Sparta Praha – Skellefteå 1:2 (kon.) | Tappara – Växjö 4:2 (kon.) | Frölunda – Mannheim 4:1 (kon.)
Rögle BK – Zürich 3:1 (kon.) | Leksands IF – EC-KAC 8:1 (kon.)
koniec
Tappara Tampere
4:2 (0:0, 1:2, 3:0) Stav série: 1:0
Växjö Lakers
cz Utorok 23.11.2021, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Play-off Ligy majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:23:02)
     
    Do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů postoupila finská Tappara. Po remíze 2:2 ve Švédsku zvládla domácí odvetu s Växjö, zvítězila 4:2. Po druhé třetině přitom měli navrch hosté, kteří vedli 2:1. Domácí ovšem nesložili zbraně a ve třetí dvacetiminutovce překlopili misky vah na svou stranu díky trefám Patrika Virty a Antona Levtchiho, na konečných 4:2 pečetil střelou do prázdné brány Veli-Matti Vitasmäki.

    Svěřenci kouče Tapoly se ve čtvrtfinále utkají s postupujícím z dvojice Rouen – Salzburg, první zápas skončil vítězstvím francouzského týmu 3:0.
     
    Střely na bránu: 21 – 32.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Hosté znovu odvolali gólmana, přes celé hřiště zkusil štěstí i Brady Austin. Na rozdíl od Vittasmäkiho neuspěl, prostor u levé tyčky minul o pořádný kus.
     
    59:16
    Na hranici brankoviště obdržel zajímavou přihrávku Hardy Häman Aktell. neuspěl ani nadvakrát, v obou případech napálil gólmana do levého betonu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:24 Veli-Matti VITTASMÄKI - 4:2
     
    58:24
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je to jasné, do čtvrtfinále postoupí celek z Finska! VELI-MATTI VITTASMÄKI využil skutečnosti, že v oslabení nemůže být pískáno zakázané uvolnění a mohl tak zariskovat. Zacílil ideálně, puk doletěl do odkryté hostující klece. Asistence: Otto Rauhala.
     
    58:01
    Zmatky v brankovišti Växjö vyrovnáním neskončily. Christian Heljanko podruhé v krátkém časovém sledu skončil na zádech, ani v tomto případě se však nenechal překonat.
     
    57:47
    Hosté si vzali oddechový čas a po jeho skončení zůstává Janis Kalnins na střídačce. Švédské mužstvo zkouší powerplay!
     
    57:47
    Jen co se Waltteri Merelä vrátil do hry, je znovu vyloučen. Hodně přísné rozhodnutí rozhodčího, který při forčekinku finského útočníka viděl lehký háček na soupeře, opakované závěry ovšem žádnému prohřešku nenasvědčovaly.
     
    57:06
    Obrovská příležitost i na druhé straně! Christian Heljanko ovšem předvedl parádní zákrok, když se roztáhl na brankové čáře a levou rukou zastavil pokus Gyngeho po ledě.
     
    56:42
    Mohlo být rozhodnuto! Po zaváhání Perssona nahrál Morley před bránu Levtchimu, jenž střelou k pravé tyči neuspěl, ztroskotal na vyrážečce Kalninse!
     
    56:12
    Olle Lycksell vycítil nejistotu Heljanka a zkusil z pod pravého betonu puk došťourat za brankovou čáru. Neuspěl, navíc schytal pár ran od Rantakariho, jenž se vydal chránit gólmana.
     
    55:45
    Na nudu si Christian Heljanko s blížícím se závěrem třetího dějství stěžovat nemůže. Tentokráte si pravým betonem poradil s pokusem Nilssona.
     
    55:29
    Budeme svědky hry ve čtyřech na obou stranách. Po přerušení hry se do sebe pustili Waltteri Merelä a Glenn Gustafsson, oba si vykoledovali dvě minuty za hrubost.
     
    55:01
    Pěknou akci završil střelou zápěstím od levého mantinelu Juuso Vainio. Na krajana Heljanka nevyzrál, napálil jej do masky.
     
    54:40
    Emil Forslund přebruslil Henrikssona, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Křídelník hru po mantinelu posunul na Josefssona, hosté spouští kolotoč v kombinačním pásmu.
     
