Bayern – Mainz 2:1 (kon.) | Bochum – Dortmund 1:1 (kon.) | Freiburg – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Hertha – Bielefeld 2:0 (kon.) | Lipsko – Mönchengladbach 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 0:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:1 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 11.12.2021, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Děkuji vám všem za pozornost, doufám že jsme si společně tento zápas užili a já se těším zase příště. (17:33:30)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 20:15.
     
    Lipsko nakonec dokázalo přetrhnout sérii zápasů, kdy se jim nedařilo a dnes berou zaslouženě tři body. Celému zápasu totiž dominovali a nebýt brankáře Sommera, viděli bychom nejspíše pořádné gólové hody. Například takový André Silva se totiž ocitl snad ve čtyřech tutovkách, proměnil však pouze jednu. V prvním poločase se společně s ním prosadil ještě mladý chorvatský obránce Joško Gvardiol. Lipsko poté pokračovalo ve skvělém tempu, avšak i s trochou štěstí nakonec hosté v 88. minutě srovnali, když zmatku před brankou využil Ramí Binsibajní, který krásnými nůžkami vykřesal Mönchengladbachu ještě šanci. Lipsko však zarazilo Borussie kudlu do zad, když v nastavení přidali Christopher Nkunku a Benjamin Henrichs další dvě branky a Red Bull si tak pojistil vítězství.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je definitivní konec! Nkunku se opět dostal do úniku, krásně si vmíchal hostujícího obránce a přiihrál z druhé vlny nabíhajícího BENJAMINA HENRICHCE, který už neměl problém gólmana Sommera překonal! Asistence: Christopher Nkunku
     
    90+1
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro hostující Mönchengladbach skutečně rána! Když už se dostali do zápasu kontaktní brankou, tak na jejich brankáře mířil osamocený útočník domácích CHRISTOPHER NKUNKU. Ten věděl co má dělat a zvyšuje náskok svého týmu opět na dvě branky. Asistence: Brian Brobbey
     
    90
    Rozhodčí signalizuje, že nastavovat se budou 4 minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Mohamed Simakan (RB Lipsko).
     
    88
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    RAMY BINSIBAJNÍ se nakonec správně zorientoval ve zmatku v brankovišti Lipska a nůžkami střílí první gól svého týmu! Ti tak ještě vykřesali šanci na tři body. Sice se štěstím, ale nesjpíš zaslouženě. A hlavně – krásný gól. Asistence: Breel Embolo
     
    87
    Mukiele Thurama nedovoleně zastavil, následuje přímý kop kousek za vápnem z levé strany hřiště. Zahrávat ho bude Bénes.
     
    86
    Thuram poslal obránce Lipska jak se říká na párek a na hranici vápna vybídl přihrávkou Pleau. Jeho střela tížený cíl nezasáhla a rozehrávat bude Gulacsi.
     
    85
    Čas se krátí a pro hráče v černém to nevypadá vůbec dobře. Lipsko dělá to, co jim stačí. Mají míč na kopačkách, drží ho a hlavně nechybují. Mönchengladbach k ničemu nepouští, naopak jsou to oni, kdo útočí.
     
    84
    Dnešní palič šancí André SIlva odchází ze hřiště, nahradí ho útočník Brobbey.
     
    84
    Pěknou Nkunkovu akcu přerušuje pomezní rozhodčí, ofsajd.
     
    83
    Embolo se dostal po standartní situaci k míči, ovšem u brankáře Gulacsiho byl natolik blízko, že prostě nic vymyslet nedokázal. Ten tak míč skryl a hrát může opět Lipsko.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Alassane Pléa.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Joško Gvardiol (RB Lipsko).
     
    80
    Nkunku se dral po levé straně kupředu, jeho následný centr ale nikoho v bílém nenašel. Borussia míč získává pod svou kontrolu a budou mít šanci s ním opět něco vymyslet.
     
    79
    Szoboszlaiova akce ohrožením branky nekončí, Lipsko to však mrzet nemusí. Stále drží dvoubrankový náskok.
     
    78
    Hra se nyní kouskuje, tempo opadá. Chtělo by to tým Mönchengladbachu nějak oživit, nejlépe dobrým střidáním. Trenér Hutter však vyměnil hráče pouze jednou.
     
