Buffalo – Seattle 4:7 (kon.) | Winnipeg – Arizona 0:1 (kon.) | Montreal – Vancouver 1:2 (kon.)
Calgary – Pittsburgh 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
Buffalo Sabres
4:7 (0:3, 2:2, 2:2)
Seattle Kraken
cz Utorok 30.11.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji pohodové úterý. (03:56:13)
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Jared McCann (SEA) – 2+0
    2. Brandon Tanev (SEA) – 1+2
    3. Jeff Skinner (BUF) – 2+0
     
    Česká a slovenská stopa
    Do utkání žádný český ani slovenský hokejista nezasáhl.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    • Dustin Tokarski (BUF) – 25 zákroků, 6 OG, úspěšnost 80,6 %, odchytal 58:40
    • Chris Driedger (SEA) – 32 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 60:00
     
    Statistiky utkání
    Střely: 36 – 32
    Zblokované střely: 11 – 9
    Zákroky gólmanů: 25 – 32
    Vyloučení: 0 – 4
    Vyloučení v minutách: 0 – 8
    Využité přesilovky: 1/4 – 0/0
    Góly v oslabení: 0 – 2
    Hity: 21 – 9
    Vhazování: 53 % – 47 %
     
    Je konec. Šťastnější míří do kabin hokejisté Seattlu, kteří si odváží z Buffala důležité dva body do tabulky. Krakeni udělali krok k vítězství v první třetině, kterou ovládli za pomocí branek v oslabení. Nejprve v početní nevýhodě skóroval Carson Soucy, po němž tuto roli převzal Brandon Tanev. V samém závěru poslal hosty do tříbrankového vedení Jared McCann.

    Domácím vyšel start prostřední části, svým prvním gólem v NHL snížil Brett Murray. Jared McCann zakrátko znovu umlčel domácí fanoušky, jímž naději vykřesal z přesilové hry Jeff Skinner. Do konce druhého dějství se trefil ještě Mason Appleton a skóre bylo 2:5 z pohledu Sabres.

    Velmi dobrým přístupem domácí ve třetí části zamíchali kartami, rychle snížil na rozdíl dvou branek Jeff Skinner a vše bylo znovu otevřené. Buffalu se ale nepovedlo dostat opravdu na dostřel, protože Jaden Schwartz v 54. minutě umlčel naděje domácích. Ty na chvilku vzrostli díky gólu, který si připsal Dylan Cozens, ale poslední slovo měl opět Mason Appleton, jenž uzavřel na konečných 7:4 z pohledu Seattlu.
     
    Konec zápasu.
    59:35 Mason APPLETON - 4:7
     
    59:35
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté definitivně rozhodují o svém vítězství, MASON APPLETON dostihl vyhozený kotouč z obranného pásma a proti prázdné brance se nemýlil – 4:7! Asistence: Brandon Tanev, Adam Larsson.
     
    58:56
    Dahlin zasáhl proti střele do opuštěné klece a ještě založil protiútok, na jehož konci byla nepřesná střela Thompsona.
     
    58:33
    Sabres za sebou mají oddechový čas. Na střídačce zůstává brankář Tokarski a domácí to zkoušejí v šesti mužích v poli.
    58:27 Dylan COZENS - 4:6
     
    58:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přeci jen vidíme další branku. Okposo si v útočném pásmu chvilku kroužil, než se rozhodl od modré čáry vystřelit. A udělal velmi dobře, protože jeho ránu švihem tečoval za záda Driedgera DYLAN COZENS. Brankář Seattlu v závěru počtvrté inkasuje – 4:6! Asistence: Kyle Okposo, Brett Murray.
     
    58:02
    Z nadějné pozice ještě mohl snížit Hinostroza, ale útočníka Buffala dokázal vychytat Driedger.
     
    57:24
    Oleksiak bude muset hrát, rozhodčí jasně ukázal, že zakázané uvolnění se pískat nebude. Na zkušeného zadáka dotíral jeden z hráčů Buffala, ale obránce Seattlu situaci zvládl.
     
    56:55
    Další sražená střela od modré čáry, Tokarski zasahovat nemusel. Hosté se rychle blíží ke kýženým dvěma bodům.
     
