Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – Michalovce 5:3 (kon.) | B. Bystrica – Nové Zámky 3:2 (kon.)
Nitra – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Prešov – Poprad 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 5:3 (kon.)
koniec
HC Košice
5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Piatok 10.12.2021, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Východniarske derby medzi Košicami a Michalovcami je na konci. Na veľkú radosť domácich sa končí trojzápasová šnúra prehier oceliarov a vyhráva pomerom 5:3. Naopak, Michalovčania prehrávajú štvrtýkrát v rade.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (19:50:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Posledných 45 sekúnd. Michalovčania môžu stále vyrovnať, ale budú to mať už len veľmi ťažké. Hrá sa totiž v strednom pásme.
     
    59:06
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. ALLAN McPHERSON sa neunáhlil, počkal si na ideálny moment a trafil prázdnu michalovskú bránku. Asistencie: Pavel Klhůfek, Marek Slovák.
     
    58:49
    Oceliarom sa darí puk vyhodiť aspoň do stredného pásma.
     
    58:30
    Macejkovo nahodenie tečoval Bartánus na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude pred Košarišťanom.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby. Williams korčuľuje na striedačku.
     
    57:37
    Hrá sa pri Košarišťanovi, puk majú na čepeliach domáci.
     
    56:48
    Košice dali gól!
    Tak sa na to pozrime. Oceliari vyhrávali dvakrát a teraz tak robia aj po tretíkrát. Skvelú prácu odviedol Paršin, ktorý podržal puk na svojej čepeli a poslal ho najlepšiemu košickému strelcovi. PAVEL KLHŮFEK sa už nemýlil. Asistencie: Denis Paršin.
     
    56:26
    Oceliari sa usadili za vlastnou bránkou, kde si puk poslali medzi obrancami. Následne sa nevyhli ofsajdovej pozícii. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:38
    Košice dali gól!
    Záver stretnutia je z pohľadu celkového obrazu hry poriadne zaujímavý. Stará sa o to ALLAN McPHERSON, ktorý strelou z vonkajšej hranice ľavého kruhu vyrovnáva stav na 3:3. Asistencia: Colton Saucerman.
     
    55:20
    Saucermanova rana od modrej čiary vyprášila Williamsove betóny. Vpredu sa následne nepresadil Žitný.
     
    54:55
    Domáci sa potrebujú upokojiť a sformovať svoje útočné rady.
     
    54:06
    Dukla Michalovce dala gól!
    Líšky po prvýkrát v zápase vedú, svoj gól pritom strieľajú v ideálnom čase. PAVOL REGENDA skóroval z podobnej pozície, ako Saucerman. Teraz to už budú mať oceliari len veľmi ťažké. Asistencie: Dávid Buc, Peter Galamboš.
     
    53:40
    Sujov individuálny prienik stredom klziska. Dostal sa však medzi trojicu košických korčuliarov, medzi ktorými toho veľa nevymyslel.
     
    52:53
    Dlho sa neprerušovalo, oba celky striedajú počas hry.
     
    52:03
    Slovák získal puk pri mantineli a čepeľou ho rýchlo prehodil pred bránku. Tam si nakorčuľoval Pereskokov, ten trafil v ťažkej pozícii do Williamsa.
     
    51:27
    Výborne to urobil Galamboš, ktorý na ľade vykreslil veľkú poloblúk a dostal sa medzi kruhy. Košarišťan bol po jeho rane švihom v rozpakoch, puk zapadol k mantinelu.
     
    50:48
    Pavlin si na strelu od modrej neveril, prihrával za Košarišťanovu bránku. Tam ho po krátkom súboji získali na svoje hokejky Košičania.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 14. Mrázik (Saucerman, Šedivý), 31. Saucerman (Šedivý, Chovan), 56. McPherson (Saucerman), 57. Klhůfek (Paršin), 60. McPherson (Klhůfek, Slovák) – 22. Regenda (Žitný, Cameranesi), 40. Suja (Stripai, Buc), 55. Regenda (Buc, Galamboš)


    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Deyl, Snuggerud, Romančík, Šedivý, Saucerman, Cibák, Jacko — Pereskokov, Slovák, McPherson — Klhůfek, Chovan, Paršin — Bartánus, Mrázik, Rogoň — Milý, Havrila, Jokeľ
    Tréner: Kalle Kaskinen

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Williams (Kaarlehto) — Bokroš, Macejko, Mudrák, Bača, Pavlin, Mihalik, Stripai — Žitný, Cameranesi, Keränen — Regenda, Suja, Faith — Galamboš, Erkinjuntti, Kukuča — Mašlonka, Buc, Chalupa
    Tréner: Tomek Valtonen

    Rozhodca: Orolin, Krajčík — Valo, Hajnik