    54:11
    Unaveným spoluhráčům umožnil vystřídání Christian Heljanko. Gólman od začátku viděl na střelu Claessona, tu odrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    53:37
    Německý útočník Tobias Rieder dojel s kotoučem do útočného pásma. Zkusil si vymodlit faul na Kuuselovi, ten si počínal povoleným způsobem.
     
    53:13
    Až do útočné třetiny Joona Luoto nedojel. Stopku mu čistým hitem vystavil Andersson, tentýž hráč pak přenesl hru na Riedera.
     
    52:44
    Brady Austin si rozmyslel rychlý protiútok. Raději odjel za vlastní bránu, kde nechal hrát Jürgense a sám odjel vystřídat.
     
    52:03
    Hosté zkusili štěstí ve dvou proti třem. Podle očekávání neuspěli, když žabičku Calofa zastavil pozorný bek Seppalä.
     
    51:41
    S nelehkým zákrokem si Christian Heljanko poradil na jedničku. Povyjel proti Holmbergovi a jeho svižnou ránu po ledě vykopl levým betonem.
     
    51:22
    Pod tlakem Levtchi pouze na domácí střídačku. V takový moment se již tresty neudělují, vhazování proběhne v obranném pásmu domácích.
     
    50:46
    Ale Växjö bojuje. Od levého mantinelu střílel Gynge a byl to Glenn Gustafsson, kdo kotouč tečoval o kousek vedle levé tyčky.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tappara ve třetí části překlopila skóre na svou stranu a je blízko vítězství, tím pádem i postupu do čtvrtfinále.
     
    49:44
    Volnějšího středu využil Joel Persson k proniknutí do útočné třetiny. Posléze střílel přes Austina, protihráče trefil do brusle.
     
    49:08
    domácí fanoušci jsou hodně slyšet a ženu své oblíbence za postupem. k jejich radosti zatím vypadá situace velmi příznivě.
     
    48:53
    Další zákrok pro Heljanka, opět z kategorie jednodušších. Lapačkou máchl proti střele Gyngeho, černou gumu pak našel ve své rukavici.
     
    48:20
    Po Holmbergem vyhraném buly střílel Persson. Heljanko si ale našel prostor, odkud na kotouč viděl a mezeru mezi betony zakryl.
     
    47:46
    Hardy Häman Akteel si pro rozehrávku vybral Perssona. Následoval pas po mantinelu, který Gynge nezachytil. zakázané uvolnění.
     
    47:18
    Domácí drží puk v útočné třetině, to je přesně to, co jim vyhovuje. Hosté zatím marně zkoušejí soupeře nějakým způsobem připravit o kotouč.
     
    46:55
    Z vrcholku pravého kruhu pálil Olle Lycksell. Christian Heljanko na jeho pokus dobře viděl a bez problémů jej vyrazil vyrážečkou.
     
    46:21
    Bude hodně zajímavé sledovat, jak trenér Hallam na nastálou situaci zareaguje. Možná stáhne hru na tři pětky, určitě pak bude nabádat své hráče k vyšší aktivitě do útoku.
    45:38 Anton LEVTCHI - 3:2
     
    45:38
    Tappara právě vstřelila branku!
    Parádní obrat, blíže postupu je rázem Tappara! Jürgens na sebe navázal dva hráče, aby vzápětí poslal nahrávku do pravého kruhu volnému ANTONU LEVTCHIMU, pětadvacetiletý finský útočník uspěl forhendovou střelou nad levé rameno gólmana. Asistence: Casimir Jürgens a Waltteri Merelä.
     
    44:30
    Växjö rázem musí zase změnit svůj herní styl. Za stavu 2:2 by totiž zápas směřoval do prodloužení a na remízu by se nemuselo vyplatit hrát.
    43:59 Patrik VIRTA - 2:2
     
    43:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hokejisté v oranžových dresech jsou za aktivitu v úvodu třetí části odměněni vyrovnávacím gólem! Na modrou čáru dostal nabito PATRIK VIRTA a rána do pravé horní části brány neměla chybu, Kalnins spatřil touš až v síti. Asistence: Joni Tuulola a Kristian Kuusela.
     
    42:57
    Morley vzápětí vyhrál buly v útočném pásmu, načež střílel navrátilec z trestné lavice Santtu Kinnunen. Kalnins zakročil lapačkou.
     
    42:33
    Levtchi mohl pálit, ale ještě volil nahrávku mezi kruhy, kde viděl Morleyho. Tomu rána nevyšla, vystřelil forhendem vysoko nad břevno.
     
