Chabarovsk – Helsinki 2:1 (3:2 po s.n.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novosibirsk – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Jekaterinburg – Viťaz 5:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Kazaň 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Čerepovec – Novgorod 2:1 (kon.) | S.Moskva – Soči 1:3 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
5:2 (1:0, 4:2, 0:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Štvrtok 28.10.2021, 16:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký čtvrteční den! Vítám vás u zápasu KHL, druhé nejlepší hokejové soutěže světa. Společně budeme sledovat zápas mezi Jekatěrinburgem a Viťazem.
     


    HC Viťaz Moskevská oblast

    Tento celek neprožívá úplně povedenou sezonu. V posledních zápasech se mu ale dařilo o něco více, než bylo zvykem především na samém začátku sezony. Dokázal totiž porazit Novosibirsk a překvapivě také favorita v podobě moskevského Dynama.

    Nyní je v tabulce, ve své konferenci, Viťaz na nelichotivé pozici. Jeho fanoušci ho najdou na předposlední příčce.

    A táhnou ho především dva hráči. Jde o Bělorusa Nestěrova, který má na kontě 15 gólů a je nejlepším střelcem týmu, a dalším je Kanaďan Audette. Ten má na kontě přesných zásahů dvanáct.
     


    Avtomobilist Jekatěrinburg


    Avtomobilist bude favoritem čtvrtečního utkání. Jde o pátý tým východní konference. Naproti tomu ale ani Avtomobilist nebude se svými posledními výsledky úplně spokojen. Má spíše kolísavou formu, která se promítá v prohře nad Kazaní či Čeljabinskem. A například výhrou proti Soči nebo Ufě.

    Jak již bylo zmíněno výše, Avtomobilist je pátý, ale musí se ohlížet spíše pod sebe. Na čtvrtou příčku mu schází již sedm bodů, oproti tomu rozdíl mezi ním a desátou pozicí je pouhých pět bodů.

    Svými výkony udivuje Kazachstánec Blacker. Má na kontě již devatenáct bodů, které dokázal nasbírat z pozice obránce! V útoku je na tom pak nejlépe ostřílený mazák a francouzský reprezentant Stephane Da Costa, ten má bodů třiadvacet, z toho deset branek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak to netrvalo vůbec dlouho a máme tu první branku! Bělorusov jel s kotoučem podél křídla, načež poslal přihrávu před branku, kde stál připravený BROOKS MACEK. Jemu už stačilo jen nastavit hůl a posílá svůj tým do vedení. Asistence: Georgij Macek.
     
    00:44
    Tak pozor, rozhodčí ještě zkoumají celou situaci na videu. Uvidíme, zda najdou na opakovaném zaběru nějaké pochybení.
     
    00:44
    Už je jasné, co sudí tohoto zápasu zkoumali! Nebyla to hůl, čím Macek dostal kotouč za brankovou čáru, ale brusle. A dle sudích šlo spíše o kopnutí nežli teč. Gól tedy neuznávají, na první regulérní branku si tedy musíme ještě počkat.
     
    01:29
    Jekatěrinburg drží kotouč na svých holách a už se snaží opět přejít do útoku. Uvidíme, zda se mu to povede a opět ohrozí hostující svatyni.
     
    01:50
    Alexandr Ščemerov dostal kotouč z obranného pásma, načež se jeho tým dostal do útoku. Tentýž hráč pak pálil od modré čáry, ovšem jeho pokus byl sražený a končí mimo branku.
     
    02:30
    Viťaz zatím spíše jen kotouč z pásma vyhazuje, nedostal se k němu na delší dobu. O ohrožení domácí branky pak nemůže být ani řeč, to zatím nepřišlo.
     
    03:07
    Ildar Šiksatdarov se jako první z hostujícího celku pokusil o střelu. Ale neporadil si s vracejícím se bekem, který vložil do pokusu hůl, čímž ho zablokoval, Galkin tak může být v klidu.
     
    03:50
    Alexej Makejev se dostal do poměrně dobré pozice, když jeden z jeho spoluhráčů vystihl soupeřovu rozehrávku. Makejev pálil sice z úhlu, nicméně byl nikým nehlídaný. Jeho střela šla k bližší tyči, kde byl pohotový Ježov.
     
