Bergamo – Lazio 2:2 (kon.) | Hellas Verona – Juventus 2:1 (kon.) | Turín – Sampdoria 3:0 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
2:2 (1:1)
Lazio Rím
cz Sobota 30.10.2021, 15:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne. Serie A se dostává ke svému 11. kolu a Atalanta Besgamasca Calcio hostí na domácím trávníku S. S. Lazio. Tabulkové sousedy dělí pouze jeden bod, oba naposledy slavili výhru a čeká se proto vyrovnaný mač.
     
    ATALANTA BERGAMASCA CALCIO

    Ve vloženém, středečním kole vyzvala Atalanta Sampdorii (3:1) a musela odvracet nepříznivou minisérii dvou utkání, kdy tratila body. I když tým z Lombardie velmi záhy prohrával, nakonec duel otočil na svou stranu. Vítězný gól dával už ve 21. minutě Zapata.

    Třebaže se Bergamasca potýká se zraněními, drží se na pátém místě tabulky. Až za ní je třeba Juventus, o bod výše zůstává Řím. Domácí nicméně letos míří do elitní čtyřky soutěže.
     
    S. S. LAZIO

    Když hosté prohráli nedávno velmi ostudně zápas s Veronou (1:4), držel trenér Maurizio Sarri svůj tým v kabině zhruba hodinu. Léčba šokem zabrala a v těsném měření proti Fiorentině (1:0) si Lazio připsalo všechny tři body. Jedinou branku obstaral zkušený záložník Pedro.

    Biancocelesti momentálně okupují šestý flek tabulky, ale řadí se k dalším adeptům, kteří se snaží dostat do velké čtyřky a ideálně si zajistit účast v Lize mistrů. Laziu se v posledním kole konečně podařilo udržet čisté konto, i když jeho snaha klapla až na desátý pokus. Atalanta bude chtít ovšem obranu S. S. pořádně provětrat.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Lovato, Demiral, de Roon – Zappacosta, Freuler, Pašalić, Maehle – Iličić, Koopmeiners – D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Scalvini, Piccoli, Malinovskyj, Gi. Pezzella, Al. Mirančuk, Muriel.

    S. S. Lazio: Reina – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto – Felipe Anderson, Immobile, Pedro.
    Náhradníci: Strakoša, Adamonis – S. Radu, Akpa-Akpro, Lucas Leiva, Moro, Lazzari, Patric, Muriqi, Escalante, Bašić, Romero.

    Rozhodčí: Guida – Preti, Di Vuolo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Až ke svému brankáři posílá přihrávku Luiz Felipe. Rozehrávat bude Pepe Reina.
     
    2
    Souboj s důrazným Demiralem neustál Ciro Immobile, Vhazování na útočné polovině nicméně náleží hostům.
     
    2
    Za nohu se drží Joakim Maehle. Poslední, opravdu drsný šlapák zkusí co nejrychleji rozběhat.
     
    3
    Kombinaci u levé postranní čáry si užívá Teun Koopmeiners. Nepřekvapí, když začátek bude opatrný i nadále.
     
    4
    Míč za sebou nechal Ciro Immobile, ovšem spoluhráči ho vůbec nepochopili. Chtěl si zaběhnout a dostat zpětnou přihrávku, to už ale balon ukořistili domácí.
     
    5
    Krásný ťukes ve středu hřiště ukončil až faul Acerbiho, který secvaknul kopačku Josipa Iličiće. Ten se svíjí ve velkých bolestech.
     
    6
    Před brankářem postával Iličić, ale přihrávku mu nedokázal věnovat Duván Zapata. Atalanta poprvé ve vážnějším tlaku.
     
    7
    Kolem přední tyčku zkoušel centr na malé vápno procpat Mario Pašalić. Obrana Lazia mu propustku nevydala.
     
    8
    Dvěma přesnými hlavičkami se nyní hráči Bergamascy velmi pohotově uklidnili. Pak je navíc sestřelen Davide Zappacosta.
     
    9
    Zdviženým palcem chválí polední souhru Duván Zapata. Zato od spoluhráčů si asi moc hezkých slov neposlechne, svou střelou zařídil jen rohový kop.
     
    10
    Situace se bude opakovat, tentokrát na přední tyči úřadoval Sergej Milinković-Savić.
     
    10
    K hlavičce z pokutového území se probil Merih Demiral. Míč se vykutálí poměrně daleko od pravé tyče, přesto sympatický pokus otevřít skóre.
     