    56:14
    Za brankou Krakenů se srazili Thompson se Skinnerem, takže se hosté dostali poměrně rychle do brejku. Ten ovšem žádnou střelou nezakončili, obrana Sabres si s výpadem poradila.
     
    55:28
    Dahlin to zkoušel od modré čáry, před brankou byl dobře zaparkovaný Murray, který sice stínil Driedgerovi, ten si ale letící puk lapačkou stejně našel.
     
    54:43
    Domácí nahodili kotouč do útočného pásma, ale už je i na nich cítit, že šestá branka v jejich síti duel rozhodla.
     
    54:20
    Sedmou trefu Krakenů mohl zaznamenat Sheahan, který byl opravdu blízko. Bývalého útočníka Sabres ovšem vychytal Tokarski, ten drží v závěru duelu teoretické naděje svého týmu.
    53:44 Jaden SCHWARTZ - 3:6
     
    53:44
    Seattle právě vstřelil branku!
    Řekl bych, že je definitivně hotovo. Hosté přešli do brejku, ve kterém Gourde přihrával přesně na pravý kruh, odkud Tokarskiho tvrdou a přesnou střelou překonal JADEN SCHWARTZ – 3:6! Asistence: Yanni Gourde, Joonas Donskoi.
     
    53:34
    Skinner zavezl puk do útočného pásma, vyměnil si ho se spoluhráčem a mohl z pravého kruhu zavěsit, do střely mu ovšem sáhl jeden z bránících hráčů Seattlu!
     
    53:00
    Předchozí situace se opakovala, tentokrát byl v hlavní roli mladíček Cozens. Ani on puk na hokejce neudržel.
     
    52:26
    Murray zavezl kotouč do útočné třetiny, kde o něj ovšem proti přesile zadáků Seattlu přišel.
     
    51:47
    Do útočného pásma se rychle dostali hokejisté Buffala. Od modré čáry pálil v nadějné pozici z levého kruhu Hägg. Jeho střela skončila vedle branky Seattlu.
     
    51:16
    Hosté dostali puk do pásma, střela Larssona byla sražená, takže se po komerční přestávce bude vhazovat v obranné třetině Buffala. Domácím se krátí čas, potřebují hrát na druhé straně ledové plochy.
     
    50:30
    Zdá se, že Krakenům stačí v posledních minutách dostat puk ze své třetiny a o víc se ani nesnaží. Tato taktika zatím vychází, Seattle drží poměrně pohodlný náskok dvou branek.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:25
    Domácí byli velmi blízko. Od modré čáry střílel Miller, jehož rána označkovala obě tyčky! Smolný okamžik pro Buffalo, které se mohlo dostat na rozdíl jediné trefy.
     
    49:20
    Další zakázané uvolnění Seattlu. Krakeni mají za sebou téměř polovinu poslední dvacetiminutovky, ale na některých vypadá, že jim pomalu dochází dech.
     
    48:45
    Hosté vydrželi v útočném pásmu zhruba dvacet vteřin a opět se hra přesouvá do jejich třetiny. Nutno dodat, že Buffalu se zatím nedaří dostat na dostřel.
     
    48:18
    Defenzivní řady Krakenů si mohou na chvilku odpočinout, protože se domácí špatnou rozehrávkou dopustili zakázaného uvolnění.
     
    47:44
    Thompson to vzal v útočném pásmu na sebe, prokázal přitom skvělou techniku, když odmítl kličkou dva obránce Krakenů. Dostal se až před Driedgera, kterému ovšem nedokázal přehodit beton.
     
    47:12
    Těžké časy Seattlu pokračují. Namotivovaní domácí neustále tlačí, takže se Krakeni osvobozují za cenu zakázaného uvolnění.
     
    46:50
    Ne na dlouho. Krakeni se dostali do útočného tlaku, ale nic nebezpečného z toho pro Tokarskiho nekoukalo. Ten raději přikryl nahozený puk do rukavice. Vhazovat se bude v obranném pásmu Sabres.
     
    46:13
    Schwartz odebral Häggovi puk a mířil do útočného pásma, tam jej ovšem dokonale odzbrojil Miller. Buffalo pokračuje na kotouči.
     