    04:33
    Valtteri Kemiläinen teď také vystihl soupeřovu rozehrávku, ale do útoku nemohl, jeho spoluhráči byli v pásmu, dostal by je tak do ofsajdového postavení. Finský bek kotouč ale drží a čeká, až jeho spoluhráči pásmo opustí.
     
    05:16
    Tak pozor, Viťaz také zahrozil. Šlo zatím o největší šanci utkání! Po přečíslení dva na jednoho Ivan Zinčenko dostal nabito před branku, kde byl zcela sám. Zkusil to z první, jenže jeho dělovka trefila jen přemisťujícího se Galkina, který si vysloužil potlesk přítomných fanoušků.
     
    05:59
    I tentokrát dobrá šance pro hostující celek. Po zmatcích v jekatěrinburgské obraně se dostal do dobré pozice opět Zinčenko. Jeho pokus směřoval zhruba mezi betony, Galkin měl však štěstí, že jej kotouč trefil. Nic totiž neviděl, jeden z hostů mu dobře bránil ve výhledu.
     
    06:18
    A teď už je hra přesunutá opět na opačné straně, kotouč zavezl do pásma Jesse Blacker, nejproduktivnější obránce svého týmu, a už se snaží vymyslet situaci, která by Ježova jakoliv ohrozila.
     
    06:37
    Avtomobilist se neudržel dlouho a střelu nakonec nevyprodukoval, naopak se do brejku dostali hosté. Vjačeslav Leščenko to zkusil zhruba z prostředku kruhu, jeho pokus letěl k bližší tyči, kde už však stojí připravený gólman.
     
    06:58
    Na začátku to vypadalo na jasnou převahu domácích, nyní ale otěže přebírají hosté. Teď to byl Popov, kdo se snažil zblízka a z dorážky procpat kotouč mezi betony, avšak neúspěšně.
     
    08:02
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení, tentokrát je branka regulérní, sudí nic nezkoumají, střídačka se raduje. STANISLAV BOČAROV dostal při rychlém brejku puk před branku. Zamíchal s kotoučem a z bekhendu ho poslal přesně, kam potřeboval. Asistence: Shane Prince, Vasilij Filjajev.
    08:02 Stanislav BOČAROV - 1:0
     
    09:03
    Vjačeslav Leščenko se málem postaral o vyrovnání! Podobná situace, ovšem Leščenko byl přecijen trochu více tísněný. Zkusil zamířit z mezikruží. Jeho pokus byl rychlý, Galkin by neměl šanci se přesunout. Puk ale končí jen výrazně nad horní tyčkou.
     
    10:06
    Alexandr Jaremčuk pálil z podobné pozice jako před chvílí Leščenko. Jaremčuk už Galkina zaměstnal. Hostující forvard pálil k levé tyči z brankářova pohledu. Galkin musel pořádně máchnout rukavicí, aby puk vytěsnil mimo.
     
    10:19
    Domácí se chtěli rychle dostat do protiútoku, kotouč ale končí na zakázaném uvolnění, Galkin už se tak chystá na vhazování po jeho pravé ruce.
     
    10:34
    Parádní kombinace, která nekončí brankou. Igor Rydčenko dostal skvělou přihrávku, měl poměrně dost prostoru, a tak si sjel blíže k brance a střílel. Na poslední chvíli se do jeho pokusu vrhl jeden z obránců a puk stačil v cestě na brankáře zastavit.
     
    11:23
    Damir Musin se snažil šikovně využít situace. Soupeřův gólman vyrazil puk do vzduchu a před sebe. Právě Musin u něj potom byl nejrychleji ze všech, ale i s následnou dorážkou nemá Galkin problémy a drží svůj tým.
     
    12:15
    Avtomobilist se po dlouhé době dostal do pásma, jeho kombinace byla ale spíše bezzubá a Ježov zasahovat nikterak nemusí. Naopak sleduje své spoluhráče, jak se opět snaží přejít přes střední pásmo.
     
    13:26
    Alexej Makejev pozlobil obranu Viťazu. Zpoza branky se vytočil až před ní a zkusil zamířit ke vzdálenější tyči. Naštěstí pro hosty jeden z nich stačil včas Makejevovi zablokovat hůl.
     
    14:34
    Teď to vypadá, že už sledujeme o něco klidnější pasáž první třetiny. Avtomobilist drží puk za svou brankou a s rozehrávkou zatím nijak nechvátá. Soupeř již vystřídal, ale za kotoučem se prozatím také nehrne.
     
