UFC
Magomed Ankalajev - Volkan Oezdemir Vítěz: Ankalajev (kon.) | Li Ťing-liang - Chamzat Čimajev Vítěz: Čimajev (kon.)
Alexander Volkov - Marcin Tybura Vítěz: Volkov (kon.) | Islam Machačev - Dan Hooker Vítěz: Machačev (kon.)
Petr Jan - Cory Sandhagen Vítěz: Jan (kon.) | Jan Błachowicz - Glover Teixeira Vítěz: Teixeira (kon.)
koniec udalosti
Islam Machačev - Dan Hooker

Vítěz: Machačev

Sobota 30.10.2021, 21:40 • Etihad Arena, Abú Zabí • UFC
Predzápasové kurzy
     
    Pouze polovinu prvního kola trval souboj Machačeva s Hookerem. Novozélanďan soupeře před zápasem vyzýval na tříkolovou bitvu, ale ten zjevně odmítl. Machačev si díky kimuře připisuje už deváté vítězství v řadě. (21:48:52)
     
    Vítěz: Islam Machačev (submise – kimura).
     
    02:25
    A je konec! Dan Hooker se absolutně nedostal do zápasu. Machačev na něm na zemi poctivě pracoval a ukončil ho pákou na ruku.
     
    02:10
    Machačev kontroluje zápěstí Novozélanďana a útočí na ruku.
     
    01:40
    Islam se snaží ještě vylepšovat svou pozici a žene ho také skandování jeho jména!
     
    01:15
    Machačev se drží v half guardu a Hooker má nyní velký problém.
     
    00:35
    Netrvalo to dlouho. Machačev se ponořil pod úder Hookera a už ho drží na zemi.
     
    00:10
    Islam Machačev zápasí v opačném postoji, což je pro Hookera další nepříjemnost. Kterých už tak není málo.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    V doprovodu Khabiba Nurmagomedova přichází také Islam Machačev.
     
    Do klece jde v pozici velkého outsidera Dan Hooker. Je to ale velmi nevypočitatelný bojovník a můžeme se nechat překvapit, jak Islama potrápí.
     
    Vážení

    Limitem lehké váhy je 155 liber (70,3 kg). Toleruje se jedna libra navíc.

    Oba bojovníci zvládli splnit váhu na první pokus. Dan Hooker měl 156 liber (70,8 kg) a Islam Machačev 155,5 libry (70,5 kg).
     
    Islam Machačev
    Bilance 20:1 (UFC 9:1)

    Následník a tréninkový parťák Khabiba Nurmagomedova je připraven získat již brzy titul lehké váhy. Nutno dodat, že k tomu má mistr světa v combat sambu veškeré předpoklady. Někdy sice není tak dominantní jako býval Khabib, ale na druhou stranu přidává kvalitnější představení v postoji.
    Jedinou porážku mu připravil nečekaným knockoutem Adriano Martins v říjnu 2015. Od té doby je ale Machačev nadále suverénní a má osm výher v řadě.

    Nejčastěji ukončuje zápasy jednoduchou submisí nebo vítězí na body. Nežene se tedy bezhlavě za ukončením a jeho taktikou je kontrola soupeře, a to ideálně na zemi. Nejedná se zrovna o sběratele bonusů, což ho možná trošku brzdilo v posunu žebříčkem a možností střetu s lepšími soupeři, ale teď je už přesně tam, kde dlouho chtěl být. Je na dosah titulu a před ním stojí poměrně dobrý soupeř pro styl zápasu, který prosazuje.

    Machačev má kromě dokonalého wrestlingu další zbraň, kterou je opačný postoj, což soupeřům ještě víc komplikuje snahy o setrvání nohama na zemi a čitelnost takedownů a úderů jim předcházejících.
    Nečekáme v tomto duelu od Islama nic jiného než snahu o totální kontrolu a trápení Hookera na pletivu a na zemi. Machačev sice poměrně dost ztrácí v rozpětí paží, ale na zkracování vzdálenosti je zvyklý a nemělo by mu to činit žádný problém.
     
    Dan Hooker
    Bilance 21:10 (UFC 11:6)

    Aucklandský rodák přezdívaný Hangman se před měsícem dočkal výhry nad nepříjemným Haqparastem. Tento úspěch přišel velmi vhod po porážkách od silné dvojice Chandler a Poirier. Hned několik dnů po utkání s Haqparastem Hooker kývnul na nabídku nahradit Dos Anjose a utkat se na UFC 267 s Machačevem.

    Hooker má za sebou určitě větší jména než jeho soupeř. Dokázal zdolat Feldera, Iaquintu, Vicka nebo Gilberta Burnse. Cenné zkušenosti si odnesl z prohraných zápasů se jmény jako Poirier, Rodriguez, Chandler či Barboza.

    Jedná se o kvalitního postojáře, který si libuje v otevřených přestřelkách. To, co předváděl s Barborou nebo s Felderem tu ale nebude možné. Machačev je naprosto odlišný styl protivníka a jakákoliv nepozornost bude rychle trestána rychlým takedownem a kontrolou na zemi ze strany Dagestánce. Hooker je určitě velmi nebezpečný borec, ale s Machačevem se jeví jako jediná šance bezchybný výkon a fantasticky trefený úder, na který nebude mít favorit odpověď.
     
    Vážené fanynky a vážení fanoušci toho nejlepšího světového MMA, čeká nás akce UFC 267, která nabídne hned dva titulové zápasy. V polotěžké váze se všichni těší na souboj Błachowicze s Teixeirou, pro který bude jako náhradník připraven český samuraj Jiří Procházka. V bantamové váze se o prozatimní titul utkají bývalý šampion Petr Jan a Cory Sandhagen.
    Celá karta ale nabízí plno důležitých a atraktivních zápasů, jejichž výsledky významně promluví do pořadí v nejvyšších patrech žebříčků UFC.

    Lehká váha nabídne střet pětky se šestkou žebříčku. Islama Machačeva vyzve Novozélanďan Dan Hooker, který vzal tento zápas až na konci září. Původně měl s Machačevem zápasit Rafael Dos Anjos, ale z důvodu zranění byl nucen odstoupit.
    Vítěz tohoto zápasu se výrazně přiblíží titulové šanci. Jasným favoritem je Machačev.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:40.

    Dávid Švec

    Daniel Movahedi