    45:40
    Tlak Buffala sílí. Nyní to od modré čáry zkoušel Pysyk, jeho záměr byl oslovit spoluhráče na teč, nikdo v modrém ale na kotouč nedosáhl.
     
    45:14
    Tanev to udělal ve středním pásmu velmi dobře. Hosté se dostali ze sevření a posléze právě útočník Seattlu držel puk, přestože mohl přihrát riskantně do brejku.
     
    44:37
    Zatímco Seattle ve třetí třetině ani jednou nevystřelil, domácí zapisují sedmý střelecký pokus. Byl to Dahlin od modré čáry, jeho nahození Driedger kryje.
     
    44:28
    Čtvrtá formace domácích si vytvořila dlouhotrvající tlak. Hinostroza to zkoušel zajímavě z úhlu, bohužel pro Buffalo trefil pouze tyč!
     
    43:43
    Hägg se nijak nerozpakoval a od modré čáry tvrdě vystřelil, před brankou se ke kotouči dostal Hinostroza, ten byl ovšem tísněn soupeřem, takže puk do branky zamést nedokázal.
     
    43:07
    Hosté v plném počtu.
     
    42:53
    Nyní to z pravého kruhu zkusil i Olofsson, ani on nemířil přesně. Vypadá to, že se hokejisté Seattlu dokáží ubránit.
     
    42:29
    Dahlin přihrával doleva na Thompsona, jehož projektil minul branku Krakenů. Puk se následně opět dostal mimo útočné pásmo Sabres.
     
    42:00
    Znovu je kotouč za brankou Sabres, hosté se v oslabení zatím dobře brání.
     
    41:35
    A byl to právě švédský obránce, kdo střílel nebezpečně od modré čáry. Driedger dokázal puk zastavit a raději jej podržel.
     
    41:25
    Hosté se dokázali osvobodit, puk za brankou Sabres přebírá Dahlin, který bude zakládat další útočné snažení domácích.
     
    41:07
    Hostům se zápas bortí jako domeček z karet. Rychle inkasovali a nyní míří na trestnou lavici Schwartz (SEA) za nedovolené bránění. Výborná šance pro domácí dostat se na dostřel.
    40:37 Jeff SKINNER - 3:5
     
    40:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí využívají velké chyby hostů. Nepřesnou rozehrávku zachytil Olofsson, který poslal puk před branku, kde byl JEFF SKINNER. Zkušený útočník trefil přesně a skóruje podruhé v utkání – 3:5! Asistence: Victor Olofsson.
     
    40:27
    Thompson přebruslil Soucyho, ale nepovedlo se mu v útočném pásmu získat kotouč.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    Střely: 23 – 26
    Střely ve druhé třetině: 12 – 14
     
    Máme za sebou čtyřicet minut utkání a do závěrečné periody půjdeme opět s tím, že hosté vedou o tři góly. Byli to přitom domácí, kdo se jako první v prostřední části prosadil. Brett Murray svým prvním gólem v NHL snižoval, nicméně o chvilku později vrátil do pohody svůj tým Jared McCann, který si připsal desátou branku v tomto ročníku. V závěru padly další dvě trefy, nejprve využil přesilovou hru Jeff Skinner a po něm Mason Appleton prozatím stanovil konečné skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:09
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny, přičemž se po zakázaném uvolnění Krakenů hra stěhuje před Driedgera.
     
    38:36
    Hosté míří po vstřelené brance opět kupředu, nyní drží kotouč v útočném pásmu soupeře.
    38:09 Mason APPLETON - 2:5
     
    38:09
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo rychlé, hosté mají znovu tříbrankový náskok. Po střele od modré čáry vznikl před brankou Tokarskiho zmatek, kterého dokonale využil MASON APPLETON, jenž dostal kotouč za záda bezmocného gólmana Buffala – 2:5! Asistence: Will Borgen, Alex Wennberg.
    37:27 Jeff SKINNER - 2:4
     
    37:27
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo je znovu ve hře. JEFF SKINNER to udělal fantasticky. Střela Thompsona z levého kruhu se otřela o boční síť, puk si za brankou našel právě prvně jmenovaný a v otočce dokázal kotouč o brankáře dostat za čáru. Opravdu šikovnost nyní prokázal domácí forvard – 2:4! Asistence: Tage Thompson, Rasmus Dahlin.
     
