NY Rangers – NJ Devils 6:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Washington 3:4 (po pr.)
Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:3 (po pr.) | Anaheim – LA Kings 3:6 (kon.)
koniec po predl.
Boston Bruins
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Washington Capitals
cz Štvrtok 07.10.2021, 01:08 • TD Garden, Boston • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:57:52)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 1/7 | Trestné minuty: 14 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Linus Ullmark (BOS) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 61:33
    Vítek Vaněček (WSH) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 61:37

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:29
    David Pastrňák (BOS) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 15:09
    Vítek Vaněček (WSH) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%
    Michal Kempný (WSH) – 0+0, 1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:37

    Tři hvězdy utkání

    1. Anthony Mantha (WSH) – 1+0
    2. Charlie Coyle (BOS) – 1+1
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 1+1
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Na pátý pokus se Washington konečně dočkal v předsezónní přípravě vítězství, v Bostonu zvítězil 4:3 po prodloužení. Nastavený čas trval necelé dvě minuty, v přečíslení dvou na jednoho rozhodl o vítězství Capitals forhendovým zakončením Anthony Mantha.

    Washington před blížícím se startem sezóny odehraje ještě jedno přípravné utkání, a to v noci z pátku na sobotu ve Philadelphii. Boston již další přípravný zápas na programu nemá, znovu se tak fanouškům představí až na startu nového ročníku NHL 18. října proti Dallasu.
     
    Konec zápasu.
    61:41 Anthony MANTHA - 3:4
     
    61:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Vítězství pro hostující celek zařídil v nastaveném čase ANTHONY MANTHA! Obdržel dlouhou nahrávku od Oshieho, aby následně vzal přečíslení dva na jednoho na sebe a forhendovou střelou po ledě k pravé tyči dokonale zaskočil Ullmarka. Asistence: T. J. Oshie a Justin Schultz.
     
    61:11
    Do obrany výborně zapracoval Matt Grzelcyk. Americký obránce nabral stejnou rychlost, jako Ovečkin, toho ve finále narazil na mantinel.
     
    60:42
    První útok patřil Capitals. Přes Orlova a Kuzněcova se puk dostal k Tomu Wilsonovi, jehož pokus vykopl Ullmark pravým betonem.
     
    60:10
    Prodloužení slibuje parádní podívanou. Hraje se totiž ve třech na obou stranách, takže je hodně volného prostoru, čehož budou využívat hlavně techničtější hráči.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut nerozhodlo, uvidíme prodloužení! Washington sice v 54. minutě poslal do vedení gólem v přesilové hře T. J. Oshie, ale byl to David Pastrňák, kdo střelou mezi Vaněčkovy betony vrátil stav do nerozhodné podoby a vynutil si tak nastavený čas.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 36 – 28.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Nick Foligno nahodil černou gumu za bránu, kam nejrychleji dobruslil Michal Kempný. Po mantinelu vrátil hru do středního pásma, utkání směřuje do prodloužení.
     
    59:15
    Hosté přežili oslabení, Trevor van Riemsdyk je zpět na ledové ploše. Aktivita Bostonu ještě chvíli pokračovala, zmrazila ji až píšťalka čárového oznamující postavení mimo hru.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Elitní přesilovková lajna Bruins je při chuti. David Pastrňák našel v pravém kruhu Marchanda, ten ani v tomto případě nenašel na Vaněčka recept.
     
    58:02
    Kombinace Bruins pokračovala. Forhendem tvrdě vypálil Patrice Bergeron a gólman reagoval pozdě, k jeho štěstí touš prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    57:35
    Brad Marchand bekhendovou střelou z velkého úhlu Vaněčka nezaskočil, český brankář kotouč vykopl pravým betonem do nebezpečí.
     
