Florida – NY Islanders 5:1 (kon.) | Toronto – Ottawa 3:1 (kon.) | Detroit – Vancouver 3:1 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 5:2 (kon.) | Washington – Tampa Bay 1:2 (po pr.) | Boston – Dallas 3:1 (kon.)
Montreal – NY Rangers 1:3 (kon.) | Nashville – Carolina 2:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 3:5 (kon.)
San Jose – Winnipeg 4:3 (kon.) | Edmonton – Calgary 5:2 (kon.) | LA Kings – Minnesota 2:3 (kon.)
Ottawa – Dallas 3:2 (kon.)
koniec
Florida Panthers
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
New York Islanders
cz Nedeľa 17.10.2021, 00:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:55:56)
    Florida zvítězila i ve druhém utkání nové sezóny
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 12 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00
    Ilja Sorokin (NYI) – 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,8%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+1, +3 účast, 3 střely na bránu, TM 6, čas na ledě 18:07
    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, -4 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Sam Bennett (FLA) – 3+0
    2. Sergej Bobrovskij (FLA) – 29 zákroků
    3. Anthony Duclair (FLA) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 936 diváků.
     
    Florida potvrdila roli mírného favorita a na domácím stadiónu porazila New York Islanders vysoko 5:1. Na vítězství zadělali Panteři už v první třetině, kdy se prosadil Sam Bennett. Tentýž hráč se postaral ve 24. minutě o navýšení náskoku a Anthony Duclair posléze upravil na rozdíl tří branek. V úvodu závěrečné dvacetiminutovky zrušil Bobrovskému čisté konto Oliver Wahlstrom, avšak na více se již hosté nezmohli, zatímco za domácí završil druhý kariérní hattrick v NHL Sam Bennett a konečnou podobu dal výsledku Aleksander Barkov.

    Svěřenci kouče Quennevillea zvládli po Pittsburghu i druhé utkání v sezóně vítězně a ukazují, že by letos mohli pomýšlet hodně vysoko, naopak Isles po prohře v Carolině zůstávají i po druhém zápase bez bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Spíše z nouze nahodil Josh Bailey kotouč za bránu, kam vyjel Sergej Bobrovskij a touš přenechal Forslingovi, který v tomto prostoru zřejmě počká na závěrečnou sirénu.
     
    59:11
    Povedené akce Anthonyho Beauvilliera chyběla jen gólová tečka. Čtyřiadvacetiletý kanadský útočník naznačil střelu, ale ještě si šikovně potáhl puk do levého kruhu, čímž rozhodil Bobrovského, volný prostor u pravé tyče však minul.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Do protiútoku vyrazil Zach Parise. Troufl si na Aarona Ekblada, kličku po pravé ruce ovšem kanadský zadák očekával a získal puk pro sebe.
     
    58:37
    Čtvrtá útočná formace Panterů sehrála pěknou akci. Joe Thornton nahrál napříč pásmem Lombergovi, jehož pokus vykopl Sorokin.
     
    57:39
    Hrdina zápasu Sam Bennett nemá dost, chtěl čtvrtý gól. Uvolnil se kolem baileyho, z poměrně velkého úhlu vystřelil do boční sítě.
     
    57:01
    Oliver Wahlstrom přetlačil u mantinelu Reinharta, ale nebylo mu to nic platné, protože v útočném pásmu narazil na strom jménem Ryan Lomberg.
     
    56:45
    Hra přerušena, puk v ochranné sítě. Do tohoto prostoru jej vyrazil Matt Kiersted, domácí bek obětavě zblokoval tvrdou střelu Palmieriho.
     
    56:26
    Před brankou soupeře číhal Anthony Beauvillier, jenže Scott Mayfield k nahození nesáhl, místo toho zapojil do hry za brankou Clutterbucka.
     
    55:37
    Florida zůstala v útočném pásmo. Mezi kruhy obdržel výbornou přihrávku Jonathan Huberdeau, pokus z první kryl Sorokin vyrážečkou.
     
    55:14
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Brandon Montour střílel nadvakrát, nejprve do obránce Pelecha, podruhé do betonu brankáře.
     
    54:44
    Výborně Ilja Sorokin zvedl pravé rameno, aby zastavil projektil vypálený z hokejky Patrica Hörnqvista. Hrací předmět vytěsnil nad horní tyč.
     