    36:57
    Zajímavá souhra Buffala skončila dvěma střelami. Nejprve se pokusil snížit Thompson z levého kruhu, to se nepovedlo. Minul i jeho kolega zprava.
     
    36:38
    Poslední minuty jasně patří domácím, což vyústilo v další faul. Larsson (SEA) se provinil hákováním. Je třeba zmínit, že v předchozích dvou oslabeních v tomto duelu vstřelili Krakeni branku.
     
    35:58
    Výborný zákrok Driedgera! Brankář Seattlu vychytal Thompsona, jemuž puk před branku servíroval Skinner.
     
    35:17
    Olofsson pálil z pravého kruhu. Driedger byl pozorný a střelu produktivního forvarda domácích lapil.
     
    35:05
    Téměř minutu trvající tlak si připisují domácí. Ti zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu, nedokázali ovšem nijak ohrozit branku. Krakeni se posléze osvobozují vyhozením puku přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    33:47
    Hägg přenechal kotouč na modré čáře svému spoluhráči a zamířil před branku, kde se snažil tečovat letící puk od modré čáry. To se mu nepovedlo, navíc Driedger střelu chytil.
     
    33:01
    Hattricku mohl dosáhnout McCann. Střela šikovného útočníka z levého kruhu skončila vedle branky, takže Tokarski nakonec nemusel zasahovat.
     
    32:16
    Hra se nám začíná kouskovat, teď to bylo kvůli zakázanému uvolnění Seattlu. Stěhujeme se tak před Driedgera, po jehož pravé ruce se bude vhazovat.
     
    31:57
    Hra je pozastavená, protože se domácí při přechodu útočného pásma provinili ofsajdem.
     
    31:41
    Dahlin nahodil kotouč do útočného pásma, kde k němu měli blíže hosté. Ti mohou s pukem na hokejkách pokračovat.
     
    30:46
    Domácí udělali obrovskou chybu během střídání, kterou mohl potrestat unikající Schwartz, jenže tomu střela nesedla a puk skončil vedle!
     
    30:32
    A hosté se osvobozují ze sevření Buffalem pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:15
    Od modré čáry nahazoval Hägg, ale střela šla vedle. Po chvilce to zkusil i Jokiharju, jehož dělovka pořádně prověřila Tokarskiho.
     
    29:29
    Hosté byli opravdu velmi blízko pátému gólu. Střelu Johanssona z prostoru mezi kruhy Tokarski neudržel a puk mířil do branky, na čáře jej odpálil Butcher!
     
    29:12
    Sabres dostali kotouč mimo svou třetinu, jenže ve středním pásmu jej nahodil dopředu Borgen. Seattle pokračuje v tlaku.
     
    28:36
    Hosté se drali do další útočné akce, ale tentokrát si počínali nedovoleně, protože se dopustili zakázaného uvolnění při nepřesné rozehrávce.
    27:59 Jared MCCANN - 1:4
     
    27:59
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tohle je pro domácí opravdu nepříjemné, nahozený kotouč po mantinelu Geekie přihrál před branku, kde byl osamocený JARED MCCANN, jenž přehodil brankáři beton a posílá Krakeny do tříbrankového vedení – 1:4! Asistence: Morgan Geekie, Brandon Tanev.
     
    27:40
    Velmi dobře to udělal Thompson, ten si nabruslil do útočného pásma, z pravého kruhu tvrdě vystřelil a Driedger měl co dělat, aby kotouč vytěsnil mimo.
     
    27:13
    Čas v útočném pásmu prozatím pro Sabres končí. Pozorná obrana Krakenů se ubránila tlaku soupeře.
     
    26:42
    Od modré čáry nyní střílel Dahlin. Mladý zadák Sabres trefil prvního protihráče, který jeho pokus blokoval.
     
    26:01
    Tokarski nepřesně rozehrál, kotouče se zmocnil Donato, který ovšem od pravého mantinelu přihrával špatně. Akce hostů končí, na puku jsou domácí.
     