    77
    Bénes se Zakariou si sice efektně na jeden dotek několikrát přihráli míč, avšak nic tím nevymysleli. Přichází vystoupení jednoho ze středových hráčů Lipska a opět mají míč domácí.
     
    75
    Série rohových kopů branku Mönchengladbachu neohrozila. Lipsko má ovšem míč opět na svých kopačkách a v klidu si přihrává kolem středové čáry. Tohle jim vyhovuje, čekají na zaváhání soupeře, na otevřený prostor a přitom získávají drahocenný čas.
     
    74
    Nkunku dostal na levé straně krásně míč do běhu a řítil se sám na švýcarského gólmana ve službách Mönchengladbachu. Ten předvedl excelentní zákrok a míč vytěsnil mimo tři tyče! Právě Sommer drží poslední naděje Borussie, několikrát zachránil jasný gól.
     
    73
    Po rohovém kopu šel Angeliňo s míčem na noze z úhlu přímo k brance Sommera a dost dlouho mu to vycházelo. Následná přihrávka na jednoho ze spoluhráčů však byla sražena. Zajímavý pokus od španělského křídelního obránce.
     
    72
    Koné nepřihrál přesně a LIpsko míří kupředu. Jejich střed hřiště teď oživila čerstvá síla v podobě Szoboszlaie a Adamse a právě tito hráči se teď starají o útočný výpad.
     
    71
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Tyler Adams.
     
    69
    Opět nepřesnosti na obou stranách, míč se vždy dostane ke středové čáře, přijde chyba a soupeř ho přesouvá do bezpečí a kombinuje na své vlastní polovině. Lipsko sice nemá kam spěchat, tam se dá tento přístup pochopit, ale Gladbach musí zabrat. Čas se jim krátí a ztráta jsou stále dvě branky.
     
    68
    Na zakončení to nebylo, avšak Borussie je stále u míče, bude zahrávat outové vhazování.
     
    67
    Thuram je teď jedním z mála pozitiv, které hra Mönchengladbachu nabízí. Další jeho průnik je zastaven nedovoleně a hosté budou kopat přímý kop z levé strany.
     
    66
    A v podobné situaci i Nkunku na druhé straně, který se skácel po efektním průchodu přes dva obránce. V opakovaných záběrech jsme mohli vidět, že opravdu spadl díky nastavenému kolenu jednoho z bránících hráčů, rozhodčí se však ani touto situací nezabývá.
     
    65
    Byl to Thuram, který byl v pokutovém území poslán zemi a hosté se dožadovali penalty! Rozhodčí je však přesvědčen, že všechno bylo v pořádku a hráč spadl bez cizího zavinění.
     
    64
    Lipsko kombinuje na své vlastní polovině a vymýšlí, kudy povede jejich další útočné snažení.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Benjamin Henrichs.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    62
    André Silva si potáhl míč po pravé straně a snažil se najít své spoluhráče před brankou Borussie. To se mu sice nepovedlo, avšak odražený míč se dostal až k Forsbergovi, který vyslal z poza vápna svou dělovku! Ta nakonec prostor tří tyčí netrefila.
     
    61
    Tempo nám opět opadá, zápas se budou snažit oživit další střídaná, která už se na obou stranách chystají.
     
    60
    Přímý kop Zakarie nenašel nikoho, Gulacsi si míč přivlastnil a rozehrává.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Willi Orban (RB Lipsko).
     
    58
    Forsberg sice o míč na hranici vápna přišel, avšak jeho spoluhráči ho vybojovali zpět. Po následné kombinaci a přesunutí hry na Mukieleho jsme mohli vidět centr na nabíhajícího Nkunka. Obrana hostů zakročila a vykopla míč na druhou stranu hrací plochy.
     
    57
    Když už Borussia útočí, většinou jsou to postupné, pomalé útoky. To však na skálopevnou defenzívu Red Bullu nestačí, nemá to šanci na úspěch. Stopeři stojí přesně tak, kde by stát měli a všechny míče odklízí do bezpečí.
     
