Toronto – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Calgary – Anaheim 2:3 (po pr.) | Arizona – St. Louis 4:7 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
4:7 (1:1, 1:5, 2:1)
St. Louis Blues
cz Utorok 19.10.2021, 04:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny neúnavné hokejové fanoušky! Dnešní nejpozdější utkání začne ve 4:00, a utkají se v něm Arizona a St. Louis. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Arizona Coyotes
    Arizona rozhodně nezažívá povedený vstup do ročníku, protože oba své první duely prohrála. V prvním utkání v Columbusu to navíc bylo extrémně jednoznačné, protože Kojoti padli hrůzně 2:8. Tento špatný výkon alespoň trochu napravili v Buffalu, kde vybojovali alespoň bod po porážce v nájezdech, o který se zasloužil zejména český brankář Karel Vejmelka, který při svém debutu zářil. Bude se mu dařit i dnes a oslaví konečně výhru?

    První dvě utkání sezony
    Buffalo vs. Arizona – 2:1sn
    Columbus vs. Arizona – 8:2

    Nejproduktivnější hráči
    Johan Larsson 2 body (0+2)
    Anton Stralman 1 bod (1+0)
    Clayton Keller 1 bod (1+0)
     
    St. Louis Blues
    St. Louis vstoupilo do nové sezony mnohem lépe, protože už z prvního utkání si odnášelo dva body. A to rozhodně nezačínalo s papírově slabším soupeřem, utkalo se totiž s Coloradem, které letos může cílit i na Stanley Cup. Blues však toto utkání skvěle zvládli, zvítězili 5:3, přičemž David Perron se v tomto duelu prosadil rovnou dvakrát. V kabině hostů tak určitě panuje dobrá nálada, favoritem také nejsou jen tak, takže dnes určitě budou cílit na další výhru.

    První utkání sezony
    Colorado vs. St. Louis – 3:5

    Nejproduktivnější hráči
    David Perron 2 body (2+0)
    Justin Faulk 2 body (1+1)
    Jordan Kyrou 2 body (0+2)
     
    Československá stopa v utkání

    Karel Vejmelka (ARI)
    Dmitrij Jaškin (ARI)
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: C. Hutton (K. Vejmelka) – Chychrun (A), Strälman, Gostisbehere, V. Söderström, Ljubuškin, Timmins – L. Eriksson, N. Schmaltz, Kessel – Ladd (A), Johan Larsson, Dzingel – Crouse, T. Boyd, Keller – Roussel, Beagle (A), Ch. Fischer.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – M. Scandella, Parayko (A), Krug, Faulk, Walman, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly (C), Perron – Kyrou, B. Schenn, Bučněvič – I. Barbašev, R. Thomas, Tarasenko (A) – Neighbours, Bozak, K. Kostin.

    Rozhodčí: Joannette, Walsh – Cherrey, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    St. Louis začíná utkání aktivněji, už vybojovalo buly v útoku. K první střele to však zatím nevedlo.
     
    00:43
    Na druhé straně se do nadějné pozice dostal Clayton Keller, který ale z nemalého úhlu nenašel díru ve výstroji Jordana Binningtona.
     
    01:33
    Loui Eriksson nedosáhl na přihrávku na modré čáře, kotouč navíc následně nevybojoval ani u mantinelu, takže se musí rychle vracet.
     
    02:03
    Pavel Bučněvič dostal poměrně dost prostoru v mezikruží, nic výrazného z toho ale nezískal, protože jeho pokus vyrazil jeden z obránců na plexisklo.
     
    02:55
    Jake Neighbours nabral na levé straně neuvěřitelnou rychlost a díky tomu se dostal až před bránu, ale střelou po ledě Cartera Huttona nepřekonal.
     
    03:28
    Už dlouho se hraje bez přerušení, což více vyhovuje Blues, kteří se nyní dostali dopředu díky hraničnímu nahození.
     
    03:53
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Torey Krug – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    04:06
    Přesilovka domácího celku už byla dvakrát přerušena, nyní Jordan Binnington úspěšně zlikvidoval dalekonosný pokud Shaynea Gostisbehereho.
     
    05:04
    Shayne Gostisbehere se tentokrát sám vypracoval střeleckou pozici, ale poté střílel pouze švihem, což brankáře St. Louis nemohlo výrazně ohrozit.
     
