Chabarovsk – Helsinki 2:1 (3:2 po s.n.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novosibirsk – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Jekaterinburg – Viťaz 5:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Čerepovec – Novgorod 2:1 (kon.) | S.Moskva – Soči 1:3 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
5:2 (1:0, 4:2, 0:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Štvrtok 28.10.2021, 16:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Zničehonic hosté téměř snížili na dvoubrankový rozdíl. Poměrně kuriozní branka. Rozohdčí se radili na videu a nakonec gól neuznávají. Audette poslal odražený kotouč ze vzduchu na MIRO AALTONENA. Puk ale přihrál na spoluhráče rukou, respektivě kotouč se odrazil od jeho rukavice. Rozhodčí nakonec vyhodnotili situaci jako nedovolenou. Audette přihrál rukou a gól není uznán.
     
    52:06
    Ivan Zinčenko dostal přihrávku, která ho vyslala do samostatného úniku! Zinčenko nebyl vůbec daleko od gólu, zakvrdlal s kotoučem a zamířil. Jeho pokus šel po ledě, a tak jej Galkin zalehl a podle všeho to stihl ještě před brankovou čárou!
     
    46:02
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Shane Prince – 2 min., držení).
    35:16 Niko OJAMÄKI - 5:2
     
    35:16
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že hosté situaci překombinovali, nicméně nakonec se ke střele dostal NIKO OJAMÄKI, který napřáhl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Valtteri Kemiläinen, Miro Aaltonen.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jesse Blacker – 2 min., nesportovní chování).
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Patrice Cormier – 5 min., hrubost).
     
    31:29
    Miro Aaltonen měl ještě lepší šanci na opačné straně hřiště, kam se hra přesunula. Aaltonen dostal nabito na kruh, kde byl nikým nehlídán. Jeho pokus mířil bleskově k tyči, ale Galkin potvrzuje, že dnes je zkrátka ve skvělé formě. Přemístil se a puk vyráží.
     
    29:48
    Fjodor Malychin se velmi agilně procpal až do zakončení, které nebylo vůbec šaptná a Galkin s ním měl velkou práci! Jen tak tak ho totiž stihl vytěsnit, nicméně jej vyrazil jen před sebe, kde už dorážel protivník. Naštěstí pro domácího brankáře ale jen mimo.
     
    28:41
    Střídání v týmu HC Viťaz Moskevská oblast: ze hřiště odchází Anton Todykov, přichází Ilja Ježov.
    28:41 Brooks MACEK - 5:1
     
    28:41
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Úsměvy na domácí střídačce neznamenají nic jiného než pátou branku v hostující síti. Bělousov nahodil puk od modré čáry. Jeho pokus brankář ještě vyrazil, nicméně k dorážce se dostal BROOKS MACEK a z bekhendu procpal puk až za Todykova záda. A ten se s brankou po krátkém seznámení opět loučí. Asistence: Georgy Bělousov.
    24:23 Damir MUSIN - 4:1
     
    24:23
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak alespoň jedna branka hostujícího týmu, který se z ní velmi vydatně raduje. Taky proč by ne, svým způsobem Viťaz vrací do hry. Jegor Zubov našel přesným pasem DAMIRA MUSINA, a ten se zapisuje ze svého týmu první jako přesný střelec. Asistence: Jegor Zubov, Ildar Šiksatdarov.
    24:06 Alexandr ŠČEMEROV - 4:0
     
    24:06
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Z říše snů, takový prožívají domácí hokejisté nástup do třetiny, naopak z pohledu hostí to může být spíše noční můra. Stepan Chripunov ujel do přečíslení, na vzdálenější tyči našel ALEXANDRA ŠČEMEROVA, který neměl problém puk zasunout za brankovou čáru. Asistence: Stepan Chripunov.
    23:32 Jefim GURKIN - 3:0
     
    23:32
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A další branka v hostující síti! Neskutečný nástup do třetiny. Šumakov vystřelil od modré čáry, do jeho pokusu pak neomylně sáhl ješte JEFIM GURKIN, který nasměroval puk přímo pod horní tyč, Todykov neměl příliš šancí. Asistnece: Sergej Šumakov, Alexej Makajev.
     