    57:04
    A Boston bude mít šanci strhnout vítězství na svou stranu, protože za podrážení Cliftona inkasoval dvě minuty Trevor van Riemsdyk.
    56:31 David PASTRŇÁK - 3:3
     
    56:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dlouho se hostující tým z vedení neradoval! Haula chytře nahrál DAVIDU PASTRŇÁKOVI o zadní mantinel. Český útočník si počkal, až Vaněček roztáhne betony, v pravý čas mu touš mezi nimi poslal. Asistence: Erik Haula a Charlie McAvoy.
     
    56:07
    Hodně odvážnou kličku si Nick Jensen dovolil na Pastrňáka. Účel ale vyšel, českého útočníka se zbavil a mohl v klidu rozehrát.
     
    55:32
    Boston se udržel v útočném pásmu a Patrice Bergeron nabil na modrou z druhé vlny najíždějícímu Cliftonovi, jehož střelu udržel Vaněček mezi betony.
     
    55:17
    Brad Marchand potvrzuje, že je nebezpečný i v oslabení. Poskakující kotouč si našel mezi kruhy, forhendem vystřelil těsně vedle pravé tyčky.
     
    54:30
    Přesilová hra hostujícího celku pokračuje, protože McAvoy vyfasoval dvojitý trest. Důležité je oslabení přežít, v případě dalšího inkasovaného gólu by zřejmě bylo po nadějích.
    53:29 T. J. Oshie - 2:3
     
    53:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Akce Washingtonu pokračovala a výsledkem je třetí gól! Ovečkin střílenou nahrávkou vybídl k teči T. J. OSHIEHO, ten zvedl kotouč Ullmarkovi nechytatelně nad pravé rameno. Asistence: Alexander Ovečkin a John Carlson.
     
    53:15
    Hosté kombinují v útočném pásmu. Trpělivou kombinaci završil Eller nahrávkou k levé tyči na Kuzněcova, ten ze slibné pozice přestřelil.
     
    52:31
    Komplikace pro Boston. Charlie McAvoy nejprve krosčekem zpacifikoval Hagelina, načež při výhodě ještě nedovoleně zabránil v zakončení Kuzněcovovi, takže dostává dvojitý trest. Washington se může těšit ze čtyřminutové přesilovky.
     
    52:04
    Mike Reilly přecenil rychlostní schopnosti Charlieho Coylea, nahrávku poslal mimo jeho dosah. Výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    51:39
    Nahrávku Spronga na modrou čáru srazil Bergeron, Michal Kempný proto musel vycouvat z útočné třetiny. Kanadského forvarda však za svá záda nepustil.
     
    51:15
    Brandon Carlo se nenechal rozhodit dotírajícím Kuzněcovem a po pravém mantinelu zapojil do hry Halla, jemuž nevyšla klička proti Schultzovi.
     
    50:38
    Icing Bostonu vrací hru před Linuse Ullmarka. Nick Foligno ještě zabojoval, ale ke kotouč dojel až jako druhý po obránci Jensenovi.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Utkání směřuje do prodloužení, nicméně každá akce může dát střetnutí nový směr.
     
    49:53
    Individuálně zkusil štěstí Tomáš Nosek. Najel do pravého kruhu, odkud vypálil táhlou střelu forhendem, ta skončila na zadní mantinelu.
     
    49:12
    Se střelou Grzelcyka od modré čáry neměl Vítek Vaněček žádné větší problémy, pravým betonem kotouč vykopl ke Kempnému.
     
    48:45
    Hra se v posledních minutách uklidnila. Washingtonu nevyšly přesilové hry, od té doby dominují hlavně defenzivy obou celků.
     
    48:20
    Anthony Mantha vyzval k souboji jeden na jednoho McAvoye. Obránce s touto volbou soka počítal a tělem ho přišpendlil na mantinel, volný puk pak sebral Clifton.
     
    47:44
    Místo kotouče skončil v bráně Curtis Lazar, jenž nabral velkou rychlost a nestihl zabrzdit. Bekhendem zvedl kotouč pouze do výstroje gólmana, pak přes něj nebezpečně přeletěl a narazil se o tyčku.
     
