Hertha – Leverkusen 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Union Berlín 2:2 (kon.) | Fürth – Frankfurt 1:2 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
2:2 (1:2)
1. FC Union Berlín
cz Nedeľa 07.11.2021, 17:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Prostřední ze tří nedělních zápasů Bundesligy sehrají Kolín nad Rýnem a Union Berlín. Domácí tým byl před víkendem jedenáctý, hostující celek šestý.
    RheinEnergie Stadion
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Minulou sezonu se zachránili až v baráži, letos se Kozlové chtějí sestupovým starostem zcela vyhnout. A situace pro ně zatím vypadá příznivě, případná výhra by je posunula do klidného středu tabulky. Doma je navíc Kolín silný, jeho RheinEnergie Stadion v nové sezoně ještě žádný soupeř nedobyl. Pouze úřadující vicemistr Lipsko a evropské poháry hrající Leverkusen si odtud odvezli bod, jinak nikdo nic. I vzhledem k tomu je vestfálský tým pasován do role favorita.
     
    1. FC Union Berlín

    Soupeř pražské Slavie v Evropské konferenční lize je na tom v domácí soutěži podobně jako vloni. I letos atakuje pohárové příčky a dává tím jasně najevo, že se s ním musí počítat. Boj na dvou frontách už ale nezvládá na mezinárodním poli, kde vykukuje až z konce své skupiny. Na psychice hráčům nepřidá ani fakt, že ve čtvrtek proti Feyenoordu dohrávali o devíti lidech. Všechno zlé teď musí hodit za hlavu a soustředit se jen a pouze na Kolín, s nímž mají v posledních letech příznivou bilanci – vítězství pětkrát v řadě.
    Zápas jako rozhodčí odřídí Tobias Stieler
     
    Dobrý podvečer! Dovolte mi vás ještě jednou přivítat u zápasu Kolín nad Rýnem – Union Berlín, který se odehraje v rámci 11. kola Bundesligy. Koho do něj trenéři Steffen Baumgart a Urs Fischer nominovali?
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Schmitz, Hübers, Czichos, Hector (C) – Ljubičić, S. Özcan – Uth, Duda, Kainz – Modeste.
    Náhradníci: Schwäbe – Ehizibue, Ostrák, S. Andersson, Meré, Kilian, Schaub, Schindler, Thielmann.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich (C), Knoche, Baumgartl – Ryerson, Prömel, R. Khedira, Haraguči, Giesselmann – Becker, Awoniyi.
    Náhradníci: Rönnow – Endo, Möhwald, Behrens, Jaeckel, Trimmel, Oczipka, Öztunali, Voglsammer.

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Beitinger.
     
    Stopu v zápase zanechá i Česká republika se Slovenskem. V základu se ukáže Ondrej Duda, z lavičky bude na svou šanci čekat Tomáš Ostrák.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Začátek zápasu provází vynikající atmosféra. Tu nyní přestal vnímat Anthony Modeste, protože byl ve výskoku bolestivě atakován Knochem.
     
    3
    Přímý kop nařízený na levé straně byl sehrán centrem na zadní tyč, kde ho Timo Baumgartl prodloužil až do zámezí. Domácí tým má k dispozici roh.
     
    4
    Po jeho rozehrání má situaci pod kontrolou brankář Luthe. Timo Baumgartl se s ním do souboje ani nepouštěl, dobře si uvědomoval, že by to byl faul.
     
    6
    Kolín je od začátku více na míči, přesto po jeho ztrátě musel čelit standardce.
     
    7
    Köln právě vstřelil branku!
    Největší strašák pro defenzivu Unionu promluvil! ANTHONY MODESTE úspěšně dorazil Kainzovu ránu do břevna, Kolín od 7. minuty vede.
     
    9
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Jenže ve vedení nevydržel domácí tým dlouho! JULIAN RYERSON převzal před šestnáctkou kolmici z pravé strany a druhým dotekem poslal míč kolem Hectora na přední tyč, což zkoprnělý Horn vůbec nečekal.
     
    11
    Ve snaze o obrat vypálil Taiwo Awoniyi, pokus nigerijského hráče zblokoval Rafael Czichos.
     
    12
    Kolín se potom úspěšně ubránil rohovému kopu.
     
    15
    Držení míče: 62% : 38%.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Timo Baumgartl (Union Berlín).

    Presující Modeste dostal pod tlak brankáře, Florian Kainz potom Tima Baumgartla a ten ho poblíž vápna fauloval. Uvidíme zajímavou standardku.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Anthony Modeste (Kolín nad Rýnem) i Andreas Luthe (Union Berlín).