    54:30
    Anthony Duclair se vyháčkoval až do levého kruhu, načež u tyče hledal Barkova, tomu černá guma smolně přeskočila přes hokejku.
     
    53:57
    Panteři naopak stále hrají s velkou chutí a snaží se pro fanoušky přidat další góly. Anton Lundell vystřelil zápěstím od modré vedle levé tyče.
     
    53:22
    Zápas se dohrává spíše jen z povinnosti. V hokeji se sice jak známo může stát všechno, ale hokejisté Islanders momentálně nevypadají na to, že by měli čtyřbrankové manko během necelých sedmi minut smazat.
    52:22 Aleksander BARKOV - 5:1
     
    52:22
    Florida právě vstřelila branku!
    Parádní představení domácího mužstva pokračuje. Verhaeghe nastartoval ALEKSANDERA BARKOVA, jenž se prohnal za záda Cháry a tváří v tvář brankáři zamířil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Carter Verhaeghe a Gustav Forsling.
     
    51:59
    Přestože Anders Lee ztratil stabilitu, tak ještě zvládl vystřelit. Jednou rukou posunul kotouč bekhendem pod pravý beton Bobrovského.
     
    51:28
    Útok Islanders zastavilo postavení mimo hru, jež bylo výsledkem nedorozumění mezi Parisem a Nelsonem, oba hokejisté si celou situaci vyříkávají.
     
    50:36
    Carter Verhaeghe zavezl černou gumu do útočné třetiny a odjel vystřídat. Bekhendové nahození zastavil za bránou obránce Pulock, hru přenesl doprava na Komarova.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a Florida před malým okamžikem získala zpět tříbrankové vedení. Vítězství je hodně blízko.
    49:39 Sam BENNETT - 4:1
     
    49:39
    Florida právě vstřelila branku!
    Čepice na led, hattrick je na světě! Před SAMEM BENNETTEM se otevřel volný střed kluziště, jehož využil k najetí mezi kruhy a svižnou ránu zápěstím nad levé rameno brankáře, ten s povedeným projektilem nemohl dělat vůbec nic. Asistence: Matt Kiersted.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:26
    Adam Pelech zkusil dlouhým obloučkem vyslat do úniku Barzala. Centr elitní formace zpracovával příliš dlouho, mezitím jej dostihl a zabránil mu v pokračování akce Anton Lundell.
     
    48:40
    Velkou rychlost nabral Jean-Gabriel Pageau, nicméně Radko Gudas jej vytlačil z dobré palebné pozice, z úhlu pak forvard výrazně minul bránu.
     
    48:17
    Aleksander Barkov si hodně věřil. Od levého mantinelu sjel na střed, sáhl si kotouč na bekhend, ale nezvládl přehodit levý Sorokinův beton.
     
    47:35
    U domácí střídačky došlo k pěstní výměně názorů mezi Huberdeauem a Wahlstromem. Rozhodčí přerušili hru a oba hráče vykázali na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    47:12
    Hokejistům Isles rozhodně nelze upřít snaha, ale Panteři si dvoubrankové vedení hlídají. Matt Kiersted čistým hitem zastavil Clutterbucka.
     
    46:55
    Zach Parise neuspěl proti Ekbladovi, jen okamžitě otočil hru, prudkou nahrávku ovšem Jonathan Huberdeau nezpracoval.
     
    46:02
    Rozjetého Brocka Nelsona zastavil hvizd čárového rozhodčího. Americkému útočníkovi byl odpískán ofsajd, kotouč zpracovával až za modrou čárou.
     
    45:47
    Pulock zabojoval, ale poskakující kotouč již nezachytil v útočném pásmu, on a jeho spoluhráči tak museli vyklidit útočnou třetinu.
     
    45:23
    Útočník Duclair při snaze o vyhození trefil Anthonyho Beauvilliera, hosté zůstali v útočném pásmu. Následnou střelu Dobsona zblokoval Weegar do ochranné sítě.
     
    44:47
    Radko Gudas naznačil střelu, aby nakonec ještě vylepšil palebnou pozici pro Forslinga, střelu z první udržel Sorokin ve výstroji.
     
    44:21
    Na vlastní pěst vyrazil do útoku Sam Reinhart. Hodil si kotouč kolem Pulocka, načež nejrychleji dojel k puku jeho kolega Pelech.
    43:30 Oliver WAHLSTROM - 3:1
     
    43:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilová hra, Isles bojují! Po výborné práci Pariseho se k puku dostal před bránou OLIVER WAHLSTROM, jenž zamířil neomylně mezi Bobrovského betonu, ruský fantom reagoval příliš pozdě. Bez asistence.
     