    25:20
    Girgensons nahodil puk do útočného pásma, kde jej sebrali hosté. Ti mohou zakládat další útočnou akci.
     
    24:42
    Tokarski nyní drží svůj celek, když předvedl další sérii zákroků po střelách hráčů ze Seattlu.
     
    24:30
    Do zajímavé situace se proháčkoval v útočném pásmu Eberle. Ten se dostal dokonce do zakončení z prostoru před brankou, ale Tokarski dokázal betonem puk vykopnout.
     
    23:51
    Skinner a Olofsson se dostali do útočného pásma, ale žádné nebezpečí to pro Driedgera neznamenalo, protože se oba zmínění útočníci nedokázali udržet dlouho na kotouči.
     
    23:10
    Tokarski si připisuje další důležitý zákrok. Tentokrát vytáhl střelu mířící pod břevno z prostoru mezi kruhy, hosté se rychle mohli dostat na tříbrankový náskok.
    21:53 Brett MURRAY - 1:3
     
    21:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme sníženo. Domácí zamířili do útočného pásma, střela od modré čáry se od branky odrazila před ní, tam byl připravený BRETT MURRAY, jemuž se povedlo dostat puk do branky. Jde o jeho první gól v NHL – 1:3! Asistence: Kyle Okposo.
     
    21:17
    A na druhé straně se také chvilku hrálo, protože Krakeni to zkoušeli zejména od modré čáry. Neúspěšně.
     
    20:47
    Domácím se povedlo dostat kotouč do útočného pásma, ale dále se nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    Střely: 10 – 12
     
    Máme za sebou úvodní třetinu, která gólově jasně vyznívá pro hosty ze Seattlu. Ti si vybudovali pěkný tříbrankový náskok, jenž nyní budou střežit. Pro Buffalo je nejhorší, že dvakrát inkasovalo ve vlastní přesilové hře. Nejprve v 6. minutě mířil přesně Carson Soucy, na kterého pět minut před sirénou navázal Brandon Tanev. Jared McCann v samotném závěru upravil na současný stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Za hlasitého bučení drží domácí kotouč za vlastní brankou, Buffalo se bude muset ve zbytku duelu probrat, pokud si chce odnést nějaké body.
    19:04 Jared MCCANN - 0:3
     
    19:04
    Seattle právě vstřelil branku!
    V KeyBank Center je ticho jako v hrobě. JARED MCCANN byl nikým nehlídaný před brankou soupeře, po střele od modré čáry se puk od mantinelu dostal právě před tohoto útočníka, který neměl problém dorazit kotouč do odkryté branky – 0:3! Asistence: Jamie Oleksiak, Morgan Geekie.
     
    18:33
    Wennberg výborně uklidnil hru z pohledu hostů. Udržel puk ve středním pásmu, počkal až mu spoluhráči vystřídají a poté jej předal na beky. Skvělá práce, hosté mohou útočit.
     
    18:00
    Probíhají poslední dvě minuty první třetiny a na kotouči jsou domácí hokejisté v útočném pásmu.
     
    17:04
    Hosté se dostali do brejku tří na jednoho, který zakončoval střelou z prostoru mezi kruhy Johansson. Jeho střelu před brankářem tečoval Wennberg, ale Tokarski potřetí v utkání neinkasoval.
     
    16:14
    Hosté v plném počtu.
     
    15:53
    Nyní se kotouč po zásahu do brusle jednoho z hostů dostal do středního pásma, pro Seattle to znamená, že unavená čtyřka může vystřídat.
     
    15:19
    Kotouč je v pásmu Buffala, kam jej dostali hosté, aby se osvobodili.
     
    15:03
    Driedger nadále odolává střelcům Buffala, nyní si na něj nepřišel z pravého kruhu Okposo.
    14:40 Brandon TANEV - 0:2
     
    14:40
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak tohle je neuvěřitelné. BRANDON TANEV sebral špatnou rozehrávku Dahlina na modré čáře, přebruslil mladého beka Sabres a nadvakrát překonal bezmocného Tokarskiho. Krakeni vstřelili druhý gól ve druhém oslabení v zápase – 0:2! Bez asistence.
     
