Barys – Dinamo Minsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Ufa – Novgorod 0:1 (kon.) | Nižnekamsk – Petrohrad 2:8 (kon.)
Kazaň – Riga 4:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Barys Nur-Sultan
3:2 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Dinamo Minsk
cz Utorok 23.11.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Barys Nur-Sultan.
    Autorem vítězné branky je NIKITA MICHAJLIS.
     
    56:43
    Velké ovace tribuny si vysloužil Nikita Bojarkin, protože zlikvidoval několik nepříjemných nájezdů. Jednoznačně nejblíže byl gólu Ilja Šinkevič, ale z druhé vlny nedokázal překonat domácího gólmana.
     
    50:21
    Soupeře bez puku sestřelil Curtis Valk, přičemž sám schytal zásah vysokou holí. Jenže vyloučen je jen domácí hráč, a to za nedovolené bránění.
     
    38:04
    Hosté hodně trpí na nedisciplinovanost, Gorbunov ale zas tak závažné držení neprovedl. Přesto dostává dvě minuty.
    36:28 Nikita MICHAJLIS - 2:2
     
    36:28
    Barys právě vstřelil branku!
    Ideální revanš prožívá NIKITA MICHAJLIS, který byl předtím důvodem, proč neplatila branka Curtise Valka. Tentokrát si role prohodili, Valk nádherně našel volnou čepel svého kolegy z útoku i jedné přesilovkové formace, Rybár neměl na změnu směru šanci reagovat. Gól padl zhruba tři vteřinky před uplynutím početní převahy a je tedy započítán jako přesilovkový. Asistence: Curtis Valk.
     
    34:32
    Diváci prožívají velké nadšení, za hrubost je totiž překvapivě vyloučen Alexandr Suvorov. Ostatně už jeho jméno budí respekt.
    28:46 Neuznaný gól domácího týmu.
     
    28:46
    Barys vstřelil branku, jenže ta po konzultaci s videem neplatí! Nikita Michajlis tentokrát prokličkoval hřiště ve stylu Connora McDavida, ale zakončení už nezvládl. Zavadil pak o Patrika Rybára, a když se u pravé tyčku nachomýtnul Curtis Valk, práci svého kolegy dokonal. Krásnou akcí se Barys ovšem k vyrovnání stavu nedostane, sudí po dlouhé konzultaci rozpažil.
     
    23:16
    K dorážce téměř do prázdné klece se tlačil Pavel Varfolomejev, ale na poslední chvíli dokázal kotouč odpálit Eric Martinsson.
     
    18:21
    Český zadák Jakub Krejčík teď využil své náčiní nedovoleným způsobem, jsou z toho dvě minuty za hákování.
     
    16:49
    Fantasticky Patrik Rybár! Zcela sám proti němu vyrukoval krajan Tomáš Jurčo, ještě si mohl zkontrolovat záda, ale nikdo ho nepronásledoval. Ani dvojitým zakončením ovšem slovenský útočník neuspěl.
    15:26 Tyler GRAOVAC - 1:2
     
    15:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nyní se dokázali prosadit z přesilovky pro změnu hosté. Na svou šanci vedle brány vyčkával TYLER GRAOVAC, který si pak sjel před brankoviště a šikovně tečoval rychlé nahození Jakuba Krejčíka na Borjakina. Minsk v tuto chvíli otáčí průběh utkání a raduje se z vedení. Asistence: Jakub Krejčík a Pavel Varfolomejev.
     
    14:23
    Za svou klecí si nešikovně počínal Martinsson, svým podrážením oslabuje mužstvo.
     
    10:45
    K háčku sáhl Mattias Tedenby a nabízí další přesilovkovou možnost pro Astanu, která dnes už z této situace jednou udeřila.
    09:51 Sergej SAPEGO - 1:1
     
    09:51
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Parádní kombinace dvou obránců otevírá cestu k vyrovnání. Adam Almqvist si najel mezi kruhy, rozhozená obrana se k němu musela stáhnout a místo se tak uvolnilo SERGEJI SAPEGOVI. Ten měl i z velké dálky dostatek prostoru ke střele do zpola odkryté brány. Asistence: Adam Almqvist a Taylor Beck.
    05:06 Linden VEY - 1:0
     
    05:06
    Barys právě vstřelil branku!
    Od modré čáry nahodil kotouč do ohně Joe Morrow a způsobil před brankářem velký zmatek. Dorážet se snažil Tomáš Jurčo, ale jako autor gólu je prozatím označen LINDEN VEY, který zřejmě ještě po puku také sáhnul. Na každý pád musí Patrik Rybár poprvé kapitulovat. Asistence: Tomáš Jurčo.
     
    03:54
    Na úrovní modré čáry podrážel Alistrov, půjde si odpočinou na dvě minuty.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 6. Vey (Jurčo), 37. Michajlis (Valk), rozh. náj. Michajlis – 10. Sapego (Almqvist, T. Beck), 16. Graovac (J. Krejčík, Varfolomejev)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jakob Lilja (AST)
    0:0   Roman Gorbunov (MIN)
    2. séria:
    0:0   Curtis Valk (AST)
    0:0   Mattias Tedenby (MIN)
    3. séria:
    1:0   Nikita Michajlis (AST)
    1:0   Dmitrij Bujnickij (MIN)
    4. séria:
    1:0   Roman Starčenko (AST)
    1:0   Pavel Varfolomejev (MIN)
    5. séria:
    2:0   Linden Vey (AST)


    Barys Nur-Sultan: Bojarkin (A. Šutov) – Martinsson, Morrow, R. Savčenko, Orechov, Šalapov, Samat Danijar – Vey, Jurčo, Frattin – Michajlis, Valk, J. Lilja – Kunyk, R. Starčenko, Savickij – Šestakov, Gurkov, Šaichmeddenov – Sagadějev.
    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – J. Krejčík, L. Bengtsson, Almqvist, Sapego, A. Lindholm, Šinkevič, V. Jerjomenko, D. Korobov – Alistrov, Strömwall, T. Beck – Mosaljov, Tedenby, Graovac – R. Gorbunov, Varfolomejev, Bujnickij – K. Voronin, Demkov, Suvorov.

    Rozhodca: Morozov, Sergejev Golovljov, Savenkov