    47:16
    Strhnout vedení zpět na stranu Bruins mohl David Pastrňák. Z velkého úhlu ovšem nenašel mezeru v postoji Vaněčka, trefil jej do masky.
     
    46:30
    Ihned po vhazování střílel Matt Grzelcyk. Vaněček reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, touš proletěla o kus vedle levé tyče.
     
    46:22
    Nick Foligno se i s pukem natlačil před bránu Capitals. Vítek Vaněček si ve změti hokejek našel černou gumu a přikryl ji rukavicí.
     
    45:37
    Další početní převahy se hostující celek rozpažil. Rozhodčí rozpažil poté, co Charlie McAvoy tvrdě sestřelil k ledu McMichaela.
     
    45:14
    Nahození navrátilce Cliftona se od zadního mantinelu orazilo příhodně k Eriku Haulovi, který tvrdou střelou forhendem provětral Ullmarkův levý beton.
     
    44:40
    Kdo již mezi tři tyče mířil, to byl Alexander Ovečkin. V levém kruhu si kotouč nachystal, tvrdou střelu ukryl Linus Ullmark v lapačce.
     
    44:11
    Tom Wilson si všiml volného puku o něco dříve, než McAvoy. Zpoza brány nahrál do levého kruhu Kuzněcovovi, jehož rána měla k přesnosti hodně daleko.
     
    43:39
    Žluto-černí se vydali do útoku navzdory oslabení. Dvojice Bergeron – Marchand vykombinovala obranou řadu, druhý jmenovaný ve finále akce bekhendovým zakončením po ledě trefil do levého betonu Vaněčka.
     
    43:06
    Od pravého mantinelu nabil Ovečkin mezi kruhy Oshiemu. Americký hokejista střílel forhendem z první, mezeru mezi betony Ullmarka nenašel.
     
    42:31
    Další přesilová hra pro hostující mužstvo. Connor Clifton sice zabránil v zakončení T. J. Oshiemu, ale to jen za cenu krosčeku.
     
    42:07
    Capitals přesilovku nevyužili, nicméně jejich tlak pokračoval. Conor Sheary si v poslední chvíli rozmyslel objetí brány, neboť viděl, že na něj číhá Grzelcyk.
     
    41:44
    Justin Schultz nastartoval po levém mantinelu Daniela Spronga. Nizozemec narazil na strom jménem Mike Reilly, Američan pak domácí znovu osvobodil.
     
    41:12
    S příliš prudkou nahrávkou Ovečkina si Dmitrij Orlov neporadil. Musel vycouvat z útočného pásma a rozjet akci ze středního.
     
    40:38
    Do útočného pásma nahodil kotouč Jevgenij Kuzněcov. Proti puku vyjel Linus Ullmark, po mantinelu ovšem nerozehrál na spoluhráče.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní vstupují v přesilové hře, jež by měla trvat téměř celé dvě minuty, pokud nedojde k jejímu využití.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Prostřední dějství bylo o poznání atraktivnější, než to první. Washington dokonal obrat během necelé minuty, a to zásluhou úspěšné dorážky Jevgenije Kuzněcova a bekhendového blafáku Toma Wilsona. Domácí se ovšem nepoložili a ve 34. minutě vyrovnali zásluhou Taylora Halla, jenž dohrál akci a využil vypadnuvšího puku z výstroje Vaněčka po střele Smithe. Do třetí třetiny tak týmy nastoupí ze stejné startovní čáry. Mírnou výhodu bude mít Washington, jenž do ní nastoupí v přesilové hře.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Domácí vstoupí do závěrečné dvacetiminutovky v oslabení, protože Jake DeBrusk sice vyhodil puk z obranného pásma, ale i mimo hru, a protože se kotouč nedotkl tvrzeného skla, tak musel následovat dvouminutový trest.
     