    Luthe si zrovna stavěl zeď a čelem k němu otočený Modeste mu v tom zřejmě vadil. Mezi oběma pak vznikla roztržka, kterou sudí Stieler spravedlivě trestá.
     
    18
    Kainzovu ránu odraženou od zdi si před vápnem našel Benno Schmitz, jeho dorážka byla nepřesná.
     
    20
    Ve vlastním území kombinující Union trpělivě hledá cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    22
    Jenže ji nenašel a navíc se mu míč zatoulal do zámezí. Dlouhý aut pak Timo Baumgartl odvrátil na roh.
     
    23
    Ondrej Duda z něj našel Hüberse, natěsno bráněný fotbalista branku vysoko přehlavičkoval.
     
    25
    Kolín tahá útok výhradně po křídlech. Zatímco přes levou stranu šlo 40% akcí, na pravé straně jich bylo hned 60%. Střed hřiště dle grafiky zůstává nulový.
     
    26
    Útočit se nebojí ani hosté. O tom nás centrem dovnitř vápna přesvědčil Niko Giesselmann. Bohužel pro Union v něm nikoho v šedém dresu nenašel.
     
    27
    Taiwo Awoniyi se rozběhl vstříc bráně a Timo Hübers ho na hranici vápna podrazil. Hosté se domáhají penalty, ale Tobias Stieler zůstává klidný.
     
    28
    Do hry nevstupuje ani VAR, přitom i podle opakovaných záběrů to byla hraniční situace. Rozhodčí nejspíš usoudili, že Hübers ucukl svou nohou včas a útočící Stieler jen ztratil gravitaci.
     
    30
    Držení míče: 63% : 37%.
     
    31
    Po zkažené kombinaci doskákal míč k Luthemu. Hostující gólman si pak dal na čas s výkopem a z ochozů si musel vyslechnout pískot.
     
    33
    Taiwo Awoniyi si v souboji se Schmitzem pomohl v rozporu s pravidly. Unionu byl tak logicky odpískán útočný faul.
     
    34
    Domácí roztáhli hru doprava, kde působí před chvílí faulovaný Benno Schmitz. Tomu ukázkově zkřížil cestu Timo Baumgartl.
     
    35
    Při brejku pak z voleje zakončující Grischa Prömel napálil míč do horních řad tribuny.
     
    37
    Standardka pro Kolín ze střední vzdálenosti. K míči se postavila dvojice Florian Kainz, Mark Uth a centrem se nakonec prezentoval druhý jmenovaný. Defenziva Unionu byla ve střehu.
     
    38
    Tohle bylo těsné! Anthony Modeste po Kainzově chirurgicky přesném centru přehlavičkoval Friedricha, balon dopadl metr vedle levé tyče.
     
    40
    Kolín je dál nebezpečný! Ondrej Duda si na hranici vápna před bránícím Knochem navedl míč na levačku a utaženou ranou na přední tyč rozvlnil boční síť.
     
    42
    Domácí fotbalisté tlačí své soupeře ke zdi. Po kvalitním centru od lajny zakončoval Anthony Modest hlavou do přesného středu branky, kde se nacházel připravený Andreas Luthe.
     
    43
    Berlíňané kontrovali dlouhým nákopem. Za ním spěchal Taiwo Awoniyi, ale ke své smůle zahrál nešikovně rukou, což Tobias Stieler postřehl.
     
    45
    Hlavní arbitr nastavil 2 minuty.
     
    45+1
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán! V závěru poločasu udeřil GRISCHA PRÖMEL. Domácí se při rozehrávce dostali pod tlak a ztratili míč. Haraguči na pravé straně vápna sestrojil mezi dvěma hráči kolmici, tu převzal na penaltě právě Grischa Prömel a rychlou střelou i s přispěním teče obránce otočil na 1:2.
     