    11
    S míčem si pohrává krajní bek Davide Zappacosta. Zatím se ovšem dopředu hnát nemusí.
     
    12
    Po zdlouhavé kombinaci nakonec dochází k nepřesné přihrávce, která doputuje až k Reinovi. Laziu se ovšem přechody zatím hrubě nedaří.
     
    13
    Příliš dlouho čekal na míč Luis Alberto, který mohl jít štěstíčku trochu více naproti. Zdálo se, že S. S. konečně rozjede nějaký kloudný atak, každopádně nestalo se.
     
    14
    Vhazování se nakonec může ujmout Davide Zappacosta, třebaže se hosté celou dobu domnívali, že míč patří jim.
     
    15
    Čas na odpočinek potřeboval Marten de Roon, kterého porazil vlastní spoluhráč. Zdá se dokonce, že hráč Atalanty bude muset ze hřiště. Merih Demiral si svého kolegy vůbec nevšimnul a ten teď setrvává v hodně nefotbalové pozici.
     
    16
    Ošetřování de Roona už nějakou dobu trvá. Sarri mezitím do svého notesu zaznamenává, jak by na případné střídání mohl reagovat.
     
    16
    Dobrou zprávou je, že Marten de Roon asi po půldruhé minutě, kterou proležel na trávníku, vstává a odchází po svých. Možná se tedy ještě přece jen vrátí.
     
    17
    Do šestnáctky se snad poprvé v utkání tlačil Ciro Immobile, protože ale neměl moc šancí proniknout ke střele, ještě zastavil a volí postupný útok.
     
    18
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení hodně lacino. Centrovaný míč poměrně bez zájmu obránců Atalanty proskákal až k Ciru Immobilemu. Jeho pokus ještě brankář Juan Musso vytlačil před sebe, ale dobíhající PEDRO byl nachystaný na dorážku a stejně jako ve středu se prosazuje i dnes. Tentokrát úřaduje už v první půli a Lazio dává důležitý gól, kterým by mohlo uklidnit svou dosavadní, poněkud zbrklou kombinaci. Bez asistence.
    18. PEDRO - 0:1
     
    21
    Jak už to tak po vstřelených brankách často bývá, hra se nyní odehrává kolem půlícího kruhu. Žádné výpady nejsou k vidění.
     
    23
    Zrovna populární není v Bergamu Ciro Immobile. Za odpadnutí ze souboje si vysloužil hlasitý pískot tribun.
     
    24
    Směrem dopředu ukazuje Matteo Lovato. Nechce, aby se domácí zbytečně zdržovali na své půlce.
     
    25
    S rozehrávkou měl problémy Reina, Atalantě se vůbec vyplácí vysoké napadání. Hned poté měl šanci na hlavičku Duván Zapata, ale nezakončil.
     
    26
    Míč propadl kolem Francesca Acerbiho, avšak doskákal až k Reinovi. Hosté si musí na podobné situace dávat pozor.
     
    27
    Zpoza pokutového území zkusil štěstí Josip Iličić, ale je zablokován. Další centr do vápna z nohy Zappacosty rovněž zlikvidovala obrana.
     
    28
    Neshody panují u středového kruhu. Luiz Felipe zastavil Pašaliće a Atalanta patrně žádala žlutou kartu. Musí se spokojit s pouhou rozehrávkou volného kopu.
     
    28
    O šanci se ochudil Josip Iličić. Přetažený centr dopadnul na jeho kopačku, ale špatné zpracování znamená, že Lazio může odkopávat od vlastní brány.
     
    29
    Luis Alberto dostal naloženo od Davideho Zappacosty, který zvedl loket výš, než bylo správné. Ani on zatím kartu nevidí.
     
    30
    O míč přišel Teun Koopmeiners, příliš ho to ovšem mrzet nemusí. Vhazování patří Bergamasce.
     
    31
    Ofsajdové postavení zaznamenal Davide Zappacosta, následný centr už byl zbytečný. Přestože běží teprve první poločas, zkušený Pepe Reina zdržuje prakticky každé rozehrání, které se mu nabídne. Už mohl tímto způsobem nastřádat klidně dvě minuty.
     
    32
    Nadále velmi aktivní Duván Zapata zastavil svůj rychlý postup a čekal na vyšší podporu. Hra se přelila na pravou stranu, odkud ovšem Davide Zappacosta necentruje vůbec přesně.
     