    39:41
    Tomáš Nosek napříč útočným pásmem uvolnil v levém kruhu Curtise Lazara, ten mířil k bližší tyči. Vaněček si mezeru mezi pravým betonem a rukou pohlídal.
     
    39:20
    Navzdory McAvoyovi udržel Connor McMichael puk na hokejce. Až k zakončení se ale neprodral, čistým způsobem jej odstavil Grzelcyk.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Na dobře myšlenou nahrávku Kuzněcova jiný Rus Alexander Ovečkin nedosáhl. Puk doletěl až k Ullmarkovi, ten raději přerušil hru.
     
    38:17
    Na střelu si kotouč připravil Taylor Hall. Forhendové zakončení mu určitě nevyšlo podle představ, o poměrně velký kus přestřelil.
     
    37:54
    Mike Reilly pod tlakem nahodil kotouč za branku. Zde se strhla velká bitva, z níž vzešel vítězně bránící útočník a střelec druhého gólu Capitals Tom Wilson.
     
    37:17
    Po souboji s Hathawayem ztratil David Pastrňák stabilitu, podle názoru rozhodčích se ovšem jednalo o čistý zákrok. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    36:55
    Dmitrij Orlov našel za brankou Oshieho. Ten dlouho váhal, aby nakonec oslovil Ovečkina, jehož dělovka měla k přesnosti hodně daleko.
     
    36:26
    Ještě ze středního pásma střílel Daniel Sprong. Linus Ullmark na kotouč velmi dobře viděl a lapačkou touš vyrazil nad bránu.
    35:47 Vaněček vychytal krajana Pastňáka lapačkou
     
    35:47
    Po chybné rozehrávce van Riemsdyka ujel Marchand do přečíslení společně s Davidem Pastrňákem. Český útočník dostal ideální nahrávku do hokejky, střelou forhendem do horních pater brány si však na krajana Vaněčka nepřišel.
     
    35:23
    Mezi střelce se chtěl zapsat Dmitrij Orlov. Vyjel před bránu a forhendem chtěl zasunout puk k pravé tyči, proti byl beton domácího gólmana.
     
    34:57
    Nick Jensen si najel do pravého kruhu a vypálil forhendem. Linus Ullmark vykopl levým betonem puk do bezpečí, a sice za bránu.
     
    34:25
    Po zákroku Ullmarka se za brankou Bostonu strhla menší šarvátka, v hlavní roli Charlie McAvoy a Jevgenij Kuzněcov. Situace se obešla bez vyloučení.
    33:17 Taylor HALL - 2:2
     
    33:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zaváhání Vítka Vaněčka znamená nerozhodný stav! Český gólman neudržel střelu Smithe a k volnému puku dojel jako první TAYLOR HALL, bekhendem pak bez problémů napálil touš do sítě. Asistence: Craig Smith a Charlie Coyle.
     
    33:02
    Odvážnou kličku Marchanda vystihl Daniel Sprong. Situaci dva na dva pak nizozemský útočník završil střelou zápěstím do výstroje Ullmarka.
     
    32:52
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil Derek Forbort příliš dlouhým pasem na Marchanda, po němž rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    32:24
    Ofenzivu podpořil také Charlie McAvoy. Dostal nahrávku do pravého kruhu, střelou příklepem z první ale vysoko přestřelil bránu Washingtonu.
     
    31:47
    Tlak Bruins pokračuje. Čtvrtá formace ukazuje, že také umí zahrozit, Curtis Lazar vypálil zápěstím pouze do boční sítě.
     
    31:21
    Prohřešek Michala Kempného domácí hokejisté nevyužili. Již v plném počtu měl velkou příležitost Tomáš Nosek, jeho krajan v bráně soupeře Vítek Vaněček vyrazil střelu levým betonem.
     
