Fínsko – Švajčiarsko 10:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:8 (kon.)
koniec
Česko
5:8 (2:0, 1:4, 2:4)
Švédsko
cz Sobota 16.10.2021, 12:30 • Sportovní areál TJ Lokomotiva, Plzeň • EFT (junioři)
     
    59:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Češi už neměli co ztratit, jenže po ztraceném buly inkasují do prázdné klece podruhé. Tentokrát je to zásluha Emila Erikssona, který se rovněž může radovat z hattricku. Asistence: August Bergkvist.
     
    59:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Do prázdné klece se dokázal trefit Ahmad Aldeeb, který tak i v dnešním utkání rozšíří účet své produktivity. Asistenci by si měl připsat Johannes Almholt, který se také přimotal do skrumáže u levého mantinelu. Asistence: Johannes Almholt.
     
    59:26
    Češi už to musí zkusit bez brankáře. Střela z hole Chatrného nenachází cíl.
     
    58:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na každé české srovnání mají Švédové, zdá se, odpověď. Hattrick dovršuje MELKER HEMMINGBERG, který pelášil do samostatného úniku, ale na poslední chvíli se zarazil a hledal přihrávkou jednoho ze spoluhráčů. Byla to však pouze laciná lest. Nakonec švédský útočník strhnul míček k brance a překonal opařeného Jukla. Asistence: August Bergkvist.
     
    57:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle jméno Švédové neuslyší rádi. FILIP NERAD dokázal využít parádní práce Vojtěcha Bílka, který se protáhnul kolem levého mantinelu a servíroval do stoprocentní šance. Míček se zřejmě ještě odrážel od břevna, ale končí bezpečně za brankovou čarou. Asistence: Vojtěch Bílek.
     
    52:18
    Vyloučení v týmu Švédsko (Hult – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    49:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Napodruhé už Jukl tak úspěšný nebyl, protože přihrávku od mantinelu z čepele Simona Hulta dokonale využil LUKAS BEMSTRÖM. Jeho rána našla horní růžek branky, tady byl Jukl bezmocný a Bemström může slavit i se svou ikonickou hřívou. Asistence: Simon Hult.
     
    47:32
    A na břevno z pravé strany zazvonil Adrian Söderberg. Teď stálo při Češích velké štěstí.
     
    46:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se dočkali vyrovnání! Volný míček putoval k Lukáši Kafkovi, který okamžitě z první při přečíslení dva na jednoho dával na jmenovce LUKÁŠE MACHÁČKA. Ten se trefil náramně a posílá utkání do stavu 4:4. Asistence: Lukáš Kafka.
     
    37:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A český domeček z karet se sype dál. EMIL ERIKSSON u mantinelu řistě obral Filipa Nerada s Lukášem Macháčkem a pak ráznou střelou tahem propálil Daniela Jukla. Švédsko v prostřední části naprosto zvrátilo průběh utkání. Bez asistence.
     
    37:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédský comeback na sebe nenechal dlouho čekat. Odraženou střelu Augusta Bergkvista dokázal doklepnout MELKER HEMMINGBERG, který se tak prosazuje podruhé. Nešťastnou úlohu u tohoto gólu sehrál Adam Palčinský, který se postaral o blok první rány. Asistence: August Bergkvist.
     
    35:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Česká nálada klesá, míček si totiž od mantinelu vytáhnul EMIL ERIKSSON a našel mezírku v podpaží brankáře Daniela Jukla. Klasický teploměr má tentokrát snižující účinek, české vedení 3:2 už vypadá hodně pohuble. Asistence: Noah Norlander.
     
    34:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už to Švédům klaplo. Už asistující Ahmad Aldeeb měl perfektní možnost, kterou ještě zneškodnil Daniel Jukl. Pak ale krásně nachystal míček před MELKERA HEMMINGBERGA a ten i navzdory českému obležení našel prostor ke gólové ráně. Přichází tedy snížení na rozdíl dvou gólů. Asistence: Ahmad Aldeeb.
     
    30:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (Bergkvist – 2 min., Sekání).
     
    29:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lukáš Macháček se u mantinelu otočil s míčkem jako zkušený harcovník a MARTIN LEŽATKA drobnou tečí překonal bezmocného Henningssona. I když Švédové mají více ze hry, nedokáží svou převahu využít, kdežto Češi rozdávají lekce z produktivity. Asistence: Lukáš Macháček.
     
    25:44
    Před branku se protáhnul Daniel Chatrný a vybojoval alespoň rozehrávku z rohu. Deset vteřin na to už trefuje horní tyčku!
     
    18:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přímo geniálně nachystal Filip Smutný pozici pro JAKUBA FAKSU. Přihrávka prošla středem až na pravou stranu a rázná rána Faksy nachytala Henningssona, který se v posledních minutách docela nudil. Teď ale žádnou práci nemá, maximálně může odklidit míček z vlastní brány. Asistence: Filip Smutný.
     
    05:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český útočný roh... Výborně to udělal Filip Smutný a ADAM ZUBEK našel místo v postavení švédského brankáře. Češi budou pokračovat v euforii, na které se vezou už od posledního mistrovství světa, i po této brance. Střela z hrany brankoviště zapadla k pravé tyčce. Asistence: Filip Smutný.
     
    00:47
    První střídání a hned obrovská šance. Břevno napálil z pravé strany Jakub Faksa. Češi mohli jít do brzkého náskoku.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 6. Zubek (Smutný), 19. Faksa (Smutný), 30. Ležatka (Macháček), 47. Macháček (Kafka), 58. Nerad (Bílek) – 35. Hemmingberg (Aldeeb), 36. Eriksson (Norlander), 38. Hemmingberg (Bergkvist), 38. Eriksson, 50. Bemström (Hult), 59. Hemmingberg (Bergkvist), 60. Aldeeb (Almholt), 60. Eriksson (Bergkvist)


    Česko: Jukl (Hejna) – Jankovský, Mikoláš, Petrák, Kuchynka, Nerad, Eliáš, D. Ležatka, Bohuslávek – Chatrný, Palčinský, Gattnar – Smutný, Zubek, Faksa – Kafka, Macháček, M. Ležatka – Bílek
    Švédsko: Henningsson (Ljungström) – Bergkvist, Theorin, Morelius, Wedberg, Norlander, Söderberg – Hult, Nyström, Hemmingberg – Aldeeb, Bemström, Fredriksson – Eriksson, Helj, Nordbäck – Almholt, Entall, Mattsson

    Rozhodca: Zurbuchenová, Wehingerová

    Diváci: 539