Sigma Olomouc – Karviná 2:0 (kon.) | Zlín – Hr. Králové 2:3 (kon.) | Teplice – Plzeň 0:1 (kon.)
Pardubice – Sparta Praha 2:4 (kon.)
koniec
FK Pardubice
2:4 (0:3)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 17.10.2021, 19:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:11. (21:08:36)
     
    Konec zápasu! Pardubice ve druhém poločasu sice dokázaly dvakrát skórovat, třígólové manko z první půle ale dohnat nedokázaly. Za hosty dával čtvrtý gól Jakub Pešek, jemuž centr na hlavu posadil Martin Minčev. Ten dnes předvedl skvělý výkon, kromě asistence si připsal i dvě branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po odražené střele Bořka Dočkala zakončoval Adam Karabec. Ten ovšem trefil vlastního spoluhráče, od kterého jde míč do zámezí.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Dočkal si v pokutovém území narazil míč s Matějem Pulkrabem, celá akce ale skončila dobrým obranným zákrokem domácích.
     
    87
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí ještě v závěru zápasu snižují skóre! Po rohovém kopu Tomáše Čelůstky se k míči dostal DAVID HUF, který ho uklidil do sítě! Asistence: Cadu.
     
    86
    Bořek Dočkal vzdušnou přihrávkou sice našel Adama Karabce, asistent rozhodčího ale vzápětí zvedl svůj praporek kvůli ofsajdovému postavení hostujícího záložníka.
     
    85
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Andreas Vindheim.
     
    84
    Dopředu se vydal Tomáš Čelůstka. Ten už ovšem mele z posledního, jeho centr po přihrávce Cadua skončil jen u Florina Nity, který nikam nepospíchá.
     
    83
    Další centr Sparty z pravé strany. Tentokrát ho vyslal Tomáš Wiesner a znovu hlavičkoval Matěj Pulkrab, ten ani teď nezamířil na bránu.
     
    81
    Mojmír Chytil přihrávkou hledal Adama Lupače, k míči ale měl mnohem blíže Dávid Hancko. Ten si odstavil protihráče a udržel tak balón.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Adam Karabec.
     
    78
    Po rohovém kopu nakrátko centroval zprava Jakub Pešek. Míč dopadl na hlavu Dávida Hancka, který na zadní tyči zamířil mimo.
     
    76
    Adam Hložek byl faulován na půlící čáře, i tak se ale zvedl a chtěl pokračovat v akci. Jeho přihrávka byla nepřesná, Pechanec se k faulu vrátil a ukázal Martinu Šejvlovi (FK Pardubice) žlutou kartu.
     
    75
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Matěj Vít, přichází David Huf.
     
    74
    Hancko se trochu netradičně ocitl ve středu pole, kde dostal balón. Dloubáčkem za obranu našel Polidara, který sklepl pro Hložka, toho skluzem zastavil Toml.
     
    73
    Filip Panák rozjel akci Sparty přesným pasem na Tomáše Wiesnera. Ten centrem našel Matěje Polidara, jeho zpracování na prsa skončilo u brankáře Boháče.
     
    72
    Domácí se nyní ubránili úspěšně. Míč dostal Matěj Vít, který byl faulován Tomášem Wiesnerem.
     
    69
    Lukáš Červ nyní přihrávkou Emila Tischlera zahnal do autu a tak měla aut Sparta, ta rovněž míč ztratila. Ovšem ani akce Mojmíra Chytila po pravé straně nebyla úspěšná.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Minčev, přichází Matěj Pulkrab.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází Matěj Polidar.
     
    67
    Dávid Hancko se dostal k centru z levé strany, obránce míč zastavil. Hancko se poté znovu dostal do akce, po které se ocitl na trávníku, faulován ale nebyl.
     
    65
    Pardubice měly roh, z toho ale nezahrozily. Naopak o chvíli později běžel sám na bránu Adam Hložek, kterému poslal skvělou přihrávku Jakub Pešek. Supertalent Sparty ale navázal na svou špatnou střeleckou formu z klubu a tváří v tvář s Boháčem tak trefil jenom tyč!
     
    64
    Domácí jsou ve druhé půli rozhodně aktivnější, než v té první. Matěj Vít nyní po narážeče s Caduem vyslal dopředu Tomáše Čelůstku Ten ještě posílal míč před bránu, obrana odvrátila na roh.
     