    05:26
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes využívají úvodní přesilovku a brzy se tedy ujímají vedení! Jordan Binnington sice pokryl střele Phila Kessela, ale kus gumy odrazil jen před odkrytou branku, kde už byl připravený CLAYTON KELLER, který rozvlnil síť rychlou dorážkou. Asistence: Phil Kessel, Shayne Gostisbehere.
    05:26 Clayton KELLER - 1:0
     
    07:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PAVEL BUČNĚVIČ dává první branku ve svém novém působišti a srovnává skóre utkání! Ruský forvard to měl dost jednoduché, protože společně s Jordanem Kyrouem byl v přečíslení dva na jednoho, které bez problémů proměnil po šikovné přihrávce spoluhráče. Asistence: Jordan Kyrou, Torey Krug.
    07:05 Pavel BUČNĚVIČ - 1:1
     
    08:34
    Arizona se rozkoukává z inkasovaného gólu, zatím se ale spíše brání, což však zvládá poměrně dobře.
     
    09:08
    Ryan Dzingel si nyní velmi dobře splnil své obranné povinnosti, navíc zahájil protiútok, který však pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    09:56
    Jordan Kyrou na modré čáře neměl komu přihrát, zkusil tedy štěstí sám, ale jeho pokusu chyběla razance, takže to Carter Hutton neměl složité.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:29
    Nick Schmaltz při přechodu modré čáry upadl, kotouč však aspoň dostal za branku soupeře.
     
    10:46
    Jordan Binnington tasí zázračný zákrok! Po jeho zákroku se totiž opět nabízela střela do prázdné klece, tentokrát měl tuto možnost Nick Schmaltz, ale ten nepočítal s rychlým přesunem brankáře hostů, jenž ho skvěle vychytal!
     
    11:14
    Domácí hráči si ve středním pásmu přihráli rukou, čímž samozřejmě přerušili hru a bude se vhazovat uprostřed kluziště.
     
    11:43
    Johan Larsson předvedl dobrý návrat při obrany, při kterém zablokoval nebezpečnou přihrávku soupeře a následně okamžitě míří do protiútoku.
     
    12:23
    Antoine Roussel se šikovně vymanil ze sevření protihráče, jeho zpětný pas ale hráči St. Louis velmi dobře přečetli.
     
    13:07
    Clayton Keller se snaží nějak úspěšně rozehrát, ale je to velmi těžké. Blues totiž dobře střeží svou modrou čáru.
     
    13:35
    Nakonec tedy přišlo nahození, které už Lawson Crouse nemohl získat, takže se St. Louis opět nemusí bránit.
     
    14:08
    Hosté jsou směrem dopředu o něco nebezpečnější, do útočné třetiny se dostali úplně bez problémů. Carter Hutton už tak musel likvidovat pokus Jakea Walmana.
     
    15:03
    Domácí brankář úspěšně zachytil rozehrávku soupeře a poté poslal své spoluhráče dopředu, Antoine Roussel ale při rychlé akci mířil jen nepřesně.
     
    15:40
    Pavel Bučněvič sice protlačil kotouč do útočného pásma, ale pořád ho nemohl dostat pod plnou kontrolu, kvůli čemuž ho nakonec ztratil.
     
    16:13
    Conor Timmins se pokoušel o přenesení hry, do jeho přihrávky však strčil hokejku jeden z hostů, který tak nic nebezpečného nedovolil.
     
    17:00
    Vladimir Tarasenko mohl zamířit dopředu přes pravou stranu, jenže neměl rychlost a ani sílu, takže raději odevzdal kotouč a šel střídat.
     
    17:37
    Jake Neighbours si hledal v útočném pásmu střeleckou pozici, což se mu nakonec nepovedlo, protože se na něj vrhli dva domácí hráči.
     
    18:29
    Kojoti nedostanou ani chvilku oddechu, protože hosté velmi aktivně napadají jejich rozehrávku.
     
    18:53
    Rychlý přechod St. Louis do útoku zakončil střelou Brayden Schenn, který ale z mezikruží mířil přímo do náruče Cartera Schenna.
     
    18:53
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Pavel Bučněvič – 5 min. + osobní trest do konce utkání, úder hlavou). Trest odpyká Klim Kostin.
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Lawson Crouse – 2 min., krosček).
     