    43:20
    Pokud ještě chtějí hosté pomýšlet na body, měli by následující přesilovou hru využít. Dvě minuty za zdržování hry inkasoval Radko Gudas, když vyhodil kotouč přes tvrzené sklo.
     
    43:09
    Na modré čáře zvládl zpracovat kotouč Zdeno Chára a pálil z otočky. Forhendový pokus po ledě vykopl Bobrovskij pravým betonem.
     
    42:33
    Hokejisté New Yorku Islanders měli možnost na přečíslení, jenže Barzalovi se zamotal puk mezi brusle, takže z příležitosti nebylo nic.
     
    42:07
    Kousek byl od čtvrtého gólu obránce MacKenzie Weegar. Využil volnějšího prostoru k najetí blíže bráně, příklepem vypálil o kousek vedle pravé tyče.
     
    41:47
    Útočné pásmo naopak získali domácí hráči. Anthony Duclair zkoušel podruhé v utkání uspěl bekhendovým blafákem, avšak kličku udělal příliš dlouhou.
     
    41:20
    Špatného střídání soupeře chtěl využít Andy Greene. Poslal dlouhou nahrávku na Joshe Baileyho, toho zradilo zpracování.
     
    40:32
    Sam Bennett mohl zaútočit na hattrick, ale zachoval se nesobecky a místo zakončení nahrál do lepší pozice Huberdeauovi, ten místo puku poslal do brány sám sebe, když pravou bruslí zaškobrtl o rýhu v ledu.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Aleksander Barkov opanoval buly a puk poslal za sebe na Ekblada, který rozvinul akce na Sama Bennetta.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    Svěřenci kouče Quennevillea mají skvěle nakročeno k druhému sezónnímu vítězství. Na rozdíl dvou branek upravil ve 24. minutě pěknou otočkou kolem brány Sam Bennett, ve 39. minutě pak navýšil vedení Anthony Duclair, ten pro změnu v úniku uspěl bekhendovým blafákem. Výsledek odpovídá obrazu hry. Domácí jsou lepším týmem a místy dokáží dostat konkurenta pod drtivý tlak. Na Islanders čeká ve třetím dějství těžká práce, pokud chtějí pomýšlet alespoň na bod.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 13 – 20.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Hokejisté v červených dresech zkusili přidat i čtvrtou trefu. Sam Reinhart v pravém kruhu zpracoval puk, křižnou ránu posléze namířil o decimetry vedle brány.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:57 Anthony DUCLAIR - 3:0
     
    38:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Gól do šatny ještě o něco více přibližuje Pantery druhému sezónnímu vítězství! Weegar vymyslel fantastickou nahrávku mezi beky a ANTHONY DUCLAIR si nejprve skvěle poradil s těžkým zpracováním, ještě lépe pak provedl blafák do bekhendu, puk poslal do sítě podél Sorokinova levého betonu. Asistence: MacKenzie Weegar.
     
    38:37
    Odvážnou kličku si Pulock dovolil proti Barkovovi. Uspěl a nahodil na bránu, Sergej Bobrovskij nadvakrát schoval hrací předmět pod lapačku.
     
    38:15
    Na útočný výlet se vydal Ryan Pulock. Forhendem vystřelil krátce po přejeté modré čáry, Bobrovskij vyrážečkou odpálil touš za bránu.
     
    37:50
    Postavení mimo hru způsobil Jonathan Huberdeau . Bruslemi přejel útočnou modrou dříve, než přes ni posunul černou gumu.
     
    37:24
    Kyle Palmieri nabral puk na čepel hole a vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Unavená pětice konečně mohla vystřídat.
     
    36:44
    Z poměrně velkého úhlu střílel Radko Gudas. Mezeru v postoji Sorokina nenašel, ruského brankáře napálil do masky.
     
    36:32
    Tlak Panterů je místo až enormní. Druhá útoční formace zamkla protivníka v obranném pásmu hledá cestičku ke třetímu gólu.
     
    35:55
    Na modré čáře si klepl o kotouč Owen Tippett. Bylo mu vyhověno, forhendovou střelu vykopl Ilja Sorokin špičkou pravého betonu.
     