    62
    Lukáš Červ (FK Pardubice) sice skluzem získal míč pro svůj tým, podle rozhodčí ovšem odpískal nedovolený zákrok a domácí hráč, který zde hostuje ze Slavie, navíc dostává žlutou kartu.
     
    62
    A další akce Martina Minčeva. Zleva znovu hledal Jakuba Peška, tentokrát ale včas zakročil Tomáš Čelůstka.
     
    60
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané si berou zpět tříbrankové vedení! Dnes velmi aktivní Martin Minčev znovu dostal přihrávku za obranu. Tentokrát byl ale až v příliš velkém úhlu a tak ještě centroval před bránu, kde netradičně hlavou zakončil JAKUB PEŠEK. Asistence: Martin Minčev.
     
    59
    Po centru z pravé strany Pardubice zahrozily znovu. K míči se dostával Adam Lupač, který si podle Ondřeje Pechance poradil nedovoleně.
     
    58
    Jakub Pešek udržel míč na hrací ploše. Následně se podíval dopředu a viděl náběh Martina Minčeva, kterého také našel. Útočník Sparty ale byl v ofsajdovém postavení.
     
    57
    Pardubice musely potřetí vystřídat, Lukáš Matějka totiž signalizoval, že si při jednom ze sprintů poranil zadní stehenní sval.
     
    56
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Adam Lupač.
     
    55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Z ničeho nic je sníženo! Na polovině soupeře se k míči jako první dostal Tomáš Čelůstka. Ten přihrávkou našel CADUA, jehož přízemní střelu Florin Nita pouze sledoval očima. Asistence: Tomáš Čelůstka.
     
    53
    Mojmír Chytil rychle rozehrál aut. Přihrávku dostal na polovině hřiště Lukáš Matějka, který si pokryl balón před Ondřejem Čelůstkou a byl faulován.
     
    51
    Adam Hložek měl míč v pokutovém územ soupeře. Přihrávkou hledal Dávida Hancka, obránce Sparty se ale k míči nedostal.
     
    50
    Marek Boháč nyní dvakrát během pár desítek sekund odkopával balón ze svého vápna. V obou případech na něj dorážel Minčev, který měl v prvním případě blízko k míči.
     
    48
    Martin Toml přihrávkou za obranu našel Cadua. Ten si přes Wiesnera chtěl dojít pro faul, to mu ale nevyšlo. Domácí se poté znovu provinili na útočné polovině, tentokrát fauloval Vít.
     
    46
    Druhý nedovolený zákrok domácích v rychlém sledu. Pardubice do druhé půle vstoupily se dvěma útočníky, není na co čekat.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Lukáš Matějka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je u konce a jasně v něm dominovala Sparta. Ta šla do vedení díky úspěšnému úniku Martina Minčeva ze 20. minuty. Šest minut poté udeřil Tomáš Wiesner, který zužitkoval pas Jakuba Peška.
    Domácí Pardubice mohly snížit v nastaveném čase, Cadu ale minul bránu. To na druhé straně Martin Minčev znovu trefil přesně, sparťané tak vedou 3:0.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krátce před přestávkou je tu třetí úder Sparty! V nastaveném čase první půle se k míči dostal MARTIN MINČEV, jenž podruhé v utkání prostřelil Marka Boháče! Bez asistence.
     
    45+1
    Obrovská šance Pardubic! Bořek Dočkal poslal míč do obtížné situace Filipu Panákovi a stoper hostů o něj přišel. Domáci Mojmír Chytil tak získal míč, který následně dostal Cadu. Ten si dal načas, svou střelu ale poslal trestuhodně mimo!
     
    45
    Budou se nastavovat dvě minuty.
     
    43
    Jan Prosek byl tentokrát u míče před dotírajícím Dávidem Hanckem. Jeho následný odkopl trefil hlavního rozhodčího, za což si domácí hráč vysloužil potlesk tribun.
     
    41
    K míči se v pokutovém území Pardubic znovu dostal Minčev. Tentokrát upadl na zem a dožadoval se penalty, rozhodčí Pechanec má ale jasno.
     
    40
    Martin Minčev mohl udeřit podruhé! Tentokrát dostal přihrávku od Jakuba Peška a na Marka Boháče šel z pravé strany. Domácí brankář znovu zaváhal s výběhem a bulharský útočník Sparty zkoušel technický obstřel, trefil ale jen boční síť!
     
    39
    Po přetaženém centru Wiesnera pokračovala akce Sparty. Lukáš Haraslín následně našel před bránou Adama Hložka, jehož zakončení levou nohou skončilo nad bránou Boháče. Po celé akci byl zdvižen praporek asistenta rozhodčího.
     
