Moldavsko – Škótsko 0:2 (kon.) | Taliansko – Švajčiarsko 1:1 (kon.) | Sev. Írsko – Litva 1:0 (kon.)
Rakúsko – Izrael 4:2 (kon.) | Dánsko – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Andorra – Poľsko 1:4 (kon.)
Anglicko – Albánsko 5:0 (kon.) | Maďarsko – San Maríno 4:0 (kon.)
koniec
Andorra
1:4 (1:3)
Poľsko
cz Piatok 12.11.2021, 20:45 • Estadi Nacional, Andorra la Vella • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina I
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:45:12)
     
    Další program:

    Andorra
    Pondělí 15. 11. 2021, 20:45: Albánie – Andorra

    Polsko
    Pondělí 15. 11. 2021, 20:45: Polsko – Maďarsko
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:8.
    Střely mimo: 1:7.
    Rohy: 0:7.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 17:17.
     
    Jelikož Anglie v souběžně hraném utkání vyhrála nad Albánií jasně 5:0, tak je už jisté, že Polsko skončí v této kvalifikační skupině nejhůře na druhém místě a má tak jistou alespoň baráž. Před třetí Albánií má náskok 5 bodů. Naopak, na Anglii ztrácí tři body a teoreticky tak může tuto skupinu ještě i vyhrát. Anglie ale hraje v posledním kole na půdě San Marina, takže polská šance na výhru ve skupině je mizivá. Andorra skončí s určitostí na páté příčce této skupiny.
     
    Poláci ve druhém poločase kontrolovali dění na hrací ploše a i když hráli spíše na krásu, tak měli dostatek gólových příležitostí na to, aby skóre ještě vylepšili. Ze všech možností ale proměnili jedinou, když v 73. minutě vstřelil hlavou jedinou branku druhého dějství Robert Lewandowski. Andořané, kteří hráli celý zápas v oslabení, byli ve druhém dějství naprosto neškodní a v závěru jim pak zjevně došly síly. Polsko tak s přehledem dokráčelo k pohodlnému vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Andorra se pokusila ještě o jeden útok, při náběhu na centr zprava ale fauloval Bereszyńského nabíhající Rosas.
     
    90+2
    Świderski okamžitě hledal na pravém křídle rozběhnutého Cashe, ten ale tuto přihrávku nedokázal zpracovat na hrací ploše.
     
    90+1
    Dlouhá kombinace Poláků na útočné polovině skončila nepřesnou přihrávkou Jóźwiaka na Lewandowského. Andořané míč získali, hned ho ale vrátili hostům.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    89
    Po velmi dlouhé době se Andořané alespoň na několik desítek sekund dostali na polovinu soupeře, jejich kombinace ale probíhala jen v blízkosti středové čáry.
     
    88
    Lewandowski se poté pokusil o individuální průnik do šestnáctky Andorry, míč mu ale před ní odskočil a v následném souboji o něj fauloval domácího obránce.
     
    87
    Rybus si na levém křídle narazil míč s Jóźwiakem, z dobré pozice ale ani nevystřelil, ani nenacentroval. Hrací předmět pak posunul přihrávkou dozadu.
     
    86
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Damian Szymański.
     
    85
    Tlak Polska se nadále zvyšuje a Andořané už jsou zataženi hluboko u vlastní šestnáctky. Poláci teď získali zblokovaným centrem z levého křídla rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Jordi Aláez, přichází Marc García.
     
    84
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Moisés San Nicolás, přichází Eric De Pablos.
     
    82
    Bereszyński se na pravé straně dostal k centru, jeho nákop ale letěl na obsazeného Piąteka, který ho hlavou nasměroval nad domácí branku.
     
    81
    Hra se navíc opět začíná kouskovat, protože domácí dvakrát za sebou v krátkém časovém sledu faulovali hosty ve středu pole.

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Vales (Cervós) – 5. Lewandowski (Jóźwiak), 11. Jóźwiak (Frankowski), 45+2. Milik (Lewandowski), 73. Lewandowski (P. Zieliński)

    Karty:   22. Pujol (ANR), 23. trenér K. Álvarez (ANR), 37. Aláez (ANR), 40. M. Vieira (ANR) – 22. Klich (POL), 61. Krychowiak (POL)   1. Fernandez (ANR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 1:7. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:17.
    Andorra: Iker Álvarez – San Nicolás (84. De Pablos), Llovera, Vales (65. Ch. García), Alavedra, Cervós – Clemente (65. A. Martínez), M. Vieira, Pujol (C) (61. Rosas), Aláez (84. Marc García) – Fernandez.
    Náhradníci: J. Gómes, Pires – C. Martínez, Reyes, X. Vieira, S. Moreno, A. Martínez, De Pablos, Rosas, Marc García, Ch. García, Rodrígues.

    Poľsko: Szczęsny – Bereszyński, Glik, Rybus – Jóźwiak, Krychowiak (63. Linetty), Klich (64. K. Piątek), Frankowski (63. Cash) – P. Zieliński (86. D. Szymański) – Lewandowski (C), Milik (77. Świderski).
    Náhradníci: Skorupski, Grabara – Cash, Dawidowicz, Kędziora, Płacheta, Helik, Linetty, Świderski, Moder, D. Szymański, K. Piątek.

    Rozhodca: Beaton – Roome, Mulvanny (SCO)