Everton – West Ham 0:1 (kon.) | Newcastle – Tottenham 2:3 (kon.)
koniec
Everton FC
0:1 (0:0)
West Ham United
Nedeľa 17.10.2021, 15:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Everton FC

    Everton má dobrý vstup do sezóny, nachádza sa na piatom mieste so ziskom štrnástich bodov za štyri výhry, dve remízy a jednu prehru pri skóre 13:8. Naposledy "Toffies" získali cenný bod na pôde Manchestru United, porazili Southampton, Brighton, Burnley a Norwich. Prehrali iba s Aston Villou. Trojica Dominic Calvert-Lewin, Andros Townsend a Demarai Gray strelili v Premier League zhodne po tri presné zásahy. Abdoulaye Doucouré sa presadil dvakrát.

    West Ham United

    "Hammers" sa nachádzajú v tabuľke na deviatom mieste so ziskom jedenástich bodov za tri výhry, dve remízy a dve prehry pri skóre 14:10. Z posledných troch stretnutí West Ham prehral proti Manchestru United aj Brentfordu. Porazil Newcastle, Leicester City a Leeds United, remizoval s Crystal Palace a Southamptonom. Vo forme hrá Michail Antonio, v lige strelil päť gólov a jeden pridal v Európskej lige, kde londýnsky tím porazil Dinamo Záhreb aj Rapid Viedeň.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Digne – A. Townsend, A. Doucouré, Allan, Iwobi – D. Gray – Rondón.
    Náhradníci: Begović – Davies, Gbamin, Dobbin, Holgate, Kenny, Gordon, Y. Mina.

    West Ham United: Fabiański – Johnson, K. Zouma, Ogbonna, Cresswell – Souček, Rice (C) – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Baptiste, Lanzini, Diop, C. Dawson, Jarmolenko, Vlašić, Masuaku..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Everton nastupuje v tradičnom modro-bielom prevedení, hostia majú tiež svoje typické bordové dresy.
     
    2
    West Ham od úvodu pri lopte. Z diaľky to skúšal Jarrod Bowen, trafil iba spoluhráča a rozohrávať päťku tak môže Jordan Pickford.
     
    3
    Aaron Cresswell poslal zľava dobrý center na zadnú žrď, no Michail Antonio potreboval byť o niečo rýchlejší, aby to stihol.
     
    4
    Hostia znova kombinujú v strede ihriska, postupne sa snažia prejsť na dostrel bránky Pickforda.
     
    5
    Saïd Benrahma sa na krídle nedostal k lopte, proti dvojici obrancov Evertonu neuspel. Domáci však následne zle prihrali dopredu.
     
    6
    Benjamin Johnson sprava necentroval presne, ale k lopte sa ešte dostal Jarrod Bowen a dobre prihrával do vápna na Fornalsa. Pred ním zasiahol Coleman.
     
    7
    Michail Antonio to skúsil zľava centrom pred bránku, Jordan Pickford čítal hru a boxoval loptu do bezpečia.
     
    8
    Saïd Benrahma sa okolo Colemana dostal do šestnástky, prihrával vedľa seba. Pred Bowenom zakročil v poslednej chvíli Ben Godfrey.
     
    9
    Jordan Pickford znova zapracoval proti centru do jeho šestnástky, znova to dobre skúšal Benjamin Johnson.
     
    10
    Žltú kartu dostáva Michail Antonio (West Ham United).
     
    11
    Saïd Benrahma sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia, jeho pokus z dobrej pozície smeroval vysoko nad bránku Pickforda.
     
    12
    West Ham je od úvodu aktívnejším tímom, loptu drží na kopačkách takmer neustále. Aj teraz je usadený na útočnej polovici.
     
    13
    Center zľava defenzíva Evertonu odvrátila, zrýchliť to chcel Allan. Jeho prihrávku dopredu nedostihol José Salomón Rondón.
     
    15
    Abdoulaye Doucouré stratil loptu na vlastnej polovici. Saïd Benrahma z toho vyťažil center, ktorým nenašiel nabiehajúceho Součeka.
     
    16
    Everton vôbec prvýkrát prešiel k šestnástke hostí. Andros Townsend na krídle centroval cez Creswella, na zadnej žrdi neskoro dobiehal Alex Iwobi.
     