    45+2
    S Kolínem mohlo být ještě hůře, kdyby Taiwo Awoniyi po Beckerově fantastické přihrávce zblízka nepřestřelil!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 68% : 32%.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:5.
    Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 4:11.
    Po obratu je na tom lépe Union
     
    Začalo se pěkně zhurta. Už v sedmé minutě otevřel skóre Modeste, aby jen o dvě minuty později srovnal Ryerson. Pak se dlouho nic zajímavého nedělo. Až s blížícím se koncem poločasu přitlačili domácí, jmenovitě Modeste a Duda – oba shodně zakončili těsně vedle. Neproměněných šancí Kolín litoval v nastaveném čase, kdy dokonal obrat Prömel – 1:2. Potom ještě stihl spálit svou loženku Awoniyi, což bylo pro domácí tým štěstí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Pokud by Union zvítězil, poskočil by v tabulce na čtvrté místo. K tomu má ale berlínský klub ještě daleko.
     
    46
    Kolín se posouvá vpřed pomocí autových vhazování.
     
    47
    Jedno takové na útočné polovině provedl Florian Kainz. Stejný hráč se o chvíli později dostal k centru, který mu zblokoval Robin Knoche.
     
    48
    Kolín zahrával standardku z pravé straně. Po odvráceném centru Kainze vyzkoušel štěstí Dejan Ljubičić, jeho volej ovšem letěl příliš vysoko.
     
    50
    Západoněmecký klub nepolevuje ze své aktivity a opět zaměstnává defenzivu Unionu.
     
    51
    Zpoza vápna se ke střele odhodlal Dejan Ljubičić a Luthe měl s jeho ranou plné ruce práce. Nakonec ji gólman Unionu raději na jistotu vyrazil.
     
    53
    Kolín ve druhé půli dominuje a teď nebyl vůbec daleko od vyrovnání! Po Kainzově centru ze standardky těsně minul tyčku Jonas Hector.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Ondrej Duda (Kolín nad Rýnem).
     
    56
    Zatímco Anthony Modeste už se dnes přihlásil o slovo, hlavní úderná zbraň Unionu Taiwo Awoniyi zatím zatvrzele mlčí. Platí to i po střele z pětadvaceti metrů, která si cestu mezi tyče nenašla.
     
    58
    Na druhé straně jsme byli svědky rohového kopu. Hectorův pas hravě sebral gólman Luthe.
     
    59
    Křídelní útok domácí zastavili jen za cenu autu. Míč nazpátek hodlá vhodit Julian Ryerson.
     
    60
    Držení míče: 70% : 30%.
     
    61
    Hübersovu přímočarou přihrávku zachytil ve středu hřiště Niko Giesselmann.
     
    62
    Ten pak pokazil kombinaci svého celku při snaze přenést hru zleva na střed. Následný brejk kolínských fotbalistů měl doslova jepičí život.
     
    64
    Steffen Baumgart chystá první střídání. Na lavičce se z náhradního oblečení svléká Luca Kilian. A vypadá to, že se k němu přidá i Jan Thielmann.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Timo Hübers, přichází Luca Kilian.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Jan Thielmann.
     
    65
    První výměnu ovlivnilo zranění. Bylo vidět, že Timo Hübers kulhá ze hřiště. Škoda pro slovenské fanoušky, že stejným směrem zamířil i Ondrej Duda.
     
    67
    Niko Giesselmann vyhrál na útočné polovině hlavičkový souboj jen pro domácí obranu.
     
    68
    Jan Thielmann dokázal odcentrovat přes obránce, jenže Anthony Modeste pak fauloval Khediru a tím celá akce končí.
     
    70
    Dvacet minut do konce, Kolín stále prohrává s Unionem Berlín 1:2.
     
    71
    Už dávno nejsou domácí tak aktivní jako tomu bylo na začátku druhé půle. Dá se ale předpokládat, že s blížícím se koncem bude jejich aktivita růst.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Andreas Voglsammer.
     
    73
    Teď se Kolín brání. Luca Kilian se stihl vrátit a zatarasil cestu Baumgartlovi.
     
    74
    Grischa Prömel zdržuje hru zavazováním tkaniček. To se pochopitelně nelíbí domácím fanouškům, ty sudí uklidňuje ukazováním na hodinky.
     
    75
    Držení míče: 67% : 33%.
     
    76
    Uthovu ránu z vnitra vápna zneškodnil Andreas Luthe, volný míč pak důrazným odkopem uklidil do bezpečí Genki Haraguči. Hosté se ubránili.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Mark Uth, přichází Sebastian Andersson.
     