    23:01
    Střídání v týmu HC Viťaz Moskevská oblast: ze hřiště odchází Ilja Ježov, přichází Anton Todykov.
    23:01 Vasilij FILJAJEV - 2:0
     
    23:01
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se radují, jejich hráči se totiž dostávají do dvoubrankového vedení. Alexej Makejev nabruslil do útočného pásma, načež poslal kotouč do tandemu, kam najížděl FASILIJ FILJAJEV. Ten se dostal až k brance a vypálil na vzdálenější tyč. Ježovovi pak střela propadla někde mezi rukou a tělem. Asistence: Alexej Makajev.
     
    21:10
    Nikita Gončarov rozjel útočnou akci svého týmu. Jel po křídle v útočném pásmu, už to vypadalo, že ho dožene domácí bek, ovšem Gončarov přidal a vystřelil na branku. Brankář puk odrazil ke spoluhráči Gončarova, ten ale z první zamířil nad horní tyč, obrovská šance hostí.
     
    09:03
    Vjačeslav Leščenko se málem postaral o vyrovnání! Podobná situace, ovšem Leščenko byl přecijen trochu více tísněný. Zkusil zamířit z mezikruží. Jeho pokus byl rychlý, Galkin by neměl šanci se přesunout. Puk ale končí jen výrazně nad horní tyčkou.
    08:02 Stanislav BOČAROV - 1:0
     
    08:02
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení, tentokrát je branka regulérní, sudí nic nezkoumají, střídačka se raduje. STANISLAV BOČAROV dostal při rychlém brejku puk před branku. Zamíchal s kotoučem a z bekhendu ho poslal přesně, kam potřeboval. Asistence: Shane Prince, Vasilij Filjajev.
     
    05:16
    Tak pozor, Viťaz také zahrozil. Šlo zatím o největší šanci utkání! Po přečíslení dva na jednoho Ivan Zinčenko dostal nabito před branku, kde byl zcela sám. Zkusil to z první, jenže jeho dělovka trefila jen přemisťujícího se Galkina, který si vysloužil potlesk přítomných fanoušků.
     
    00:44
    Už je jasné, co sudí tohoto zápasu zkoumali! Nebyla to hůl, čím Macek dostal kotouč za brankovou čáru, ale brusle. A dle sudích šlo spíše o kopnutí nežli teč. Gól tedy neuznávají, na první regulérní branku si tedy musíme ještě počkat.
     
    00:44
    Tak pozor, rozhodčí ještě zkoumají celou situaci na videu. Uvidíme, zda najdou na opakovaném zaběru nějaké pochybení.
     
    00:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak to netrvalo vůbec dlouho a máme tu první branku! Bělorusov jel s kotoučem podél křídla, načež poslal přihrávu před branku, kde stál připravený BROOKS MACEK. Jemu už stačilo jen nastavit hůl a posílá svůj tým do vedení. Asistence: Georgij Macek.

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 9. S. Bočarov (Prince, Filjajev), 24. Filjajev (A. Makejev), 24. Gurkin (Šumakov, A. Makejev), 25. Ščemerov (Chripunov), 29. B. Macek (Belousov) – 25. D. Musin (Zubov, Šiksatdarov), 36. Ojamäki (Kemiläinen, M. Aaltonen)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Galkin (Šikin) – Blacker, Trjamkin, S. Garejev, Gurkin, Ščemerov, Alexej Vasilevskij, Valerij Sitnikov – A. Makejev, S. Da Costa, Šumakov – B. Macek, Spooner, Belousov – Romancev, P. Cormier, Chripunov – Prince, Filjajev, S. Bočarov.
    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (24.–29. Todykov) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, Viktor Antipin, D. Musin, Rydčenko, Borodkin, Busygin – Audette, M. Aaltonen, Ojamäki – Zubov, I. Zinčenko, Šiksatdarov – Leščenko, Malychin, N. Gončarov – Ivaňuženkov, V. Popov, Jaremčuk.

    Rozhodca: Gofman, Lavrentjev – Maximovskij, Susujev