
     
    40:06
    Posledná časť riadnej hracej doby sa začína s pukom na hokejkách domácich. Banská Bystrica bude zakladať útočnú akciu spoza svojej bránky.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Stredná dvadsaťmintovka priniesla dva presné zásahy, oba do siete domáceho gólmana Belányiho. Banská Bystrica je zatiaľ na ľade veľmi nepresná a nedôrazná. Trenčín má dobre nakročené k bodovému zisku. Tretia tretina sa začne približne o 17:39.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Začína sa posledná minúta druhej tretiny. Banská Bystrica sa na moment usadila v pásme, ale Valent je stále bezchybný.
     
    38:11
    Trenčín napokon prešiel až do útoku. Mikyska tam zakončoval z uhla po Berishovej prihrávke, ale trafil iba bočnú sieť.
     
    37:41
    Trenčania si puk posúvajú pri vlastnej bránke a popri tom striedajú. Hostia sa nemajú kam ponáhľať, zápas majú pevne vo svojich rukách.
     
    36:03
    Výborná spolupráca tria Valach – Bezúch – Krajčovič mohla priniesť štvrtý gól. Prví dvaja menovaní priamo pred bránkou posunuli puk až na Krajčoviča, ale toho výborne vychytal Belányi.
     
    35:40
    Dlhšie sa neprerušuje, a tak oba celky striedajú počas hry. Puk majú na hokejkách Trenčania.
     
    34:32
    Vylúčený Martin Chovan sa vracia na ľadovú plochu. Dukla sa ubránila bez akýchkoľvek ťažkostí a stále vedie o tri góly.
     
    34:11
    Fossier potiahol puk za bránku a prihral do pravého kruhu, lenže odtiaľ zakončenie neprišlo. Trenčín súpera dobre dostupuje a Valent nemusí zasahovať.
     
    33:40
    Puk je do tretice ďaleko od Valentovej bránky. Banská Bystrica je v početnej výhode bezzubá.
     
    33:10
    Trenčín dvakrát po sebe vyhodil puk cez všetky čiary. Hostia sa výborne bránia, súpera ničomu nepúšťajú.
     
    32:32
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Trenčín (Martin Chovan – 2 min., podrazenie).
     
    32:05
    Na opačnej strane ihriska to strelecky skúšal domáci Vašaš, ale jeho rana spoza defenzívy bola zblokovaná. Valent zasahovať nemusel.
     
    31:31
    Trenčania sa usadili v útočnom pásme, ale napokon sa oň sami pripravili. Puk im prekĺzol do stredu ihiska a rozhodca avizoval ofsajd.
     
    30:19
    Banskobystričania puk od svojej bránky vyhodili cez všetky čiary. Píska sa zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa bude pred Belányim.
     
    30:09
    Trenčín prenikol do útočného pásma. Pri bránke s pukom na hokejke operoval Berisha. Skúšal prihrávať aj do najnebezpečnejšieho priestoru, ale nikoho zo spoluhráčov tam nenašiel.
     
    28:54
    Puk je za bránkou trenčianskeho tímu, ale Banskej Bystrici sa ho tam veľmi nedarí vybojovať. Domáci tím by teraz určite ocenil súvislejší tlak, no ten vôben neprichádza.
     
    27:10
    Trenčín dal gól!
    Trenčín sa výborne bránil a z rýchleho protiútoku pridáva tretí gól! Bezúch sa v situácii jeden na jedného natlačil aj pred bránku, ale rozhodol sa nezakončovať. Radšej prihral RADOSLAVOVI TYBOROVI, ktorý už iba hladko strieľal do úplne prázdnej bránky. Asistencie: Juraj Bezúch, Marek Valach.
     
    27:00
    Banská Bystrica zakladala ďalšiu útočnú akciu, ale na ľade nemala veľa priestoru. Puk do pásma potiahol Tamáši, ale bol rýchlo dostúpený a nemal komu prihrávať.
     
    26:18
    Domáci teraz trenčiansku bránku obstreľujú z každej možnej pozície. Z pravého kruhu pálil aj Cardwell, ale Valent puk vyrazil ramenom.
     
    25:42
    Ščerbak to skúsil ešte jednou prihrávkou. Tentokrát presne našiel Fossiera, ale gólman Valent sa včas presunul a priestor pri ľavej žrdi si dobre pokryl.
     
    25:33
    Bystričania prešli do útoku. Ščerbak sa z pravej strany pokúšal posunúť puk pred bránku, ale tam svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    24:02
    Banskobystričania prešli do útoku. Z pravého kruhu strieľal Bubela, ale mieril iba presne do stredu bránky. Tam hosťujúci gólman nemohol zaváhať.
     
    23:20
    Trenčín dal gól!
    Nedáš – dostaneš. Presne toto teraz platí aj v prípade Banskej Bystrice. Od modrej čiary prudko vystrelil Martin Chovan a jeho pokus nechytateľne tečoval SAMUEL HONZEK. Asistencie: Martin Chovan, Jozef Švec.
     