    15:27
    Co je zajímavé, je fakt, že sledujeme hru bez přerušení už zhruba pět minut. Uvidíme, na jak dlouho dokáží hokejisté tuto statistiku ještě natáhnout.
     
    15:54
    A po pěti minutách a pár sekundách je přerušeno. A to po Ježově zákroku, když poměrně v klidu schoval vzdušnou střelu do lapačky. Čeká nás tedy komerční pauza.
     
    16:40
    Shane Prince nebyl vůbec daleko od druhé branky. Se spoluhráčem pořádně proškolili hostující obranu. Prince dostal přihrávku zpoza branky, kde byl naprosto nikým nehlídán. Ovšem v zakončení selhal, jeho pokus šel jen do betonu.
     
    17:50
    Alexandr Ščemerov poslal na útočné modré čáře spíše jen nahození z nouze, protože byl tísněn dotírajícím protihráčem. Puk pak končí jen na hokejkách Viťazu, kteří s ním míří na opačnou stranu.
     
    18:22
    A právě na opačné straně už to zkoušel Fjodor Malychin. Chtěl překvapit Galkina střelou na bližší tyč. Brankář Jekatěrinburgu se však ani nepohnul, stačilo jen nastavit lapačku, v níž kotouč bezpečně uchoval.
     
    18:49
    A na opačné straně jsme viděli bleskový úprk dvou domácích hráčů. Brejk ale končí jen střelou, která letí nad levý horní růžek z brankářova pohledu. Ježov tak může být relativně v klidu.
     
    19:38
    Arťom Borodkin dostal kotouč na modrou čáru, odkud zkusil vypálit. Jeho projektil ale neprošel přes val clonících hráčů. Jeden z hostí se pak pokoušel o dorážku, byť neúspěšně, jeho hůl byla zblokována.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut. A rozhodně zajímavých dvacet minut. Viděli jsme dvě branky v síti hostí, byť první z nich byla vyhodnocena jako neregulérní. Paradoxně to jsou ale hosté, kdo má o něco více ze hry, rozhodně disponovali také více šancemi. Galkin, brankář Jekatěrinburgu, je však zatím pevný a vždy přesně tam, kde být má. Pokud bychom měli vyhodnotit hráče první třetiny, pravděpodobně by jím byl právě tento brankář, který má na kontě již několik dobrých zákroků. Nedá se ale upřít snaha ani jeho týmovým kolegům z útoku. Ti hrozí především z brejků.

    Další perioda začne přibližně v 16:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Alexej Makajev nahodil kotouč na hostujícího brankáře, čímž ho přinutil k prvnímu zákroku v této třetině. Bude se tedy vhazovat v obranném hostujícím pásmu.
     
    21:10
    Nikita Gončarov rozjel útočnou akci svého týmu. Jel po křídle v útočném pásmu, už to vypadalo, že ho dožene domácí bek, ovšem Gončarov přidal a vystřelil na branku. Brankář puk odrazil ke spoluhráči Gončarova, ten ale z první zamířil nad horní tyč, obrovská šance hostí.
     
    22:06
    A na opačné straně už Ježov bez problémů kryje nahození od modré čáry, které končí konkrétně u něj v rukavici. Budeme svědky dalšího vhazování.
     
    22:44
    Stanislav Garejev se z pozice obránce vydal do útoku. Nabruslil zhruba doprostřed pravého kruhu, odkud to zkusil na bližší tyč, jeho pokus ale neprošel.
     
    23:01
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se radují, jejich hráči se totiž dostávají do dvoubrankového vedení. Alexej Makejev nabruslil do útočného pásma, načež poslal kotouč do tandemu, kam najížděl FASILIJ FILJAJEV. Ten se dostal až k brance a vypálil na vzdálenější tyč. Ježovovi pak střela propadla někde mezi rukou a tělem. Asistence: Alexej Makajev.
    23:01 Vasilij FILJAJEV - 2:0
     
    23:01
    Střídání v týmu HC Viťaz Moskevská oblast: ze hřiště odchází Ilja Ježov, přichází Anton Todykov.
     
