Sparta Praha – Skellefteå 1:2 (kon.) | Tappara – Växjö 4:2 (kon.) | Frölunda – Mannheim 4:1 (kon.)
Rögle BK – Zürich 3:1 (kon.) | Leksands IF – EC-KAC 8:1 (kon.)
koniec
Tappara Tampere
4:2 (0:0, 1:2, 3:0) Stav série: 1:0
Växjö Lakers
cz Utorok 23.11.2021, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Play-off Ligy majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:24 Veli-Matti VITTASMÄKI - 4:2
     
    58:24
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je to jasné, do čtvrtfinále postoupí celek z Finska! VELI-MATTI VITTASMÄKI využil skutečnosti, že v oslabení nemůže být pískáno zakázané uvolnění a mohl tak zariskovat. Zacílil ideálně, puk doletěl do odkryté hostující klece. Asistence: Otto Rauhala.
     
    57:47
    Hosté si vzali oddechový čas a po jeho skončení zůstává Janis Kalnins na střídačce. Švédské mužstvo zkouší powerplay!
     
    57:47
    Jen co se Waltteri Merelä vrátil do hry, je znovu vyloučen. Hodně přísné rozhodnutí rozhodčího, který při forčekinku finského útočníka viděl lehký háček na soupeře, opakované závěry ovšem žádnému prohřešku nenasvědčovaly.
     
    57:06
    Obrovská příležitost i na druhé straně! Christian Heljanko ovšem předvedl parádní zákrok, když se roztáhl na brankové čáře a levou rukou zastavil pokus Gyngeho po ledě.
     
    56:42
    Mohlo být rozhodnuto! Po zaváhání Perssona nahrál Morley před bránu Levtchimu, jenž střelou k pravé tyči neuspěl, ztroskotal na vyrážečce Kalninse!
     
    55:29
    Budeme svědky hry ve čtyřech na obou stranách. Po přerušení hry se do sebe pustili Waltteri Merelä a Glenn Gustafsson, oba si vykoledovali dvě minuty za hrubost.
    45:38 Anton LEVTCHI - 3:2
     
    45:38
    Tappara právě vstřelila branku!
    Parádní obrat, blíže postupu je rázem Tappara! Jürgens na sebe navázal dva hráče, aby vzápětí poslal nahrávku do pravého kruhu volnému ANTONU LEVTCHIMU, pětadvacetiletý finský útočník uspěl forhendovou střelou nad levé rameno gólmana. Asistence: Casimir Jürgens a Waltteri Merelä.
    43:59 Patrik VIRTA - 2:2
     
    43:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hokejisté v oranžových dresech jsou za aktivitu v úvodu třetí části odměněni vyrovnávacím gólem! Na modrou čáru dostal nabito PATRIK VIRTA a rána do pravé horní části brány neměla chybu, Kalnins spatřil touš až v síti. Asistence: Joni Tuulola a Kristian Kuusela.
     
    40:44
    Poprvé v utkání uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Důvodem je vzájemná potyčka mezi Santtu Kinnunenem a Glennem Gustafssonem, oba aktéři vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    39:43
    Skvělý dvojzákrok Heljanka! Napoprvé si pravým betonem poradil s pokusem Hämana Aktella, dorážku Gyngeho schoval mezi betony!
    38:24 Olle LYCKSELL - 1:2
     
    38:24
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Krátce před návratem vyloučeného Moilanena překlápí Växjö misky vah na svou stranu! OLE LYCKSELL si nikým neatakovaný počkal v pravém kruhu na přihrávku od Gyngeho a střílel k bližší tyči, kam Heljanko lapačkou nedosáhl. Asistence: Richard Gynge a Pontus Holmberg.
     
    36:33
    Prvním vyloučeným hráčem Tappary se stal Sami Moilanen. Ve středním pásmu nezachytil rozjezd Lycksella, pomohl si lehkým háčkem.
    31:30 Kyle PLATZER - 1:1
     
    31:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Domácí hokejisté v přesilové hře vrací skóre do nerozhodného výsledku, za současné situace by se prodlužovalo. Kuusela přenechal kotouč KYLEOVI PLATZEROVI, ten rychlým švihem vystřelil přes obránce neomylně do pravé šibenice, Kalnins reagoval příliš pozdě. Asistence: Kristian Kuusela a Otso Rantakari.
     
    30:27
    Nyní již vyloučení přichází. Znovu míří na trestnou lavici hostující hokejista, opět po prohřešku v útočné třetině. Proti pravidlům hrál Erik Josefsson.
    27:41 Hardy HÄMAN AKTELL - 0:1
     
    27:41
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Bezbrankový stav prolomil hostující zadák HARDY HÄMAN AKTELL! Od kolegy z obrany Perssona obdržel nahrávku do levého kruhu, načež zamířil nechytatelně k bližší tyčce do horního růžku, přičemž zvládl odpálit i Heljankovu flašku z horní sítě za bránu. Asistence: Joel Persson a Ludvig Nilsson.
     
    22:32
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Nesmyslného prohřešku v útočném pásmu se dopustil Hugo Gustafsson, když podrazil Kinnunena při jeho snaze o vyhození.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 32. Platzer (Kuusela, Rantakari), 44. Virta (Tuulola, Kuusela), 46. Levtchi (Jürgens, Merelä), 59. Vittasmäki (Rauhala) – 28. Häman Aktell (Persson, Nilsson), 39. Lycksell (Gynge, Holmberg)


    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Kinnunen, Austin, Jürgens, Seppälä, Tuulola, Vittasmäki, Rantakari – Merelä, Morley, Levtchi – Kuusela, Virta, Luoto – Henriksson, Platzer, Puhakka – Bertrand, Rauhala, Moilanen.
    Tréner: Jussi Tapola

    Växjö Lakers: Kalnins (Åhman) – Persson, Häman Aktell, Claesson, Andersson, Vainio, Koivisto – Gynge, Holmberg, G. Gustafsson – Calof, Lundberg, Rieder – Forslund, Josefsson, Nilsson – Hagman, H. Gustafsson, Lycksell – Bernhardtz.
    Tréner: Sam Hallam

    Rozhodca: Iwert (GER), Schrader (GER) – Nikulainen (FIN), Sormunen (FIN)
    16.11.2021
    Växjö - Tappara 2:2

    Góly a asistencie: 12. Persson (Holmberg), 19. Forslund (Claesson, Lycksell) – 6. Morley (Henriksson, Austin), 24. Rönni (Henriksson, Seppälä)

    Tappara 1 0 Växjö
    #1 Utorok 16.11.2021 • 19:00
    Växjö - Tappara 2:2
    #2 Utorok 23.11.2021 • 18:00
    Tappara - Växjö 4:2