    30:39
    Medvědi ovšem bojují a v početní převaze se snaží o vstřelení druhého gólu. Mike Reilly od modré čáry těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Washingtonu se ve druhé třetině povedl obrat, za kratší konec tak aktuálně tahá domácí Boston.
     
    29:44
    Elitní formace Bruins se usadila v útočné třetině. Pěknou kombinaci na jeden dotek završil Patrice Bergeron střelou vedle pravé tyče.
     
    29:15
    Úvod oslabení zvládli hosté na jedničku. Jevgenij Kuzněcov vyhrál buly na Johna Carlsona, jenž poslal kotouč mimo dosah McAvoye.
     
    28:41
    Na trestnou lavici míří český obránce Michal Kempný, který Bergerona trefil vysokou holí do helmy. Medvědi mají šanci vrátit skóre do vyrovnané podoby.
     
    28:19
    Brad Marchand dostal prudkou nahrávkou Bergerona do těžké pozice. Kanadský forvard ale vybojoval faul, momentálně probíhá výhoda.
     
    27:55
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí na průběh střetnutí zareagují. Dva góly s nimi určitě museli otřást, ale stále je dost času strhnout utkání na svou stranu.
    27:05 Tom WILSON - 1:2
     
    27:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals dokonali obrat během minuty, rázem vedou! Kuzněcov dlouhou nahrávkou vyslal do úniku TOMA WILSONA, který bekhendovým blafákem roztáhl Ullmarka, načež mu kotouč poslal mezi betony. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Nick Jensen.
    26:09 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    26:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Ovečkin z předbrankového prostoru ještě neuspěl, Ullmark zakročil levým betonem. Volný puk se ovšem odrazil k nikým neatakovanému JEVGENIJOVI KUZNĚCOVOVI, jenž napálil černou gumu do odkryté levé části brány. Asistence: Alexander Ovečkin a Garnet Hathaway.
     
    25:57
    Tvrdý hit od McAvoye skousnul Kuzněcov, byť jej hit musel bolet. Rychle se však sebral z ledu a pokračuje ve hře.
     
    25:20
    Daniel Sprong je jediným nizozemským hokejistou v NHL. A své zemi dělá velmi dobé jméno, neboť si dokázal vybudovat svou pozici u Capitals, rozhodně nepatří jenom do počtu.
     
    24:49
    Přes Manthu a Spronga se hrací předmět dostal k Schultzovi, jenž vystřelil zápěstím. Ullmark reagoval pozdě, puk prosvištěl nad břevnem.
     
    24:21
    Lars Eller vyhrál buly, ale tak nešťastně, že na modré strojící Orlov na kotouč nedosáhl, musel zacouvat do střední třetiny.
     
    23:55
    Hosté se probojovali do útočné třetiny. Kempný nahrál na modrou čáru Jensenovi, jehož tvrdou střelu zpacifikoval brankář nadvakrát.
     
    23:14
    Odvážnou rozehrávku Michala Kempného zastavil Patrice Bergeron, ale nezvládl touš zpracovat, pouze ji přisunul k Jensenovi.
     
    22:48
    Tak až v plném počtu se Ullmark dočkal zákroku. Od levého mantinelu vyslal nahození Kuzněcov, švédský brankář schoval černou gumu v lapačce.
     
    22:30
    David Pastrňák strávil na trestné lavici poklidné dvě minuty, protože se během jeho trestu nic moc neudálo, Washington nevystřelil na bránu ani jednou.
     
    21:57
    Charlie McAvoy obral s kotoučem kroužícího Manthu. Následně bez rozmýšlení odpálil černou gumu za bránu soupeře.
     
    21:25
    Capitals se dnes v přesilovkách vůbec nedaří. Mají obrovské problémy udržet se v pásmu, Ullmark zatím nemusel řešit žádné složitosti.
     