    22:38
    Banská Bystrica ešte v pásme ostala. Domáci sú po zmene strán veľmi aktívni a je zrejmé, že chcú stav zápasu zvrátiť vo svoj prospech.
     
    22:24
    Mohlo byť vyrovnané! Vašaš dostal krížnu prihrávku do pravého kruhu a okamžite strieľal k bližšej žrdi, ale trafil iba konštrukciu Valentovej bránky.
     
    21:34
    Žiak podržal puk pri vlastnej bránke a Banská Bystrica strieda. V úvode druhej tretiny na lepšiu šanciu zatiaľ iba čakáme.
     
    20:19
    Hostia využili zlú rozohrávku a skúsili to strelecky. Pálil Honzek, a dokonca spoza obrany, ale Belányi puk aj tak dobre videl.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domácich. Bystričania sa síce pokúsili hneď dostať do pásma, ale neúspešne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina veľa záživného hokeja nepriniesla. V štatistikách svieti iba jeden gól, ktorý si domáci hneď v úvode zápasu po chybe v defenzíve strelili sami. Druhá tretina sa začne približne o 16:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    V samom závere tretiny sa ešte Trenčín usadil v útočnom pásme, ale hrá sa iba pri mantineli. Zdá sa, že pred prestávkou už nič neuvidíme.
     
    18:52
    Domáci to ešte skúsili v útoku. Galbavý strieľal a puk ešte poskakoval v bránkovisku, ale nebol tam nikto z Banskobystričanov, kto by ho dokázal upratať do siete.
     
    18:05
    Vylúčený Kabáč je späť na ľadovej ploche. Banská Bystrica sa v prvej početnej nerovnováhe dobre ubránila.
     
    17:15
    Domáci tím dostal puk zo svojej defenzívy a vo vlastnom oslabení nebezpečne zaútočil! Postaral sa o to Tamáši, ktorý vystihol zlú rozohrávku súpera a rýchlo strieľal z pravého kruhu. Valent svojich spoluhráčov zachránil betónom.
     
    16:31
    Trenčín začal v presilovke dobre. Podarilo sa mu rozostaviť útočný vzorec a na jeho konci z ľavého kruhu strieľal Berisha, ale Belányi všetko dobre videl.
     
    16:05
    A napokon sa Banská Bystrica ubránila veľkému tlaku iba za cenu vylúčenia. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Michal Kabáč.
     
    15:41
    Banskobystričanom sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary. Je z toho iba zakázané uvoľnenie a domáci po viac ako minúte defenzívnej hry nemôžu striedať.
     
    14:40
    Trenčín sa usadil v útočnom pásme a súpera tam poriadne zovrel. Začína sa to posobať na presilovku, uvidíme, či to Banská Bystrica ustojí.
     
    13:54
    Domáci to ešte stále skúšajú. Strieľal Šoltés, ale jeho puk bol obetavo zblokovaný.
     
    13:31
    Banská Bystrica zvyšuje svoju snahu o vyrovnanie. Melcher si potiahol puk do pravého kruhu, ale bol veľmi dobre bránený, a tak iba nedôrazne zakončil bekhendom. Valent si poradil.
     
    13:04
    Hostia sa snažia dostať do útočnej tretiny, ale zatiaľ pomerne márne. Kudla puk nahodil na mantinel, ale tam ho nikto z jeho spoluhráčov nedokorčuľoval.
     
    11:05
    Domáci tím ešte ostal v útočnom pásme. Individuálne sa snažil Tamáši, ale jeho puk trafil sieť iba z bočnej strany.
     
    10:40
    Doposiaľ nezáživný hokej dostal aspoň menšie osvieženie. Crinon a Gabor sa do seba pustili za trenčianskou bránkou. Po krátkom pästnom súboji dostal domáci Gabor 5 minút + osobný trest, rovnako obišiel aj hosťujúci Crinon.
     
    10:09
    Domácich hokejistov pri pokuse o prechod do pásma zastavil iba ofsajd. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    09:16
    Banskej Bystrici sa rodila zaujímavá šanca. Výhonský dobre získal puk od nedôraznej trenčianskej defenzívy a pustil sa do útoku popri mantineli. Na opačnej strane mu korčuľoval Kabáč, ale prihrávka na neho napokon neprešla.
     
    08:25
    Napokon sa ofenzívne chúťky snažil rozpútať domáci Vašaš. S pukom bol vo veľkom uhle pri ľavom mantineli, ale aj tak to skúsil bekhendom. Pri bližšej žrdi však našiel iba Valenta.
     
    07:40
    Puk teraz lieta prevažne pri mantineloch. Brankári v posledných desiatkach sekúnd nemajú veľa práce.
     
    06:59
    Banská Bystrica po vhadzovaní vyhodila puk cez všetky čiary, ale bolo to s tečom. Hostia preto zakladajú útočnú akciu spoza svojej bránky.
     
    06:54
    Trenčín sa udržal v útočnom pásme. Spoza ľavého kruhu prišla prudká strela švihom, do ktorej sa oprel Nemčík. Banskú Bystricu zachránila pohotová lapačka Belányiho.
     