    35:23
    Zach Parise projel do útočné třetiny povoleným způsobem. Nahazoval před bránu a o drobnou teč se postaral Anthony Beauvillier, Bobrovskij zapsal další úspěšný zákrok.
     
    34:55
    Přečíslení tří proti dvěma nevyřešili hosté ideálně. Josh Bailey vzal zodpovědnost na sebe a příklepem o pořádný kus minul bránu.
     
    34:19
    Aaron Ekblad si vyměnil touš s Weegarem a najel do útočného pásma. Do pravého kruhu mu najel a dostal nahrávku Mathew Barzal, rozvlnil pouze boční síť.
     
    33:52
    Sám proti třem byl Leo Komarov bez šance na úspěch. Naslepo nahrával napříč útočným pásmem, přímo na hůl protihráče Ekblada.
     
    33:00
    Domácí přestáli i druhé oslabení v krátkém časovém sledu. Do útoku okamžitě vystartoval Brandon Montour, zápěstím ovšem výrazně přestřelil.
     
    32:46
    V levém kruhu zůstal nikým nepokrytý Oliver Wahlstrom. Švédský útočník střílel mezi betony Bobrovského, ruský gólman mezeru zakryl.
     
    32:16
    Sergej Bobrovskij zmenšil střelecký úhel Palmierimu, tvrdou ránu forhendem bez větších problémů ukryl v nastavené lapačce.
     
    31:47
    Dlouho to netrvalo, hosté jsou zpět v útočném pásmu. Na teč nahazoval Ryan Pulock, Anthony Beauvillier tečoval vedle levé tyče.
     
    31:20
    Úvod přesilové hry hosté nezvládli podle představ. Mathew Barzal svým nahozením trefil Barkova, ten Floridu osvobodil.
     
    30:40
    Hra dlouho v plném počtu nevydržela. Proti pravidlům hrál právě navrátilec z trestné lavice Sam Reinhart, když z obranného pásma vyhodil puk přes tvrzené sklo bez doteku plexiskla.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Florida v jejím průběhu navýšila vedení na rozdíl dvou branek a směřuje za druhým vítězstvím v sezóně.
     
    29:46
    Po dlouhé době se Panteři osvobozují. Jmenovitě se o to zasloužil Jonathan Huberdeau, který odpalem podpořil blok z před pár vteřin.
     
    29:23
    Od modré čáry nahazoval Noah Dobson. Bobrovskij měl tentokráte o situaci dokonalý přehled a vyrážečkou černou gumu odpálil do rohu kluziště.
     
    28:43
    Mathew Barzal skvěle přenesl hru na Baileyho, který pálil z vrcholku levého kruhu mezi betony Bobrovského. Ruský gólman si nebyl jistý, kde je puk, ale mohl si oddechnout, udržel jej.
     
    28:06
    New Yorku Islanders neuznali gól, drobnou kompenzací může být alespoň dvouminutová přesilová hra. Rozhodčí totiž trestali potyčku mezi Gudasem a Leem po přerušení hry, přičemž český obránce dostal dvě minuty navíc.
    28:06 Neuznaný gól Pulocka
     
    28:06
    Trenérská challenge úspěšná! Konzultace hlavních rozhodčích u videa netrvala příliš dlouho a společně došli k závěru, že Lee skutečně najel do Bobrovského bez přičinění Gudase.
     
    28:06
    Očekávané přišlo, domácí kouč Quenneville si bere trenérskou výzvu!
     
    28:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    RYAN PULOCK vstřelil gól, bude ale platit? Bobrovského totiž Lee atakoval v brankovišti a nezdálo se, že by Radko Gudas protihráče do brankoviště natlačil.
     
    27:44
    Mathew Barzal nabral velkou rychlost, avšak ztratil kontrolu nad pukem. Volný hrací předmět sebral na obranné modré Radko Gudas.
     
    27:25
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Střelou z otočky zkusil Anders Lee zaskočit Bobrovského, Rus zasáhl levým betonem.
     
    26:59
    Leo Komarov naskočil z trestné lavice a hned dostal dlouhou nahrávku do brejku, z levého kruhu střílel finský útočník vedle pravé tyče.
     
    26:14
    Hokejistům v červených dresech se nedaří usadit v útočné třetině. Aaron Ekblad sice přejel útočnou modrou čáru, jenže pak nepřesně přihrál Weegarovi.
     