    20:29
    Nyní se však Medvědi budou bránit ve čtyřech. Zbytečného faulu podrážení se v útočném pásmu dopustil David Pastrňák ve snaze zastavit Orlova.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Boston v ní byl lepším týmem a jeho vedení je tak zasloužené, naopak Washington má co zlepšovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    Hokejisté Bostonu po první třetině vedou nad Washingtonem nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. O jediný gól první dvacetiminutovky se postaral Charlie Coyle, jenž přirozeným pohybem pravou bruslí usměrnil puk za záda Vaněčka, který si poradil se střelou Marchanda i Smithe, ale na druhou dorážku již levým betonem nedosáhl. Hosté měli velkou příležitost vyrovnat v přesilové hře pěti proti třem, která trvala minutu, nedostali se však k jediné střele, jež by Ullmarka ohrozila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Poslední akce úvodního dějství patřila hostům. Anthony Mantha dával dlouho dopředu najevo nahrávku na Spronga, tu vystihl pozorný Charlie McAvoy.
     
    19:19
    Moc dobře Connor Clifton věděl, že za sebou má Ovečkina. Bekhendem posunul puk za sebe, čímž ruského útočníka vyřadil ze hry a našel hokejku spoluhráče Forborta.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:48
    Sražená střela Jakea DeBruska proletěla vysoko nad horní tyčkou. Vítek Vaněček měl celou situaci pod kontrolou, věděl o puku.
     
    18:14
    Po pravém mantinelu najel do útočné třetiny David Pastrňák. Mezi kruhy předal kotouč Coyleovi, který zapomněl vystřelit a za brankou jej o hrací předmět připravil Kempný.
     
    17:30
    Boston v plném počtu! Na přesilovku pěti proti třem budou chtít hosté co nejrychleji zapomenout, protože pořádně nedokázali udržet kotouč v útočném pásmu, Ullmark byl bez práce.
     
    17:00
    Kritikou chvilku domácí zvládli, už jsou ve čtyřech. Pokračuje klasická přesilovka Capitals, i ta může způsobit pořádný rozruch.
     
    16:35
    Hostům se nedaří usadit v útočné třetině, přestože mají dvojnásobnou početní převahu. Žluto-černí vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    16:02
    Ovečkinovi vůbec nevyšla střela. Puk navíc po mantinelu vyjel až do středního pásma, trojice domácích může vystřídat.
     
    15:40
    Zajímavý projektil vypálil Trevor van Riemsdyk. Do forhendové rány se pořádně opřel a Ullmark měl velké štěstí, že kotouč prosvištěl nad břevnem.
     
    15:19
    Velká komplikace pro domácí mužstvo, které se bude bránit ve třech! Nick Foligno trefil vysokou holí do obličeje Kuzněcova.
     
    14:24
    Početní převahu si vyzkouší také hosté. Dvouminutový trest vyfasoval obránce Mike Reilly, a to za krosček proti Hathawayovi.
     
    14:07
    Nahození Johna Carlsona nedělalo Ullmarkovi žádné větší starosti. Švédský gólman schoval puk v lapačce, na rozehrávku si netroufl.
     
    13:31
    Hra vysokou holí, hra zůstane v obranném pásmu Bruins. Nad oblastí pasu hrál hokejkou Charlie Coyle, načež touš zahrál jeho spoluhráč Hall.
     
    13:20
    Po vyhraném buly Ellera pálil bez přípravy Justin Schultz. Linus Ullmark zakročil levým betonem, dorážce Manthy zabránil Reilly.
     
    12:36
    Své postavení si nepohlídal Trent Frederic, nahazoval v době, kdy ještě nebyl za polovinou. A protože Nosek prohrál v rychlostním souboji s Carlsonem, pískal se icing.
     
    12:09
    Forhendový nástřel Jevgenije Kuzněcova tečoval Connor Clifton do ochranné sítě. Muži v pruhovaném nařídili vhazování v útočném pásmu Capitals.
     