    56
    Snaha se hráčům Borussie Mönchengladbach nedá upřít, avšak chybí jim klid a sebevědomí. Mnohdy to vypadá, že vůbec neví, co s míčem dělat a tak přichází zbytečné ztráty.
     
    55
    Do hry nám přibyl slovenský záložník Laszlo Benés. Nakonec zde přeci jen máme své zastoupení.
     
    54
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází László Bénes.
     
    53
    Koné zkusil z dálky překvapit Gulacsiho, ten se lehkým povyskočením zmocnil míče.
     
    52
    Co se to právě stalo?! Nepochopitelný výběh Sommera naservíroval Lipsku prakticky jasný gól, ale ten nakonec nepadl! Zakončující André Silva totiž nastřelil pouze břevno! Co tam vymýšlel?
     
    50
    V soubojích jeden na jednoho prostě jasně kralují hráči v bíločervených dresech. I to způsobuje dost velký rozdíl a je to jeden z dalších důvodů, proč Mönchengladbach na svého soupeře nestačí.
     
    49
    Byl to nejspíše Kampl, který servíroval do vápna na Mukieleho. Ten následně předvedl přímo tygří skok, avšak míč se pouze odrazil od jeho stehna mimo.
     
    48
    Efektní narážečka sice nastartovala rychlonohého Thurama, avšak Angeliňo ukázal, že kromě skvělé ofenzivní práce umí i dobře bránit. Odkop od branky.
     
    47
    Centr z hloubi pole opět vysouval dnes velmi aktivního útočníka Andrého Silvu. Ten se však zprvu k míči nedostal a navíc se stejně jednalo ofsajd,
     
    46
    Lipsko zahajuje s míčem na kopačkách druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    První půle byla naprosto jasně v režii LIpska, které naznačuje, že chce ukončit svou mizernou sérií a chtějí se vyšvihnout opět dopředu, kam jistě patří. Domácí fandy rozjásal ve 21. minutě mladý chorvatský stoper Joško Gvardiol, jenž poslal míč do sítě po přesném centru Angeliňa. A právě Angeliňo se výrazně podílel u na druhé brance svého klubu. Vyslal totiž střílený centr do vápna, kde se dostal až na nohu Andrého Silvy a ten už neměl žádný problém rozvlnit síť. Silva pak měl šanci vstřelit klidně ještě dva další góly, Sommer byl ale proti. Skóre 2:0 je tak pro Mönchengladbach ještě mírné, jejich výkon byl totiž o několik levelů níž než jejich soupeř. Pokud chtějí nějaké body dnes vybojovat, musí zařadit úplně jinou rychlosti.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Centr z pravé strany od Mukieleho a obrovská šance Andrého Silvy! Ten dostal míč do pozice penaltového puntíku, pohybem ošálil stopera a vyslal nebezpečnou střelu. Sommer nakonec zasahuje, avšak se štěstím! Obrovská příležitost hrotového útočníka domácích.
     
    44
    Kampl našel míčem ve středu hřiště Nkunka. Ten si míč ještě narazil s Forsbergem a v solidní pozici se pokusil překvapit Sommera z dálky. Jeho pokus sice zajímavě zaplaval, ale nakonec skončil až na sedačkách za brankou.
     
    43
    Mukiele ukázal svou schopnost s míčem na noze, když si doslova hrál s obránci na levé straně hřiště, kde si sběh po standartní situaci. Následný centr do vápna však končí odkopem.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach). A žlutí se nám to dál, hráči Mönchengladbachu zkrátka nestíhají a tak si pomáhají nedovolenými zákroky. To však rozhodčí Dankert dále nehodlá akceptovat.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach). Ten dohrál svého soupeře nedovoleně, podle rozhodčího šlo o podražení.
     
    39
    Dle statistik dochází k největšímu procentu průnikům Lipska po levé straně. A může za to kdo jiný než Angeliňo, který skvěle spolupracuje s Kamplem. Když je míč na levé straně, znamená to blížící se nebezpečí.
     
    38
    Hra nahoru, dolů, ztráty míčů, fauly. To je definice posledních pár minut. Lipsko se nikam nežene, ale když dostanou příležitost, rádi se proběhnou. Naopak Mönchengladbach se tradičně nedostává ani přes půlící čáru. Kde zmizelo kouzlo tohoto poslední roky elitního klubu?
     