    19:35
    Hra čtyři na čtyři mnohem více vyhovuje hostům, ti už ale nikam nespěchají a spíše vyčkávají na sirénu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:03.
     
    První dějství končí nerozhodným výsledkem, což je vzhledem k výkonu obou týmů dost zasloužené z obou stran. Nejprve totiž měla navrch Arizona, která díky tomu využila přesilovku, o což se postaral Clayton Keller. Vzápětí ale bylo vyrovnáno zásluhou Pavla Bučněviče, který neomylně využil přečíslení. V závěru třetiny ale opustil ledovou plochu kvůli úderu hlavou, jeho spoluhráče tak kvůli tomu ještě čeká tříminutové oslabení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Ještě se hraje ve čtyřech, takže hosté drží hru mimo své pásmo. Za chvíli ale budou muset čelit početní převaze soupeře.
     
    20:43
    Jordan Kyrou dokonce prověřil pozornost Cartera Huttona, ten krotil kotouč nějakou chvíli, ale nakonec to zvládl a přerušil hru.
     
    21:08
    Přesilovka Arizona už započala, Kojoti se ale zatím nemohou dostat k žádnému náporu. St. Louis velmi dobře brání.
     
    22:05
    Kotouč podruhé během krátké chvíle končí až u domácímu gólmana, který je ve vlastní přesilovce častěji ve hře než Jordan Binnington.
     
    22:37
    Nakonec se k zakončení dostal Nick Schmaltz, ale ten neprostřelil několik hráčů, kteří se vyskytovali před brankou.
     
    23:19
    Přesilovka domácímu celku pořád hrubě nevychází, kotouč je pořád častěji v pásmu Arizona. Početní převaha se navíc blíží svému konci.
     
    23:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti nakonec přesilovku využívají v posledních vteřinách! Shayne Gostisbehere na modré čáře naznačil zakončení, avšak šel do přihrávky na Phila Kessela, který poté bleskově našel v mezikruží LAWSONA CROUSE, který ještě rychleji vystřelil do odkryté klece St. Louis. Asistence: Phil Kessel, Shayne Gostisbehere.
    23:58 Lawson CROUSE - 2:1
     
    24:58
    St. Louis tak nyní musí zase dotahovat, ale to pro ně nemusí být tolik složité. Z inkasované branky si totiž nic nedělá a hned hledá cestu dopředu.
     
    25:36
    Jay Beagle však mohl ještě navýšit vedení domácí, v předbrankovém prostoru zkoušel trefit skákající kotouč, ale to se mu ideálně nepovedlo.
     
    25:51
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Bortuzzo – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:15
    Ivan Barbašev při blokování střely přišel o svůj nůž na brusli, kvůli čemuž hosté hráli chvíli ve třech. I v této těžké situaci si však Jordan Binnington poradil.
     
    26:35
    Nyní už ale musí hrát Carter Hutton, který zachytil vyhození protivníka. Své spoluhráči následně hecuje k útoku.
     
    27:13
    Nick Schmaltz se opět mohl prosadit, po dalším šikovném pasu kotouč totiž poskakoval před odkrytou branku, ale obránci Blues tuto složitou situaci dokázali vyřešit!
     
    28:14
    St. Louis toto oslabení nakonec přežilo, pořád ale musí odolávat nebezpečnému útoku Arizony.
     
    28:38
    Nyní už se hosté dostali dopředu, tam si střeleckou pozici našel Torey Krug, ale ten z dálky vypálil jen do výstroje Cartera Huttona.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Andrew Ladd – 2 min., podrážení).
     
    29:46
    St. Louis teprve teď hraje svou první přesilovku v utkání, ta ale zatím nevychází podle představ, protože se ani nemůže dostat do pásma.
     
    30:28
    Nyní už ale Carter Hutton musel tasit zázračný zákrok proti tvrdému zakončení Toreyho Kruga, tlak hostů ale zdaleka nekončí.
     
    30:48
    Teď už přece jen končí, Carter Hutton totiž pokračuje ve fantastickém výkonu a schoval do své náruče další ránu Toreyho Kruga.
     