    17
    Tentoraz centroval zľava Lucas Digne. Kurt Zouma loptu odvrátil pred šestnástku, odkiaľ nepresne strieľal Abdoulaye Doucouré.
     
    18
    Everton trochu vyrovnal hru, pretože do nejakej šestnástej minúty hral v podstate iba West Ham. Čakáme na prvú vážnu šancu.
     
    20
    Tomáš Souček na ľavej strane šestnástky dostal centrom loptu pred bránku. Michail Antonio sa k hlavičke nedostal, vo vzduchu zasiahol Jordan Pickford.
     
    21
    Na bielom bode ostal voľný Saïd Benrahma, sprava ho našiel presný center. Z prvej zakončil priamo do ideálne postaveného Keanea.
     
    22
    Abdoulaye Doucouré sklepol loptu vo vápne pod seba, Alex Iwobi z dobrej pozície poslal zlé zakončenie do Zoumu. Lopta sa k nemu síce odrazila, ďalšia strela takisto neprešla.
     
    23
    Benjamin Johnson síce trochu prepadol na svojej strane, Demarai Gray sa k lopte nedostal. Dobre zasiahol Tomáš Souček.
     
    24
    Jordan Pickford poslal dlhý výkop na útočnú polovicu, lopta skočila až k šestnástke, kde to defenzíva West Hamu vyriešila.
     
    25
    José Salomón Rondón na pravom krídle proti dvojici súperov neuspel, práve od tohto hráča sa lopta odrazila mimo ihriska.
     
    26
    Saïd Benrahma centroval do pokutového územia, Michail Antonio sa k lopte nedostal, pretože to bola dosť zlá a nepresná prihrávka.
     
    27
    Aaron Cresswell znova nakopol loptu na hrot ofenzívy, Michail Antonio vo vzduchu neuspel, lepšie vyskočil Michael Keane.
     
    28
    Demarai Gray sa na krídle cez Ogbonnu presadil k parádnemu centru pred malé vápno. Lopta išla po trávniku, vo veľkej šanci ju zľuftoval Alex Iwobi.
     
    29
    Michail Antonio sa chcel rozbehnúť zo stredu ihriska po krídle dopredu, dobrým zákrokom ho prerušil obranca Ben Godfrey.
     
    30
    Jarrod Bowen na hranici šestnástky preváhal moment na strelu, prihral po pravej ruke. Benjamin Johnson odtiaľ centrom spoluhráčov neobjavil.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Pablo Fornals (West Ham United).
     
    32
    Alex Iwobi zľava poslal prudký pas do malého vápna, Łukasz Fabiański loptu vyrazil pred seba, kde už číhal Demarai Gray. V poslednej chvíli pred ním odkopol Aaron Cresswell.
     
    33
    Andros Townsend centroval z krídla na biely bod, loptu si našiel vo výskoku Abdoulaye Doucouré a hlavičkoval iba tesne vedľa bránky West Hamu.
     
    34
    Držanie lopty: 28% – 72%
     
    35
    Jarrod Bowen mal výbornú streleckú pozíciu vo vnútri šestnástky, ale Jordan Pickford na čiare predviedol skvelý zákrok a aj keď Tomáš Souček loptu dorazil do siete, nachádzal sa v ofsajde.
    35. Tomáš Souček (WHU)
     
    36
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    37
    Demarai Gray si pekne potiahol loptu pred šestnástku súpera, zakončenie ľavačkou smeroval do stredu bránky. Łukasz Fabiański s jednoduchým zákrokom.
     
    38
    Michail Antonio bežal za loptou k rohu ihriska, v súboji s ním skončil na trávniku Ben Godfrey. Faul sa nepískal, obranca Evertonu to poriadne prihral. Bude z toho roh pre hostí.
     
    39
    José Salomón Rondón center z rohového kopu odvrátil na ďalšiu rovnakú situáciu. Lopta následne prepadla a Jarrod Bowen trafil hráčov pred sebou, takisto to urobil zakrátko z dorážky Pablo Fornals.
     
    40
    Pablo Fornals mal veľkú šancu, keď ostal osamotený na hranici šestnástky, technicky mieril pravačkou tesne vedľa bránky Pickforda.
     
    41
    Andros Townsend znova centroval do vápna, kde si zľava nabehol aj Lucas Digne. Dobre sa s ním vrátil Jarrod Bowen a odohral loptu na roh.
     