    33
    O merunu se hlásil Matteo Lovato, ale právě od jeho obutí míč putoval do zámezí. Postaral se o to Ciro Immobile.
     
    34
    Když už nezdržuje Reina, přijde si na své Adam Marušić, který dokázal ze dvou autů na útočné polovině vytěžit maximum. Zajímavá strategie hostů.
     
    34
    Ke střele z nitra šestnáctky se dostal Felipe Anderson, ale míč nezasáhl čistě. Juan Musso s problémy přece jen chytá.
     
    34
    A první karta je na světě. Luiz Felipe skluzem podrazil Davideho Zappacostu, tady neměl sudí Guida žádné pochybnosti.
     
    35
    Pozor na zajímavý průnik Duváns Zapaty. Útočník Atalanty BC se ale nepodíval a přihrával do místa, kde byly jen světlejší dresy.
     
    36
    Atalanta dostane možnost rozehrávat z poměrně atraktivní vzdálenosti. Na střelu to není ani náhodou, ale nebezpečný centr by se vymyslet dal.
     
    37
    Domácí se rozhodli pro postupnou kombinaci, pak je ovšem zahání dozadu Mario Pašalić. Tento přímý kop měl jistě větší potenciál.
     
    38
    Na hřišti už přihrávku nezastihne Joakim Maehle. Atalanta se musí snažit o větší preciznost.
     
    38
    Domácí začínají tlačit na pilu, nicméně přesnost je sráží. Remo Freuler nadýchaným balonem oslovoval Zapatu, který se ovšem ani nedal do pohybu.
     
    39
    S důrazem to přehnal Pedro, jenže fanouškům na Gewiss Stadium se mnohem méně líbil jeho následný počin, kdy zakopl míč daleko od místa přestupku.
     
    40
    Průnikovou úsečku rýsoval Josip Iličić, jenže znovu narazil na dobře postavené stopery. Skoro to vypadá, jako by Lazio přijelo vyhrát výsledkem 0:1, zatím mu ovšem obranná práce funguje na podtrženou jedničku.
     
    41
    S balonem se zkoušel na hranici vápna otáčet Duván Zapata, souboj nicméně neustál, takže Francesco Acerbi odpravuje do bezpečí.
     
    41
    Kulhavou chůzi předvádí Ciro Immobile. Je to důsledek jeho střetu s Matteem Lovatem.
     
    42
    Na poslední chvíli vyškrábl míč z nohy Zapaty Adam Marušić. Pak se ještě skluzu nevyhne ani Remo Freuler a inkriminovaný okamžik má i slovní dohru.
     
    43
    Po levé straně postupoval Mario Pašalić, potřeboval ale obejít posledního zadáka, když mu nevyšla klička. Atalanta se snaží, zatím ovšem vyložené šance neměla.
     
    44
    Remo Freuler se snažil vměstnat zásilku do pokutového území, jenže od úspěšných kurýrů má ještě daleko.
     
    45
    V dobrém náběhu Ciro Immobile, s klamavými pohyby už to bylo horší. Merih Demiral se nenechal povodit a zahrává na roh.
     
    45+1
    Nastavení potrvá 60 vteřin. Od praporku centroval Luis Alberto a hosté opět vsadili na velký tlak do malého vápna. Juan Musso si prostor pro vyboxování míče našel.
     
    45+1
    Rychlá rozehrávky Mussa na Zapatu dvakrát nevyšla, míč se k němu ovšem vrátil znovu.
     
    45+1
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Prakticky celý první poločas čekal DUVÁN ZAPATA na podobnou šanci. Prosazuje se dvě vteřiny před uplynutím nastaveného času. Bylo vidět, jak se obránce Adam Marušić snaží domácího útočníka vytlačit a zároveň zapojit co nejméně důrazu, aby nehrozila penalta. Jenže s opatrností to přehnal a čisté svědomí nemůže mít ani Pepe Reina. Ostřílený harcovník nevyrazil ránu z úhlu mimo dosah tří tyčí a pořádně se rozčiluje. Atalanta srovnává v samotném závěru půle. Bez asistence.
    45+1. Duván ZAPATA - 1:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle přinesla dva opravdu nebezpečné momenty. Vzhledem k tomu, že panuje skóre 1:1, je poměrně jasné, že hovoříme o gólových situacích. Jako blesk z čistého nebe udeřil v 18. minutě hostující Pedro, jemuž se nabídla možnost dorážet střelu Cira Immobileho, který dostal ve vápně až zbytečně moc prostoru. Jenže Atalanta zůstala aktivní, držela se na míči a v úplně nejzazší chvíli uštkla také. Hrotový forvard Duván Zapata prostřelil Reinu z úhlu a srovnal poločasový stav.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Míč se dokutálel až k Juanu Mussovi. Stejně jako na začátku zápasu jsou týmy po nástupu z kabin méně výbojné.
     