    31:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté přece jen přesilovku využili a opět platí vyrovnaný stav! Carter Hutton sice chytal v oslabení velmi dobře, při zákroku ale přišel o hůl, čehož následně dokonale využil JUSTIN FAULK, který si našel ideální střeleckou pozici a následně skóroval přesnou střelou vedle vyrážečky brankáře. Asistence: Jordan Kyrou, Tyler Bozak.
    31:10 Justin FAULK - 2:2
     
    31:40
    Blues jsou po vyrovnání při chuti a chtějí jít do vedení. Arizona zatím odolává, ale má s tím nemalé problémy.
     
    32:18
    Hosté byli přichyceni v ofsajdu, opět se tedy přerušuje hra a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    32:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues dokonávají obrat a poprvé v utkání jdou do vedení! JORDAN KYROU po dvou asistencích přidává i gól, a to když Ryan Dzingel selhal při rozehrávce a naservíroval mu kotouč. Útočník St. Louis se následně trefil přesně nad rameno Cartera Huttona. Bez asistence.
    32:46 Jordan KYROU - 2:3
     
    33:54
    Coyotes se pořád dostávají na mnohem složitější pozice, nyní se jim navíc vůbec nehraje dobře. To se viditelně projevuje, protože žádný jejich útok už dlouho nebyl příliš nebezpečný.
     
    34:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hrozné chvíle pro domácí mančaft, který zničehonic ztrácí dva góly! Opět za to mohou individuální chyb v obranném pásmu, domácí hráč totiž nedokázal zkrotit nepřesné zakončení Justina Faulka. Puku se tak chopil Robert Thomas, který okamžitě k zakončení vyzval KLIMA KOSTINA, který domácímu brankáři nedal žádnou šanci k zákroku. Asistence: Robert Thomas, Justin Faulk.
    34:40 Klim KOSTIN - 2:4
     
    35:27
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je naprostá katastrofa pro Arizona, která po další chybě v obranném pásmu dostává další gól! Kotouč tentokrát vybojoval Jake Neighbours, který poté před bránou našel úplně volného KLIMA KOSTINA, který opět Cartera Huttona velmi jistě prostřelil. Asistence: Jake Neighbours, Robert Bortuzzo.
    35:27 Klim KOSTIN - 2:5
     
    35:27
    Oddechový čas pro Arizonu.
     
    36:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné, St. Louis skóruje počtvrté během čtyř minut! JORDAN KYROU další branku přidal individuálně, a to když si projel kolem obou obránců Arizony a v přímém souboji s domácím gólmanem zakončil pod horní tyč. Asistence: Ryan O'Reilly, Jake Walman.
    36:17 Jordan KYROU - 2:6
     
    36:17
    Střídání v týmu Arizona Coyotes: ze hřiště odchází Carter Hutton, přichází Karel Vejmelka.
     
    37:18
    Karel Vejmelka má po svém příchodu na led první zákrok, St. Louis ale pokračují v náporu a chtějí překonat i jeho.
     
    37:46
    Přece jen konečně musel být v akci Jordan Binnington, za něj ale odvedla veškerou práci obrana, které k němu nepustila tvrdé zakončení.
     
    39:07
    Blues to směrem dopředu ještě opatrně zkouší, ale už nechtějí nic riskovat. Nemá to ani cenu, přece jen čtyřbrankové vedení je dost komfortní.
     
    39:48
    Jordan Binnington po delší době naplno zasahuje, následuje menší šarvátka za brankou, ale vylučovat se nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:59.
     
    Tak to byla neuvěřitelná třetina, která nejspíš určila dnešního vítěze. Arizona si sice do 32. minuty prezentovala velmi sympatickým výkonem, dokonce se vrátila do vedení díky přesné střele Lawsona Crouse. Následně to už ale bylo jen o St. Louis, které během pěti minut nasázelo pět gólů a vyhnalo z brány Cartera Huttona. Dvě branky zaznamenal Klim Kostin, Jordan Kyrou a jeden gól vstřelil Justin Faulk. Vypadá to tedy na hotové utkání, ale v hokeji se samozřejmě může stát cokoliv.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Arizona i přes aktuální stav nic nevzdává a začíná závěrečnou periodu velmi aktivně. První střela ale skončila jen mimo bránu.
     
    40:48
    Robert Thomas se nebezpečně točil kolem branky a chtěl zaskočit Karla Vejmelku rychlým zasunutím kolem tyče, český gólman měl ale připravený beton.
     