    36
    Emil Forsberg vyslal od rohového praporku míč před branku, avšak obrana soupeře zasahuje a dostává ho do pro ně bezpečné zóny.
     
    35
    Andre Silva dostal míč na pravé straně hřiště a postupoval směrem kupředu. Obránce ho sice dobře dostoupil, avšak následná střela byla ztečovaná a jen tak tak, že nezapadla do sítě!
     
    34
    Mönchengladbach ztrácí půdu pod nohama. Rychlostně nestačí, ještě ani jednou netrefili branku – zkrátka Lipsko je ve všech aspektech lepší.
     
    33
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Další krásný gól domácího klubu. Angeliňo poslal míč střílených centrem do pokutového území, Nkunko v rychlosti přenechal ANDREMU SILVOVI, který ho uklidil za bezmocného Sommera! 2:0 pro Lipsko.
     
    32
    Následná hlavička jednoho z hráčů v černém však končí za brankou. Gladbach stále nemá střelu na branku.
     
    31
    Nešetrný zákrok Simakana na pravé straně znamená přímý kop Borussie.
     
    30
    Scally se snažel vracet míč kousek nad hranici pokutového území, avšak trio stoperů Lipska tyto míče poměrně v klidu odklízí. Středem hřiště to na tým Red Bullu zatím prostě nejde.
     
    28
    Hra nám blížící se 30. minutou ztrácí tempo, které jsme mohli vidět z úvodu. Lipsko se již netlačí tolik kupředu, pouze kombinuje s míčem buď na své vlastní polovině, nebo ve středu. Mönchengladbach je na tom dosti podobně, i když přeci jen, poslední minuty se dopředu dostává častěji.
     
    27
    Ránu následně vyslal Zakaria, avšak míč netrefil prostor tří tyčí. Lipsko bude rozehrávat od své vlastní branky.
     
    26
    Kone postupoval poměrně snadno po levé straně s míčem na noze, nakonec však přichází faul Mukieleho, Gladbach bude zahrávat přímý kop z levé strany hřiště.
     
    25
    Borussia zvýšila intenzitu napadání, své ovoce to však zatím nepřináší.
     
    24
    Žlutou kartu dostává trenér hostů Hutter (Borussia Mönchengladbach) – mimo hřiště, nesportovní chování.
     
    23
    Zakaria teď ještě řeší jeden z předešlých zákroků s rozhodčím Dankertem.. Zřejmě se dožadoval přímého kopu, avšak německý rozhodčí mu nakonec vše v poklidu vysvětlil.
     
    22
    Předvedená hra zatím přesně stínuje průběh utkání, Mönchengladbach na Lipsko zkrátka nestačí. Pokud chtějí z tohoto zápasu brát body, musí hodně přidat.
     
    21
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla nádhera. Lipsko kopalo přímý kop ze solidní vzdálenosti, Forsberg míč pouze přeběhl a následně se ho chopil Angeliňo. Ten poslal centrovaný míč, který si skvěle našel chorvatský obránce JOŠKO GVARDIOL, jenž ho nekompromisně poslal až za Sommera. Krásná práce! Asistence: Angeliňo
     
    18
    Nkunku se z ničeho nic objevil ve skvělé příležitosti, kdy mířil téměř sám na gólmana Sommera! Útočník Lipska se ke Švýcarovi pomalu přibližoval, avšak jeho následnou přízemní ránu vytěsnil.
     
    17
    Hoffman rozherával přímý kop z levé strany hřiště a míč nasměroval k zadní tyči, kde zabíhal za obranu obránce Ginter. Ten ještě vracel hlavičkou někde k penaltovému křížku, avšak našel pouze obránce Orbana.
     
    16
    Scally společně se Zakariou zakládají akci Borussie po pravé straně. Už se dostali za půlku, kde jsme hostující fotbalisty mockrát nevidlěi.
     
    15
    Kampl z hloubi pole centroval na pravou stranu, kde si nabíhal Mukiele. Poté nastal výškový souboj právě křídelníka Lipska a gólmana Sommera. Ten měl však logickou výhodu – mohl použít své ruce a tak zlikvidoval rodící se příležitost.
     