    23:32
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A další branka v hostující síti! Neskutečný nástup do třetiny. Šumakov vystřelil od modré čáry, do jeho pokusu pak neomylně sáhl ješte JEFIM GURKIN, který nasměroval puk přímo pod horní tyč, Todykov neměl příliš šancí. Asistnece: Sergej Šumakov, Alexej Makajev.
    23:32 Jefim GURKIN - 3:0
     
    24:06
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Z říše snů, takový prožívají domácí hokejisté nástup do třetiny, naopak z pohledu hostí to může být spíše noční můra. Stepan Chripunov ujel do přečíslení, na vzdálenější tyči našel ALEXANDRA ŠČEMEROVA, který neměl problém puk zasunout za brankovou čáru. Asistence: Stepan Chripunov.
    24:06 Alexandr ŠČEMEROV - 4:0
     
    24:23
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak alespoň jedna branka hostujícího týmu, který se z ní velmi vydatně raduje. Taky proč by ne, svým způsobem Viťaz vrací do hry. Jegor Zubov našel přesným pasem DAMIRA MUSINA, a ten se zapisuje ze svého týmu první jako přesný střelec. Asistence: Jegor Zubov, Ildar Šiksatdarov.
    24:23 Damir MUSIN - 4:1
     
    25:48
    Nyní už se hra, alespoň co se gólového počtu týče, trochu zklidnila. Viťaz zřejmě po hrůzném nástupu vycítil po své první brance, že vše ještě není ztracené a snaží se obstřelovat domácího brankáře.
     
    26:23
    Arťom Ivaňuženkov dostal přihrávku, jeho střela šla spíše z většího úhlu, než jak by hostující forvard potřeboval. Nicméně Galkin se včase přemístil a bez problému kotouč drží někde ve výstroji.
     
    27:09
    Sergej Šumakov dostal parádní přihrávku do tandemu, chtěl tohot samozřejmě využít, a tak to zkusil z první. Jeho pokus ale zřejmě Todykov dokázal vyrážečkou vytěsnit těsně mimo brankovou konstrukci. Parádní zákrok. A důležitý po Todykova! Ten po svém nástupu na led dostal hned dvě branky, aniž by si na kotouč sáhl, každý zákrok pro něj je teď určitě dobrý.
     
    28:01
    Damir Musin se pokusil o rychlou rozehrávku, jenže jeho pas směřoval mimo spoluhráče. Puk tedy končí na zakázaném uvolnění, což znamená, že hra se nám opět přesune před Todykova.
     
    28:12
    Viťaz se hned po vhazování dostal do protiútoku. Vjačeslav Leščenko se hnal s kotoučem po pravém křídle, načež to zkoušel zhruba někam mezi betony. Ty však Galkin stihl zaklapnout.
     
    28:41
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Úsměvy na domácí střídačce neznamenají nic jiného než pátou branku v hostující síti. Bělousov nahodil puk od modré čáry. Jeho pokus brankář ještě vyrazil, nicméně k dorážce se dostal BROOKS MACEK a z bekhendu procpal puk až za Todykova záda. A ten se s brankou po krátkém seznámení opět loučí. Asistence: Georgy Bělousov.
    28:41 Brooks MACEK - 5:1
     
    28:41
    Střídání v týmu HC Viťaz Moskevská oblast: ze hřiště odchází Anton Todykov, přichází Ilja Ježov.
     
    29:48
    Fjodor Malychin se velmi agilně procpal až do zakončení, které nebylo vůbec šaptná a Galkin s ním měl velkou práci! Jen tak tak ho totiž stihl vytěsnit, nicméně jej vyrazil jen před sebe, kde už dorážel protivník. Naštěstí pro domácího brankáře ale jen mimo.
     
    30:23
    Alexej Vasilevskij dostal nabito na modrou čáru, odkud vyslal opravdu dělovku! Ježov naštěstí pro něj kotouč viděl a stihl puk vyrazit svým pravým betonem do rohu ledové plochy.
     
    31:29
    Miro Aaltonen měl ještě lepší šanci na opačné straně hřiště, kam se hra přesunula. Aaltonen dostal nabito na kruh, kde byl nikým nehlídán. Jeho pokus mířil bleskově k tyči, ale Galkin potvrzuje, že dnes je zkrátka ve skvělé formě. Přemístil se a puk vyráží.
     
