Tampa Bay – Arizona 5:1 (kon.) | Carolina – Boston 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 0:4 (kon.)
St. Louis – Colorado 3:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 4:1 (kon.)
Anaheim – Buffalo 3:4 (po pr.) | LA Kings – Winnipeg 2:3 (kon.) | San Jose – Montreal 0:4 (kon.)
koniec
Seattle Kraken
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Minnesota Wild
cz Piatok 29.10.2021, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Mark GIORDANO - 4:1
     
    59:52
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    A tak je tu ještě jedna branka do opuštěné klece Minnesoty, když domácí kapitán MARK GIORDANO o mantinel vyhazoval puk z obranného pásma Krakena a kotouč si to zamířil přesně do brány Wild. Asistence: Riley Sheahan.
     
    59:12
    Wild to ještě jednou zkusí v šesti bruslařích.
    59:00 Brandon TANEV - 3:1
     
    59:00
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Přesně minutu před koncem utkání se do opuštěné klece trefuje nejlepší střelec domácího týmu BRANDON TANEV, který tak toto brankou stvrzuje další vítězství Krakena. Asistence: Yanni Gourde.
     
    58:39
    Domácí ujížděli do útoku, kde Järnkrok nahrál Gourdovi, jehož střelu však zblokoval ležící Dumba.
     
    58:15
    Talbot už je na své střídačce!
    50:48 Skvělý zákrok vyrážečkou domácího brankáře!
     
    50:48
    A další obrovská šance hostů! Kaprizov vystřelil z pravého kruhu a domácí brankář i do třetice vyrazil puk před sebe, kde byl opět Eriksson Ek, ale jeho zakončení tentokrát vyrazil Grubauer.
    50:30 Nastřelená tyč po dorážce Eriksson Eka!
     
    50:30
    Další střelu Fialy Grubauer opět jen vyrazil vedle sebe tentokrát na Eriksson Eka, jenž následně trefil tyč domácí klece!
     
    50:10
    Hned na začátku přesilové hry si hosté vytvořili velkou šanci, když střelu Fialy Grubauer vyrazil vedle sebe na Kaprizova, jehož dorážku však taky Grubauer pokryl.
     
    50:01
    Přesně v polovině třetí třetiny navíc Wild dostávají skvělou šanci k vyrovnání, protože je na trestnou lavici poslán střelec obou branek Seattlu Haydn Fleury (SEA), jenž dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    44:38
    Seattlu to prostě jde mnohem lépe v plném počtu hráčů. Domácí šli ve dvou na jednoho, kde Tanev přihrál Sheahanovi, jenž zkusil střelu po ledě, ale Talbot si prostor mezi betony pohlídal.
     
    41:46
    Jon Lizotte (MNS) poslal Geekieho hodně škaredě na mantinel a za své počínání hned dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    39:41
    Kaprizov skvěle získal puk ve středním pásmu a díky tomu poté uháněl sám na Grubauera, kterého však se svou kličkou do forhendu nepřekonal, a tak zatím stále svítí nula u vstřelených branek tohoto ruského útočníka.
     
    37:00
    Za bránou Seattlu nyní hodně nešikovně podrazil Sheahena nováček v sestavě Wild Connor Dewar (MNS), a Kraken si tak zahraje svou druhou přesilovou hru v utkání.
    27:33 Haydn FLEURY - 2:1
     
    27:33
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Druhá třetina zatím jednoznačně patří domácímu týmu, a ten se nyní i dostává i do vedení! HAYDN FLEURY je hodně při chuti, když obdržel přihrávku na modrou, kde naznačil střelu, obešel ležícího hráče Minnesoty jeho střelu do bližší šibenice ještě Talbot vyrazil za svou klec, ale obránce Seattlu si zde kotouč znova sebral a poté jej zasunul zpoza hostující klece do opuštěné části brány. Asistence: Ryan Donato
     
    25:33
    Po zablokované střele Oleksiaka se kotouč příhodně odrazil ke Schwartzovi, jenž ho ihned znova posílal na bránu Minnesoty, ale Talbot se parádně přesunul a jeho střelu vyrazil.
     
    22:08
    A pozor za bránou Seattlu upadl právě Dunn, čehož Hartman využil, sebral puk a přihrál mezi kruhy Fialovi, ale toho skvělým zákrokem vychytal Grubauer.
     
    19:55
    Marcus Foligno (MNS) hned po vhazování zcela jasně trefil Donskoie holí do obličeje a navíc je zde krvavé zranění, takže Seattle bude hrát čtyři minuty přesilovou hru.
     
    19:00
    Geekie nahrál zpoza brány před Talbota zcela volnému McCannovi, jenž však trefil kotouč přesně do středu, kde byl připravený brankář Minnesoty.
    13:23 Haydn FLEURY - 1:1
     
    13:23
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Domácím hokejistům se z čista jasna daří vyrovnat stav zápasu, když Schwartz zpoza hostující klece přihrával před bránu, ale jeho nepřesný pas se nakonec od levého mantinelu odrazil na modrou k HAYDENOVI FLEURYMU, jehož následná střela prošla do brány Minnesoty. Asistence: Jaden Schwartz, Joonas Donskoi.
     
    08:42
    A tak pozor. Rozhodčí se nakonec rozhodli Nathana Bastina (SEA) vyloučit na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři, ikdyž v této situaci jej na vlastního brankáře natlačil obránce Brodin.
    06:41 Neuznaná branka Marcuse Foligna.
     
    06:41
    Wild se během pár vteřin prosazují znova, když Hartman sklepl puk před bránou Krakena přímo na Foligna, jenž však kotouč do prázdné klece zcela jasně kopl, takže tato branka platit nemůže.
    06:27 Ryan HARTMAN - 0:1
     
    06:27
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Aktivita hostů přináší první branku v utkání, když Wild dostali puk za bránu Seattlu, odkud Kaprizov poslal kotouč mezi kruhy na zcela volného RYANA HARTMANA, jehož okamžitá střela už prošla za záda Grubauera. Asistence: Kirill Kaprizov, Marcus Foligno.
     
    04:52
    První větší akci zápasu si připravili hosté, když Bjugstad nahrál zpoza domácí klece na hranici pravého kruhu Spurgeonovi, ale ani jeho střela z velké blízkosti Grubauera nepřekonala.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 14. H. Fleury (Schwartz, Donskoi), 28. H. Fleury (Donato), 59. B. Tanev (Gourde), 60. Giordano (Sheahan) – 7. Hartman (Kaprizov, M. Foligno)


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Giordano (C), Oleksiak, H. Fleury, Vince Dunn, Lauzon, A. Larsson – Schwartz, Gourde, Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Jordan Eberle – B. Tanev, McCann, Geekie – Donato, Sheahan, Bastian.
    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Dumba, J. Brodin, Merrill, J. Lizotte, Jordie Benn – Kaprizov, J. Eriksson Ek, K. Fiala – Greenway, Hartman, M. Foligno – Duhaime, N. Sturm, F. Gaudreau – Bjugstad, V. Rask, Dewar.

    Rozhodca: Kozari, Schrader – Gawryletz, Mills

    Diváci: 17 151