Bayern – Mainz 2:1 (kon.) | Bochum – Dortmund 1:1 (kon.) | Freiburg – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Hertha – Bielefeld 2:0 (kon.) | Lipsko – Mönchengladbach 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 0:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:1 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 11.12.2021, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je definitivní konec! Nkunku se opět dostal do úniku, krásně si vmíchal hostujícího obránce a přiihrál z druhé vlny nabíhajícího BENJAMINA HENRICHCE, který už neměl problém gólmana Sommera překonal! Asistence: Christopher Nkunku
     
    90+1
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro hostující Mönchengladbach skutečně rána! Když už se dostali do zápasu kontaktní brankou, tak na jejich brankáře mířil osamocený útočník domácích CHRISTOPHER NKUNKU. Ten věděl co má dělat a zvyšuje náskok svého týmu opět na dvě branky. Asistence: Brian Brobbey
     
    89
    Žlutou kartu dostává Mohamed Simakan (RB Lipsko).
     
    88
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    RAMY BINSIBAJNÍ se nakonec správně zorientoval ve zmatku v brankovišti Lipska a nůžkami střílí první gól svého týmu! Ti tak ještě vykřesali šanci na tři body. Sice se štěstím, ale nesjpíš zaslouženě. A hlavně – krásný gól. Asistence: Breel Embolo
     
    86
    Thuram poslal obránce Lipska jak se říká na párek a na hranici vápna vybídl přihrávkou Pleau. Jeho střela tížený cíl nezasáhla a rozehrávat bude Gulacsi.
     
    84
    Dnešní palič šancí André SIlva odchází ze hřiště, nahradí ho útočník Brobbey.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Alassane Pléa.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Joško Gvardiol (RB Lipsko).
     
    74
    Nkunku dostal na levé straně krásně míč do běhu a řítil se sám na švýcarského gólmana ve službách Mönchengladbachu. Ten předvedl excelentní zákrok a míč vytěsnil mimo tři tyče! Právě Sommer drží poslední naděje Borussie, několikrát zachránil jasný gól.
     
    71
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Tyler Adams.
     
    65
    Byl to Thuram, který byl v pokutovém území poslán zemi a hosté se dožadovali penalty! Rozhodčí je však přesvědčen, že všechno bylo v pořádku a hráč spadl bez cizího zavinění.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Benjamin Henrichs.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    62
    André Silva si potáhl míč po pravé straně a snažil se najít své spoluhráče před brankou Borussie. To se mu sice nepovedlo, avšak odražený míč se dostal až k Forsbergovi, který vyslal z poza vápna svou dělovku! Ta nakonec prostor tří tyčí netrefila.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Willi Orban (RB Lipsko).
     
    54
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází László Bénes.
     
    52
    Co se to právě stalo?! Nepochopitelný výběh Sommera naservíroval Lipsku prakticky jasný gól, ale ten nakonec nepadl! Zakončující André Silva totiž nastřelil pouze břevno! Co tam vymýšlel?
     
    45
    Centr z pravé strany od Mukieleho a obrovská šance Andrého Silvy! Ten dostal míč do pozice penaltového puntíku, pohybem ošálil stopera a vyslal nebezpečnou střelu. Sommer nakonec zasahuje, avšak se štěstím! Obrovská příležitost hrotového útočníka domácích.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach). A žlutí se nám to dál, hráči Mönchengladbachu zkrátka nestíhají a tak si pomáhají nedovolenými zákroky. To však rozhodčí Dankert dále nehodlá akceptovat.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach). Ten dohrál svého soupeře nedovoleně, podle rozhodčího šlo o podražení.
     
    35
    Andre Silva dostal míč na pravé straně hřiště a postupoval směrem kupředu. Obránce ho sice dobře dostoupil, avšak následná střela byla ztečovaná a jen tak tak, že nezapadla do sítě!
     
    33
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Další krásný gól domácího klubu. Angeliňo poslal míč střílených centrem do pokutového území, Nkunko v rychlosti přenechal ANDREMU SILVOVI, který ho uklidil za bezmocného Sommera! 2:0 pro Lipsko.
     
    24
    Žlutou kartu dostává trenér hostů Hutter (Borussia Mönchengladbach) – mimo hřiště, nesportovní chování.
     
    21
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla nádhera. Lipsko kopalo přímý kop ze solidní vzdálenosti, Forsberg míč pouze přeběhl a následně se ho chopil Angeliňo. Ten poslal centrovaný míč, který si skvěle našel chorvatský obránce JOŠKO GVARDIOL, jenž ho nekompromisně poslal až za Sommera. Krásná práce! Asistence: Angeliňo
     
    18
    Nkunku se z ničeho nic objevil ve skvělé příležitosti, kdy mířil téměř sám na gólmana Sommera! Útočník Lipska se ke Švýcarovi pomalu přibližoval, avšak jeho následnou přízemní ránu vytěsnil.
     
    10
    Kampl servíroval krásný míč do pokutového území, rána z první se však Leimerovi příliš nepovedla a minula prostor tří tyčí! Lipsko svůj tlak stále stupňuje, Mönchengladbach nemá ze hry aktuálně vůbec nic.

    Libor Novák

    Góly: 21. Gvardiol (Angeliño), 33. André Silva (Angeliño), 90+1. Nkunku (Brobbey), 90+4. Henrichs (Nkunku) – 88. Binsibajní (Embolo)

    Karty:   59. Orban (RBL), 81. Gvardiol (RBL), 89. Simakan (RBL) – 24. Hutter (MNC), 41. Embolo (MNC), 42. Stindl (MNC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 20:15.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Gvardiol, Orban (63. Henrichs), Simakan – Angeliño, Kampl, Laimer (71. T. Adams), Mukiele – Forsberg (63. Szoboszlai), Nkunku – André Silva (84. Brobbey).
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – T. Adams, Brobbey, Bonnah, Henrichs, Moriba, Szoboszlai, Wosz.

    Tréner: Domenica Tadesco

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Binsibajní, Elvedi, Ginter, Scally – Koné, Zakaria – Thuram, Stindl (C) (82. Pléa), J. Hofmann (54. Bénes) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Herrmann, Kramer, Lainer, Netz, Neuhaus, Pléa, H. Wolf.

    Tréner: Adi Hutter

    Rozhodca: Dankert