    14:14
    Na dvě minuty za podrážení míří na trestnou lavici Donato (SEA), hosté hrají v oslabení. V tom minulém se jim povedlo skórovat.
     
    13:48
    Pysyk rozehrával na Haydena, jenže ten ve středním pásmu pouze protečoval puk do útočného, kotouč se dostal za branku Krakenů, kde k němu měli blíže hosté.
     
    13:12
    Další zákrok si připisuje Tokarski po střele od modré čáry, ten je v posledních vteřinách v permanenci.
     
    12:28
    Driedger nyní vypomohl svému celku s rozehrávkou a Krakeni se dostali do útoku. Geekieho střela byla sražená mimo, nicméně v obranném pásmu Sabres se bude vhazovat.
     
    11:56
    Aktivní Murray střílel z pravého kruhu, ani tentokrát si branku na své konto nepřipíše, proti byl Driedger.
     
    10:24
    Hosté se dlouho drželi v pásmu soupeře, kde kombinovali a i přes napadání ze strany Sabres se jim to dařilo poměrně delší časový úsek. Po střele Dunna od modré čáry šli domácí do brejku dvou na jednoho, Skinner chtěl z levého kruhu přihrát spoluhráči, nicméně situaci zmařil ležící obránce Krakenů, který puk zblokoval.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:23
    Tokarski nyní podržel svůj tým. Dunn se vydal z pozice beka do útoku, dostal krásnou přihrávku na levý kruh, odkud mířil na lapačku domácího gólmana, ten ji proti kotouči vymrštil a připsal si důležitý zákrok!
     
    08:36
    Oběma týmům se nedaří nyní strávit delší časový úsek s kotoučem na hokejkách, bojuje se o něj ve středním pásmu.
     
    08:03
    Domácí nyní byli příliš aktivní při přechodu do útočného pásma, což znamenalo ofsajd. Rozhodčím toto porušení pravidel neuniklo, vhazuje se ve střední třetině.
     
    07:31
    Hosté v plném počtu.
     
    07:03
    Domácí ve zbytku přesilové hry mačkají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Výbornou práci odvedl Borgen, který zblokoval dvě střely Thompsona z levého kruhu a nyní zaslouženě odjíždí na střídačku.
    05:47 Carson SOUCY - 0:1
     
    05:47
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nejhorší věc pro domácí se právě stala, inkasovali ve vlastní přesilové hře. Hosté se osvobodili vyhozením puku přes všechny čáry, Gourde kotouč vybojoval za brankou a následně přihrál před ní, mezi kruhy byl připravený CARSON SOUCY, jehož rána skončila až v brance – 0:1! Asistence: Yanni Gourde.
     
    05:31
    Máme tu první vyloučení v utkání. Fleury (SEA) si odpyká dvě minuty za podrážení, domácí mají početní výhodu.
     
    05:01
    S velkými šancemi se nám roztrhl pytel. Domácí mohl poslat do vedení Murray, jenže třiadvacetiletý forvard trefil z pravého kruhu pouze bližší tyč!
     
    04:30
    Hra se stěhuje před Driedgera, protože se hosté dopustili zakázaného uvolnění při nepřesné rozehrávce.
     
    04:22
    Seattlu se povedlo dostat během několika přihrávek až do útočného pásma, Schwartz mířil dokonce do úniku na Tokarskiho. Brankář Sabres předvedl skvělý zákrok, zamezil jistému gólu!
     
    03:49
    Tak až nyní se domácí v útočném pásmu více prosadili a byla z toho gólová šance. Skinnerovi vyplaval puk mezi kruhy, zkušeného útočníka ale skvěle vychytal Driedger.
     
    03:12
    Domácím se zatím nedaří dostat na delší čas do útočného pásma. Změnit to mohl Pysyk, ale po jeho dělovce sebrali kotouč znovu hosté.
     
    02:25
    Soucy pálil po Oleksiakově přiťuknutí z pravé strany od modré čáry, jeho rána skončila na připraveném Tokarskim.
     
    01:56
    Millerova rozehrávka našla Okposa, který nahodil puk za branku Seattle, kde k němu měli nejblíže hosté.
     