    41:49
    Na druhé straně zkusil štěstí Gynge. Ani on nerozvlnil síť za zády gólmana, ze zápěstí vystřelil o kus vedle levé tyče.
     
    41:21
    Z levého kruhu střílel Brady Austin. Ofenzivu podpořivší obránce neuspěl, cílové zařízení totiž přestřelil o několik metrů.
     
    40:44
    Poprvé v utkání uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Důvodem je vzájemná potyčka mezi Santtu Kinnunenem a Glennem Gustafssonem, oba aktéři vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí musí přidat směrem do ofenzivy, protože prohrávají, což by znamenalo jejich konec v soutěži.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    Prostřední dvacetiminutovka již stavem střetnutí pěkně zahýbala. Blíže postupu je hostující Växjö, jež vede nad Tapparou těsně 2:2. Vedoucí gól vstřelil obránce Hardy Häman Aktell, jenž skóroval střelou z levého kruhu k bližší tyči. Za domácí odpověděl v přesilové hře Kyle Platzer, avšak i hosté využili početní převahu, a to zásluhou Olleho Lycksella. K vidění je dramatické utkání, v němž o postupujícím ještě není rozhodnuto ani zdaleka. Stačí jedna chybička hostujícího celku a oba týmy budou opět na stejné úrovni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Skvělý dvojzákrok Heljanka! Napoprvé si pravým betonem poradil s pokusem Hämana Aktella, dorážku Gyngeho schoval mezi betony!
     
    39:12
    Hugo Gustafsson najel do útočného pásma, leč dlouho v něm nevydržel. Odvážnou kličkou se Brady Austin nenechal rozhodit a soka obral.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:24 Olle LYCKSELL - 1:2
     
    38:24
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Krátce před návratem vyloučeného Moilanena překlápí Växjö misky vah na svou stranu! OLE LYCKSELL si nikým neatakovaný počkal v pravém kruhu na přihrávku od Gyngeho a střílel k bližší tyči, kam Heljanko lapačkou nedosáhl. Asistence: Richard Gynge a Pontus Holmberg.
     
    37:46
    Odvážná klička Merelovi vyšla. V oslabení si tedy troufl do brejku, narazil ovšem na strom jménem Hardy Häman Aktell.
     
    37:20
    Richard Gynge mohl a nejspíše i měl střílet. Z levého kruhu ovšem ještě nahrával před bránu Riederovi, toho odstavil Levtchi.
     
    36:57
    Heljanko si myslel, že má černou gumu pod kontrolou, to ovšem nebyla pravda. Měl štěstí, že volný hrací předmět na poslední chvíli Rantakari odpálil před Holmbergem.
     
    36:33
    Prvním vyloučeným hráčem Tappary se stal Sami Moilanen. Ve středním pásmu nezachytil rozjezd Lycksella, pomohl si lehkým háčkem.
     
    35:40
    Tuulola po mantinelu dostal hru do středního pásma, navíc k protihráči Puhakkovi. Levý křídelník si věřil proti dvěma protihráčům, leč neuspěl.
     
    35:21
    Henriksson udržel na zádech osobního strážce v podobě Josefssona. Nahodil před bránu, kde tušil Platzera, toho k teči nepustil Hagman.
     
    34:55
    Útok švédského mužstva pokračuje. Od modré čáry nahazoval Andersson a byl to Forslund, kdo ztečoval touš přímo do výstroje gólmana.
     
    34:25
    Zaútočit umí i hokejisté Tappary. Virta nabral velkou rychlost středem kluziště, střelu zápěstím následně namířil do bránícího Claessona.
     
    33:57
    Hokejisté Växjo obsadili útočnou třetinu. Calof nahazoval před bránu, kde viděl Lundberga, jeho lehká teč ke vstřelení gólu nestačila.
     
    33:31
    Pro vysoký oblouček Seppaly si dojel Tobias Rieder. Německý útočník dlouho neváhal a pod tlakem hrál hlavně do středního pásma.
     
    32:50
    Ze svého postavení navíc vypadla brána, takže musí dojít k jejímu navrácení do vymezené pozice. Co se týče Heljanka, tak se zdá, že bude schopen pokračovat v utkání.
     