    25:57
    Jonathan Huberdeau neuspěl se svou kličkou proti Zdenu Chárovi. Slovenský obr natáhl svou dlouhou hokejku a touš získal pro sebe.
     
    25:29
    První přesilovková akce domácímu mužstvu nevyšla. Aleksander Barkov totiž prohrál na vhazování a Islanders osvobodil Andy Greene.
     
    24:56
    Trápení Isles pokračuje, poprvé se budou bránit ve čtyřech bruslařích. Dvouminutový trest vyfasoval Leo Komarov za podražení Reinharta.
    23:48 Sam BENNETT - 2:0
     
    23:48
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla paráda v podání SAMA BENNETTA! Pětadvacetiletý forvard převzal puk od Huberdeaua, načež odvážně obkroužil bránu a kotouč zasunul neomylně k bližší tyči, Sorokin přirazil levý beton ke konstrukci brány pozdě. Asistence: Jonathan Huberdeau a Aaron Ekblad.
     
    23:20
    Domácí zahájili prostřední dějství s velkou chutí. Ekblad si rozmyslel zakončení a ještě posunul černou gumu k Weegarovi, jehož dělovka prosvištěla nad břevnem.
     
    22:55
    Poctivě se do defenzivy vrátil Jean-Gabriel Pageau. Nabral stejnou rychlost jako s pukem jedoucí Bennett, dokonce ho i o kotouč připravil.
     
    22:23
    Krásně se velezkušený Joe Thornton natlačil zpoza brány na hranu brankoviště, ale v momentě, kdy chtěl vystřelit, mu hokejku zablokoval Zdeno Chára.
     
    21:36
    Tlak Panthers pokračuje. Od modré čáry natáhl ke střele Owen Tippett, Ilja Sorokin mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    21:11
    Aleksander Barkov mohl střílet, nicméně udělal ještě jednu bekhendovou kličku navíc, načež mu touš odpálil od hokejky Anthony Beauvillier.
     
    20:31
    Dlouhou nahrávku Andyho Greenea vystihl Aaron Ekblad. Zkusil vyslat do protiútoku Reinharta, ten pouze protečoval do útočné třetiny.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! na buly tentokráte uspěl Mathew Barzal, takže první akci může rozjet hostující celek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:04.
     
    Florida po první třetině vede nad New Yorkem Islanders nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Ráz střetnutí udává akce z 6. minuty, kdy Gudasovo Sorokinem vyražené nahození uklidil do brány Sam Bennett. Domácí jsou aktivnější a jejich vedení je zasloužené, přestože mají méně střeleckých pokusů, soupeř však často zkouší pálit z větší vzdálenosti.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 8.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Autor dosud jediného gólu Sam Bennett chtěl přidat ještě jednu trefu do šatny. Pěknou stahovačkou obelstil Pelecha, pak vypálil forhendem nad břevno.
     
    19:29
    Cal Clutterbuck nahodil puk do útočného pásma a odjel vystřídat. Zach Parise se natlačil před Forslinga, naslepo ovšem nahrál jen na hokejku Gudase.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:43
    Anders Lee nepřesně rozehrál, do protiútoku vystartoval Matt Kiersted. Napříč útočným pásmem našel Duclaira, proti jehož zakončení se Sorokin včas přesunul k levé tyči.
     
    18:15
    Premiérová početní převaha se mužstvu z New Yorku vůbec nepovedla. Barkov je zpět na ledové ploše a okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    17:55
    Jonathan Huberdeau tak dlouho obtěžoval Baileyho, až jej přinutil k chybě, následně vyhodil přes všechny čáry za bránu soupeře.
     
    17:21
    Postavení mimo hru i na straně Panthers. Zach Parise udělal před modrou čárou nečekanou kličku po pravé ruce, do ofsajdu jej vystavil Huberdeau.
     
    16:36
    Akci Isles zastavil hvizd čárového rozhodčího signalizující postavení mimo hru. Anthony Beauvillier zpracovával touš až za útočnou modrou.
     
    16:13
    První přesilovou hru zápasu si vyzkouší hosté. Na trestnou lavici nedobrovolně odjíždí Aleksander Barkov, jenž v obranném pásmu podrazil Cizikase.
     
    15:18
    Anthony Duclair se prodral s kotoučem za bránu soupeře, odkud nahrál do pravého kruhu Weegarovi, jeho rána příklepem rozezvučela plexisklo za bránou.
     