    37
    Florin Nita nyní udělal kličku dorážejícímu Caduovi. Musí si ale dávat pozor, aby nevyrobil stejnou minelu, jako v jarním střetnutí těchto dvou soupeřů.
     
    34
    Na druhé straně vyvezl balón na polovinu soupeře bek Dávid Hancko. Sparťané zůstávají u brány Pardubic , Prosek míč odkopl do zámezí.
     
    33
    Znovu v akci Matěj Vít. tentokrát vyvezl míč až k pokutovém území soupeře. Tam následovala patička Cadua, po které se natahoval Dominik Kostka, před ním se k míči dostal obránce.
     
    32
    Nákop Adama Hložka za obranu nyní šel na Martina Minčeva, který byl v ofsajdu. Rychle za ním ale běžel také Jakub Pešek, proto vyběhnutý Marek Boháč odkopl balón daleko od své brány.
     
    31
    Po přihrávce Matěje Víta, která na levém křídle doputovala ke Caduovi, si domácí připsali střelu. Nebyla to ale střela na bránu, Lukáš Červ zamířil vysoko nad.
     
    29
    Mojmír Chytil nejprve na hrudi ztlumil nákop z vlastní poloviny hřiště a poté se k němu míč vrátil. Po jeho přihrávce šel dopředu Cadu, ten byl zastaven nedovoleně.
     
    26
    Sparta právě vstřelila branku!
    už je to o dvě branky! Celá akce znovu začala u Adama Hložka, jehož přihrávku dostal Jakub Pešek. Ten na pravé straně ještě posunul balón k TOMÁŠI WIESNEROVI, jehož tvrdá rána na přední tyč skončila v bráně! Asistence: Jakub Pešek.
     
    24
    Zajímavý míč před Florina Nitu nyní posílal Cadu, jeho přízemní centr skončil jen u Jakuba Peška, jenž ho dokázal dostat do bezpečí.
     
    23
    Domácí nyní na chvíli zavřeli Spartu na její polovině. Po pravé straně se jim ale zatím nedaří dostat se před bránu.
     
    22
    už se schylovalo k další přesné kolmici, přihrávku Jakuba Peška ale pohotově zastavil Martin Toml.
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu první gól zápasu! Vše začalo u domácího hráče, který hlavou zahrál jen na Hložka. Ten přesnou kolmicí našel za obranou MARTINA MINČEVA, jenž zachoval klidnou hlavu a přesným technickým zakončením dává svůj druhý ligový gól v sezoně! Asistence: Adam Hložek.
     
    19
    Mojmír Chytil se na půli hřiště dostal k míči jako první. Dominik Kostka poté běžel mezi stopery, byl ale včas zastaven.
     
    17
    Bořek Dočkal nejprve odolal tlaku hned dvou protihráčů a udržel míč. Následovná akce Sparty ale neskončila úspěšně, rozehrávka Ondřeje Čelůstky skončila v autu.
     
    16
    Bořek Dočkal nerozehrál standardku vůbec špatně. Načechraný míč posadil na hlavu Filipu Panákovi, ten ale nedokázal zakončit tak tvrdě, aby zaskočil Boháče.
     
    15
    Domácí tým měl volný kop z levé strany. Centr Čelůstky tečoval na přední tyči Lukáš Červ, v zakončení to nevyústilo. Následný protiútok Sparty skončil rovněž nedovoleným zákrokem Pardubic.
     
    14
    Dávid Hancko znovu na zemi. Tentokrát se tak stalo poté, co jak on, tak Mojmír Chytil šli do souboje podobným způsobem, faul byl ovšem odpískán hostujícímu hráči.
     
    13
    Pardubice to nyní zkoušely po levé straně, po vzdušné přihrávce Tomáše Čelůstky se ale míč od Chytila odrazil mimo hrací plochu.
     
    11
    Pár chvil poté sparťané znovu zahrozili, Marek Boháč balón vyrazil a následně ho na polovinu soupeře odkopl Dominik Kostka.
     
    10
    Velkou chybu nyní vyrobil domácí Jan Prosek. Jeho malou domů vystihl Adam Hložek, který ještě před bránou našel Jakub Pešek, ten se nedostal do pořádného zakončení!
     
    10
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Matěj Vít.
     