    32:50
    Casimir Jürgens nejprve tvrdým hitem sestřelil Calofa, jenže pak sám ztratil stabilitu a tvrdě narazil do gólmana Heljanka, který je viditelně hodně otřesený.
     
    32:36
    Domácí jsou v laufu, ihned chtěli přidat druhý gól. Od pravého mantinelu střílel Petteri Puhakka, Kalnins jeho neočekávaný pokus pokryl.
    31:30 Kyle PLATZER - 1:1
     
    31:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Domácí hokejisté v přesilové hře vrací skóre do nerozhodného výsledku, za současné situace by se prodlužovalo. Kuusela přenechal kotouč KYLEOVI PLATZEROVI, ten rychlým švihem vystřelil přes obránce neomylně do pravé šibenice, Kalnins reagoval příliš pozdě. Asistence: Kristian Kuusela a Otso Rantakari.
     
    31:18
    Hokejisté v bílých dresech vystartovali v oslabení do přečíslení dvou proti jednomu. Skvělou práci odvedl bránící Rantakari, jenž v pádu schoval pas Forslunda pod tělem.
     
    30:27
    Nyní již vyloučení přichází. Znovu míří na trestnou lavici hostující hokejista, opět po prohřešku v útočné třetině. Proti pravidlům hrál Erik Josefsson.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Växjö získalo vedení zásluhou Hämana Aktella, má tak momentálně k postupu do čtvrtfinále blíže.
     
    29:49
    Po střetu Merely s Gyngem domácí fanoušci požadovali vyloučení hostujícího forvarda. Rozhodčí nechali tvrdý zákrok útočníka bez přerušení.
     
    29:13
    Janis Kalnins tentokráte v roli rozehrávače, ani tato pozice mu nedělala žádné problémy. Zastavil nahození a přenechal touš Perssonovi.
     
    28:30
    Domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Rovněž z levého kruhu střílel Tyler Morley, Kalnins si mezeru mezi pravou rukou a tělem pohlídal.
    27:41 Hardy HÄMAN AKTELL - 0:1
     
    27:41
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Bezbrankový stav prolomil hostující zadák HARDY HÄMAN AKTELL! Od kolegy z obrany Perssona obdržel nahrávku do levého kruhu, načež zamířil nechytatelně k bližší tyčce do horního růžku, přičemž zvládl odpálit i Heljankovu flašku z horní sítě za bránu. Asistence: Joel Persson a Ludvig Nilsson.
     
    26:55
    Luoto si vyměnil balón s Virtou a vystřelil z levého kruhu. Na gólmana nevyzrál, Kalnins černou gumu vytěsnil lapačkou nad břevno.
     
    26:13
    Peter Andersson musel zabrat, protože na něj nepříjemně dotíral Seppalä. Domácí zadák puk nezískal, za dlouhým pasem natahoval hokejku marně.
     
    25:46
    Holmberg na sebe navázal dva hráče, načež hledal před bránou Calofa, ten na dlouhou hokejku minul prostor u levé tyče Heljankovy svatyně.
     
    25:19
    Za hosty naskočila do hry nová pětice, jež si hned vytvořila šanci. Jmenovitě Tobias Rieder, který nabruslil až před gólmana, ale bekhendem mezeru mezi jeho betony nenašel.
     
    24:53
    Tlak Tappary definitivně zlomil Calof, šikovně vypíchl černou gumu váhajícímu Seppalovi. Po přejetí červené čáry poslal puk za Heljankovu bránu.
     
    24:35
    Hosté v plném počtu, nelehké dvě minuty ve čtyřech zvládli na jedničku. Hugo Gustafsson okamžitě spěchá vypomoci do defenzivy.
     
    23:55
    Výbornou práci v hostujících řadách odvedl Richard Gynge. Za vlastní branou nabral touš na čele hole a odpálil kotouč až za bránu soupeře.
     
    23:09
    Úvod početní převahy Tappaře nevychází podle představ. Poměrně dlouho kombinovala v útočné třetině, ale nahrávku do levého kruhu na Merelu vystihl Persson, ten následně bez problémů vyhodil.
     
    22:32
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Nesmyslného prohřešku v útočném pásmu se dopustil Hugo Gustafsson, když podrazil Kinnunena při jeho snaze o vyhození.
     
    22:23
    Skvěle si odvedl defenzivní povinnosti Hardy Häman Aktell. Udržel na zádech Morleyho a kolem Austina poslal černou gumu do střední třetiny.
     