    11:55
    Hraje se ve vysokém tempu a je vidět, že ani jeden z týmů nechce prohrát. O něco více ze hry mají přeci jen domácí, ale i hosté už měli náznaky příležitostí.
     
    11:12
    Situaci dva na dva vyřešil Taylor Hall skvěle. Potáhl puk do pravého kruhu a pak bekhendovou nahrávkou zaskočil obránce, Coyle však ztroskotal na pravém betonu Vaněčka.
     
    10:47
    Plné ruce práce měl Brandon Carlo s rozjetým Oshiem. Nakonec ho udržel na zádech a ještě zvládl konstruktivně rozehrát po mantinelu na Foligna.
     
    10:21
    Nahození Michala Kempného od modré čáry nebylo vůbec špatné. Tečovat zkusil Conor Sheary a úspěšně, leč vedle levé tyče.
     
    09:55
    Za vlastní bránu ujel před dotírajícím protihráčem Matt Grzelcyk. V tomto prostoru počkal na prostřídání formací, načež přenechal touš McAvoyovi a sám si odjel odpočinout.
     
    09:30
    Ruský forvard Alexander Ovečkin nabruslil mezi dva obránce, pak přihrál do pravého kruhu krajanovi Kuzněcovovi, jehož pokus proletěl vysoko nad.
     
    08:49
    Linus Ullmark si myslel, že má puk v držení, ten však byl volný za bránou. McMichael ji pohotově zkusil obtočit, mezitím se ale gólman stihl zorientovat a položil se na brankovou čáru, čímž zabránil vyrovnání.
    08:20 Marchand na Vaněčka nevyzrál
     
    08:20
    Nechybělo moc, aby Medvědi okamžitě odskočili do dvoubrankového náskoku. Pastrňák dlouhou nahrávkou vyslal do úniku Marchanda, jehož pokus k pravé tyči kryl Vaněček!
    07:28 Charlie COYLE - 1:0
     
    07:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení! Marchand si s pukem najel mezi kruhy, odkud vystřelil a Vaněček jeho pokus vyrazil. Levým betonem si poradil i s dorážkou Smithe, až na doklepnutí CHARLIEHO COYLEA pravou bruslí byl krátký. Asistence: Craig Smith a Brad Marchand.
     
    07:12
    Taylor Hall nahrál k pravému mantinelu Cliftonovi a najel si před bránu, kam dostal zpětnou nahrávku, bekhendem pak píchl puk těsně vedle pravé tyče.
     
    07:00
    Povedené střídání v podání Oshieho. Ten tentokráte nahazoval na teč a moc nechybělo, aby McMichael usměrnil kotouč do odkryté pravé části brány.
     
    06:34
    Zvoní tyč! Před branku se odrazila černá guma k T. J. Oshiemu, jehož forhendová rána orazítkovala levou část brankové konstrukce.
     
    06:01
    Ze všech sil se Curtis Lazar snažil udržet útočné pásmo, avšak puk hrál už těsně za ní, což pozornosti rozhodčího neuniklo a správně odpískal ofsajd.
     
    05:35
    Hosté v plném počtu, Alexander Ovečkin strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Okamžitě se pak zapojil do výpomoci s defenzivou.
     
    05:21
    Nick Foligno naznačil střelu, aby nakonec nahrál k levému mantinelu Grzelcykovi, jehož naivní pokus na teč proletěl o kus vedle pravé tyče.
     
    04:45
    Medvědi se probojovali od útočného pásma a postarali se o velkou melu v brankovišti soupeře, kterou nakonec vyřešil dlouhý odpalem pozorný Carlson.
     
    04:19
    Mike Reilly získal černou gumu do svého držení, nicméně se zachoval příliš zbrkle, kotouč poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění, Coyle na kotouč nedosáhl.
     
    03:33
    První přesilovou hru v utkání si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici zamířil ruský ostrostřelec Alexander Ovečkin, provinil se krosčekem.
     