    05:50
    Hostia rýchlo preniesli hru na opačnú polovicu klziska. Tam sa s pukom pekne zahral Bezúch, ale bol bránený, takže zakončovať nemohol.
     
    05:12
    Domáci tím sa napokon dostal do sľubného zakončenia. Z modrej čiary si zbehol Breton a vystrelil z ľavého kruhu, ale jeho pokus Trenčania obetavo zblokovali.
     
    03:38
    Hra sa teraz prelieva od mantinelu k mantinelu a rozhodcovia takmer vôbec neprerušujú. Gólmani na oboch stranách sú takmer úplne bez práce.
     
    03:00
    Veľmi netradičný začiatok zápasu. Okrem gólu sme nevideli žiadnu príležitosť, ktorá by mohla zmeniť stav na svetelnej tabuli. O puk sa bojuje v strednom pásme.
     
    02:18
    Trenčín dal gól!
    Hostia sa kurióznym spôsobom ujímajú vedenia. Domáca defenzíva fatálne chybovala pred vlastnou bránkou, kde Banskobystričanom nevyšla rozohrávka a puk si nešťastne poslali do vlastnej bránky. Gól si pripisuje hosťujúci ADAM STRÁNSKÝ. Bez asistencií.
     
    01:11
    Banskobystričania nahodili puk na zadný mantinel, kde oň okamžite začali bojovať oba celky. V úvode zápasu nevidíme žiadne zakončenia.
     
    00:41
    Hostia začali v úvode zápasu aktívne. Berisha si potiahol puk pred bránku a vylepšil si streleckú pozíciu, ale napokon banskobystrickú bránku minul.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Breton, Kostromitin, Cardwell, Žiak, Španko, Boldižár, Melcher, Lopejský – Fossier, Berger, Ščerbak – Galbavý, Bubela, Šoltés – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Gabor, Rákoš
    Trenér: Ivan Droppa

    HK Dukla Trenčín: Valent (Bowns) – Ma. Chovan, Kudla, Starosta, Crinon, Lemcke, Nemčík, E. Švec, Krajčovič – Berisha, Mikyska, Honzek – Tybor, Valach, Bezúch – Stránský, Paukovček, Rehuš – Beták, J. Švec, Hudes
    Trenér: Tero Lehterä

    Rozhodca: D. Konc st., Müllner – Kacej, M. Orolin.
     
    Hokejová Tipos extraliga pokračuje v rýchlom slede ďalším kolom. V rámci nedeľných zápasov sa môžeme tešiť aj na súboj medzi HC '05 Banská Bystrica a HK Dukla Trenčín. Pre stredoslovákov pôjde o 23. zápas v prebiehajúcom ročníku, Trenčania odohrajú už svoje 25. stretnutie.

    Pôjde o súboj celkov z dolnej polovice tabuľky. O čosi lepšie sú na tom hokejisti Trenčína. Tí sú so ziskom 29. bodov na priebežnom ôsmom mieste, pričom v posledných piatich zápasoch poctivo striedajú výhry s prehrami. Naposledy nestačili na Liptovský Mikuláš, podľa logickej postupnosti tak budú na ľade Banskobystričanov pomýšľať na úspech. Budú však musieť byť efektívnejší, ako doteraz. Spolu s Prešovom majú totiž druhý najneproduktívnejší útok v lige — horšie sú na tom už len práve barani.

    Banská Bystrica sa v prebiehajúcej sezóne zatiaľ trápi. V tejto chvíli sa potáca okolo dna tabuľky, pričom v súčasnosti jej patrí 10. miesto v tipsportligovom rebríčku. Nutné je však dodať, že od poslednej 12. pozície delí baranov len jeden bod. Disponujú najneproduktívnejším útokom a jednou z najhorších defenzív v súťaži, nastrieľali 56 gólov a inkasovali ich 75. Po sérii prehier sa však naladili správnym spôsobom a v poslednom odohranom zápase zdolali Nové Zámky.

    V rámci aktuálnej sezóny sa zatiaľ stretli oba celky v zájomnom zápase len raz. Prvého októbra sa v Trenčíne darilo viac Banskobystričanom. Tí súpera zdolali pomerom 3:1 a do tabuľky si pripísali tri body. Dvakrát sa v ich drese presadil Tamáši, raz Ščerbak. Za Duklu skóroval len Tybor.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Stránský, 24. Honzek (Chovan, Švec), 28. Tybor (Bezúch, Valach)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Breton, Kostromitin, Cardwell, Žiak, Španko, Boldižár, Melcher, Lopejský – Fossier, Berger, Ščerbak – Galbavý, Bubela, Šoltés – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Gabor, Rákoš
    Tréner: Ivan Droppa

    HK DUKLA Trenčín: Valent (Bowns) – Ma. Chovan, Kudla, Starosta, Crinon, Lemcke, Nemčík, E. Švec, Krajčovič – Berisha, Mikyska, Honzek – Tybor, Valach, Bezúch – Stránský, Paukovček, Rehuš – Beták, J. Švec, Hudec
    Tréner: Tero Lehterä

    Rozhodca: D. Konc st., Müllner – Kacej, M. Orolin