    41:40
    Ryan Dzingel měl slušnou rychlost a po přihrávce do jízdy si našel cestu až před branku, ale zakončení bekhendem se mu vůbec nepovedlo, protože skončilo nad horní tyčí!
     
    42:28
    Coyotes sice vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale následný pas na modrou čáru byl hodně nepřesný, takže zase musí začínat od svého gólmana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:00
    Blues to směrem dopředu také ještě zkouší, nechtějí nic ponechat náhodě. Střely Marca Scandelly a Coltona Parayka však byly nepřesné.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Klim Kostin – 2 min., držení).
     
    43:33
    Ryan O'Reilly po vyhraném vhazování zamířil do úniku, při kterém ale střílel přímo doprostřed brány, kde byl připravený Karel Vejmelka.
     
    44:23
    Arizona se pevně usadila v útočném pásmu, kde ale se zakončením dlouhá váhá. Měla by totiž přijít gólová rána.
     
    44:58
    Phil Kessel měl prostor k zakončení, rána mu ale úplně nesedla, protože skončila pouze na mantinelu.
     
    45:25
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí snižují a možná se ještě pokusí o comeback! Obrana St. Louis byla málo důrazná, čehož využil CHRISTIAN FISCHER, který se z pravé strany protlačil až před branku, z tohoto prostoru pak překonal Jordana Binningtona nadvakrát. Asistence: Clayton Keller, Shayne Gostisbehere.
    45:25 Christian FISCHER - 3:6
     
    46:20
    Ivan Barbašev se štěstím udržel kotouč v útočném pásmu, je tu tedy nebezpečí pro domácí, ale ti tentokrát obrana zvládli perfektně.
     
    46:57
    Hosté v útočné třetině zkušeně kupují co nejvíce času. Nakonec přišlo lehké nahození od modré čáry, to bez problémů lapil Karel Vejmelka.
     
    47:32
    Torey Krug si při obraně pomohl hraničním zákrokem, ten ale u rozhodčích prošel, takže se proti domácím píská zakázané uvolnění.
     
    48:23
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je to jen o dva góly a Arizona je ještě klidně může dát! Jordan Binnington nedokázal schovat kotouč po svém zákroku, toho tak využil Ilja Ljubuškin , který následně zakončil z mezikruží přímo k levé tyči. Gól ale nakonec zapíše TRAVIS BOYD, který pokus svého spoluhráče tečoval. Asistence: Ilja Ljubuškin, Loui Eriksson.
    48:23 Travis BOYD - 4:6
     
    49:08
    Kojoti jsou samozřejmě plní motivace a velmi aktivně napadají. St. Louis ale tentokrát rozehrálo bez problémů.
     
    49:56
    Hosté se velmi dobře uvědomují, že nyní by měli všechny síly dávat do obrany. To také dělají, mezitím ještě kupují co nejvíce času.
     
    50:29
    Domácí se ale usadili v útočném pásmu a klidně mohou snížit na rozdíl jediného gólu. To zatím odmítá Jordan Binnington, který vyrazil ránu Conora Timminse.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:13
    St. Louis však obranu opět zvládlo, avšak následně si nerozumělo při rozehrávce a kotouč poslalo až na zakázané uvolnění.
     
    51:36
    Phil Kessel měl spoustu prostoru na levé straně, odtud ale musel střílet, což brankář hostů moc dobře věděl a byl připraven.
     
    52:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues zničehonic skórují, čímž nejspíš utlumí vzestup domácího celku! IVAN BARBAŠEV operoval v předbrankovém prostoru, kde nejprve tečoval přihrávku těsně mimo tři tyče. Po další přihrávce už se ale do kotouče tvrdě opřel a dostal ho až do sítě. Asistence: Robert Thomas, Vladimir Tarasenko.
    52:25 Ivan BARBAŠEV - 4:7
     
    53:13
    Nyní už se domácí nejspíš musí definitivně smířit s porážkou. Pořád to opatrně zkoušejí, ale moc dobře vědí, že toto bude opravdu hodně složité.
     
    53:53
    Ryan Dzingel se individuálně nedostal přes modrou čáru, hosté tak přenáší hru a vepředu získávají další cenné vteřiny.
     
    54:26
    Johan Larsson mezi třemi protihráči nemohl najít cestu do pásma, puku se tak chopili Blues, kteří ale smolně vyhodili až na icing.
     