    21:45
    K přerušení dochází jen minimálně, ve druhém dějství pořád marně čekáme na to první. Hokejisté Växjö drží útočnou třetinu.
     
    21:17
    Za bránou pozdržel útočnou akci Kinnunen. Pak dlouhým pasem hledal Levtchiho, tuto nahrávku vystihl Persson.
     
    20:41
    Těžký zákrok pro Heljanka. Pravým betonem vykopl nepříjemnou střelu Gyngeho, Glenn Gustafsson na touš nedosáhl.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly zvládl lépe Holnberg, takže útočit mohou hostující hokejisté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    První třetina zápasu mezi Tapparou a Växjö branku nenabídla. Potvrzují se předpoklady vyrovnaného utkání, kde může rozhodovat každá chybička. Zatím dominují oba gólmana, kteří neudělali jedinou a útočníci nevyprodukovali dostatečně kvalitní střelu, na který by jeden z mužů v masce nestačil.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 5.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Domácí defenziva zvládá závěr úvodního dějství na jedničku. Puk dostala do rohu kluziště, kde jej drží mezi bruslemi protihráčů.
     
    19:25
    Vainio počkal, až se formace zorganizuje, potom rozjel útočnou akci. Dlouhým pasem oslovil Nilssona, pas na Josefssona vystihl Tuulola.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:58
    Situaci dva na dva řešil Puhakka individuálně. Zkusil po mantinelu proklouznout kolem Forslunda, což se mu nepovedlo.
     
    18:23
    Calof zblokoval nahrávku Virty pouze k hokejce jiného protihráče Jürgense. Na puku pokračuje Tappara, jež začíná nabírat lehce navrch.
     
    17:52
    Domácí vyzráli na ofsajdovou past, příležitost si ale nevypracovali. Nepovedené nahození Kuusely skončilo v boční síti brány.
     
    17:15
    Joonovi Luotovi nesedl puk ideálně na čepel hole, takže výsledkem byla hrubě nepovedená střela až do ochranné sítě. Kalnins mohl zůstat klidným.
     
    16:50
    Rána Jürgense neprošla početným houfem hráčů před bránou, Seppalu pro změnu vychytal Kalnins. Hraje Claesson.
     
    16:14
    Volnějšího prostoru po pravé lajně chtěl využít Waltteri Merelä. Problém nastal, až mu zkřížil cestu Persson, bek protihráče odstavil ukázkovým hitem.
     
    15:47
    Tappara si dává s dalším útokem hodně záležet. Už to vypadalo, že zpoza vlastní brány vyjede Levrchi, nakonec ještě přenechal touš Kinnunenovi.
     
    15:22
    Pod tlakem si Pontus Holmberg porazil na jedničku. Mezi dvěma protihráči uvolnil Gyngeho, tomu však vůbec nevyšlo zpracování.
     
    14:45
    Ofenzivu podpořil o obránce Brady Austin. Bývalý obránce Kladna přetlačil v osobním souboji Huga Gustafssona, pak ale nepřesně přihrál Moilanenovi.
     
    14:07
    O dvouminutový trest si říkal Juuso Vainio, když zezadu tvrdě poslal na mantinel Platzera. Ruce měl ovšem nejspíše dostatečně nízko, protože rozhodčí nevylučují.
     
    13:33
    Útok Tappary ještě pokračoval. Tuulola cíleně nahazoval na teč, bránící Vainio chráničem odpálil hrací předmět až do ochranné sítě.
     
    13:11
    Rychle na druhou stranu. V rohu kluziště vybojoval touš Henriksson a mezi kruhy našel Puhakku, výborným blokem se prezentoval Koivisto.
     
    12:46
    Domácí mohou děkovat Heljankovi, že skóre stále ukazuje bezbrankový stav. Skvěle se přesunul k levé tyči a betonem vychytal Lycksella.
     
    12:24
    Sám proti dvěma byl Ludvig Nilsson bez šance. Bojoval statečně, ale Vittasmäki ve spolupráci s Tuulolou nakonec odpor soka zlomili.
     
    11:47
    Po dalším zákroku domácího brankáře následuje komerční přestávka. Opět neměl Heljanko moc těžkou práci, nahození Vainia schytal do výstroje.
     
    11:17
    Hosté pokračují v aktivním pojetí hry. Forslund nahazoval před bránu, kde viděl Josefssona, kotouč ukryl v lapačce Heljanko.
     