    79
    Dejan Ljubičić šel proti soupeři podrážkou napřed. Domácí hráč může být rád, že se vyhnul žluté kartě.
     
    80
    Kolín má míč zpátky. Jenže kombinace u střídaček mezi Ljubičićem a Schmitzem nikam nevedla.
     
    81
    Timo Horn trochu na riziko vyběhl mimo pokutové území a před dobíhajícím soupeřem raději odkopl míč do zámezí. Situaci sice ještě jistil Czichos, ale kdo ví, na kolik procent ji měl pod kontrolou.
     
    82
    Kozlové dostali hru na opačnou stranu a uvnitř šestnáctky se shlukují hráči. Uvidíme totiž rohový kop.
     
    83
    Ještě při Kainzově centru Tobias Stieler přerušil hru. Důvodem je útočný faul. V přerušené hře proběhne v hostujícím celku dvojnásobné střídání.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Levin Öztunali.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Kevin Behrens.
     
    86
    Köln právě vstřelil branku!
    Kozlové srovnávají po rohovém kopu! Na Kainzův centr si naskočil ANTHONY MODESTE, při svém druhém dnešním příspěvku trkl balon mimo Lutheův dosah a osmým gólem v sezoně se v tabulce střelců dotáhl na aktuálně zraněného Patrika Schicka.
     
    88
    Rozjásat diváky mohl i Florian Kainz! To by však jeho zakončení o zem nesmělo přeskočit břevno. Škoda pro Kolín, který je po vyrovnání na koni.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí drží světelnou tabuli a na ní svítí číslo 4 – tolik minut se ještě bude hrát.
     
    90+2
    Zdvojený Andreas Voglsammer byl zahnán do kouta, od rohového praporku nevedla cesta zpět. Dobrá práce kolínské obrany.
     
    90+3
    Na atak se vydal i Levin Öztunali, toho čistě odzbrojil Jonas Hector a ještě získal pro svůj tým aut.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 66% : 34%.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:6.
    Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:19.
    Oba soupeři se rozešli smírně
     
    Začalo se pěkně zhurta. Už v sedmé minutě otevřel skóre Modeste, aby jen o dvě minuty později srovnal Ryerson. Pak se dlouho nic zajímavého nedělo. Až s blížícím se koncem poločasu přitlačili domácí, jmenovitě Modeste a Duda – oba shodně zakončili těsně vedle. Neproměněných šancí Kolín litoval v nastaveném čase, kdy dokonal obrat Prömel – 1:2. Potom ještě stihl spálit svou loženku Awoniyi, což bylo pro domácí tým štěstí.

    Kozlové se po přestávce zvedli a prvních deset minut své soupeře tlačili. Dobrou příležitost měl Hector, který těsně minul tyč. Posléze se opakoval scénář z první půle, kdy hra na dlouhou dobu zopatrněla. Tribuny ožily až v 86. minutě gólem Modesteho, jenž hlavičkou po rohovém kopu zachránil Kolínu bod.

    Union tak propásl šanci skočit ze šestého místa na čtvrté a oproti předchozímu víkendu si naopak o dvě příčky pohoršil – nově je až osmý. Kolín zůstal tam, kde před víkendem byl – čili jedenáctý. (19:37:31)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 7. Modeste, 86. Modeste (Kainz) – 9. Ryerson (Giesselmann), 45+1. Prömel (Haraguči)

    Karty:   17. Modeste (KLN), 55. Duda (KLN) – 16. Baumgartl (UNB), 17. Luthe (UNB)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:19.
    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Schmitz, Hübers (65. Kilian), Czichos, Hector (C) – Ljubičić, S. Özcan – Uth (77. S. Andersson), Duda (65. Thielmann), Kainz – Modeste.
    Náhradníci: Schwäbe – Ehizibue, Ostrák, S. Andersson, Meré, Kilian, Schaub, Schindler, Thielmann.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich (C), Knoche, Baumgartl – Ryerson, Prömel, R. Khedira, Haraguči (84. Öztunali), Giesselmann – Becker (72. Voglsammer), Awoniyi (84. Behrens).
    Náhradníci: Rönnow – Endo, Möhwald, Behrens, Jaeckel, Trimmel, Oczipka, Öztunali, Voglsammer.

    Rozhodca: Stieler – Gittelmann, Beitinger