Buffalo – Seattle 4:7 (kon.) | Winnipeg – Arizona 0:1 (kon.) | Montreal – Vancouver 1:2 (kon.)
Calgary – Pittsburgh 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
Buffalo Sabres
4:7 (0:3, 2:2, 2:2)
Seattle Kraken
cz Utorok 30.11.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:35 Mason APPLETON - 4:7
     
    59:35
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté definitivně rozhodují o svém vítězství, MASON APPLETON dostihl vyhozený kotouč z obranného pásma a proti prázdné brance se nemýlil – 4:7! Asistence: Brandon Tanev, Adam Larsson.
     
    58:33
    Sabres za sebou mají oddechový čas. Na střídačce zůstává brankář Tokarski a domácí to zkoušejí v šesti mužích v poli.
    58:27 Dylan COZENS - 4:6
     
    58:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přeci jen vidíme další branku. Okposo si v útočném pásmu chvilku kroužil, než se rozhodl od modré čáry vystřelit. A udělal velmi dobře, protože jeho ránu švihem tečoval za záda Driedgera DYLAN COZENS. Brankář Seattlu v závěru počtvrté inkasuje – 4:6! Asistence: Kyle Okposo, Brett Murray.
     
    54:20
    Sedmou trefu Krakenů mohl zaznamenat Sheahan, který byl opravdu blízko. Bývalého útočníka Sabres ovšem vychytal Tokarski, ten drží v závěru duelu teoretické naděje svého týmu.
    53:44 Jaden SCHWARTZ - 3:6
     
    53:44
    Seattle právě vstřelil branku!
    Řekl bych, že je definitivně hotovo. Hosté přešli do brejku, ve kterém Gourde přihrával přesně na pravý kruh, odkud Tokarskiho tvrdou a přesnou střelou překonal JADEN SCHWARTZ – 3:6! Asistence: Yanni Gourde, Joonas Donskoi.
     
    53:34
    Skinner zavezl puk do útočného pásma, vyměnil si ho se spoluhráčem a mohl z pravého kruhu zavěsit, do střely mu ovšem sáhl jeden z bránících hráčů Seattlu!
     
    49:25
    Domácí byli velmi blízko. Od modré čáry střílel Miller, jehož rána označkovala obě tyčky! Smolný okamžik pro Buffalo, které se mohlo dostat na rozdíl jediné trefy.
     
    47:44
    Thompson to vzal v útočném pásmu na sebe, prokázal přitom skvělou techniku, když odmítl kličkou dva obránce Krakenů. Dostal se až před Driedgera, kterému ovšem nedokázal přehodit beton.
     
    44:28
    Čtvrtá formace domácích si vytvořila dlouhotrvající tlak. Hinostroza to zkoušel zajímavě z úhlu, bohužel pro Buffalo trefil pouze tyč!
     
    43:43
    Hägg se nijak nerozpakoval a od modré čáry tvrdě vystřelil, před brankou se ke kotouči dostal Hinostroza, ten byl ovšem tísněn soupeřem, takže puk do branky zamést nedokázal.
     
    41:07
    Hostům se zápas bortí jako domeček z karet. Rychle inkasovali a nyní míří na trestnou lavici Schwartz (SEA) za nedovolené bránění. Výborná šance pro domácí dostat se na dostřel.
    40:37 Jeff SKINNER - 3:5
     
    40:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí využívají velké chyby hostů. Nepřesnou rozehrávku zachytil Olofsson, který poslal puk před branku, kde byl JEFF SKINNER. Zkušený útočník trefil přesně a skóruje podruhé v utkání – 3:5! Asistence: Victor Olofsson.
    38:09 Mason APPLETON - 2:5
     
    38:09
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo rychlé, hosté mají znovu tříbrankový náskok. Po střele od modré čáry vznikl před brankou Tokarskiho zmatek, kterého dokonale využil MASON APPLETON, jenž dostal kotouč za záda bezmocného gólmana Buffala – 2:5! Asistence: Will Borgen, Alex Wennberg.
    37:27 Jeff SKINNER - 2:4
     
    37:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo je znovu ve hře. JEFF SKINNER to udělal fantasticky. Střela Thompsona z levého kruhu se otřela o boční síť, puk si za brankou našel právě prvně jmenovaný a v otočce dokázal kotouč o brankáře dostat za čáru. Opravdu šikovnost nyní prokázal domácí forvard – 2:4! Asistence: Tage Thompson, Rasmus Dahlin.
     
    36:38
    Poslední minuty jasně patří domácím, což vyústilo v další faul. Larsson (SEA) se provinil hákováním. Je třeba zmínit, že v předchozích dvou oslabeních v tomto duelu vstřelili Krakeni branku.
     
    35:58
    Výborný zákrok Driedgera! Brankář Seattlu vychytal Thompsona, jemuž puk před branku servíroval Skinner.
     
    30:46
    Domácí udělali obrovskou chybu během střídání, kterou mohl potrestat unikající Schwartz, jenže tomu střela nesedla a puk skončil vedle!
     