    48
    S autem dost dlouho otálel Adam Marušić. Jako by snad zapomněl, že jeho tým už nevede.
     
    49
    Z branky musel vystoupit Juan Musso, ale Felipe Anderson byl stejně od míče hodně vzdálený a nemohl tak v žádném případě uvažovat nad zakončením.
     
    50
    Zpoza vápna vypálil Remo Freuler. Skákavou střelu dokázal pokrýt Pepe Reina, přesto jsme sledovali snad první pokus, který doletěl k brance a byl vypuštěn ještě před pokutovým územím.
    50. Reina si poradil s nepříjemnou ranou ze střední vzdálenosti.
     
    51
    Přihrávka znovu směřuje zpátky k Reinovi. Oba týmy vědí, o co dnes hrají, takže se nedá očekávat nějaká zběsilá ofenziva, ať už z jedné, nebo z druhé strany.
     
    52
    Tentokrát podklouznul Elseid Hysaj, jeho případné pokračování v podpoře hostujícího ataku je tím vyloučeno.
     
    53
    Na trávník se poroučel Pedro, ale sám si dobře uvědomil, že o faul se jdnat určitě nemohlo.
     
    53
    V pokutovém území si ustlal pro změnu Duván Zapata. Hostující obránce Luiz Felipe doprovodil svůj zákrok sevřenou pěstí. Skluzem mohl ale riskovat i pokutový kop.
     
    54
    Až do technické zóny po své patičce proskočil Josip Iličić. Může být rád, že se nepotkal v přímé konfrontaci s přítomným kameramanem.
     
    55
    A Atalanta málem dopustila podobně nevinný zásah jako v prvním poločase. Na rychlou rozehrávku z půlky reagoval náběhem Ciro Immobile, ovšem Juan Musso vytáhl exkluzivní zákrok a odmítá inkasovaný gól.
    55. Originální signál téměř zužitkoval Ciro Immobile.
     
    56
    Teď domácí potřebuji zklidnit rozehrávku, čili Joakim Maehle poměrně pochopitelně vrací na stopera Demirala.
     
    57
    Před vápnem zaskočil Remo Freuler. Na druhou stranu pak zamířil Teun Koopmeiners, troufalý dotek z první ovšem vyústil v padáček, jenž dopadl do rukavic Reiny.
     
    58
    Chvíli se zdálo, že rozhodčí píská ruku ve vápně. Jenže v souboji patrně fauloval Immobile.
     
    59
    Okamžitý kontr Atalanty gólem nekončí. Duván Zapata ještě dobře vrátil míč pod sebe, ale Josip Iličić pak vyrobil útočný faul.
     
    59
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    60
    Až do vápna se nedokázal probít Elseid Hysaj. Je pravdou, že Lazio se ve druhém poločase prezentuje aktivnějším dojmem než v půli první. Aut obstará znovu Hysaj, míč mu přenechal Felipe Anderson.
     
    61
    V rohu byl poněkud ztracený Sergej Milinković-Savić. Malá podpora kolegů mu nedovolovala zaslat centr do šestnáctky, na kličku si netroufnul.
     
    62
    Hosté se u rohového praporku motali tak dlouho, až Sergej Milinković-Savić naběhl do ofsajdu. Tohle měli hráči Lazia řešit přímočařeji.
     
    62
    Po levé straně zkoušel uniknout Pedro, ale ve 34 letech už také není nejrychlejší. Stále nicméně zůstává jediným střelcem Lazia, sečteme-li oba zápasy tohoto týdne, včetně měření s Atalantou.
     
    63
    Balon pro Atalantu, píská se totiž těsný ofsajd Immobileho, který byl přitom paradoxně úplně mimo hru. Hlavní ovšem reagoval na zdvižený praporek okamžitě.
     
