Bergamo – Lazio 2:2 (kon.) | Hellas Verona – Juventus 2:1 (kon.) | Turín – Sampdoria 3:0 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
2:2 (1:1)
Lazio Rím
cz Sobota 30.10.2021, 15:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Marten de Roon - 2:2
     
    90+4
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto devastující vyústění zápasu. Podruhé v utkání udeřila Atalanta v poslední minutě nastaveného času. Ve vápně zůstal nehlídaný MARTEN DE ROON a naprosto exkluzivním volejem uklidil načechraný centr Mariha Demirala za zadní tyč. Pepe Reina se proměnil v diváka, v tomto případě nemá na gólu žádný podíl. Zato zaspala obrana. Lazio dnes nebude z Bergama odjíždět v dobré náladě, vítězství si nechává protéct mezi prsty. Asistence: Merih Demiral.
    74. Ciro IMMOBILE - 1:2
     
    74
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to byla naprosto exkluzivní akce v podání Lazia a v podstatě dýka do „atalantských“ zad. Ne že by současný stav nešlo srovnat, ale zápas byl do této chvíle poměrně opatrný a moc příležitostí nepřinášel. Jako poslední se míče dotknul CIRO IMMOBILE, který se zjevil zcela sám před brankářem Juanem Mussou a balon přišpendlil pod břevno. Příležitost mu skvěle nachystal Pedro, který přeběhl velkou část útočné poloviny s míčem na noze. Poslední přihrávku ovšem zvládl čerstvý Toma Bašić. Dobré střídání Maurizia Sarriho. Asistence: Toma Bašić.
    45+1. Duván ZAPATA - 1:1
     
    45+1
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Prakticky celý první poločas čekal DUVÁN ZAPATA na podobnou šanci. Prosazuje se dvě vteřiny před uplynutím nastaveného času. Bylo vidět, jak se obránce Adam Marušić snaží domácího útočníka vytlačit a zároveň zapojit co nejméně důrazu, aby nehrozila penalta. Jenže s opatrností to přehnal a čisté svědomí nemůže mít ani Pepe Reina. Ostřílený harcovník nevyrazil ránu z úhlu mimo dosah tří tyčí a pořádně se rozčiluje. Atalanta srovnává v samotném závěru půle. Bez asistence.
    18. PEDRO - 0:1
     
    18
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení hodně lacino. Centrovaný míč poměrně bez zájmu obránců Atalanty proskákal až k Ciru Immobilemu. Jeho pokus ještě brankář Juan Musso vytlačil před sebe, ale dobíhající PEDRO byl nachystaný na dorážku a stejně jako ve středu se prosazuje i dnes. Tentokrát úřaduje už v první půli a Lazio dává důležitý gól, kterým by mohlo uklidnit svou dosavadní, poněkud zbrklou kombinaci. Bez asistence.

    Patrik Czepiec

    Góly: 45+1. D. Zapata, 90+4. de Roon (Demiral) – 18. Pedro, 74. Immobile (Bašić)

    Karty:   78. Demiral (ABC) – 34. Luiz Felipe (LAZ), 90+1. Reina (LAZ), 90+3. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:13.
    Atalanta Bergamo: Musso – Lovato (67. Scalvini), Demiral, de Roon – Zappacosta (83. Piccoli), Freuler, Pašalić (59. Malinovskyj), Maehle – Iličić (67. Muriel), Koopmeiners – D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Scalvini, Piccoli, Malinovskyj, Gi. Pezzella, Al. Mirančuk, Muriel.

    Lazio Rím: Reina – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (77. Lucas Leiva), Luis Alberto (68. Bašić) – Felipe Anderson (77. Moro), Immobile (85. Muriqi), Pedro.
    Náhradníci: Strakoša, Adamonis – S. Radu, Akpa-Akpro, Lucas Leiva, Moro, Lazzari, Patric, Muriqi, Escalante, Bašić, Romero.

    Rozhodca: Guida – Preti, Di Vuolo