    10:59
    Důležitý zákrok Heljanka, který vyrážečkou zastavil nepříjemný pokus Calofa. Při dorážce Riedera měl štěstí, puk proletěl těsně vedle levé tyčky.
     
    10:20
    Hagman pod tlakem pouze vyhazoval do útočného pásma. V tomto prostoru měl Andersson hodně volného prostoru, hru zklidnil.
     
    09:58
    Souboj v rohu kluziště obranného pásma Tappary zvládlo vítězně domácí mužstvo. Jmenovitě Merelä, po mantinelu vyhodil pryč z obranné třetiny.
     
    09:12
    Joel Persson musel zabrat, protože rozhodčí neodpískali zakázané uvolnění. Dlouhý pas po mantinelu na Gyngeho následně vystihl pozorný Austin.
     
    08:47
    Hokejisté Växjö začínají přebírat iniciativu na svou stranu. Z pravé strany střílel Koivisto do betonu gólmana, Forslund dorážel vedle levé tyče.
     
    08:25
    Situaci dva na dva nevyřešil Virta vůbec dobře. Na vrcholku levého kruhu hledal Henrikssona, jenž těžko žabičku nezpracoval.
     
    07:46
    Kuusela ještě udržel hrací předmět před modrou čárou. Přes celou šíři útočného pásma přihrál Austinovi, jehož ránu zápěstím Kalnins pohlídal.
     
    07:13
    Otso Rantakari počkal na vystřídání formací a rozjel po levém mantinelu Platzera. Pas před bránu již neprošel, dobrou obrannou práci odvedl Vainio.
     
    06:55
    Otto Rauhala sice vyhrál buly, jenže k volnému kotouč přispěchal jako první soupeř Olle Lycksell, jemuž následně nevyšel pas na Hagmana.
     
    06:15
    Nahození Mikaela Seppaly od modré čáry trefilo prvního blokujícího beka. Ludvig Claesson následně i zvládl vyhodit do střední třetiny.
     
    05:50
    Dění hry se přesunulo do útočného pásma domácího mužstva. zápěstím pálil Joona Luoto, cílové zařízení minul o pořádný kus.
     
    05:17
    Navzdory přečíslení dokázal Tobias Rieder vystřelit, byť bekhendem. Christian Heljanko udržuje stoprocentní úspěšnost, puk schoval mezi betony.
     
    04:33
    Okamžitě po vhazování vypálil dělovku od modré Peter Andersson. Švédský bek skóre zápasu neotevřel, trefil Heljanka do masky.
     
    04:21
    Na druhou stranu vystartoval Patrik Virta. V přečíslení mohl nahrávat Platzerovi, ale volil střelu a těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    03:44
    Zpoza brány vyjel mezi kruhy v posledních okamžicích velmi aktivní Lundberg. Jenže puk měl na bekhend a zvedl ho přímo do výstroje gómana.
     
    03:17
    Úspěšná defenziva hostů pouze za cenu zakázaného uvolnění. Martin Lundberg ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na Jürgense nesmazal.
     
    02:56
    Gólman Janis Kalnins si netroufl odjet za bránu a vypomoci s rozehrávkou. Nechal hrát Perssona, jenž si pod tlakem poradil a přes dotírajícího Luota nahrál Calofovi.
     
    02:20
    Za vlastní bránou zklidnil hru Anton Levtchi. Následně zvolil rozehrávku středem a našel osamoceného Kinnunena, domácí zůstávají na puku.
     
    01:49
    Hra přerušena, černá guma skončila na hostující střídačce. Poslal ji tam Hardy Häman Akteel, když se pokusil o vyhození.
     
    01:16
    Střetnutí začalo ve velkém tempu. Útočné pásmo znovu navštívila Tappara, centr elitní lajny Tyler Morley střílel zápěstím vysoko nad bránu.
     
    00:31
    Brady Austin rozjel po pravém mantinelu Merelu. Tomu klička na střed vůbec nevyšla, Persson soka obral čistým způsobem, puk mu vypíchl.
     