    64
    Za hlavu se drží Ciro Immobile, žádal si přesnější pas. S. S. dalo šanci Juanu Mussovi, který se vydal na hranici svého obvyklého pracoviště a kulatý nesmysl schoval do náruče.
     
    65
    Ojedinělý roh domácího celku, do vzduchu se dobře vyšrouboval Teun Koopmeiners. Přesto nedokázal zakončit podle svých představ.
     
    66
    Míč uhájil Matteo Lovato, protože si došel pro faul.
     
    67
    Na trávníku se tentokrát ocitá hostující brankář Pepe Reina. Dost nevybíravě do něj narazil Duván Zapata, který byl u míče pozdě. Bude děkovat, že si neodnáší žluté napomenutí.
     
    67
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Luis Muriel.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Matteo Lovato, přichází Giorgio Scalvini.
     
    68
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Toma Bašić.
     
    69
    Až před velké vápno vystoupil Juan Musso a snaží se o daleký nákop. Atalanta se skutečně dopředu dostala, Duván Zapata navíc vybojoval přímý kop.
     
    70
    Na levém křídle dostal trochu volna Teun Koopmeiners, jenže zpracování mu trvalo, takže vzdušným pasem stejně zasáhl jen připraveného Hysaje. Omlouvá se a zároveň si chystá roh.
     
    71
    Za obranou zůstal osamocený Luis Muriel, jenže střelu si rozmýšlel tak dlouho, že nakonec Reinu vůbec nezaměstnal.
     
    72
    Hodně atypicky padnul na trávník Sergej Milinković-Savić, musel se cítit jako létající Čestmír. U míče zůstává Lazio.
     
    74
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to byla naprosto exkluzivní akce v podání Lazia a v podstatě dýka do „atalantských“ zad. Ne že by současný stav nešlo srovnat, ale zápas byl do této chvíle poměrně opatrný a moc příležitostí nepřinášel. Jako poslední se míče dotknul CIRO IMMOBILE, který se zjevil zcela sám před brankářem Juanem Mussou a balon přišpendlil pod břevno. Příležitost mu skvěle nachystal Pedro, který přeběhl velkou část útočné poloviny s míčem na noze. Poslední přihrávku ovšem zvládl čerstvý Toma Bašić. Dobré střídání Maurizia Sarriho. Asistence: Toma Bašić.
    74. Ciro IMMOBILE - 1:2
     
    77
    Ještě předtím, než hosté stihnout vystřídat, posílá Pepe Reina extrémně daleký výkop.
     
    77
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Raúl Moro.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Danilo Cataldi, přichází Lucas Leiva.
     
    78
    Emoce se vzedmuly v Marihu Demiralovi. Spatřil žlutou kartu, mezitím stíhá reklamovat údajné simulování Immobileho. Tentokrát je ale těžké útočníkovi Lazia cokoliv vyčítat.
     
    80
    Atalanta se přece jen snaží natlačit za vyrovnáním, za vápnem číhali Luis Muriel i Teun Koopmeiners. Druhý jmenovaný nicméně pálí pánu Bohu do oken.
     
    83
    Zleva se snažil prosadit Elseid Hysaj, který se trochu překvapivě protlačil do vápna. Na druhé straně ovšem dochází k hostujícímu faulu. Luis Muriel vybojoval standardní situaci z ostrého úhlu, zato ale kousek za vápnem.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Roberto Piccoli.
     
    84
    Moc hezký centr na zadní tyč poslal Ruslan Malinovskyj. Problém byl v tom, že na Ukrajincův balon vůbec nikdo nenaběhl.
     
    85
    Hlavičku Teuna Koopmeinerse nezastihl Joakim Maehle. Atalanta na míči zůstala. Duván Zapata nachystal balon za vápno, odkud zklamal Luis Muriel. Jeho svižná střela těsně minula levou tyč.
     
    85
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Vedat Muriqi.
     
    86
    Když je třeba, do obrany zabere i Pedro. Hlavičkou odvrátil nebezpečí, Atalanta rozjížděla nadějný atak.
     
    87
    Pas Joakima Maehleho směřoval do dobrého prostoru, ale Luis Muriel jako by s tímto řešením absolutně nepočítal. Když se konečně pohnul, už bylo pozdě. K míči mu na hraně pokutového území chyběl půlkrok.
     