    03:18
    Obránce Connor Clifton splnil své povinnosti na jedničku. Skvěle vybruslil se Shearym, jehož v levém kruhu nepustil k zakončení.
     
    02:47
    Na druhé straně zkoušel kličkovanou Nick Foligno. Sice se zbavil Jensena, ale dostal se do velkého úhlu, odkud forhendem minul bránu.
     
    02:06
    Dvacetiletý mladíček nevymýšlel zbytečné složitosti a nahodil touš za bránu, kam vyjel Ullmark a rozehrál na Grzelcyka.
     
    01:47
    Po dlouhém zranění je konečně schopný hrát český obránce Michal Kempný. Místo v sestavě nemá jisté, musí o něj pořádně zabojovat.
     
    01:14
    Na druhé straně musel do akce Linus Ullmark. Z pravého kruhu jej prověřil Jevgenij Kuzněcov, švédský gólman udržel kotouč ve výstroji.
     
    00:32
    Domácí nasadili na úvod do hry čtvrtou formaci. Po sklepnutí od Tomáše Noska střílel od pravého mantinelu Curtis Lazar, trefil jen obránce.
     
    00:10
    Přípravný zápas mezi Bostonem a Washingtonem pávě začal! Bude zajímavé sledovat, jak oba celky k utkání přistoupí, určitě však nebudou chtít prohrát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Ullmark (Grosenick) – McAvoy, Forbort, Carlo, Reilly, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – C. Smith, Coyle, Hall – N. Foligno, Haula, DeBrusk – Lazar, Nosek, Frederic.

    Washington Capitals: Vaněček (Fucale) – Carlson, T. van Riemsdyk, Schultz, Kempný, Jensen, Orlov – Wilson, Kuzněcov, Ovečkin – Mantha, Eller, Sprong – Oshie, McMichael, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Markovic, Luxmore – Fournier, Berg.
     
    Washington Capitals

    Washington patří k týmům, který má každoročně nejvyšší ambice, podobně jako Boston. Hokejisté Capitals mají dnešnímu soupeři co vracet, s ním totiž minulý rok prohráli v osmifinále a sezóna pro ně tak skončila hodně brzy. Lavioletteho družina má za sebou čtyři přípravné duely a zatím marně čeká na první vítězství, prohrála dvakrát s New Jersey, Bostonem, i Philadelphií.
     
    Boston Bruins

    Hokejisté Bostonu budou chtít vylepšit loňský výsledek, kdy se probojovali do čtvrtfinále. V osmifinále si svěřenci kouče Cassidyho poradili právě s Washingtonem, jemuž povolili jediné vítězství. Ve čtvrtfinále se jim postavil do cesty New York Islanders, který pro Medvědy znamenal konečnou, a to v poměru 2:4 na zápasy. V rámci přípravy odehrál Boston jž pět zápasů a zatím má negativní bilanci dvou vítězství a tří porážek, naposledy padl s Philadelphií 1:2 po prodloužení.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy NHL, u zápasu mezi Bostonem a Washingtonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. Coyle (C. Smith, Marchand), 34. Hall (C. Smith, Coyle), 57. Pastrňák (Haula, McAvoy) – 27. Kuzněcov (Ovečkin, Hathaway), 28. Wilson (Kuzněcov, Jensen), 54. Oshie (Ovečkin, Carlson), 62. Mantha (Oshie, Schultz)


    Boston Bruins: Ullmark (Grosenick) – McAvoy, Forbort, Carlo, Reilly, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – C. Smith, Coyle, Hall – N. Foligno, Haula, DeBrusk – Lazar, Nosek, Frederic.
    Washington Capitals: Vaněček (Fucale) – Carlson, T. van Riemsdyk, Schultz, Kempný, Jensen, Orlov – Wilson, Kuzněcov, Ovečkin – Mantha, Eller, Sprong – Oshie, McMichael, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodca: Markovic, Luxmore – Fournier, Berg

    Diváci: 17 850