    42
    Demarai Gray centrom z rohového kopu nenašiel nikoho, loptu poľahky stiahol do rukavíc Łukasz Fabiański. Začal protiútok, na jeho konci bol Michail Antonio a nepresný pokus nad bránku.
     
    43
    Andros Townsend si na polovici súpera vypýtal faul, na zem mu pomohol Pablo Fornals. Domáci získali priamy kop vhodný na center.
     
    44
    Center z priameho kopu poslal Andros Townsend, nenašiel spoluhráčov. Všetko poľahky vyriešil Tomáš Souček.
     
    45
    Abdoulaye Doucouré pekne prehodil loptu do vápna, Séamus Coleman mohol ísť sám na kasu, no nevidel ho v trajektórii lopty stojaci Demarai Gray a práve jeho dotyk zmaril možnosť. Pomohlo to Zoumovi, ktorý odkopol na roh.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    West Ham začal stretnutie lepšie, Everton následne hru vyrovnal. Sledovali sme niekoľko dobrých šancí, ale na gól stále čakáme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tím cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú do druhého dejstva tak ako začali to prvé.
     
    48
    Demarai Gray sa na krídle uvoľnil cez Johnsona k centru, jeho pas na zadnú žrď nezachytil nikto a lopta skončila mimo ihriska.
     
    49
    Ben Godfrey vyriešil situáciu na vlastnej polovici ihriska, loptu pred hráčmi súpera poslal mimo ihriska.
     
    50
    Alex Iwobi dostal prihrávku pred bránkovisko, otočil sa a strieľal z dobrej pozície. Ogbonna jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    51
    Z rohového kopu Everton neudrel, defenzíva West Hamu to zvládla a dostala loptu až ku gólmanovi Pickfordovi.
     
    52
    Andros Townsend poslal výborný center, José Salomón Rondón sa odpútal od Zoumu a hlavičkoval iba tesne vedľa bránky West Hamu.
    52. José Salomón Rondón (EVE)
     
    53
    Rohový kop v prospech West Hamu, celkovo šiesty v zápase. Po tri na oboch stranách.
     
    54
    Jordan Pickford si musel dať veľký pozor, pretože center z rohu letel priamo na bránku pod jeho brvno, anglický gólman loptu vytlačil preč.
     
    55
    Druhý roh v krátkom slede rozohrali hostia na krátko, Saïd Benrahma centroval do miest, kde sa nachádzal Jordan Pickford.
     
    56
    Séamus Coleman sa dostal z krídla vedľa pokutového územia, mieril však poriadne nepresne. Jeho strela skončila ďaleko od bránky súpera.
     
    57
    Lucas Digne zastavil center aj za cenu rohového kopu. West Ham nezakončil, jeho hráčom sa však podarilo zastaviť rýchly protiútok.
     
    59
    Aaron Cresswell bol faulovaný v strede ihriska, rozohrával na krátko. West Ham začne svoju aktivitu od stopérov.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami, na gól stále čakáme. Dočkáme sa ho v dnešnom stretnutí? Alebo si tímy body podelia?
     
    61
    Benjamin Johnson vhadzuje aut na pravom krídle. Everton po tejto aktivite získal loptu a môže založiť kontru.
     
    62
    Ben Godfrey center z rohu nezakončil. Lopta sa odrazila pred šestnástku, kde išli hneď traja hráči Evertonu. Navzájom si prekážali, nezakončil ani jeden z nich.
     
    63
    Alex Iwobi strieľal z rohu pokutového územia. Krížny pokus mu nevyšiel podľa predstáv, Łukasz Fabiański nemusel zasahovať.
     
    64
    Saïd Benrahma si drží ruku, udrel si ju po tom ako sa pošmykol a lopta mu ušla na krídle za čiaru. Môže pokračovať v hre.
     
    65
    Zľava centroval Saïd Benrahma, jeho pas na zadnú žrď vo výskoku minul Tomáš Souček. Nebude z toho ani roh ako hostia chceli.
     
    66
    Demarai Gray centroval na zadnú žrď, jeho loptu poľahky sklepol hruďou Aaron Cresswell k svojmu brankárovi.
     
    67
    Saïd Benrahma poslal kolmicu do pokutového územia, Michail Antonio išiel takmer sám na bránku. Vo výbornej pozícii v poslednej chvíli vložil nohu do strely Michael Keane.
     