    9
    Tomáš Solil se znovu posadil na hrací plochu. Bude muset střídat.
     
    9
    Po kolmici Panáka se snažil akci Sparty zrychlit Martin Minčev, jeho přihrávka z první ale skončila jen na kopačkách domácích fotbalistů.
     
    7
    Nehrálo se dlouho a hra je znovu přerušena kvůli zranění. Po souboji s Dominikem Kostkou nyní zůstal ležet Dávid Hancko.
     
    6
    Hra je stále přerušena, Solil se až nyní za pomoci zdravotníků zvedá z hrací plochy.
     
    4
    Po souboji Tomáše Solila s Filipem Panákem zůstal domácí hráč ležet na hrací ploše. Domácím byla ponechána výhoda, ti ji ale nedokázali využít.
     
    3
    Poprvé v útoku také Pardubice. Mojmír Chytil na levém křídle patičkou posunul míč na Tomáše Čelůstku, jeho centr zablokoval jeho bratr Ondřej.
     
    2
    První střela v dnešním utkání. Po dlouhém nákopu, který si zpracoval Adam Hložek zakončoval Lukáš Haraslín, ten zatím na svou střeleckou formu nenavázal. Míč poslal mimo tři tyče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl (C), Toml, T. Čelůstka – Červ – D. Kostka, Tischler, Solil, Cadu – Chytil.
    Náhradníci: Markovič – Halász, P. Černý, L. Matějka, Huf, Vít, Lupač.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka, Hancko – Pešek, Sáček, Dočkal (C), Hložek, Haraslín – Minčev.
    Náhradníci: Holec – Drchal, Pulkrab, Štetina, Polidar, Vindheim, Karabec.

    Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Vodrážka.
     
    Sparta šla do reprezentační přestávky určitě nerada. Tým Pavla Vrby totiž v posledním kole před pauzou vyhrál v derby se Slavií díky trefě Lukáše Haraslína a i předchozí zápasy byly vítězné. V týdnu před derby si totiž sparťané poradili také s Rangers ve skupině Evropské ligy. Poslední zápas na hřišti soupeře odehráli Letenští na konci září ve Zlíně. Tam si s chutí zastříleli a i přes dvě inkasované branky brali tři body, když vyhráli 5:2.
    Letos nemá Sparta vyloženého kanonýra, jako například vloni patnáctigólového Adama Hložka, góly jsou rozprostřeny skrze celý tým. Nejlepším střelcem v lize je aktuálně se čtyřmi brankami Jakub Pešek, který se na Letnou vrátil v létě ze Slovanu Liberec.
     
    Pardubice zažívají diametrálně odlišný podzim, než ve své nováčkovské sezóně. Zatímco vloni měli východočeši po deseti zápasech 15 bodů a byli osmí, tak letos mají bodů jen šest a jsou na 14. místě.
    Aktuálně Pardubácí mají nelichotivou šňůru čtyř zápasů bez výhry. V lize nejprve prohráli v derby s Hradcem Králové a následně nestačili na týmy Viktorie Plzeň a Českých Budějovic. Navíc vypadli z domácího poháru na půdě druholigové Jihlavy.
    V největší formě v Pardubicích nejspíše hraje Brazilský univerzál Cadu. Ten ze začátku sezóny nastupoval na kraji obrany, v posledních zápasech se ale posunul na kraj zálohy. V deseti zápasech dal jeden gól a připsal si pět asistencí.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 11. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a AC Sparta Praha. Úvodní výkop je naplánován na 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Klier

    Góly: 55. Cadu (T. Čelůstka), 87. Huf (Cadu) – 20. Minčev (Hložek), 26. Wiesner (Pešek), 45+3. Minčev, 60. Pešek (Minčev)

    Karty:   62. Červ (PCE), 76. Šejvl (PCE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:11.
    FK Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl (C), Toml, T. Čelůstka – Červ – D. Kostka (46. L. Matějka, 56. Lupač), Tischler, Solil (10. Vít, 75. Huf), Cadu – Chytil.
    Náhradníci: Markovič – Halász, P. Černý, L. Matějka, Huf, Vít, Lupač.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka, Hancko – Pešek (85. Vindheim), Sáček, Dočkal (C), Hložek (78. Karabec), Haraslín (68. Polidar) – Minčev (68. Pulkrab).
    Náhradníci: Holec – Drchal, Pulkrab, Štetina, Polidar, Vindheim, Karabec.

    Rozhodca: Pechanec – Nádvorník, Vodrážka

    Diváci: 3537