    15:02
    Ekblad podklouzl, čehož chtěl využít Cal Clutterbuck. Za kolegu ovšem výborně zaskočil MacKenzie Weegar, kličku protihráče vystihl a vypíchl mu puk z pod hokejky.
     
    14:35
    Čtyřiatřicetiletý Hörnqvist rozvinul akci nahrávkou za bránu, kde viděl Sama Reinharta. Ten si věřil na obtočení brány, narazil na Sorokinův beton.
     
    14:23
    Poměrně dlouho otálel v obranném pásmu s pukem Kyle Palmieri. Okamžitě se jej vydal napadat Patric Hörnqvist a získal černou gumu pro sebe.
     
    13:30
    Naslepo přihrával zpoza brány mezi kruhy Zach Parise. Před brankou neměl žádného ze svých spoluhráčů, v klidu mohl hrát Aaron Ekblad.
     
    13:08
    K asistenci chtěl Gustav Forsling přidat i branku. Sorokin slabé nahození pouze vyrazil, zaváhání napravil chycenou dorážkou Huberdeaua.
     
    12:54
    Domácí hokejisté působí živějším dojmem. Na výlet do útočného pásma se vydal Aaron Ekblad, k zakončení jej nepustil Ryan Pulock.
     
    12:17
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Carter Verhaeghe. Zkusil zaskočit brankáře ránou od pravého mantinelu, Sorokin levým betonem odrazil touš za bránu.
     
    11:44
    Útočný výpad Mathewa Barzala pokryl Sergej Bobrovskij. Ruský gólman střelci výborně zmenšil střelecký a křižnou střelu bekhendem schoval v lapačce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:20
    Pěkná souhra mezi Baileym a Nelsonem skončila neúspěchem. Druhý jmenovaný střílel zápěstím z levého kruhu nad břevno.
     
    10:46
    Parádní hit Radka Gudase! Český obránce si počkal na Palmieriho, jehož ukázkovým způsobem složil z ledu, opora Islanders se hodně těžce sbírá z ledu.
     
    10:23
    Bude zajímavé sledovat, jak se hostující mužstvo s nastálou situací popasuje. V Raleighu proti Carolině vedli, nyní čelí opačné situaci.
    09:10 Sam BENNETT - 1:0
     
    09:10
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři se ujímají vedení! Nahození Radka Gudase vyrazil Sorokin pouze do SAMA BENNETTA, jemuž spadl puk ideálně do hokejky, uklizení puku do prázdné brány nebyl pro kanadského útočníka žádný problém. Asistence: Radko Gudas a Gustav Forsling.
     
    08:54
    Ilja Sorokin na nahození Aarona Ekblada od modré čáry vůbec neviděl, avšak nemusel smutnit, situaci za něj vyřešil úspěšným blokem Zdeno Chára.
     
    08:32
    Za brankou výborně zasáhl Adam Pelech. Správně očekával nahrávku Bennetta na Lundella, puk následně vyhodil do středního pásma.
     
    07:47
    Hokejisté New Yorku Islanders obsadili útočné pásmo a Ryan Pulock vyslal prudkou přihrávku do levého kruhu na Olivera Wahlstroma, jenž kotouč netrefil ideálně a místo poloodkryté brány zasáhl boční síť.
     
    07:17
    MacKenzie Weegar dostal hodně prostoru na rozehrávku. Zvolil pas po pravém mantinelu, adresát Anthony Duclair se neprotáhl přes Greenea.
     
    06:43
    Nahrávka Jeana-Gabriela Pageaua neprošla brankovištěm, pravou bruslí ji odkopl do bezpečí Gudas. Hostující útočník vzápětí nestihl zastavit a narazil do Sorokina, který se postaral o posunutí brány.
     
    06:20
    Ryan Pulock upadl a přes něj přepadl protihráč Sam Reinhart. Hostující bek tak zajímavým způsobem zamezil hrozbě protiútoku.
     
    05:36
    Nyní měl Ilja Sorokin velkou porci štěstí. Matthew Barzal totiž vymyslel parádní nahrávku před bránu na Kylea Palmieriho, jenž v gólové pozici netrefil bránu.
     
    05:17
    Střelu zápěstím Noaha Dobsona zblokoval Radko Gudas na hokejku Barzala, jehož bekhendová dorážka trefila brankáře do masky.
     