    69
    West Ham sa držal pri lopte na útočnej polovici ihriska, do zakončenia sa hostia momentálne nedostali.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme dnes gólový moment? Šance na to mali oba tímy.
     
    72
    Ani jeden tréner ešte nestriedal, takže záver by mohol byť na tieto situácie bohatý. Uvidíme, či noví hráči ovplyvnia výsledok.
     
    73
    Michail Antonio sa dostal k centru z krídla. V malom vápne však loptu nasmeroval nad seba a následne predskočil Pickforda, no nemieril na bránku, ale vedľa nej.
     
    74
    West Ham United dal gól!
    ANGELO OGBONNA si na prvej žrdi najlepšie naskočil na centrovanú loptu. Hlavou ju iba pohladil a poslal do siete za Pickforda. Hostia idú do vedenia.
    74. Angelo Ogbonna (WHU) - 0:1
     
    75
    West Ham sa dostal po strelenom góle do vlastnej šestnástky, Creswell zrazil center na rohový kop.
     
    76
    Tomáš Souček veľmi nebezpečne dopadol hlavou na trávnik, potrebuje ošetrenie a nevyzerá to s ním najlepšie.
     
    78
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Tomáš Souček, prichádza Craig Dawson.
     
    79
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Anthony Gordon.
     
    80
    Už len desať minút pred Everton. Dokážu domáci hráči s výsledkom ešte niečo urobiť?
     
    81
    José Salomón Rondón bude v závere pre trénera Benitéza veľmi dôležitým mužom, teraz vybojoval rohový kop pre Everton.
     
    82
    Demarai Gray centrom našiel spoluhráčov, Ben Godfrey dostal loptu na nohu. Vo výskoku pravačkou mieril nad bránku West Hamu.
     
    84
    West Ham bráni veľmi zodpovedne, snaží sa nepustiť Everton do ničoho zaujímavého pred vlastnou bránkou. Uvidíme, či sa to dnes podarí.
     
    85
    Hostia naďalej zvládajú tieto minúty veľmi dobre, získali rohový kop. Po tom navyše môžu sami udrieť.
     
    86
    Kurt Zouma len tesne minul loptu po centri Bowena. Tá sa ešte odrazila a Angelo Ogbonna sa snažil zakončiť spred päťky. Michael Keane zrazil pokus znova na roh.
     
    87
    Aaron Cresswell centrom z ďalšieho rohu nenašiel spoluhráčov, následný pokus z diaľky poslal vysoko nad bránku Declan Rice.
     
    88
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Saïd Benrahma, prichádza Manuel Lanzini.
     
    89
    Jarrod Bowen mohol definitívne rozhodnúť, jeho zakončenie pod brvno skvele vytesnil brankár Jordan Pickford.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Demarai Gray sa dostal k lopte v šestnástke súpera, jeho prudký pokus zablokoval dobre postavený Kurt Zouma.
     
    90+2
    Lopta je ďaleko od bránky Łukasza Fabiańskiho a keď sa tam vrátila, tak Séamus Coleman nemal šancu ťažký pas ani len posunúť pred bránku.
     
    90+4
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    90+4
    Michail Antonio sa zľava dostal do pokutového územia, technický pokus zakončil do Godfreyho a lopta sa odrazila k Pickfordovi.
     
    90+5
    José Salomón Rondón ešte vybojoval roh, do vápna prišiel aj Jordan Pickford. Hlavičkoval však Ben Godfrey, nad bránku hostí.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Everton aj West Ham podali veľmi dobré výkony, nakoniec sa tešili hostia, rozhodol Angelo Ogbonna po rohovom kope. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (16:52:13)

    Matej Kubove

    Góly: 74. Ogbonna

    Karty:   10. Antonio (WHU), 31. Fornals (WHU)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Digne – A. Townsend, A. Doucouré, Allan, Iwobi (79. Gordon) – D. Gray – Rondón.
    Náhradníci: Begović, Tyrer – Davies, Gbamin, Dobbin, Holgate, Kenny, Gordon, Y. Mina.

    West Ham United: Fabiański – Johnson, K. Zouma, Ogbonna, Cresswell – Souček (78. C. Dawson), Rice (C) – Bowen (90+4. Jarmolenko), Benrahma (88. Lanzini), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Baptiste, Lanzini, Diop, C. Dawson, Jarmolenko, Vlašić, Masuaku, Ashby.