    32:13
    Fjodor Malychin se střetl s brankářem Galkinem, ale nutno říct, že nezaviněně, spíše byl prothráčem na gólmana natlačen. Malychin v důsledku kolize upadl. Na zemi, aniž by o něm Malychin věděl, se pak do něj pustil Patrice Cormier, který naprosto oprávněně od rozhodčího uvidí dvě minuty. Půjde o první trest tohoto duelu. Dosud se hrálo velmi čistě.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Patrice Cormier – 5 min., hrubost).
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jesse Blacker – 2 min., nesportovní chování).
     
    32:26
    V důsledku posledních vyloučení sledujeme na ledě pětiminutovou přesilovku Viťazu. Uvidíme, zda dojde k jejímu proměnění.
     
    33:54
    Zatím se Viťazu příliš v přesilové hře nedaří. Hostující celek se sice snaží kombinovat, seč to jde, finální přihrávky jsou ale zatím to, co dělá tomuto celku problém. Galkin zatím nemusel ani jednou zasahovat.
     
    34:17
    Vitalij Popov dostal nabito, jeho dělovka však nekončí v brance, ale otřela se jen o pravou tyčku z brankářova pohledu. Po této situaci nastala na brankovišti velmi nepřehledná situace, kterou se i s dávkou štěstí podařilo domácí obraně vyřešit. Galkin byl nyní velmi zmatený, vlastně vůbec nevěděl, kde se kotouč zrovna nachází.
     
    35:16
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že hosté situaci překombinovali, nicméně nakonec se ke střele dostal NIKO OJAMÄKI, který napřáhl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Valtteri Kemiläinen, Miro Aaltonen.
    35:16 Niko OJAMÄKI - 5:2
     
    36:04
    Čistě finská spolupráce přinesla v předešlém momentu druhou branku hostí. Uvidíme, zda se ještě Viťazu povede dotáhnout, alespoň trochu, soupeřův náskok. Přesilovka každopádně pokračuje, zbývá z ní odehrát ještě zhruba minuta a půl.
     
    37:13
    Stěpan Chripunov se málem dostal k puku a už to vypadalo, že jej vyhodí z obranného pásma. Nakonec se k němu ale stáhli hned dva protivníci a Viťaz tak i nadále okupuje útočné pásmo.
     
    37:57
    Stanislav Bočarov si najížděl do prostoru mezi oba kruhy, kam se k němu pomalu také snesl přihrávka. Hostující obránce ale do střely ještě vložil hůl a i za cenu toho, že mu byla hůl zlomena, šanci znemožnil.
     
    38:30
    Avtomobilist se dostal v obranném pásmu ke kotouči a vypadá to, že se bude opět tlačit do útočného pásma. Po uplynutí přesilové hry se Viťazu příliš nedaří bránit střední pásmo.
     
    39:52
    Ivan Zinčenko se ještě snažil vybojovat kotouč za soupeřovou brankou, nicméně jeho spoluhráči už jen spíše odpočítavali sekundy do konce třetiny. Už se nic nestane, prostřední dějství nám pomalu končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla nejvíce ovlivněna především jejím začátkem. Ten naprosto ovládl Jekatěrinburg, kdy se dostal až do vedení 4:0. V průběhu pak ještě jednu branku přidal a na kontě jich má pět. Oproti tomu Viťaz ubral ze své aktivity, přesto se mu ale podařilo dvakrát skórovat. Hosté měli dobrou možnost, jak se vrátit do hry, když disponovali pětiminutovou přesilovkou. V ní sice vsítili jednu branku, jinak se jim ale kombinaci příliš nedařila. Bude zajímavé sledovat, zda Viťaz ještě nějak zdramatizuje dnešní zápas.

    Posledních dvacet minut začne přibližně v 17:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Damir Musin si najížděl do prostoru mezi oba kruhy. Řekl si pohybem o přihrávku, ta se k němu snášela, jenže do kotouče nakonec sáhl jeden z protihráčů. Musin si tak bude muset na svou druhou branku v utkání minimálně počkat.
     
    41:26
    Patrice Cormier nabral rychlost a snažil se zbavit hostujícího obránce, což se mu nakonec nepodařilo. Přesto ale Cormier vypálil na bližší tyč z křídla. Ježov se proti němu nicméně stihl přemístit a dobře zasáhl.
     
    42:10
    Jegor Zubov nahodil kotouč ještě ze středního pásma, nahození pak Galkin vyráží. K puku se pak v pásmu dostávají hostující hráči, kteří ho mají pod kontrolou a snaží se najít cestičku až k nějaké střele.
     