    00:10
    Zápas mezi Tapparou a Växjö právě začal! Vzhledem k výsledku je jasné, že vítěz dnes postoupí do čtvrtfinále, ve Švédsku se totiž zrodil nerozhodný výsledek 2:2.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tappara: Heljanko (Piiroinen) – Kinnunen, Austin, Jürgens, Seppälä, Tuulola, Vittasmäki, Rantakari – Merelä, Morley, Levtchi – Kuusela, Virta, Luoto – Henriksson, Platzer, Puhakka – Bertrand, Rauhala, Moilanen.
    Trenér: Jussi Tapola

    Växjö Lakers: Kalnins (Åhman) – Persson, Häman Aktell, Claesson, Andersson, Vainio, Koivisto – Gynge, Holmberg, G. Gustafsson – Calof, Lundberg, Rieder – Forslund, Josefsson, Nilsson – Hagman, H. Gustafsson, Lycksell – Bernhardtz.
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Iwert (GER), Schrader (GER) – Nikulainen (FIN), Sormunen (FIN).
     
    První vzájemný zápas

    V prvním zápasem bylo favoritem švédské Växjö, kterou ale tuto roli nepotvrdilo a s Tapparou pouze remizovalo 2:2, do dnešní odvety tak nastupuje v o něco horší pozici, protože bude hrát na stadiónu soupeře. Finský celek dostal minulou středu do vedení Morley, domácí následně otočili zásluhou Perssona a Forslunda. Lakers ale vedení neudrželi, ve druhé třetině totiž vyrovnal na 2:2 Ronni a další góly již nepadly.
     
    Växjö Lakers

    Växjö je na tom podobně jako Tappara, možná i o něco lépe. Ve švédské SHL se nachází na páté pozici, avšak musí se mít na pozoru, protože na osmé Örebro má náskok pouhých tří bodů, na druhou stranu zase ztrácí jen jeden bod na čtvrtý Leksands. Hallamova družina na tom mohla být i lépe, jenže poslední dva zápasy nezvládla, prohrála 3:5 ve Skelleftee a 2:5 padla s Frölundou. Växjö bylo v Lize mistrů nalosováno do skupiny A a postoupilo z druhého místa, s deseti získanými body skončilo za pražskou Spartou.
     
    Tappara

    Sezónu Tappary lze prozatím hodnotit jako průměrnou. V domácí finské soutěži je po 23 odehraných zápasech na sedmém místě, které by nestačilo na přímý postup do čtvrtfinále play-off, nicméně na Pelicans ztrácí jediný bod. Svěřenci kouče Tapoly hrají v poslední době v tuzemské soutěži velmi dobře, v předešlých pěti střetnutích hned čtyřikrát vyhráli, nestačili jen na TPS Turku. Ze skupiny Ligy mistrů Tappara postoupila s přehledem z prvního místa, za zády nechala Skellefteu, Eisbären Berlín, i Lugano.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování osmifinále play-off Ligy mistrů, u zápasu mezi Tapparou a Växjö.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 32. Platzer (Kuusela, Rantakari), 44. Virta (Tuulola, Kuusela), 46. Levtchi (Jürgens, Merelä), 59. Vittasmäki (Rauhala) – 28. Häman Aktell (Persson, Nilsson), 39. Lycksell (Gynge, Holmberg)


    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Kinnunen, Austin, Jürgens, Seppälä, Tuulola, Vittasmäki, Rantakari – Merelä, Morley, Levtchi – Kuusela, Virta, Luoto – Henriksson, Platzer, Puhakka – Bertrand, Rauhala, Moilanen.
    Tréner: Jussi Tapola

    Växjö Lakers: Kalnins (Åhman) – Persson, Häman Aktell, Claesson, Andersson, Vainio, Koivisto – Gynge, Holmberg, G. Gustafsson – Calof, Lundberg, Rieder – Forslund, Josefsson, Nilsson – Hagman, H. Gustafsson, Lycksell – Bernhardtz.
    Tréner: Sam Hallam

    Rozhodca: Iwert (GER), Schrader (GER) – Nikulainen (FIN), Sormunen (FIN)
    16.11.2021
    Växjö - Tappara 2:2

    Góly a asistencie: 12. Persson (Holmberg), 19. Forslund (Claesson, Lycksell) – 6. Morley (Henriksson, Austin), 24. Rönni (Henriksson, Seppälä)

    Tappara 1 0 Växjö
    #1 Utorok 16.11.2021 • 19:00
    Växjö - Tappara 2:2
    #2 Utorok 23.11.2021 • 18:00
    Tappara - Växjö 4:2