    55:10
    Jakob Chychrun kotouč těsně neudržel v útočném pásmu, musí se tedy přerušovat kvůli postavení mimo hru.
     
    55:29
    Loui Eriksson i v těžké pozici vybojoval kus gumy a udržel útočné pásmo, tam ale mají domácí hokejisté minimum prostoru.
     
    56:08
    Coyotes se sice zoufale snaží, ale tady je už jasné, že tři góly nevstřelí. Zápas se tedy víceméně dohrává, což hosté potvrzují aktivním bráněním.
     
    56:57
    Johan Larsson a Andrew Ladd si nadějně vyměňovali kotouč, poslední přihrávka už ale byla příliš složitá na zpracování, takže nemohlo přijít zakončení.
     
    57:30
    Brayden Schenn ve středním pásmu nezpracoval skákající puk, nějaký čas tak zkouší získat aspoň forčekinkem.
     
    58:18
    St. Louis vyhrálo buly v útočném pásmu, kotouč ale následně ztratilo a musí spěchat dozadu, aby zachytilo nahození soupeře.
     
    58:38
    Karel Vejmelka si ještě sáhl na puk, nic složitého ale neřešil, protože na střelu od modré čáry moc dobře viděl.
     
    59:09
    Arizona ve vlastním pásmu vybojovala kotouč a ještě hledá cestu dopředu, přes střední pásmo se ale zatím nemůže úspěšně dostat.
     
    59:56
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jakob Chychrun – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost + 2 min., nedovolené bránění).
     
    Konec zápasu.
     
    St. Louis v Glendale bez větších problémů potvrdilo roli favorita, i když lepší vstup do utkání měla Arizona. Ta vedla 1:0 a později 2:1, avšak Blues si vše šetřili na druhou polovinu druhé periody, kdy během pěti minut nasázeli pět branek. Coyotes se následně dlouho sbírali, avšak zápas nevzdali a v závěrečné části dokonce dvakrát snížili, ale veškeré jejich naděje pohřbil sedmý bod soupeře. St. Louis tak v této sezoně zůstává stoprocentní.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 26 – 33
    Zblokované střely: 6 – 13
    Tresné minuty: 18 – 21
    Využití: 1/4 – 1/3
    Úspěšnost vhazování: 51% – 49%
    Hity: 12 – 15
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hutton (ARI) 15 zákroků, 6 OG, úspěšnost 71,4%, odchytal 36:17
    Karel Vejmelka (ARI) 11 zákroků, 1 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 23:43
    Jordan Binnington (STL) 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Jordan Kyrou (STL) 2+2
    Klim Kostin (STL) 2+0
    Shayne Gostisbehere (ARI) 0+3
     
    Československá stopa v utkání

    Karel Vejmelka (ARI) 11 zákroků, 1 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 23:43
    Dmitrij Jaškin (ARI) nezasáhl do utkání
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný vstup do nového dne. (06:50:19)

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 6. Keller (Kessel, Gostisbehere), 24. Crouse (Kessel, Gostisbehere), 46. Ch. Fischer (Keller, Gostisbehere), 49. T. Boyd (Ljubuškin, L. Eriksson) – 8. Bučnevič (Kyrou, Krug), 32. Faulk (Kyrou, Bozak), 33. Kyrou, 35. K. Kostin (R. Thomas, Faulk), 36. K. Kostin (Neighbours, Bortuzzo), 37. Kyrou (R. O'Reilly, Walman), 53. I. Barbašev (R. Thomas, Tarasenko)


    Arizona Coyotes: C. Hutton (37. K. Vejmelka) – Chychrun (A), Strälman, Gostisbehere, V. Söderström, Ljubuškin, Timmins – L. Eriksson, N. Schmaltz, Kessel – Ladd (A), Johan Larsson, Dzingel – Crouse, T. Boyd, Keller – Roussel, Beagle (A), Ch. Fischer.
    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – M. Scandella, Parayko (A), Krug, Faulk, Walman, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly (C), Perron – Kyrou, B. Schenn, Bučnevič – I. Barbašev, R. Thomas, Tarasenko (A) – Neighbours, Bozak, K. Kostin.

    Rozhodca: Joannette, Walsh – Cherrey, Shewchyk