    43:12
    Danil Romancev si vzal kotouč na svou hůl a od mantinelu se agilně procpal až k brankovišti. Zde pak nic moc nevymýšlel, pouze to v rychlosti zkusil pod beton. Brankář Ježov ale i v tomto případě neměl problém a zakročil.
     
    44:30
    Téměř od začátku periody se hraje bez přerušení. Až tedy nyní musel Galkin sáhnout pro kotouč, který k němu pomalu doklouzal. Po více než čtyřech minutách se hra tedy přeruší a bude se vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    45:17
    Stéphane Da Costa se vydal s kotoučem na opačnou stranu, kde donutil k zákroku také hostující brankáře. Následně se dostal do potyčky s Ildarem Šiksatdarovem. Rozhodčí ale tuto rozepři zatrhli hned v jejím zárodku, proto z toho nebude nic většího. A pravděpodobně se situace obejde i bez trestů, to se nicméně dozvíme až po komerční přestávce.
     
    45:32
    Je to skutečně tak, oba aktéři už jsou na střídačce, na trestnou lavici ani jeden z nich nemusí. A oba také sledují, jak Avtomobilist kombinuje v útočném pásmu. Ježov dokonce již musel zasahovat, tentokrát krotil kotouč, který k němu letěl z větší dálky.
     
    45:37
    Alexej Makejev nebyl vůbec daleko od šesté branky Jekatěrinburgu. Šikovně si sjížděl na vzdálenější tyč, kam také v pravý čas dostal přihrávku. Ježov se proti jeho následnému pokusu stačil přesunout a předvedl parádní zákrok vyrážečkou.
     
    46:02
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Shane Prince – 2 min., držení).
     
    46:21
    Danil Romancev se dostal do dobré šance, a to dokonce v oslabení! Stál na brankovišti, načež si jej v těchto místech všiml spoluhráč a hned mu adresoval puk. Romancev pak jen nastavil hůl, mířil mezi Ježovovy betony. Ty ale byly zaklapnuty včas.
     
    47:26
    Niko Ojamäki se nerozpakoval a z první napálil kotouč na branku. Stál zhruba na vrcholku pravého kruhu z brankářova pohledu. Galkin se ale stihl přemístit a i proto, že mu nikdo nebránil ve výhledu, neměl problém kotouč zkrotit ve výstroji.
     
    48:11
    Domácí celek je v plném počtu, Viťaz nesehrál příliš dobrou přesilovku. Kromě zmíněné předchozí Omajakiho střely jsme toho od hostující celku příliš neviděli.
     
    49:04
    Damir Musin neměl moc prostoru na modré čáře, a tak musel pálit velmi rychle. Jeho pokus Galkin neměl šanci vidět. A domácí brankář měl štěstí, že jej letící kotouč trefil do levého betonu.
     
    50:17
    Sergej Šumakov chtěl pro svůj tým zřejmě získat vhazování v útočném pásmu, což se mu podařilo. Šumakov vypálil z velkého úhlu, Ježov nemohl mít větší obtíže. Puk bezpečně schoval v rukavici.
     
    50:45
    Nutno říct, že ve třetí třetině nevidíme, oproti přechozím dvěma dějství, jakoli líbivou podívanou. Ani jeden z celků nedisponuje příliš šancemi, ba ani příliš zajímavých kombinací nevidíme.
     
    50:45
    Se zmíněnou situací snad zahýbe přesilová hra, která za chvíli, po komerční přestávce, přijde na řadu.
     
    51:28
    A hostující brankář musel zasahovat hned po vhazování proti střele Danila Romanceva. Puk se pomaličku snášel do horního růžku, a tak Ježov máchl lapačkou, v níž už kotouč drží a nikomu, kromě rozhodčího, ho již nepustí.
     
    52:06
    Ivan Zinčenko dostal přihrávku, která ho vyslala do samostatného úniku! Zinčenko nebyl vůbec daleko od gólu, zakvrdlal s kotoučem a zamířil. Jeho pokus šel po ledě, a tak jej Galkin zalehl a podle všeho to stihl ještě před brankovou čárou!
     