    88
    Jako na saních se svezl Luiz Felipe. Odvrací znovu za postranní linii, pak je navíc faulován na vlastní půlce Sergej Milinković-Savić. Lazio brání dobře, musí si ovšem dávat pozor na zkrat, který přišel už v závěru první půle.
     
    89
    Poměrně směšnou etudu nyní ukázal Pedro. Zkrátka i mistr tesař se někdy utne. Záložník hostů v podstatě zakopnul o balon a předvedl komický přemet.
     
    89
    Efektně i efektivně vyboxoval balon mimo šestnáctku Pepe Reina. Po míči se vrhnul jako hladová štika.
     
    90
    V obrovské šanci Roberto Piccoli! Duván Zapata se snažil zpracovat rutinní přihrávku Freulera, ale míč mu pronikl pod kopačkou. Nakonec se toto pochybení ukázalo jako klíčové pro to, aby Roberto Piccoli mohl zakončovat z ideálního prostoru. Jenže přestřelil.
     
    90+1
    Pepe Reina vybírá z malého vápna odpadky, které sem naházeli domácí fanoušci, a dostává za to žlutou kartu. Pak nespecifikovatelným projektilem dostal i do hlavy. Nechutné chování příznivců Atalanty.
     
    90+2
    Reina rozehrál až s koncem 92. minuty. Čtyřminutové nastavení se tak o něco protáhne.
     
    90+3
    Za každou cenu se snaží ubránit Lazio svůj hubený náskok. Lucas Leiva zatáhl za záchrannou brzdu, žluté kartě se tedy nevyhne.
     
    90+4
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto devastující vyústění zápasu. Podruhé v utkání udeřila Atalanta v poslední minutě nastaveného času. Ve vápně zůstal nehlídaný MARTEN DE ROON a naprosto exkluzivním volejem uklidil načechraný centr Mariha Demirala za zadní tyč. Pepe Reina se proměnil v diváka, v tomto případě nemá na gólu žádný podíl. Zato zaspala obrana. Lazio dnes nebude z Bergama odjíždět v dobré náladě, vítězství si nechává protéct mezi prsty. Asistence: Merih Demiral.
    90+4. Marten de Roon - 2:2
     
    90+5
    Uběhla už i 95. minuta, ale ve hře se stále pokračuje.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    I přes remízu budou dva tabulkoví sousedé odcházet z tohoto utkání se zcela rozdílnými pocity. Lazio sice nebylo lepším týmem, ale v každém z poločasů dokázalo udeřit jako první. V 74. minutě se prosadil Ciro Immobile, pak se hosté stáhli do ukrutné defenzivy. Jenže jednu chybičku si neodpustili a znovu to bylo v poslední minutě nastaveného času. Marten de Roon se trefil náramně a zařídil svému celku alespoň bod, který má ovšem vzhledem k průběhu cenu zlata. Konečný výsledek udává hodnotu 2:2.

    V tabulce Serie A oba celky zůstaly na svém. Atalanta obsazuje čtvrté místo, Lazio ji těsně pronásleduje. Nicméně 11. kolo zatím neodehrálo žádné další mužstvo italské nejvyšší soutěže. Na 15 bodech je Juventus a Fiorentina, přiblížit se může i deváté Sassuolo. Naopak odskočit smí AS Řím, který drží poslední flek zaručující základní skupiny Ligy mistrů.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:13.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (17:01:08)

    Patrik Czepiec

    Góly: 45+1. D. Zapata, 90+4. de Roon (Demiral) – 18. Pedro, 74. Immobile (Bašić)

    Karty:   78. Demiral (ABC) – 34. Luiz Felipe (LAZ), 90+1. Reina (LAZ), 90+3. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:13.
    Atalanta Bergamo: Musso – Lovato (67. Scalvini), Demiral, de Roon – Zappacosta (83. Piccoli), Freuler, Pašalić (59. Malinovskyj), Maehle – Iličić (67. Muriel), Koopmeiners – D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Scalvini, Piccoli, Malinovskyj, Gi. Pezzella, Al. Mirančuk, Muriel.

    Lazio Rím: Reina – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (77. Lucas Leiva), Luis Alberto (68. Bašić) – Felipe Anderson (77. Moro), Immobile (85. Muriqi), Pedro.
    Náhradníci: Strakoša, Adamonis – S. Radu, Akpa-Akpro, Lucas Leiva, Moro, Lazzari, Patric, Muriqi, Escalante, Bašić, Romero.

    Rozhodca: Guida – Preti, Di Vuolo