    14
    Orban si naskakoval po rohovém kopu na možné zakončení, avšak obrana hostů odklidila míč mimo pokutové území.
     
    13
    Mukiele bojoval u pravého praporku proti přesile hráčů v černých dresech a nakonec je z toho rohový kop – asi nejvíc, co šlo získat.
     
    12
    Ani nákop na Embola nepřináší Gladbachu náznak gólové příležitosti. Hostující útočník se totiž ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    11
    Borussia má nyní po delší době míč na svých kopačkách, avšak ne na dlouho. Opět ho dostanou do středu hřiště, kde čeká mohutný blok Lipska, který rodící se šanci zlikviduje.
     
    10
    Kampl servíroval krásný míč do pokutového území, rána z první se však Leimerovi příliš nepovedla a minula prostor tří tyčí! Lipsko svůj tlak stále stupňuje, Mönchengladbach nemá ze hry aktuálně vůbec nic.
     
    8
    Lipsko zatím diktuje tempo hry, jejich procento držení míče je daleko vyšší a to se ani nemusíme dívat do statistik. Ze své herní převahy už vyprodukovali 3 střely, 2 z toho musel krotit až Sommer.
     
    7
    Gladbach si zatím nevede příliš převědčivě ve středu hřiště, kde opět přišla ztráta. Nkunku získal míč, potáhl si ho kupředu a servíroval na pravou stranu, kde číhal Mukiele. Ten vyslal na Sommera jedovatou ránu, kterou nakonec vyrazil pouze před sebe. O zbytek se už postarala obrana v černých dresech.
     
    6
    Forsberg se chopil přímého kopu z levé strany hřiště. Nakonec se jednalo o přímou střelu na zadní tyč. Sommer toho sice přes stojící zeď moc neviděl, avšak na míč si nakonec počkal a vyrazil.
     
    5
    I když je Kampl psán v úvodních sestavách jako defenzivní záložník, dnes ho spíše vidíme na levé straně zálohy. Právě tam dobře propojuje obranu a zálohu a umožňuje Angeliňovi daleko více svobody směrem kupředu.
     
    4
    Thuram získal nenápadný míč na pravé straně a svou šikovností se nakonec dostal na hraně pokutového území i ke střele. Ta mu však nesedla a Gulacsi si na poskakující míč zkušeně počkal.
     
    3
    Angeliňův centr schoval gólman Sommer ve svých rukavicích. Žádné nebezpečí.
     
    2
    Kampl nakopával míč kupředu kde ho sklepl Angeliňo, který vyslal kupředu Nkunka. Nakonec z toho střela nebyla., obrana Borussie zatím funguje spolehlivě.
     
    1
    Thuram nalétl nohou do svého protihráče a nejspíše ho trefil někam do oblasti obličeje. Hráč Lipska však vypadá v pořádku a ti tak rozehrávají od své vlastní branky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    I dnes je na lavičce osmnáctiletá naděje Ilaix Moriba, jehož můžeme dobře znát z Barcelony. Právě ze španělského velkoklubu odešel do Lipska, protože nechtěl akceptovat nižší plat.
     
    Hráči jsou nachystaní v útrobách stadionu a schyluje se k nástupu.
     
    Utkání bude řídit německý rozhodčí Bastien Dankert. Za zády bude mít samozřejmě i své kolegy z koutku VARu.
     
    Domácí fotbalisté nastoupí ve formaci, která využívá 3 stopery, což znamená 3-4-2-1, naopak Mönchengladbach zvolí poněkud tradičnější rozestavení 4-2-3-1.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Gvardiol, Orban, Simakan – Angeliño, Kampl, Laimer, Mukiele – Forsberg, Nkunku – André Silva.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – T. Adams, Brobbey, Bonnah, Henrichs, Moriba, Szoboszlai, Wosz.
    Trenér: Domenico Tadesco

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Binsibajní, Elvedi, Ginter, Scally – Koné, Zakaria – Thuram, Stindl (C), J. Hofmann – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Herrmann, Kramer, Lainer, Netz, Neuhaus, Pléa, H. Wolf.
    Trenér: Adi Hutter

    Rozhodčí: Dankert B. (GER).
     