    52:47
    Stanislav Bočarov stál před brankou a clonil gólmanovi. Nakonec se snažil ještě tečovat. Na puk sice nedosáhl, Ježovovi ale situaci znepříjemnil. Přesto hostující maskovaný muž zasahuje přesně tak, jak je třeba.
     
    53:50
    Avtomobilist se stále držel v pásmu a kombinoval, Ježov měl v uplnulých sekundách o něco náročenější chvilky než jeho protějšek na opačné straně. Nyní už Viťaz vyváží kotouč do středního pásma.
     
    54:45
    Infografika nám ukazuje zajímavou věc! Tím, kdo dnes vyslal nejrychlejší střelu, je prozatím Niko Ojamäki. Jeho projektil letěl rychlostí 155 kilometrů za hodinu!
     
    55:10
    Ale zpět k dění na hřišti. Už to nevypadá, že bychom se dočkali dramatického závěru. Ne že by snad hosté nesnažili, ale už se dopředu netlačí tolik jako před pár minutami. Je ale třeba dodat, že domácí obrana na tom má také výrazný podíl.
     
    56:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Zničehonic hosté téměř snížili na dvoubrankový rozdíl. Poměrně kuriozní branka. Rozohdčí se radili na videu a nakonec gól neuznávají. Audette poslal odražený kotouč ze vzduchu na MIRO AALTONENA. Puk ale přihrál na spoluhráče rukou, respektivě kotouč se odrazil od jeho rukavice. Rozhodčí nakonec vyhodnotili situaci jako nedovolenou. Audette přihrál rukou a gól není uznán.
     
    57:10
    Ježov musel zkrotit střelu od modré čáry. Nikdo mu nebránil ve výhledu, a tak měl situaci poměrně jednoduchou. Stačilo se přemístit a betonem kotouč dostat mimo nebezpečí.
     
    58:30
    Brooks Macek ujížděl se spoluhráčem do rychlého brejku. Macek pak najel na vzdálenější tyč, nicméně hostující obrana dobře zasáhla, když do přihrávky vložila hůl a celou situaci tak zneškodnila.
     
    58:30
    Hra je na chvíli přerušena, sledujeme poslední kratší komerční přestávku. Do konce třetí třetiny zbývá minuta a půl. Uvidíme, zda se stane něco zajímavé, za tohoto stavu ale Viťaz gólana pravděpodobně odvolávat nebude.
     
    59:29
    Ryan Spooner to zkoušel poměrně zajímavě. Dostal přihrávku, přičemž byl ale zády k brance. Zkusil se tedy elegantně otočit kolem obránce, ale neúspěšně. Otočka mu nevyšla podle představ.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je za námi. Klíčová pasáž hry nastala po nástupu do druhé třetiny. Tehdy si domácí vytvořili hned čtyřbrankové vedení. A ať se Viťaz následně snažil, jak chtěl, na vyrovnání, ba ani přiblížení se soupeři, mu to nestačilo. Avtomobilist bere tři body z dnešního duelu zaslouženě. Jedním z nejlepších hráčů domácích, a možná i nejlepší, byl brankář Galkin. Tým držel především v první třetině. Nepustil tak hosty do vedení a nechal prostor svému týmu skórovat, což se záhy podařilo. Z dnešního duelu je to vše, mějte se krásně a hezký večer! (18:34:10)

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 9. S. Bočarov (Prince, Filjajev), 24. Filjajev (A. Makejev), 24. Gurkin (Šumakov, A. Makejev), 25. Ščemerov (Chripunov), 29. B. Macek (Belousov) – 25. D. Musin (Zubov, Šiksatdarov), 36. Ojamäki (Kemiläinen, M. Aaltonen)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Galkin (Šikin) – Blacker, Trjamkin, S. Garejev, Gurkin, Ščemerov, Alexej Vasilevskij, Valerij Sitnikov – A. Makejev, S. Da Costa, Šumakov – B. Macek, Spooner, Belousov – Romancev, P. Cormier, Chripunov – Prince, Filjajev, S. Bočarov.
    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (24.–29. Todykov) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, Viktor Antipin, D. Musin, Rydčenko, Borodkin, Busygin – Audette, M. Aaltonen, Ojamäki – Zubov, I. Zinčenko, Šiksatdarov – Leščenko, Malychin, N. Gončarov – Ivaňuženkov, V. Popov, Jaremčuk.

    Rozhodca: Gofman, Lavrentjev – Maximovskij, Susujev