    01:25
    Schwartz zavezl kotouč do útočného pásma, jenže proti přesile soupeřů o něj přišel. Pokračuje Buffalo.
     
    00:47
    Hosté se usadili po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Od modré čáry dvakrát nebezpečně střílel Fleury, ale Tokarski byl pozorný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Momentálně halou KeyBank Center prochází hlas zpívající kanadskou a americkou hymnu. Utkání za okamžik začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Tokarski (Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Butcher, C. Miller, Hägg – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo, Cozens, B. Murray – Bjork, Girgensons, R. Asplund – Hayden, Eakin, Hinostroza.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson, Vince Dunn, Soucy, Oleksiak, Borgen, H. Fleury – Jordan Eberle, Gourde, Schwartz – Appleton, Wennberg, Marcus Johansson – B. Tanev, Geekie, McCann – Donskoi, Sheahan, Donato..
     
    BUFFALO SABRES
    Domácí se postavili všem předsezónním prognózám a po letech hrají velmi bojovný, agresivní hokej, který přináší výsledky. Buffalo má po 21 zápasech na svém kontě 19 bodů, což v těžké Atlantické divizi znamená šesté místo. To je pro podceňovaný tým pěkné umístění.

    Posledních pět utkání
    22. listopadu | Rangers – Sabres 5:4
    23. listopadu | Sabres – Blue Jackets 4:7
    25. listopadu | Sabres – Bruins 1:5
    27. listopadu | Sabres – Canadiens 4:1
    28. listopadu | Red Wings – Sabres 3:2p

    Nejproduktivnější hráči
    1. Tage Thompson | 21 zápasů, 15 bodů (10+5)
    2. Jeff Skinner | 21 zápasů, 13 bodů (6+7)
    3. Kyle Okposo | 21 zápasů, 13 bodů (6+7)
    4. Victor Olofsson | 13 zápasů, 13 bodů (5+8)
    5. Rasmus Dahlin | 21 zápasů, 13 bodů (3+10)
     
    SEATTLE KRAKEN
    Hosté ve svém prvním ročníku coby organizace NHL nasbírali prozatím ve 21 zápasech 15 bodů, což jim momentálně stačí na předposlední sedmé místo v Pacifické divizi. Ztráta na play off je momentálně pro Krakeny desetibodová.

    Posledních pět utkání
    20. listopadu | Kraken – Avalanche 3:7
    22. listopadu | Kraken – Capitals 5:2
    25. listopadu | Kraken – Hurricanes 2:1
    27. listopadu | Lightning – Kraken 3:0
    28. listopadu | Panthers – Kraken 1:4

    Nejproduktivnější hráči
    1. Jordan Eberle | 21 zápasů, 16 bodů (11+5)
    2. Jaden Schwartz | 21 zápasů, 16 bodů (4+12)
    3. Jared McCann | 16 zápasů, 12 bodů (8+4)
    4. Yanni Gourde | 17 zápasů, 12 bodů (5+7)
    5. Alexander Wennberg | 21 zápasů, 11 bodů (2+9)
     
    Vítám vás u online přenosu ze zámořské NHL. Ta pokračuje dalším hracím dnem. My se budeme věnovat duelu mezi Buffalo Sabres a Seattle Kraken. Utkání startuje v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Šplíchal

    Góly a asistencie: 22. B. Murray (Okposo), 38. J. Skinner (Tage Thompson, Dahlin), 41. J. Skinner (V. Olofsson), 59. Cozens (Okposo, B. Murray) – 6. Soucy (Gourde), 15. B. Tanev, 20. McCann (Oleksiak, Geekie), 28. McCann (Geekie, B. Tanev), 39. Appleton (Borgen, Wennberg), 54. Schwartz (Gourde, Donskoi), 60. Appleton (B. Tanev, A. Larsson)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Butcher, C. Miller, Hägg – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo, Cozens, B. Murray – Bjork, Girgensons, R. Asplund – Hayden, Eakin, Hinostroza.
    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson, Vince Dunn, Soucy, Oleksiak, Borgen, H. Fleury – Jordan Eberle, Gourde, Schwartz – Appleton, Wennberg, Marcus Johansson – B. Tanev, Geekie, McCann – Donskoi, Sheahan, Donato.