Everton – West Ham 0:1 (kon.) | Newcastle – Tottenham 2:3 (kon.)
koniec
Everton FC
0:1 (0:0)
West Ham United
Nedeľa 17.10.2021, 15:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Michail Antonio sa zľava dostal do pokutového územia, technický pokus zakončil do Godfreyho a lopta sa odrazila k Pickfordovi.
     
    90+4
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    88
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Saïd Benrahma, prichádza Manuel Lanzini.
     
    86
    Kurt Zouma len tesne minul loptu po centri Bowena. Tá sa ešte odrazila a Angelo Ogbonna sa snažil zakončiť spred päťky. Michael Keane zrazil pokus znova na roh.
     
    79
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Anthony Gordon.
     
    78
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Tomáš Souček, prichádza Craig Dawson.
    74. Angelo Ogbonna (WHU) - 0:1
     
    74
    West Ham United dal gól!
    ANGELO OGBONNA si na prvej žrdi najlepšie naskočil na centrovanú loptu. Hlavou ju iba pohladil a poslal do siete za Pickforda. Hostia idú do vedenia.
     
    73
    Michail Antonio sa dostal k centru z krídla. V malom vápne však loptu nasmeroval nad seba a následne predskočil Pickforda, no nemieril na bránku, ale vedľa nej.
     
    67
    Saïd Benrahma poslal kolmicu do pokutového územia, Michail Antonio išiel takmer sám na bránku. Vo výbornej pozícii v poslednej chvíli vložil nohu do strely Michael Keane.
     
    54
    Jordan Pickford si musel dať veľký pozor, pretože center z rohu letel priamo na bránku pod jeho brvno, anglický gólman loptu vytlačil preč.
    52. José Salomón Rondón (EVE)
     
    52
    Andros Townsend poslal výborný center, José Salomón Rondón sa odpútal od Zoumu a hlavičkoval iba tesne vedľa bránky West Hamu.
     
    50
    Alex Iwobi dostal prihrávku pred bránkovisko, otočil sa a strieľal z dobrej pozície. Ogbonna jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    40
    Pablo Fornals mal veľkú šancu, keď ostal osamotený na hranici šestnástky, technicky mieril pravačkou tesne vedľa bránky Pickforda.
     
    39
    José Salomón Rondón center z rohového kopu odvrátil na ďalšiu rovnakú situáciu. Lopta následne prepadla a Jarrod Bowen trafil hráčov pred sebou, takisto to urobil zakrátko z dorážky Pablo Fornals.
    35. Tomáš Souček (WHU)
     
    35
    Jarrod Bowen mal výbornú streleckú pozíciu vo vnútri šestnástky, ale Jordan Pickford na čiare predviedol skvelý zákrok a aj keď Tomáš Souček loptu dorazil do siete, nachádzal sa v ofsajde.
     
    33
    Andros Townsend centroval z krídla na biely bod, loptu si našiel vo výskoku Abdoulaye Doucouré a hlavičkoval iba tesne vedľa bránky West Hamu.
     
    32
    Alex Iwobi zľava poslal prudký pas do malého vápna, Łukasz Fabiański loptu vyrazil pred seba, kde už číhal Demarai Gray. V poslednej chvíli pred ním odkopol Aaron Cresswell.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Pablo Fornals (West Ham United).
     
    28
    Demarai Gray sa na krídle cez Ogbonnu presadil k parádnemu centru pred malé vápno. Lopta išla po trávniku, vo veľkej šanci ju zľuftoval Alex Iwobi.
     
    10
    Žltú kartu dostáva Michail Antonio (West Ham United).

    Matej Kubove

    Góly: 74. Ogbonna

    Karty:   10. Antonio (WHU), 31. Fornals (WHU)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Digne – A. Townsend, A. Doucouré, Allan, Iwobi (79. Gordon) – D. Gray – Rondón.
    Náhradníci: Begović, Tyrer – Davies, Gbamin, Dobbin, Holgate, Kenny, Gordon, Y. Mina.

    West Ham United: Fabiański – Johnson, K. Zouma, Ogbonna, Cresswell – Souček (78. C. Dawson), Rice (C) – Bowen (90+4. Jarmolenko), Benrahma (88. Lanzini), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Baptiste, Lanzini, Diop, C. Dawson, Jarmolenko, Vlašić, Masuaku, Ashby.