    29:29
    Hosté byli opravdu velmi blízko pátému gólu. Střelu Johanssona z prostoru mezi kruhy Tokarski neudržel a puk mířil do branky, na čáře jej odpálil Butcher!
    27:59 Jared MCCANN - 1:4
     
    27:59
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tohle je pro domácí opravdu nepříjemné, nahozený kotouč po mantinelu Geekie přihrál před branku, kde byl osamocený JARED MCCANN, jenž přehodil brankáři beton a posílá Krakeny do tříbrankového vedení – 1:4! Asistence: Morgan Geekie, Brandon Tanev.
     
    24:30
    Do zajímavé situace se proháčkoval v útočném pásmu Eberle. Ten se dostal dokonce do zakončení z prostoru před brankou, ale Tokarski dokázal betonem puk vykopnout.
     
    23:10
    Tokarski si připisuje další důležitý zákrok. Tentokrát vytáhl střelu mířící pod břevno z prostoru mezi kruhy, hosté se rychle mohli dostat na tříbrankový náskok.
    21:53 Brett MURRAY - 1:3
     
    21:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme sníženo. Domácí zamířili do útočného pásma, střela od modré čáry se od branky odrazila před ní, tam byl připravený BRETT MURRAY, jemuž se povedlo dostat puk do branky. Jde o jeho první gól v NHL – 1:3! Asistence: Kyle Okposo.
    19:04 Jared MCCANN - 0:3
     
    19:04
    Seattle právě vstřelil branku!
    V KeyBank Center je ticho jako v hrobě. JARED MCCANN byl nikým nehlídaný před brankou soupeře, po střele od modré čáry se puk od mantinelu dostal právě před tohoto útočníka, který neměl problém dorazit kotouč do odkryté branky – 0:3! Asistence: Jamie Oleksiak, Morgan Geekie.
    14:40 Brandon TANEV - 0:2
     
    14:40
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak tohle je neuvěřitelné. BRANDON TANEV sebral špatnou rozehrávku Dahlina na modré čáře, přebruslil mladého beka Sabres a nadvakrát překonal bezmocného Tokarskiho. Krakeni vstřelili druhý gól ve druhém oslabení v zápase – 0:2! Bez asistence.
     
    14:14
    Na dvě minuty za podrážení míří na trestnou lavici Donato (SEA), hosté hrají v oslabení. V tom minulém se jim povedlo skórovat.
     
    09:23
    Tokarski nyní podržel svůj tým. Dunn se vydal z pozice beka do útoku, dostal krásnou přihrávku na levý kruh, odkud mířil na lapačku domácího gólmana, ten ji proti kotouči vymrštil a připsal si důležitý zákrok!
    05:47 Carson SOUCY - 0:1
     
    05:47
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nejhorší věc pro domácí se právě stala, inkasovali ve vlastní přesilové hře. Hosté se osvobodili vyhozením puku přes všechny čáry, Gourde kotouč vybojoval za brankou a následně přihrál před ní, mezi kruhy byl připravený CARSON SOUCY, jehož rána skončila až v brance – 0:1! Asistence: Yanni Gourde.
     
    05:31
    Máme tu první vyloučení v utkání. Fleury (SEA) si odpyká dvě minuty za podrážení, domácí mají početní výhodu.
     
    05:01
    S velkými šancemi se nám roztrhl pytel. Domácí mohl poslat do vedení Murray, jenže třiadvacetiletý forvard trefil z pravého kruhu pouze bližší tyč!
     
    04:22
    Seattlu se povedlo dostat během několika přihrávek až do útočného pásma, Schwartz mířil dokonce do úniku na Tokarskiho. Brankář Sabres předvedl skvělý zákrok, zamezil jistému gólu!
     
    03:49
    Tak až nyní se domácí v útočném pásmu více prosadili a byla z toho gólová šance. Skinnerovi vyplaval puk mezi kruhy, zkušeného útočníka ale skvěle vychytal Driedger.

    Milan Šplíchal

    Góly a asistencie: 22. B. Murray (Okposo), 38. J. Skinner (Tage Thompson, Dahlin), 41. J. Skinner (V. Olofsson), 59. Cozens (Okposo, B. Murray) – 6. Soucy (Gourde), 15. B. Tanev, 20. McCann (Oleksiak, Geekie), 28. McCann (Geekie, B. Tanev), 39. Appleton (Borgen, Wennberg), 54. Schwartz (Gourde, Donskoi), 60. Appleton (B. Tanev, A. Larsson)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Butcher, C. Miller, Hägg – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo, Cozens, B. Murray – Bjork, Girgensons, R. Asplund – Hayden, Eakin, Hinostroza.
    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson, Vince Dunn, Soucy, Oleksiak, Borgen, H. Fleury – Jordan Eberle, Gourde, Schwartz – Appleton, Wennberg, Marcus Johansson – B. Tanev, Geekie, McCann – Donskoi, Sheahan, Donato.