    04:56
    Krátce po vhazování nahrál Jonathan Huberdeau na modrou Aaronu Ekbladovi. Kanadský obránce vystřelil zápěstím do výstroje Sorokina.
     
    04:03
    Už podruhé se hosté ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Tentokráte to byl Anthony Beauvillier, kdo nestihl dojet nahrávku Dobsona.
     
    03:40
    Zámek v útočném pásmu způsobila čtvrtá útočná formace Isles. Cizikas nabil mezi kruhy Clutterbuckovi, ten z první přestřelil.
     
    03:14
    Do defenzivy výborně zabral Adam Pelech. Zachytil pohyb Anthonyho Duclaira, jemuž nedovolil najet až před bránu.
     
    02:45
    Tvrdým hitem se prezentoval Oliver Wahlstrom proti Kierstedovi. Zákrok na hraně pravidel, muži v pruhovaném nechali hru pokračovat.
     
    02:23
    Z velkého úhlu zkusil štěstí švédský útočník Patric Hörnqvist. Bekhendem nezvedl touš dostatečně, zastavil se o pravý beton gólmana.
     
    01:54
    Rozhodčí odpískali Islanders zakázané uvolnění. Zdeno Chára hledal dlouhou nahrávkou Barzala, ten na černou gumu nedosáhl.
     
    01:22
    Rychle na druhou stranu. Pěknou stahovačkou se po levé lajně protáhl Zach Parise, z velkého úhlu ovšem Bobrovského nezaskočil.
     
    00:52
    Hned na úvod těžký dvojzákrok pro Ilju Sorokina. Nejprve si poradil s pokusem Lundella, následně zvládl i dorážku Reinharta.
     
    00:10
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. I hosté vsadili na klasiku, oblékli dresy barvy bílé. Buly opanoval Barkov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Kiersted – S. Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – Hörnqvist, A. Lundell, Vatrano – Duclair, J. Thornton, Lomberg.

    New York Islanders: I. Sorokin (Cory Schneider) – Pulock, Pelech, Dobson, Z. Chára, Mayfield, A. Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, L. Komarov.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Fournier, MacPherson.
     
    Česká a slovenská stopa

    Radko Gudas (FLA)
    Zdeno Chára (NYI)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    New York Islanders

    New York Islanders a Florida mají jednu společnou věc, loňskou sezónu jim ukončila Tampa. Isles si ve Východní divizi dokráčeli pro pohodový postup, byť až ze čtvrtého místa, ale s náskokem jedenácti bodů na New York Rangers. Play-off začalo pro Islanders soubojem s vítězem divize, tím byl Pittsburgh. Tučňáci ubojovali dvě vítězství, více nezvládli. Jako další se Trotzově družina postavil do cesty Boston, ale i ten narazil, i vypadl výsledkem 2:4 na zápasy. Až právě Tampa zastavila Islanders, semifinálové sedmizápasové drama rozhodl gólem v oslabení Gourde, na druhé straně Vasilevskij po skvělém výkonu udržel čisté konto.

    V prvním utkání nové sezóny Isles poměřili síly s Carolinou, v Raleighu prohráli jednoznačně 3:6.
     
    Florida Panthers

    Florida Panthers prožila úspěšný vstup do nového ročníku NHL, když v domácím utkání přestřílela Pittsburgh 5:4 po prodloužení, o bonusovém bodu rozhodl Carter Verhaeghe. Panteři obhajují z uplynulé sezóny osmifinále, v němž nestačili na pozdějšího vítěze Stanley Cupu, tedy Tambu Bay, proti níž uhráli dvě vítězství, ale čtyřem porážkám nezabránili. Letos svěřenci kouče Quennevillea určitě zaútočí na lepší výsledek, v tradičním formátu soutěže určitě mají větší šance na úspěch.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Floridou a New Yorkem Islanders.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 10. S. Bennett (Gudas, Forsling), 24. S. Bennett (Huberdeau, Ekblad), 39. Duclair (Weegar), 50. S. Bennett (Kiersted), 53. Barkov (Verhaeghe, Forsling) – 44. Wahlstrom


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Kiersted – S. Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – Hörnqvist, A. Lundell, Vatrano – Duclair, J. Thornton, Lomberg.
    New York Islanders: Sorokin (Cory Schneider) – Pulock, Pelech, Dobson, Z. Chára, Mayfield, A. Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, L. Komarov.

    Rozhodca: Sutherland, Kozari – Fournier, MacPherson

    Diváci: 12 936