    Vzájemné zápasy:
    Když se podíváme do historie, tito soupeři nastoupili proti sobě celkem 10x, z toho Lipsko 6x slavilo triumf, 3x byl stav nerozhodný a pouze v jednom případě slavila tři body Borussia!

    RB Lipsko 3:2 Mönchengladbach
    Mönchengladbach 1:0 RB Lipsko
    RB Lipsko 2:2 Mönchengladbach
    Mönchengladbach 1:3 RB Lipsko
    Mönchengladbach 1:2 RB Lipsko
     
    Mönchengladbach
    Lipsko proti sobě bude mít rovného soupeře, jelikož Borussia má na svém kontě shodných 18 bodů. Poté, co minulé dva roky zakončili sezónu v elitní pětce je 13. místo i pro tento klub zklamáním. A ani Mönchengladbachu nehraje do karet forma, minule si trhli ostudu s Freiburgem, když dostali šestku a ještě předtím podlehli 1:4 Kolínu. I tento tým tedy má motivaci napravovat škody, jelikož dostat 10 gólů v posledních 2 zápasech je na poměry jednoho z elitních německých klubů opravdu bída.

    Hráči ke sledování:
    1. Jonas Hofmann – 7+0
    2. Lars Stindl – 2+4
    3. Alessane Plea – 3+1

    Minulé zápasy:
    Mönchengladbach 0:6 Freiburg
    Kolín nad Rýnem 4:1 Mönchengladbach
    Mönchengladbach 4:0 Fürth
    Mohuč 1:1 Mönchengladbach
    Mönchengladbach 2:1 Bochum
     
    RB Lipsko
    Lipsko patřilo minulé sezóny mezi špičku německé nejvyšší soutěže, avšak letos tomu přeci jen něco chybí. Pro projekt Red Bullu je celkové 11. místo jistě za očekáváním a v dalším průběhu chtějí stoupat pořadím. To se jim však zatím nedaří a aktuální forma klubu tomu jen odpovídá. Poslední tři zápasy totiž prohráli. Nutno ale podotknout, že to bylo proti týmům z elitní šestky. Klub ale dost možná vykopnul na lepší zítřky už v úterý, když dokázali dramaticky porazit evropského giganta Manchester City 2:1. Svěřenci Domenica Tadesca se mohou pochlubit velmi slušnou defenzívou, když za 14 odehraných zápasů inkasovali pouze 18x. S tímto číslem se řadí mezi pět nejlepších obran ligy. Statisticky tak má Lipsko jistě na více, než je druhá desítka, teď však jen statistiky přeměnit ve výsledky.

    Hráči ke sledování:
    1. Christopher Nkunku – 6+4
    2. Dominik Szobszlai – 3+4
    3. Emil Forsberg – 4+0

    Minulé zápasy:
    RB Lipsko 2:1 Manchester City
    Union Berlín 2:1 RB Lipsko
    RB Lipsko 1:3 Leverkusen
    Club Bruggy 0:5 RB Lipsko
    Hoffenheim 2:0 RB Lipsko
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Libor Novák

    Góly: 21. Gvardiol (Angeliño), 33. André Silva (Angeliño), 90+1. Nkunku (Brobbey), 90+4. Henrichs (Nkunku) – 88. Binsibajní (Embolo)

    Karty:   59. Orban (RBL), 81. Gvardiol (RBL), 89. Simakan (RBL) – 24. Hutter (MNC), 41. Embolo (MNC), 42. Stindl (MNC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 20:15.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Gvardiol, Orban (63. Henrichs), Simakan – Angeliño, Kampl, Laimer (71. T. Adams), Mukiele – Forsberg (63. Szoboszlai), Nkunku – André Silva (84. Brobbey).
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – T. Adams, Brobbey, Bonnah, Henrichs, Moriba, Szoboszlai, Wosz.

    Tréner: Domenica Tadesco

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Binsibajní, Elvedi, Ginter, Scally – Koné, Zakaria – Thuram, Stindl (C) (82. Pléa), J. Hofmann (54. Bénes) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Herrmann, Kramer, Lainer, Netz, Neuhaus, Pléa, H. Wolf.

    Tréner: Adi Hutter

    Rozhodca: Dankert